Autolog laat je strijden

Need for Speed: Hot Pursuit is nu in de schappen van de winkels te vinden en overal op internet valt te lezen dat het een zeer fijn spel is. Eén feature sprong er voor mij echter helemaal uit en ik heb het hier over Autolog. In dit artikel zal ik uitleggen waarom ik deze feature de hemel in wil prijzen.

Multiplayer in de singleplayer

Racegames zijn altijd competitief ingesteld. Het doel is om als eerste over de eindstreep te komen of je nou tegen computergestuurde bolides of echte racers speelt maakt hierbij niet uit. Het is echter wel een feit dat multiplayer races vaak moeilijker en interessanter zijn om te winnen dan de singleplayer varianten. In Need for Speed: Hot Pursuit zorgt de Autlog-feature er echter voor dat singleplayer races ook een soort van multiplayer vorm hebben. Elke tijd of score die jij neerzet wordt namelijk vergeleken met die van je vrienden. Bij het begin van een race krijg je te zien hoe je vrienden hebben gepresteerd en aan het eind weet je of je beter of slechter was dan hun.

Het klinkt misschien niet als een heel erg spannende feature, maar door de implementatie ervan is voor mij het hele doel van racegames veranderd. Normaal speelde ik de singleplayer uit ter voorbereiding van de multiplayer, die ik na enkele weken weer zat was. De game verdween dus in de kast en kwam er lange tijd niet meer uit. Door Autolog speel ik Need for Speed: Hot Pursuit echter geheel anders. De singleplayer is namelijk ook uiterst competitief geworden. Op elk moment van de dag kan ik proberen de tijden van mijn vrienden te verslaan. Ik hoef niet meer met vrienden af te spreken dat we op maandag om negen uur in de avond allemaal achter onze Xbox 360 zitten om elkaar met 200 km/h van de eerste plaats af te duwen. Nee, op woensdag om twee uur in de middag kan ik mijn console aanzetten en meteen beginnen met de tijden van mijn vrienden te verslaan.

Strijden!

Autolog is zelfs zo goed in de game geïntegreerd dat je overal getriggerd wordt om even te kijken of je al beter dan je vrienden bent. Zo noemde ik al de vermeldingen voor en na de races, maar in het hoofdmenu wordt je ook nog eens met de prestaties van je vrienden belaagd. Hier staan namelijk allerlei aanbevelingen van races waar je nog verbetering op kan boeken. Heeft een vriend bijvoorbeeld een tijd van jou verslagen dan krijg je dit in het menu te zien en kun je me één druk op de knop de race starten om de eerste plaats op de ranglijst weer terug te pakken. Voor mij is het na het opstarten van Need for Speed: Hot Pursuit nu niet meer dan een kwestie van een aanbeveling in het menu selecteren om een uitdaging aan te gaan.

Zoals ik al zei is Autolog niet de meest vernieuwende feature die je kunt verzinnen. Het spel Blur probeerde dit bijvoorbeeld ook al te doen. Ontwikkelaar Criterion Games heeft de feature echter voor het eerst interessant weten te maken. Er zullen gamers zijn die Autolog weinig vinden toevoegen, maar voor mij heeft het de hele manier van het spelen van racegames verandert. De singleplayer van Need for Speed: Hot Pursuit is geen leuk aanhangsel van de multiplayer meer, maar biedt door de toevoeging van Autolog het driedubbele uren aan speeltijd. Overal wordt ik getriggerd om voor de eerste prijs te strijden en dit wil ik graag in veel meer games terug zien.

 1.   
  lassieman's avatar

  Autolog vind ik erg leuk bedacht van EA. Heb je trouwens xbox Live Gold nodig om het te gebruiken?

 2.   
  Ken2BE's avatar

  lassieman schreef, "Autolog vind ik erg leuk bedacht van EA. Heb je trouwens xbox Live Gold nodig om het te gebruiken?"

  Volgens mij niet.

 3.   
  DeAdSeYe's avatar

  Toch brengt de kleinste dingen een game intresant. Deze toevoeging hebben inderdaad meerdere race games maar brachten het niet goed naar voor. Bij Need For Speed Hot Pursuit hoor ik totale andere verhalen. Heb dit spel alleen bij een vriend gespeelt, en ben zéér onder de indruk.

 4.   
  zultrax's avatar

  Ja is echt super maar heb ze vandaag allemaal afgewerkt en sta nu overal eerste, ben nu maar alles goud aan het halen…

 5.   
  Ika Q's avatar

  Heb net wat online gespeeld met Hot Pursuit, zeker een leuk ding politie vs racer. In meeste geval wint de politie wel xD

 6.   
  soulzx3's avatar

  k zal m ook anders maar is spelen heb m wel maar nog niet gespeeld 😛

 7.   
  JonsoN's avatar

  Sorry, maar.. ik ben totaal niet onder indruk van de game..
  Wat autolog betreft:, misschien een keer uitproberen. 🙂

 8.   
  j0rntjuh's avatar

  Autolog is echt goed. maar rapid respons is echt een irritant onderdeel/race van de singleplayer.
  NFSHP