Mafia II DLC Joe’s Adventures

Na Jimmy’s Vendetta is het alweer tijd voor een tweede stuk extra content voor Mafia II in de vorm van Joe’s Adventures. Wat dat betekent? Goed nieuws voor liefhebbers van verhalende missies!

Jimmy’s Vendetta introduceerde een typische arcade-gameplay in de wereld van Mafia II en dat werd met gemengde gevoelens ontvangen. De ene gamer vond het geweldig om vooral lekker te kloten in Empire Bay en een zo hoog mogelijke score te halen, de ander vond het vooral verschrikkelijk om met een timer een soort race tegen de klok uit te vechten en ook het nieuwe personage Jimmy was niet aan iedereen besteed. Weet je wat nou zo leuk is? Joe’s Adventures weet als tweede DLC gewoon beide partijen te verwennen!

Voor elk wat wils

Joe’s Adventures draait niet geheel verrassend om de bekende mede-hoofdrolspeler Joe Barbaro, ten tijde van Vito’s jaren in de gevangenis. Deze extra content speelt zich dus midden in het originele verhaal af en richt zich vooral op Joe’s avonturen en zijn pogingen om de waarheid boven tafel te krijgen. Joe wil er namelijk achter zien te komen wie er verantwoordelijk voor het belanden van Vito in de bak deze zoektocht blijkt niet geheel zonder gevaar.

Het resultaat is een combinatie van verhaalgedreven missies en free-roaming actie in de stijl van Jimmy’s Vendetta. Je kunt wederom met enige vrijheid verschillende missies beginnen op diverse punten in Empire Bay, waarbij je zowel missies hebt die puur gericht zijn op een goede score (en de bijbehorende online leaderboards) als missies die betrekking hebben op het verhaal. Zoals gezegd, voor elk wat wils dus deze keer.

Memorabel

Ik moet zeggen, de verhalende missies spreken mij veel meer aan dan het free-roamen met het oog op een score. Het is gewoon tof om meer over het totale verhaal te weten te komen, wat Joe deed toen Vito achter tralies zat en wie er misschien meer weet over alle gebeurtenissen. Het zijn dan ook deze missies die Joe’s Adventures echt de moeite waard maken met een aantal memorabele momenten. In de schoenen van Joe kom je nieuwe locaties tegen, zowel buitenlocaties als in gebouwen, en dat zorgt weer voor dat lekkere sfeervolle gevoel vol adrenaline zoals we dat kennen uit de game zelf.

Er zijn echter ook enkele kanttekeningen te plaatsen als we kritisch zijn, want de besturing van voertuigen en het missie design laten nog wel eens te wensen over. Sommige achtervolgingen waarbij er geschoten wordt, zijn gewoon te frustrerend voor woorden, aangezien je niet kunt schieten tijdens het rijden en in sommige gevallen zelf vrij weerloos bent als je op de weg wordt aangevallen. Ook heeft de ontwikkelaar nog steeds de vervelende neiging om je lekker de hele stad door te laten rijden, voordat je verder kunt. Allicht leuk voor de speelduur, maar behoorlijk irritant als je juist in een lekker tempo door wilt gaan.

Eenzelfde kleine frustratie is er soms als de game je aanmoedigt om een beetje stealth toe te passen, terwijl dat vervolgens op sommige punten in de missie vrijwel onmogelijk is. Liefhebbers van het verhaal, de nog steeds sublieme sfeer en Joe als nieuwe hoofdrolspeler zullen deze kleine smetjes zonder problemen door de vingers zien. Aangezien dergelijke DLC op voorhand al bedoeld is voor ‘de liefhebber’, is er dan ook vooral veel vermaak en fun uit Joe’s Adventures te halen.

Conclusie

Joe’s Adventures biedt veel waar voor je geld en is een blinde aankoop voor spelers die van Mafia II hebben genoten vanwege het verhaal en de heerlijke sfeer in Empire Bay. De verhalende missies zijn leuk voor wat meer achtergrondinformatie, waarbij er ook nog enkele memorabele momenten te beleven zijn op diverse nieuwe locaties. Liefhebbers van de free-roaming gameplay, zoals dat al in Jimmy’s Vendetta zat, komen ook nu weer aan hun trekken. Kortom, een ideale mix voor een zeer groot publiek. En vooral een lekker excuus om weer eens wat uurtjes op avontuur te gaan in Empire Bay.

 1.   
  MaTriX's avatar

  Geen cijfer ?

  Mooie review trouwens, DLC al gekocht maar lol mot er nog aan beginnen.

 2.   
  Hitman047's avatar

  Ja die verhalende missie’s waren voor mij een reden deze DLC te kopen. Helaas waren dit er ehhh… 3 ofzo?! 😡

  Weer nauwelijks cut-scene’s (wel vage plaatjes waar je je missievan moet aflezen (schept totaal geen sfeer), timed objective’s (werkte ook al heel slecht in de vorige DLC, waarom dan nu weer?) Wel moet ik toegeven dat er toch een paar memorabele missie’s inzitten… O, en meer Playboy’s! 😛

  Conclusie: ga met totaal GEEN verwachtingen deze DLC in, en je hebt er nog best wel plezier aan. Als je zit te wachten op een sterk verhaal met goed uitgewerkte personage’s en missie’s (zoals ik) dan kom je bedrogen uit en valt deze DLC best hard tegen.

  EDIT: overigens geef ik een 6,5 geen 7,5! Dr zit een bug in het rating systeem denk ik, Net een 7,5 aan hawx gegeven, nu staat dat cijfer hier ook?! 😕

 3.   
  Houserz's avatar

  Jammerlijk had er wel meer van verwacht Jimmy’s vendetta was echt om te janken dus ik verwacht hier helemnaal niets van.

 4.   
  FRENZY 14's avatar

  ben er nog niet aan begonnen…….

 5.   
  Slayer61's avatar

  Heb nou al 14 á 15 euro verspilt aan Mafia 2 DLC’s! Ze zeiden dat we een meer verhalende DLC zouden krijgen. Nou niet dus! Weer lompe plaatjes ipv cutscene, weer dat stomme tijdslimiet. Luisteren ze wel wat de fans willen? Blijkbaar niet! 😡

 6.   
  G.Design's avatar

  niet? ze hebben juist wel naar alle jankerds zitten luisteren… iedereen wou meer free roaming en side missions.. nou dat heb je nu en is het nog niet goed 😉 Gamers zeiken tegenwoordig te veel 😉

 7.   
  G.Design's avatar

  ”Slayer61″ schreef, "Heb nou al 14 á 15 euro verspilt aan Mafia 2 DLC’s! Ze zeiden dat we een meer verhalende DLC zouden krijgen. Nou niet dus! Weer lompe plaatjes ipv cutscene, weer dat stomme tijdslimiet. Luisteren ze wel wat de fans willen? Blijkbaar niet! 😡 "

  niet? ze hebben juist wel naar alle jankerds zitten luisteren… iedereen wou meer free roaming en side missions.. nou dat heb je nu en is het nog niet goed Gamers zeiken tegenwoordig te veel

 8.   
  DeAdSeYe's avatar

  Mafia 2 blijft voor mij een topper van het jaar, en ik weet tot er veel kritiek op het spel en DLC is. Maar ik blijf steeds genieten van deze game, ik speel het nou voor de 3de keer op nieuw. Beide DLC heb ik ook aangeschaft, en beschouw het meer als een extra. Je bent niet verplicht om het aan te schaffen, alleen ik verlang nou zo graag hoe het verder nou afloopt. En het is ook eens heerlijk om met Joe te kunnen spelen. 😀

 9.   
  G.Design's avatar

  ”alleen ik verlang nou zo graag hoe het verder nou afloopt”?

  Nou je hebt joe’s adventures gespeeld dan weet je het he;)
  Hij werd al opgejaagd, dus wss is hij gewoon koelbloedig omgebracht 😉

 10.   
  G.Design's avatar

  DeAdSeYe schreef, "Mafia 2 blijft voor mij een topper van het jaar, en ik weet tot er veel kritiek op het spel en DLC is. Maar ik blijf steeds genieten van deze game, ik speel het nou voor de 3de keer op nieuw. Beide DLC heb ik ook aangeschaft, en beschouw het meer als een extra. Je bent niet verplicht om het aan te schaffen, alleen ik verlang nou zo graag hoe het verder nou afloopt. En het is ook eens heerlijk om met Joe te kunnen spelen. 😀 "

  ”alleen ik verlang nou zo graag hoe het verder nou afloopt”?
  Nou je hebt joe’s adventures gespeeld dan weet je het he Hij werd al opgejaagd, dus wss is hij gewoon koelbloedig omgebracht

 11.   
  DeAdSeYe's avatar

  Heb het gewone spel al 3x uitgespeelt, de DLC nog niet. Beetje een mis verstandtje.

  Even een spoiler!!!

  Vito was ook niet erg blij tot Joe niet bij hem in de auto zat, en een ander afslag nam. Omdat Joe geen onderdeel van het contract was, daar was Vito niet zo blij om. Vindt het een erg openlijk einde.

  En hopelijk komt er ooit een DLC wat een aanvulling is op het einde van Maffia 2.

 12.   
  G.Design's avatar

  joe’s adventures is de aanvulling 😉 binnen 10min werd alles duidelijk

 13.   
  DeAdSeYe's avatar

  G.Design schreef, "joe’s adventures is de aanvulling 😉 binnen 10min werd alles duidelijk"

  Joe’s adventures speelt toch af als Vito in de gevangenis zit? Zegt toch niks over het einde van de main story?

 14.   
  G.Design's avatar

  *Spoiler* hij word opgejaagd in joes adventures dus uiteindleijk moet hij uit de stad vluchten. je kunt de einde zelf invullen neem ik aan… er is geen vervolg nodig voor dit spel.

 15.   
  PsYkOfOoL's avatar

  Heb 1 vraag, overleeft joe het op het einde van de orginele game?

  wel graag spoiler erbij zetten

 16.   
  Slayer61's avatar

  G.Design schreef, "niet? ze hebben juist wel naar alle jankerds zitten luisteren… iedereen wou meer free roaming en side missions.. nou dat heb je nu en is het nog niet goed 😉 Gamers zeiken tegenwoordig te veel ;)"

  Wat poep je nou allemaal? Wat heb je aan meer Free roam als er niks te doen valt! Ze moeten gewoon dat stomme tijdslimiet weghalen en dan is alles goed!

 17.   
  Noorddam's avatar

  Houserz schreef, "Jammerlijk had er wel meer van verwacht Jimmy’s vendetta was echt om te janken dus ik verwacht hier helemnaal niets van."

  Ja ik heb filmpjes gezien van Jimmy’s Vendetta en er is niet veel te doen. Maar slecht vind ik het niet.

 18.   
  Noorddam's avatar

  Maar Mafia 2 in het algemeen vind ik het beste spel ooit! 😀 😀 😆 😆
  Er zijn wel een paar minpunten maar dat merk ik amper, het is echt super zoals het nu is!
  Maar wat is DLC ?

 19.   
  gerbenkees's avatar

  Waarrom heeft gn er geen cijfer aan gegeven

 20.   
  Fatal1ty's avatar

  Slayer61″][quote=”G.Design schreef, "niet? ze hebben juist wel naar alle jankerds zitten luisteren… iedereen wou meer free roaming en side missions.. nou dat heb je nu en is het nog niet goed 😉 Gamers zeiken tegenwoordig te veel ;)"

  Wat poep je nou allemaal? Wat heb je aan meer Free roam als er niks te doen valt! Ze moeten gewoon dat stomme tijdslimiet weghalen en dan is alles goed![/quote]
  Hee Hee moet je eens luisteren er is iets dat heet een trainer 😮
  Dan kan je een feature aanklikken met freeze timer ( only pc) 😉

 21.   
  Fatal1ty's avatar

  Noorddam schreef, "Maar Mafia 2 in het algemeen vind ik het beste spel ooit! 😀 😀 😆 😆
  Er zijn wel een paar minpunten maar dat merk ik amper, het is echt super zoals het nu is!
  Maar wat is DLC ?
  "

  DLC staat voor downloadeble content
  Oftewel uitbreiding, 😉