Need for Speed: Hot Pursuit

Zelfs mijn goudvis heeft van Need for Speed gehoord, dus iedereen die zichzelf een beetje gamer noemt moet wel iets van de Need for Speed-serie gespeeld of gezien hebben. De beelden van snelle auto’s die door politiewagens achterna worden gezeten zullen je dus niet alleen uit films bekend voorkomen. In Need for Speed: Hot Pursuit draait het hier dan ook helemaal om.

De laatste delen uit de serie gooide het steeds over een hele andere boeg. Auto’s tunen in de Undercover-delen of op een circuit scheuren in het wat mindere Shift. Hier was niets mis mee, want een serie mag best vernieuwen en andere dingen proberen. Toen op de E3 echter werd aangekondigd dat de serie weer een nieuw Hot Pursuit-deel ging krijgen stond ik te springen van blijdschap. In het echte leven ben ik geen grote fan van de politie, maar in Need for Speed zijn het mijn vrienden. Het nieuwe deel is dus weer helemaal terug naar zij roots gegaan en dat is iets om feest voor te vieren. Politieachtervolgingen zijn voor mij namelijk de definitie van de serie, hoe leuk de andere delen ook waren.

Snelheidsmaniak of politieagent?

In de career modus speel je de helft van de tijd als racer en de andere helft als politiebeambte. Als racer krijg je simpele races of time trails, maar ook duellen en ontsnappingen voorgeschoteld. Persoonlijk vind ik het toch leuker om politie te zijn, maar ik heb ook plezier beleefd om mijn tegenstanders zo snel mogelijk voorbij te scheuren. Een time trail is misschien wat saai, maar als racer achterna gezeten worden door de politie is bloedstollend leuk. In de andere helft van de de career modus mag je een andere hobby uitvoeren, namelijk scheuren en beuken in politieauto’s. Als politieagent zul je bijna altijd achter snelheidsmaniakken aanzitten, maar zo nu en dan moet je ook simpelweg zo snel mogelijk op een locatie arriveren.

Het wordt helemaal leuk als je tijdens het rijden wapens mag gebruiken. Zo kun je een spiketrap neerleggen om die auto die je achtervolgd het leven zuur te maken. Ook kun je een EMP afschieten om schade aan een auto vóór je aan te richten. Als politie heb je zelfs nog meer trucjes tot je beschikking. Zo kun je een blokkade aanvragen of een helikopter oproepen om de scheurende bolides voor je aan te laten pakken. Een racer kan dit systeem echter op zijn beurt weer plat leggen. Bijna niets is lekkerder dan een ander in de weg zitten met de mogelijkheden die je in dit spel tot je beschikking hebt. Veel races zijn een waar kat- en muisspel en laten je door de goede balans tussen de wapens op het puntje van je stoel zitten.

Met 120 km/h door de bocht

Aan het rijden zelf is niet zoveel veranderd. Zoals we van Need for Speed gewend zijn (naast Need for Speed: Shift dan) heeft ook dit deel weer een arcade racestijl. Een keer tegen de vangrail aan knallen kan geen kwaad en iets te hard door de bocht rijden is ook geen probleem. Het draait gewoon om lekker scheuren en elkaar in de weg zitten. Een goed voorbeeld hiervan is het nemen van bochten. Waar je in serieuze racegames goed moet remmen en de racelijn strak aan moet houden, hoef je in dit spel met veel mindere mate op dat soort dingen te letten. Je kunt gewoon lekker met 120 km/h door de bocht gaan en met een goede drift er weer uitkomen. Geen geneuzel, maar gewoon simpel racen.

Wat wel nieuw is noemt EA de Autolog. Dit is een systeem dat van iedere speler zijn statistieken bijhoudt. Op zich is dat dus niets bijzonders, maar Autolog vind je werkelijk overal in de game terug. Bij het laden zie je de prestaties van jou en je vrienden en in het menu zie je wat je vrienden allemaal op de wegen van Hot Pursuit uitspoken. Het tofste is echter de drang tot presteren die Autolog bij mij wist te ontketenen. Omdat je overal te zien krijgt hoe je vrienden presteren wil je zelf natuurlijk beter zijn en ga je op pad om de tijden van iedereen te verbeteren. Ook zorgt Autolog ervoor dat je altijd wel wat te doen hebt, want het vergelijkt jouw tijden met die van je vrienden en geeft daarop gebaseerd recommandaties over races die je kunt doen. Ik bleef door Autolog erg aan het spel gebonden en wanneer de game ook echt uit is zal dit alleen maar erger worden.

Ten slotte bevat Need for Speed: Hot Pursuit nog een pareltje van een multiplayer. Het is al leuk om tegen computergestuurde tegenstanders te racen, maar zoals in elk racespel wordt het pas echt spannend als achter ieder stuur een levensechte tegenstander zit. Normale races zijn tof om te doen, maar als er vier politiebeambten achter vier racers aan moeten gaan zie je de ware aard van dit spel. Een tegenstander met een goed geplaatste spiketrap neerhalen geeft een heerlijk gevoel, maar alle valstrikken van de politie ontwijken is net zo goed fantastisch om te doen. De kat- en muisspelletjes zijn in de multiplayer iets om hard naar huis voor te fiets of laat voor op te blijven.

Conclusie

Ik schrijf al ruim twee jaar reviews over games en dit is echt één van de weinige keren dat ik de vraag aan mezelf moest stellen of ik een tien uit mocht delen. Ik heb namelijk werkelijk niets in Need for Speed: Hot Pursuit kunnen vinden wat ik niet leuk vind. Het spel heb ik al ongeveer een maand in huis en ik heb er ook al een maand bijna dagelijks plezier aan beleeft. De career modus is lekker gevarieerd en biedt vele uren plezier en de multiplayer voegt hier nog eens heel veel extra speeltijd aan toe. Ook Autolog is een goede toevoeging die tussen gamers onderling ware gevechten uit gaat lokken. Het enige minpuntje wat ik kan verzinnen is het feit dat voor sommige gamers het rijden als te makkelijk kan worden ervaren, maar daarom is dit Need for Speed en niet Gran Turismo of Forza. Na lang twijfelen heb ik gewoon besloten om het te doen. Jongens en meisjes Need for Speed: Hot Pursuit is een top game en heeft mij voor het eerst in mijn leven een tien op een game laten plakken. Voor mij is dit een racespel waar ik nog heel lang zoet mij zal zijn en al die andere racespelletjes in mijn gamekast kunnen lekker stof gaan happen.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Gevarieerde career
 • Toffe multiplayer
 • Autolog
 • Het gevoel dat je krijg wanneer je een tegenstander uitschakelt

Wat is NOT

10

 1.   
  ckerigon's avatar

  Wauw een 10!!! ik ga hem zowiezo halen!

 2.   
  EEkh00rn's avatar

  een 10 😀 ik ga hem later kopen denk ik

 3.   
  Hitman047's avatar

  W00t een 10! 😮

  Prima review trouwens, ff de GN-prijsvraag afwachten en hm anders toch maar zelf halen! 😉

 4.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  ”Hitman047″ schreef, "W00t een 10! 😮
  Prima review trouwens, ff de GN-prijsvraag afwachten en hm anders toch maar zelf halen! 😉 "

  Jah, een 10, OMG Uncharted 2 of GTA IV kreeg dat niet eens! 😮
  Wacht het zelf ook nog even af, en anders ga ik hem ook kopen 😀 😮
  Edit
  Moest deze zin niet zo zijn?
  ‘Voor mij is dit een racespel waar ik nog heel lang zoet mij ga zijn’

  ‘Voor mij is dit een racespel waar ik nog heel lang zoet mee ga zijn’

 5.   
  Garuda's avatar

  omg een 10 voor deze bagger 😮 loooooooool nou jullie hoef ik ook niet meer serieus te nemen

 6.   
  MaTriX's avatar

  GTA en Uncharted 2 kan je natuurlijk niet vergelijken met Hot Pursuit, een 10 verbaast mijzelf ook een klein beetje ik bedoel die komt niet zomaar uit de lucht vallen, zelf heb ik enorm veel zin in deze NFS meer omdat de demo mij al het gevoel gaf dat ik NFS 3 HP en High Stakes weer aan het spelen was.

  Nog 2 daagjes geduld en dan zal ik Richard is ff laten zien wie hier de meester racer is 🙂

  Top review BTW Richard zoals gewoonlijk, echt super alleen 1 kleine opmerking: na lezen van de review verlang ik nog meer naar dit spel alleen mot nog 2 daagjes wachten 😡

 7.   
  desxeon's avatar

  Garuda schreef, "omg een 10 voor deze bagger 😮 loooooooool nou jullie hoef ik ook niet meer serieus te nemen"

  Weet je wel wat NfS Hot Pursuit voor veel mensen betekent, het is net als Jesus en God zulke heerlijke Games zijn het.:)

 8.   
  R1chardTM's avatar

  Garuda schreef, "omg een 10 voor deze bagger 😮 loooooooool nou jullie hoef ik ook niet meer serieus te nemen"

  Mooi doei! 😉 Als je dit bagger noemt is het gewoon niet jouw soort game, maar dat houdt niet in dat het slecht is en dat durf je niet in te zien. Ach ja ieder zijn mening.

 9.   
  XTR17's avatar

  Lol. Een 10 voor deze game dat flopt als een opvolger van NFS3? Veel plezier gehad met die deel, maar de demo viel me toch zwaar tegen. Gamersnet, dit valt me tegen van jullie :/

 10.   
  FRENZY 14's avatar

  soo, wat een review…hier krijg je gewoon zin in ! 😛

 11.   
  iveL's avatar

  Is deze dan echt zoveel beter als de demo? Heb die namelijk gespeeld en ik vond daar niet zoveel aan… ligt dat aan mij of is de uiteindelijke game veel beter????

 12.   
  R1chardTM's avatar

  Vergeet de demo dat was een slecht voorbeeld. Het spel zelf is stukken beter. 😀

 13.   
  iveL's avatar

  Oke… toch maar halen dan xD

  Goede review trouwens

 14.   
  Dy-88's avatar

  ”XTR17″ schreef, "Lol. Een 10 voor deze game dat flopt als een opvolger van NFS3? Veel plezier gehad met die deel, maar de demo viel me toch zwaar tegen. Gamersnet, dit valt me tegen van jullie :/"

  indd ook de demo stelde geen fuck voor gaap
  eigenlijk vind ik dit best grappig, games zoals uncharted geen 10, maar een B titel wel… omg
  doe dan maar ook de cod singleplayer een 10 😕
  LOL

  btw geef GRID dan maar een 20

 15.   
  limsma's avatar

  lekker cop vs robbers zo als het hoort

 16.   
  mastertje's avatar

  ”XTR17″ schreef, "Lol. Een 10 voor deze game dat flopt als een opvolger van NFS3? Veel plezier gehad met die deel, maar de demo viel me toch zwaar tegen. Gamersnet, dit valt me tegen van jullie :/"

  Jij valt tegen.. Hoezo geef je een 1?
  Dat de demo misschien slecht was kan gebeuren, daarvoor is het ook een demo. En meestal staat er ook nog wel bij dat het nog in ontwikkeling is en dus nog dingen kunnen gebeuren.

  Jij geeft nu een 1 aan een volledige game, wat jij denk ik niet eens gespeeld hebt, dat is pas zielig

 17.   
  jk9996's avatar

  GamerGames™ schreef, "

  ”Hitman047″ schreef, "W00t een 10! 😮
  Prima review trouwens, ff de GN-prijsvraag afwachten en hm anders toch maar zelf halen! 😉 "

  Jah, een 10, OMG Uncharted 2 of GTA IV kreeg dat niet eens! 😮
  Wacht het zelf ook nog even af, en anders ga ik hem ook kopen 😀 😮
  Edit
  Moest deze zin niet zo zijn?
  ‘Voor mij is dit een racespel waar ik nog heel lang zoet mij ga zijn’
  ‘Voor mij is dit een racespel waar ik nog heel lang zoet mee ga zijn’"

  voor mij is dit een racespel waar ik nog heel lang mee zoet ZAL zijn 😛

 18.   
  Leon 2.0's avatar

  De demo beviel me best goed, maar om het spel nu een 10 te geven.. Sowieso ben ik geen voorstander van hele hoge cijfers, maar goed dat is een andere discussie.

  In ieder geval fijn dat Need for Speed weer terug is als ‘volwaardige’ game. 🙂

 19.   
  Cirdan's avatar

  Het is wel de mening van Richard hea jongens.

  Zelf zou ik geen 10 geven, maximaal 9,5, omdat een game altijd beter kan.
  Al ben ik benieuwd wat voor cijfer jij GT5 gaat geven, als je het überhaupt gaat beoordelen 😛

  Maarja, de demo viel tegen en GT5 komt eind november uit, dus ik sla deze over.

 20.   
  JohnnyBNL's avatar

  Need For Speed Hot Pursuit, eindelijk weer een super vette arcade race game, zoals het hoort, zoals het altijd hoort te zijn! Wat zal ik zeggen? Race Game Of The Year 2010? Of is GT5 daar een te grote concurrent voor? In ieder geval, dit is mijn game voor 2010 en 2011! 8) Ik ben trots op Criterion Games! Van mij mogen ze de standaard leading studio worden van de Need For Speed serie, ik hoop dat hun volgende game (NFS 2012) Weer terug naar de roots gaat, maar dan nog net een stapje verder. We gaan het beleven.

  Mooie review! 8)

 21.   
  xHouse's avatar

  Jaren geledne dat EA zo een goede game de wereld heeft ingegooid.
  🙂

 22.   
  Rijstekorrel's avatar

  Mooi revieuw en ik vond de demo ook erg goed, Het racen was wel even wennen want je kan niet zomaat met 120 door de bocht hij moet er wel driftent door heen want gewoon vol gas door rijden gaat meestal niet.

  Dit was voor mij effe wennen want dacht dat dit wel kon maar nu ik het weet echt een top game 😀

 23.   
  craz's avatar

  Cirdan schreef, "Het is wel de mening van Richard hea jongens.
  Zelf zou ik geen 10 geven, maximaal 9,5, omdat een game altijd beter kan.
  Al ben ik benieuwd wat voor cijfer jij GT5 gaat geven, als je het überhaupt gaat beoordelen 😛
  Maarja, de demo viel tegen en GT5 komt eind november uit, dus ik sla deze over. "

  Jij haalt waarschijnlijk ook nooit tienen voor je toetsen? 🙄

 24.   
  ms13694's avatar

  klinkt heel goed!

 25.   
  Cirdan's avatar

  yagamer schreef, "

  ”Cirdan” schreef, "Het is wel de mening van Richard hea jongens.
  Zelf zou ik geen 10 geven, maximaal 9,5, omdat een game altijd beter kan.
  Al ben ik benieuwd wat voor cijfer jij GT5 gaat geven, als je het überhaupt gaat beoordelen 😛
  Maarja, de demo viel tegen en GT5 komt eind november uit, dus ik sla deze over. "

  Jij haalt waarschijnlijk ook nooit tienen voor je toetsen? 🙄 "

  Nee, altijd een 9,5, kan altijd beter 😀

 26.   
  cool ice's avatar

  ”XTR17″ schreef, "Lol. Een 10 voor deze game dat flopt als een opvolger van NFS3? Veel plezier gehad met die deel, maar de demo viel me toch zwaar tegen. Gamersnet, dit valt me tegen van jullie :/"

  dit cijfer is omdat de game doet waar ie voor bedoeld is, racen. en dat doet ie perfect. dus daarom een 10. dat wil niet zeggen dat iedereen dit spel (of alle racegames) perfect vind. ieder zijn mening. dus dat het je tegenvalt van GN is onzin, want een review is en blijft een mening. 😉

 27.   
  Gheluwe's avatar

  beha cool

 28.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  Cirdan schreef, "Het is wel de mening van Richard hea jongens.
  Zelf zou ik geen 10 geven, maximaal 9,5, omdat een game altijd beter kan.
  Al ben ik benieuwd wat voor cijfer jij GT5 gaat geven, als je het überhaupt gaat beoordelen 😛
  Maarja, de demo viel tegen en GT5 komt eind november uit, dus ik sla deze over. "

  Ja idd laat GT5 dan ook door Richard doen, want dat wordt een game daar moeten ze een nieuw cijfer voor uitvinden (in de positieve zin). Ik heb zelf niks met NFS heb heel lang geleden de oude gespeeld met basisschool vrienden en dat was erg leuk alleen de serie is daarna heel hard achteruit gegaan en daarom sla ik deze over, voor mij is het GT wat de klok slaat. 😛

 29.   
  R1chardTM's avatar

  Als ik Need for Speed: Hot Pursuit een 10 geef hoef ik Gran Turismo echt ook geen 10 te geven hoor. Het zijn twee hele andere games die in het teken van racen staan. NFS: HP komt precies op het goede moment voor mij en is in zijn genre nu overslagen. Ik twijfel er niet aan de Gran Turismo ook goed is, maar die zal ik toch echt weer met een ander oog gaan bekijken.

 30.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  wow de eerste Gn 10 die ik heb gezien. 8)
  Is de game dan echt zoo perfect aan alle fronten?

 31.   
  PsYkOfOoL's avatar

  Het is een heel tof spel ik hou van de politie
  vind het wel raar dat het een 10 krijgt die geef je niet zomaar toch wed ik dat GT5 geen 10 krijgt de game is zo groot van schaal dat er wel een paar dingen fout in zullen zijn

 32.   
  Tha Duck's avatar

  Richard vindt dat de game een 10 verdient en aangezien hij de reviewer is staat hier nu een 10 en dat wil natuurlijk niet zeggen dat WELKE andere game dan ook óók een 10 verdient. Smaken verschillen immers.

  Een 10 betekent NIET perfectie maar verwoordt (mijns inziens) gewoon het plezier dat de reviewer met de game heeft gehad en het gevoel dat hier aan overgehouden is. En ook dit is subjectief en in dit geval geldt dit dus voor Richard.

  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/04/07/1270664386-050.png

  Kusjes,

  Een voormalig 10-uitdeler

 33.   
  R1chardTM's avatar

  Teun ik hou van je! 😆

 34.   
  PSPfreaky's avatar

  Waarom geeft iedereen de game al een cijfer als ie nog geen eens in de winkels ligt. Demo’s geven een klein beeld van de game, maar het is geen totaal plaatje.

  De mensen die een 0.5 en een 1 geven zijn gewoon niet belangrijk. Prutsers!

  Ik kan zelf niet wachten op de game!

 35.   
  PsYkOfOoL's avatar

  Paar mensen hebben hem al uit me lijst hij is al uit op play en zal morgen wel in een paar winkels liggen denk ik

 36.   
  XTR17's avatar

  PSPfreaky schreef, "Waarom geeft iedereen de game al een cijfer als ie nog geen eens in de winkels ligt. Demo’s geven een klein beeld van de game, maar het is geen totaal plaatje.
  De mensen die een 0.5 en een 1 geven zijn gewoon niet belangrijk. Prutsers!
  Ik kan zelf niet wachten op de game!"

  En wat over de mensen die een 9,5 en 10 geven zonder het spel te hebben gespeeld. Komt op hetzelfde neer

 37.   
  R1chardTM's avatar

  Ik schaam me voor de gebruikers die een 1 geven. Mensen mensen wat een drama.

 38.   
  ShadyXL's avatar

  Mooie review! 😉 I totally agree with you 😀 Ik vind ook dat Hot Pursuit een 10 verdiend 😉

 39.   
  j0rntjuh's avatar

  Overmorgen kopen!!!

 40.   
  PSPfreaky's avatar

  XTR17″][quote=”PSPfreaky schreef, "Waarom geeft iedereen de game al een cijfer als ie nog geen eens in de winkels ligt. Demo’s geven een klein beeld van de game, maar het is geen totaal plaatje.
  De mensen die een 0.5 en een 1 geven zijn gewoon niet belangrijk. Prutsers!
  Ik kan zelf niet wachten op de game!"

  En wat over de mensen die een 9,5 en 10 geven zonder het spel te hebben gespeeld. Komt op hetzelfde neer [/quote]

  Ja, dat ook. Ik wacht gewoon met stemmen totdat ik de game een aantal uur heb gespeeld.

 41.   
  GBA43's avatar

  Garuda schreef, "omg een 10 voor deze bagger 😮 loooooooool nou jullie hoef ik ook niet meer serieus te nemen"

  Gasten als jij verdienen een instant-ban 👿
  Net zoals de mensen die hier need for speed met de meest gekke dingen gaan vergelijken pls reageer gewoon niet dan,(GT5,Uncharted) zometeen zeker ook nog sims 3? 😕
  De demo van NfS was goed maar niet bijzonder, waar ik wel blij mee ben is de ‘ old-skool besturing’ lekker snel door de bochten heerlijk! 🙂

 42.   
  zultrax's avatar

  waar ik nou nog steeds benieuwd naar ben heeft dit spel een split-screen modus of niet?
  als die dat niet heeft is het geen 10 voor mij… lijkt me verder wel een leuk spel en goede review 😉

 43.   
  killingdj0's avatar

  ik geef het een 8 ( oops prongelijk 6.5:D)

  omdat ik ondanks dat race games niet mijn ding zijn (nfs underground wel) zag ik de screens en ondanks dat ik denk dat deze game geen 10 verdiend wil ik het wel proberen

 44.   
  -050- Critical's avatar

  hahahah , niet dat ik die bevestiging nodig had 😀 ik haalde hem toch sws. 🙄

 45.   
  Dy-88's avatar

  Daniel221″][quote=”Garuda schreef, "omg een 10 voor deze bagger 😮 loooooooool nou jullie hoef ik ook niet meer serieus te nemen"

  Gasten als jij verdienen een instant-ban 👿
  Net zoals de mensen die hier need for speed met de meest gekke dingen gaan vergelijken pls reageer gewoon niet dan,(GT5,Uncharted) zometeen zeker ook nog sims 3? 😕
  De demo van NfS was goed maar niet bijzonder, waar ik wel blij mee ben is de ‘ old-skool besturing’ lekker snel door de bochten heerlijk! 🙂 [/quote]

  wat een onzin… je kan t toch zwaar neit mee eens zijn,.,,
  en tuurlijk is het goed om te vergelijken, als je neit met andere games vergelijk is zeker Saint row de beste free roamer ? ik vind het gewoon een beejte raar van GN. nooit een 10 gegeven, (wat k niet zo erg vind) altijd best objectief schrijft, opeens een game als NFS een 10 te geven?
  die game was vorig jaar nog half dood. ik bedoel het niet verkeerd, maar normaal als ik een GN review lees ben ik dr (deels) mee eens, maar nu dus echt neit. k snap het gewoon niet, een game zonder min punten.. 😕

 46.   
  Tha Duck's avatar

  Dy-88″]

  ”Daniel221″ schreef, "[quote=”Garuda schreef, ".."

  Gasten als jij verdienen een instant-ban 👿
  Net zoals de mensen die hier need for speed met de meest gekke dingen gaan vergelijken pls reageer gewoon niet dan,(GT5,Uncharted) zometeen zeker ook nog sims 3? 😕
  De demo van NfS was goed maar niet bijzonder, waar ik wel blij mee ben is de ‘ old-skool besturing’ lekker snel door de bochten heerlijk! 🙂 "

  wat een onzin… je kan t toch zwaar neit mee eens zijn,.,,
  en tuurlijk is het goed om te vergelijken, als je neit met andere games vergelijk is zeker Saint row de beste free roamer ? ik vind het gewoon een beejte raar van GN. nooit een 10 gegeven, (wat k niet zo erg vind) altijd best objectief schrijft, opeens een game als NFS een 10 te geven?
  die game was vorig jaar nog half dood. ik bedoel het niet verkeerd, maar normaal als ik een GN review lees ben ik dr (deels) mee eens, maar nu dus echt neit. k snap het gewoon niet, een game zonder min punten.. 😕 [/quote]

  10 nummer 1: http://www.gamersnet.nl/reviews/portal/
  10 nummer 2: http://www.gamersnet.nl/reviews/super_mario_galaxy/

  En dit is nummer 3.

  De drang om een 10 te compenseren met een 0,5 snap ik ook niet echt, maar daar zal ik jou verder ook niet lastig over vallen. 😉

 47.   
  jk9996's avatar

  Beste mensen die hierop reageren op grond van de demo;

  Fhttp://www.hennessy.id.au/quentingeorge/archives/MIDDLE%20FINGER%20CHILD.jpg

  ga gewoon zelf even een game spelen voordat je iemand anders zijn mening TEGENSPREEKT, laat staan AFKRAAKT 👿

 48.   
  DeAdSeYe's avatar

  Een review of preview blijft en is een mening van die persoon. Verder kan ik het best goed begrijpen tot mensen het niks vinden tot een game een 10 krijgt, geen 1 game is perfect. Maar waarom deze zo hoog scoort is tot dit deel van Need For Speed jou het echte gevoel geeft van de “oudere” delen. Die “nieuwere” vanaf underground 1 waren niet echt Need For Speed gevoel, wat het vroeger is geweest. Vandaar tot deze game ook hoog scoort.

 49.   
  PSPfreaky's avatar

  Dy-88″]

  ”Daniel221″ schreef, "[quote=”Garuda schreef, ".."

  Gasten als jij verdienen een instant-ban 👿
  Net zoals de mensen die hier need for speed met de meest gekke dingen gaan vergelijken pls reageer gewoon niet dan,(GT5,Uncharted) zometeen zeker ook nog sims 3? 😕
  De demo van NfS was goed maar niet bijzonder, waar ik wel blij mee ben is de ‘ old-skool besturing’ lekker snel door de bochten heerlijk! 🙂 "

  wat een onzin… je kan t toch zwaar neit mee eens zijn,.,,
  en tuurlijk is het goed om te vergelijken, als je neit met andere games vergelijk is zeker Saint row de beste free roamer ? ik vind het gewoon een beejte raar van GN. nooit een 10 gegeven, (wat k niet zo erg vind) altijd best objectief schrijft, opeens een game als NFS een 10 te geven?
  die game was vorig jaar nog half dood. ik bedoel het niet verkeerd, maar normaal als ik een GN review lees ben ik dr (deels) mee eens, maar nu dus echt neit. k snap het gewoon niet, een game zonder min punten.. 😕 [/quote]

  Andere ontwikkelaar, de oudere NfS games waren erg goed. Later werden de games steeds slechter. Deze game is een remake van 1 van de oudere NfS games, toen de reeks nog erg goed was. Maar jij heb vast niet het geheugen om dat te bedenken. Dat zie je in je reactie.

  En waarom mag Gamersnet geen 10 uitdelen? Het is hun mening (van de reviewer) en niet die van het hele publiek of van jou.

 50.   
  Hotshot's avatar

  Haha, heb hem vandaag ook in huis gehaald en het is de beste NFS sinds jaren. Eindelijk weer dat gevoel

 51.   
  HellViperX's avatar

  Als ik deze game volwaardig moet raten dan geef ik het een 40/100

   + de eerste ” slome” persuits met de crown vic. zijn leuk
   + mooie graphics
   + leuk idee
   – gewoon té arcade achtig
   – racers die spikestrips en EMP’s deployen
   – cops die met koeniggseggs rijden 😕
   – wegligging is barslecht
   – je rijd als cop in je eentje ( dat vond ik toch wel 1 van de mooiste dingen van road challenge )
   – social network ( wil toch wel een racegame spelen geen facebook-like game )
   – nog steeds geen cockpit-view

  conclusie: idee was leuk, uitwerking is minder

  maar goed ik schrijf deze review op gamersnet, dus dat betekend ook dat ik er een absurt cijfer aan moet geven ( kom op 10? met alle respect ( die ik ff atm niet kan vinden 😆 ) maar dat is deze game echt niet waard )
  40/100 ( 05/100 just 4 the reviewer 👿 😛 )

 52.   
  PSPfreaky's avatar

  De game net een paar uurtjes gespeeld. Graphics zien er goed uit, het racen is erg leuk. Maar de game verdient voor mij geen 10. De besturing voelt wat zwaar aan en het is zo dat je de verdachte hebt gepakt, dat het spel gelijk voorbij is. Soms doe je daar 1-2 minuten over.

  Totaal kom ik op een 8.5 uit.

 53.   
  Alias's avatar

  Vraag me toch sterk af of mensen ondertussen nog steeds niet door hebben dat het bij een review draait om een persoonlijke mening van de reviewer. Als die persoon de game helemaal geweldig vind rolt daar een hoog cijfer uit. Als de reviewer het een 10 waard vind dan is dat voor die persoon zo.

  Het is dus ten eerste compleet nutteloos om het zogenaamd te compenseren met een 1 of een 0,5 daar heb je de reviewer echt niet mee. Sterker nog; je laat jezelf alleen maar kennen en zet daarbij jezelf alleen maar voor schut. Zeker als je niet eens de moeite neemt om er een paar fatsoenlijke onderbouwde argumenten bij te zetten over waarom je dat cijfer geeft.

  Als tweede volgt daar nog op dat het gewoon raar is om een game een cijfer toe te kennen als je het nog niet eens gespeeld hebt, een demo is leuk en aardig maar dat telt in princiepe niet voor de uiteindelijke game. Tussen de demo en de uiteindelijke release zijn er vaak al een aantal patches uitgekomen en zo heb je ook nog de kans dat er voor een demo niet de leukste features gebruikt worden zodat de uiteindelijke game ook nog wat interessant blijft.

 54.   
  Verluci's avatar

  ”kitt.h.3″ schreef, "Wauw een 10!!! ik ga hem zowiezo halen! "

  ja idd
  dit geeft de doorslag

 55.   
  Verluci's avatar

  Garuda schreef, "omg een 10 voor deze bagger 😮 loooooooool nou jullie hoef ik ook niet meer serieus te nemen"

  een 10 voor dit genre, vergeet dat niet
  dus niet dat het met andere niet-race games word vergeleken
  als jij dit bagger vind, kan je het nog heel goed eens zijn met andere reviews, voor games die jou wel wat lijken

 56.   
  HellViperX's avatar

  een 10 is deze game gewoon bij lange na niet waard…

 57.   
  lassieman's avatar

  Lijkt me echt een heel goede game, heb hem nog niet gespeeld maar ga dat zeker doen. Maar moest bij minpunten niet ”geen splitscreen”

 58.   
  ariesijm's avatar

  Goeie oude tijd.. Leuk om er een nieuwe versie van te krijgen:D

 59.   
  ms13694's avatar

  leuke game, maar wel weer irritant dat je je auto niet kan pimpen 🙄

 60.   
  Mr Sonic's avatar

  Prima recensie,en het is echt een hele vette game.

 61.   
  soulzx3's avatar

  hmm, hoe vindt ik dit hypocritisch, in een GNR aflevering hebben jullie (met name peter maar datmaakt niet uit) gezegd, een game krijgt pas een 10 als hij perfect is, maar geen enkele game kan perfect zijn want er is altijd iets wat beter kan!!

 62.   
  Ika Q's avatar

  Voegt zeker wat toe in de NFS series. Vooral online is het echt meesterlijk, politie vs racers altijd een leuke kat en muis spel. Verders is Autolog een goede manier om je vrienden uit te dagen en hun scores te verslaan. Hot Pursuit gaat hierbij terug naar zijn roots, omdat het simpelweg geen “underground” rotzooi is. Kies je auto, kies je kleur en beuken maar!

 63.   
  Dude…'s avatar

  waarom geven mensen deze game een 0.5 of een 1? geen enkele game is zo slecht.
  ik word bozer van een 1 of 0.5 dan een 10

 64.   
  RoHoutje's avatar

  Leuke review, Richard. Een 10… toe maar.

 65.   
  Mongsje's avatar

  wow, een 10.

  wat ik wel negatief vind, is dat je bij het kiezen van de auto enkel de snelheid ziet en accelleratie ziet, terwijl ik nogal fan ben van auto’s met goede handling en dus moeilijker kan kiezen.

  btw, nog enkele foutjes:

  Zo kun je een spiketrap neerleggen om die auto die je achtervolgd het leven zuur te maken.

  achtervolgt 😉

  De kat- en muisspelletjes zijn in de multiplayer iets om hard naar huis voor te fiets of laat voor op te blijven.

  fietsen

 66.   
  Verwijder Mij!'s avatar

  Dan geef ik ook maar een 10 😛

 67.   
  basie22's avatar

  gewoon de beste race game 😀

 68.   
  cool ice's avatar

  ik ben van plan om hem binnekort wel even te gaan halen, maar wat ik wel heel jammer vind is dat er geen split-screen mogelijkheid is. dat is dat weer iets waarvan ik denk, waarom zit dat niet gewoon in de game?

 69.   
  klskfan's avatar

  achtervolgingen+coole auto’s=SUPER COOOL

 70.   
  cool ice's avatar

  de besturing is heerlijk, niet te moeilijk, niet te makkelijk. en je kunt gerust na enig oefenen met 250km/u door de bocht driften. je merkt ook goed dat iedere auto anders rijd en anders reageert, ook een pluspunt.

  grafisch ziet dit spel er ook erg mooi uit, de auto’s zijn prachtig, en het landschap is ook geweldig. landschap misschien niet altijd even gedetailleerd, maar dat kan de pret echt niet drukken. vaak genoeg heb ik gewoon even de vrij rijden optie geselecteerd om gewoon even te kijken naar de omgevingen, van uitgestrekte woestijnen, tot bossen, tot enorme rotswanden waar je langs rijd.

  online spelen is ook erg leuk, dat zit gewoon goed in elkaar, daar heb ik verder niks aan op te merken. ook het autolog is geweldig. je kunt direct de tijden van je vrienden zien en ze ook direct gaan verbeteren.

  het is gewoon een heerlijk spel die het allemaal niet te ingewikkeld maakt. gewoon lekker racen op topsnelheid en niks anders. wat ik wel een groot nadeel vind is dat er geen split-screen optie is, iets wat toch erg leuk is in een racegame. een paar andere minpuntjes vind ik, je speelt om de 2 races wel weer een nieuwe auto vrij, en de auto’s kun je verder totaal niet tunen, het enige wat je kunt veranderen is de kleur.

  al met al gewoon een heerlijk spel. van mij krijgt ie een 9

 71.   
  Stijnvg's avatar

  Vandaag voor de eerste keer nog een need for speed game gespeeld na de tegenvallende laatste games van hen..
  Ik dacht na de review te lezen dat het een zeer zeer goede race game ging zijn, zoals hun eerste reeksen..
  De graphics zijn wel mooi moet ik zeggen, afgewerkte tot in de kleinste details ..
  De gameplay gaat veel veel veeeeeeeeeeeeeel te makkelijk!!!
  Het driften slaat op geen kanten.. En dat is waar ik persoonlijk veel waarde aan hecht..
  In de Most Wanted versie was dat schitterend gemaakt, waar je echt perfect je ”handrem moest inhouden’ en tegensturen..
  Maar bon .. Niet tegenstaande is het gewoon een race game waar je ff lekker int kunt scheuren.. Maar dan persoonlijk voor mij niet langer dan een halfuurtje…

  !! Wel een aanrader voor mensen die houden van een solide/simpele/gemakkelijke racegame..

  Krijgt toch nog een 7 van mij …