All I want voor Christmas 2010

Het is weer Kerst, de tijd waarin wensen uitkomen. De een is blij met een kerstkransje, terwijl de ander iets wildere wensen heeft. Maar wat willen onze crewleden nou het allerliefste voor Kerst?

orderleft10

Peter ‘Petor’ Bouwman

Zonder enige twijfel nu al kanshebber voor Game van het Jaar 2011: L.A. Noire! Mensen, schrijf deze game nu op je verlanglijstje en geloof me als ik zeg dat de originaliteit van een Detective in een Sanboxgame, het sfeervolle Los Angeles en de nieuwe techniek Motion Scan voor een nieuwe, fantastische franchise gaan zorgen! Te voorbarig? Misschien een beetje, maar er zijn nou eenmaal weinig games die mij bij hun eerste presentatie van mijn stoel af laten donderen. En ja, dat is toch precies wat er gebeurde bij mijn eerste kennismaking met L.A. Noire. En de laatste keer dat dat gebeurde was met Red Dead Redemption. Need I say more?

De mensen die nog niet overtuigd zijn, verwijs ik graag door naar de preview van begin december.

orderleft10

Sven ‘Ariose’ Hemmelder

Het einde nadert van 2003 en ik heb voor het eerst een echt grote titel op de dag van de release gekocht van mijn spaarcentjes. Deze game, ‘Beyond Good & Evil’, was gewoon een pareltje! Na een meeslepend verhaal zit ik op het einde bijna met tranen in mijn ogen! Na de aftiteling kwam er nog een korte ‘vervloekte’ cutscene, waardoor een vervolg eigenlijk verplicht is. Als snel kwam de aankondiging, waarna de game nog sneller weer van het toneel verdween. Heel soms is er nog een sprankje hoop. Zoals de HD remake van deel één die volgend jaar uitkomt. Dit zou de perfecte reünie met de franchise kunnen zijn. Al is mijn Kerst pas echt compleet met een mooie nieuwe trailer!

orderleft10

Matthijs ‘[email protected]’ Bijl

Ik wil Agent 47 zijn. Ja mensen, ik hou van die psychopaat. Die kale knikker met die rare barcode op zijn hoofd. En mensen, mensen, nog an toe. Wat heb ik er toch zo ongelooflijk veel zin in om zelf, in het ‘echte’ leven gehele omgevingen te verkennen. De beste strategie uit te kiezen om mijn doelwit op de meest onopvallende manier uit te schakelen. In liftschachten klimmen, in wijnkelders verstoppertje spelen, jongens, ik wil het allemaal. Ik wil met een vergenoegd gezicht verminkte lijken in grote afvalbakken dumpen, ik wil met rare pinguïnpakken rondrennen in een feestende stad, ik wil… Agent 47 uit Hitman belichamen.

Met een strak pak mensen om het leven brengen; met de mooiste nieuwe technologische snufjes spelen. De beslissing om mezelf te verhuren om één van de oudste beroepen ter wereld te vervullen (niet dé oudste hè) lijkt me duidelijk. It’s what I want!

orderleft10

Diana ‘DaGirl74’ Kruit

Day of the Tentacle ,echt een van de leukste spellen die ik ooit gespeeld heb hopelijk komt er iets in deze vorm. Ik hoorde al van back to the future en die lijkt me heel leuk, maar niet echt op deze manier.Ik vond het een leuk spel met alle geintjes en sarcastische dingetjes erin en de puzzels waren echt goed.

Ja, ik kan ook niet wachten op Beyond Good & Evil 2. Hans heeft hier al eens iets van laten zien en me alleen maar lekker gemaakt dus ik zou graag wel iets hiervan willen zien.Het spel was heel leuk en lekker te spelen. Een open einde en wachten op deel twee die er tot nu toe dus nog steeds niet is gekomen wel is erg jammer.

orderleft10

Wester ‘Wesz’ Wagenaar

Een uitstap naar de wereld van Brütal Legend… Wie wil dat nou niet? Een wereld waarin het geluid van de gitaar een dodelijke wapen blijkt. Een wereld waarin muren vol versterkers tot het alledaagse straatbeeld behoren. Een wereld waarin alleen hardrock en heavy metal de dienst uitmaken, je kunt rondlopen in omgevingen die sterke gelijkenissen vormt met albumhoezen van bekende metalalbums en, als klap op de vuurpijl, het bier aan de bomen groeit!

orderleft10

Marjolein ‘Majo’ van Diejen

Dit jaar zijn er twee games die ik helemaal grijs heb gespeeld. Uiteraard heb ik het hier over Red Dead Redemption en Assassin’s Creed: Brotherhood, waar ik inmiddels al behoorlijk wat uurtjes in heb gestopt. Mijn wens is echter niet een dagje naar de wereld van een van beide games. Nee, mijn wens is veel makkelijker. Ezio is namelijk best een lekker ding: gespierd, Italiaans, sexy stem… Een levensgrote poster van een shirtless Ezio (de rest mag hij wel aanhouden uiteraard) staat dan ook erg hoog op mijn verlanglijstje, samen met de bijbehorende kalender. Hoewel, die Leonardo zag er ook niet slecht uit…

orderleft10

Jeroen ‘St. Jeroen’ Bakker

Stiekem wil iedereen het. Waar we in deze wereld rondsjouwen met een hond aan een lijntje, doen ze in het Pokémonuniversum helemaal niet moeilijk daarover. Sterker nog, ze rammen een elektrische muis knock-out om hem vervolgens op te sluiten in een rood-witte bal! Daarna laten ze die beestjes tegen elkaar knokken, waarbij ze alleen maar hoeven te schreeuwen wat ze moeten doen. Mijn kat reageert helemaal niet als ik ‘Dotje, doe tackle!’ naar haar roep. Dus ik wil voor Kerstmis een reisje naar de wereld van Pokémon.

Stiekem blijf ik ook hopen op een GTA-deeltje voor Nintendo’s console. De motion controls zouden naast een fijn richtsysteem ook nog leuke minigames kunnen opleveren, zoals in GTA: Chinatown Wars op de Nintendo DS. De eerste stap naar Nintendo’s spelcomputers is al gezet, en ik hoop dus dat er nu nog een ‘grote’ GTA gaat verschijnen voor de Wii.

orderleft10

Jonah Knulst

Hoewel ik al negentien lentes ‘oud’ ben, mag ik nog steeds op en top genieten van Pokémon-games. Stiekem beschouw ik de reeks als één van de meest diepgaande RPG’s op aarde en dat meen ik oprecht. Na te hebben genoten van titels zoals Pokémon Red, Silver, Stadium en Colosseum is er een verlangen in me opgedoken. Een verlangen naar een volwaardige 3D Pokémon RPG die je alle vrijheid geeft van de 2D-varianten, maar meer mogelijkheden, diepgang en het ware Pokémon-gevoel biedt. Het bedrijf achter Pokémon heeft aangegeven niet te willen werken aan een 3D-variant, maar ik blijf hoop houden.

orderleft10

Tom Kauwenberg

Natuurlijk zou ook ik wel een aantal vervolgen van vette games willen zien deze kerstmis: het vervolg op Guild Wars is eentje die hoog op mijn verlanglijstje staat en ook de tweede game uit het Portal-universum doet me het water in de mond lopen. Games van zulk kaliber zijn uiteraard leuke dingen om te wensen, maar er is iets wat ik nog meer op prijs zou stellen dan een gave game: ik zou graag meer innovatie willen zien binnen wereld die games heet. Ik wil zien dat developers eens proberen helemaal los te gaan, niet meer op safe spelen en gewoon doen waar ze zin in hebben. Ik heb inmiddels wel genoeg van die constante dwang van studios om commercieel en mainstream te blijven en daarom zeg ik: developers, leef je uit!

Een naaktfoto van Samus Aran voldoet natuurlijk ook.

orderleft10

Hans ‘MaTriX’ Kruit

Freelancer, wat was deze game toch waanzinnig. Het verhaal was top, de actie, het vliegen, het onmens grote luchtruim, het was zo waanzinnig gedaan, het was gewoon een geweldige game die bij een hele hoop mensen het hart gestolen heeft.

Terwijl een hele hoop mensen op deel twee zaten te hopen, kwam deze maar niet. Toch blijf ik hopen dat Microsoft de draad ooit weer oppakt want Freelancer was gewoonweg TOP. Het spel kwam natuurlijk van een groot iemand af, namelijk de bedenker van Wing Commander. Ook die serie is na het geweldige Prophecy ten einde gekomen. Mijn grootste wens is dus dat de Kerstman mij ooit een Freelancer 2 (of een remake op de X360) geeft of aan EA vraagt of ze verder willen gaan met Wing Commander.

orderleft10

Richard ‘R1chard’ Leurs

Mijn wens voor deze kerst stond ook al bovenaan op mijn verlanglijstje voor Sinterklaas, maar die ouwe zak gaf mij niets meer dan een chocoladeletter en flikkerde wat pepernoten door de kamer. Mijn wens is natuurlijk vrede op aarde, een middel tegen aids en geen honger meer op de wereld…

Zo dat was mijn sarcastische kant weer even. Mijn echte wens is namelijk Guild Wars 2. Ik ben verliefd op het spel en wil na mijn speelsessie op de Gamescom er zo snel mogelijk mee aan de slag. Het is nog zo lang wachten, waarschijnlijk tot ergens in 2012, totdat ik er mee aan de gang kan. Mijn perfecte cadeau voor deze Kerst is daarom ook de release van het spel. Ook met een bèta of een releasedatum zal ik al zeer tevreden zijn, maar lieve lieve lieve Kerstman, vergeet die zielige Richard niet.

orderleft10

Michiel ‘ChielB’ Brunsveld

Hoe lang is het geleden dat er echt een heerlijke, vrolijke, avontuurlijke en vooral vermakelijke poin&click adventure verscheen? Een retorische vraag, maar inderdaad: dat is alweer heel lang geleden. We moeten het doen met remakes van bekend materiaal of zwakke pogingen, die vaak alleen op de veelal Duitse doelgroep zijn gericht. Nu zijn het jammer genoeg vaak kwalitatief beperkte games, die een Dan Brown-achtig complot willen imiteren. Eeuwig zonde! Ik wil weer een toffe Monkey Island of Broken Sword. Humor en avontuur! Daarin kan je je heerlijk onderdompelen voor vele uren, net zoals je helemaal in de wereld van een stripboek op kunt gaan. De doelgroep voor point&click is klein, ik weet het, maar het is ook een genre dat ik veel gamers kan aanraden om eens een kans te geven…

orderleft10

Michael ‘Alias’ Nagel

Het enige wat ik dit jaar voor de Kerst wil vanuit de wonderbaarlijke gamewereld is een aankondiging van één specifieke game, namelijk een aankondiging van Ubisoft over het vervolg van Prince of Persia ( 2008 ). Deze game met de Prins en Elika in de hoofdrol heeft destijds mijn game-hart veroverd met de leuke setting en het geweldige verhaal. Het verhaal dat begint met een raadseltje die je na het spelen van de game volledig begrijpt.

The wind is free, but the sand goes where it is blown.
Unaware of the world around it, whirling on the breath of the Gods, at the mercy of the storm that engulfs it.
What is one grain of sand in the desert?
One grain amongst the storm?
Uiteindelijk heeft de game een open einde en zelfs na het spelen van de Epilogue (DLC) zit er een open einde aan. Kortom, de game schreeuwt om een vervolg waar ik persoonlijk erg op zit te wachten. Tip aan Ubisoft: een Collectors Edition met figurine van Elika zou al helemaal geweldig zijn.

orderleft10

Twan Stins

Misschien klinkt het onderhand wel wat afgezaagd, maar wat zou ik toch graag een nieuw deel zien binnen de Age of Empires serie. Vreemd genoeg verveelde het nooit om keer op keer een zo groot mogelijk leger te trainen of een dijk van een stad te creëren. Helaas kwam een tijd terug het verschrikkelijke nieuws dat Microsoft de studio achter dit geweldige spel zou sluiten. Ensemble Studio’s poepte er nog een Halo Wars uit, maar het was al duidelijk dat er een plek was vrijgemaakt op de begraafplaats voor deze topper.

Tot er geheel onverwachts vanuit Robot Entertainment (een nieuwe studio met oude leden van Ensemble Studio’s) een aankondiging kwam. Age of Empires Online komt eraan, maar hoe gaat dit uitpakken? Ik moet eerlijk bekennen dat ik teleurgesteld ben in de cartoony stijl van dit nieuwe deel. Toch heb ik nog hoop. Ze zijn druk bezig met reanimeren, en alsjeblieft, laat het ze lukken.

Wat onze crew het allerliefste wil, dat is inmiddels duidelijk. Maar wat zou jij nou het allerliefste willen krijgen deze Kerst?

 1.   
  NightHawk's avatar

  Een win for life lotje die wint 😀

 2.   
  RoHoutje's avatar

  All i want for Christmas is Call of Duty Black Ops. 😆

 3.   
  bender's avatar

  een toverstaf waarmee ik alles kan toveren. 🙂
  en nu het mogelijke: AC brotherhood.

 4.   
  LegendJordy's avatar

  een awesome game….. weet ik veel watXD zolang het maar geen CoD Black ops is

 5.   
  Cirdan's avatar

  All I want for Christmas is love 😀

  Als iedereen maar gezond is 🙂

  Prettige kerstdagen!

 6.   
  jwgreece's avatar

  een toffe game 😉

 7.   
  killingdj0's avatar

  unlimited wensen

 8.   
  matdriks's avatar

  A paying job

 9.   
  Dude…'s avatar

  ik wil een aankondiging van AC 3. en 2011 release zonder(vernieuwende) multiplayer en super lang en goed verhaal. het is geen uitmelken want het is gewoon een goede game. brotherhood kwam ook een jaar na AC2 en die was ook geweldig.en waarschijnlijk hebben ze in de tussentijd( tussen deel 2 en brotherhood) wel nagedacht over deeltje 3.

  en test drive unlimited 2, dat word gewoon te awsome

 10.   
  spychohead's avatar

  een nieuwe gta maar dan een soort san andreas.
  of een nieuwe fallout 4.of 10 miljoen euro mag ook.
  😆

 11.   
  I_Eat_Noobsz's avatar

  hmm brotherhood stond op me verlanglijstje, maar die krijg ik na me bezoekje aan engeland,
  dus…. Medal of Honor heb ik eergisteren binnen gekregen dus… Black Ops had ik al vanaf de release dus…. een lekkere oliebol(zonder rozijnen) met een heerlijke warme Chocolade melk met egt veel slagroom natuurlijk 😀 😀

 12.   
  LXZ-76's avatar

  Ik wil een Marshall JCM 800… wacht oh XD verkeerde website.

  Ik zou graag paar budget spellen willen zoals brutal legend. Lijkt me een zeer geinig spel jammer dat ik er niet eerder naar gekeken heb 😛

 13.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  Mod worden op deze site natuurlijk! 😳
  All I want 4 christmas 2010 is een medicijn voor Pfeiffer…

 14.   
  Sa.'s avatar

  Family! (en toffe games natuurlijk:roll:)

 15.   
  Rijstekorrel's avatar

  Een geld boompje in me tuin zodat ik niet meer hoeft te werken 😆

 16.   
  desxeon's avatar

  De mijne is dat er geen oorlog meer is, is de wereld ook een stuk beter. 🙂

 17.   
  rubenat's avatar

  Ik zou graag een spel willen hebben dat een oneindig verhaal heeft, en dat niet steeds in herhaling valt. ook móet het spel natuurlijk voldoen aan de grafische eisen.

 18.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  alles wat ik voor kerst wil… is bij mn vriendin zyn…

  ik wens iedereen een prettig kerstfeest!! en een gezond (met veel games) 2011!!

  fyne dagen!!! 😀

 19.   
  Vinstaro's avatar

  All i want for christmas de nieuwe zelda!

 20.   
  maxmeyer's avatar

  Bad Company 2! 😀

 21.   
  Kill Gamer 01's avatar

  all i want for christmas is: the prestige edition of Call of Duty: Black Ops!

 22.   
  abc6465465464's avatar

  Ik ben het eens met Sven, een remake ervan of beter nog beyond good and evil 2.

 23.   
  Carlzz's avatar

  is de red bul x2010 in real life! 8)

 24.   
  Exiardia's avatar

  Ik hoop op de komst van een vervolg op Mount & blade warbond naar de ps3/xbox360

 25.   
  daan147's avatar

  Ik wil nu reeds een kopie van ES 5: Skyrim. 😀

 26.   
  Prince's avatar

  Over welke PoP heeft Alias t daar? Toch niet The Forgotten Sands?

 27.   
  Alias's avatar

  Zeker niet! Prince of Persia uit 2008

  Link naar de gamepagina op Gamersnet: http://www.gamersnet.nl/games/xbox360/prince_of_persia_prodigy/

 28.   
  Prince's avatar

  waat n 8.8? Ik dacht dat ie prut was. Dan ga ik m ook maar es proberen. TFS was iig wel prut en cliché.. 🙁

 29.   
  Alias's avatar

  Ik vind persoonlijk Prince of Persia vele male beter als PoP TFS. PoP TFS is echt een stereo-type game die voor een film gemaakt heeft. Het idee van de game was leuk en er zaten zeker leuke elementen in zodat je wat te puzzelen had maar het echte PoP Sands of Time wat de game tracht te geven ontbrak een beetje naar mijn idee.

  Je moet van Prince of Persia (2008 ) geen moeilijke game verwachten, gameplay kan ook behoorlijk repetief overkomen als je niet van de game houd. Maar het verhaal waar het allemaal om draait is erg goed uitgewerkt en maakt de game tot een genot om te spelen. (Mits het verhaal je een beetje aanspreekt natuurlijk)

 30.   
  Prince's avatar

  Een verhaal spreekt me bijna altijd wel aan als het origineel is. Dat je broer bij TFS een evil army van uitgerekend King Solomon (jaja die kennen we nou wel) unleashed is echt suf. En vanaf het eerste level zie je al aankomen dat je broer evil wordt en dat je hem moet gaan verslaan. Ik wil de ontknoping t liefst niet zien aankomen. Bij dit soort spellen is t echt chill als je verrast wordt.