Call of Duty: Black Ops Multiplayer

De multiplayer heeft de Call of Duty-serie groot gemaakt. Zonder dit uitermate belangrijk onderdeel binnen elk nieuw deel van de franchise zouden er nooit miljoenen mensen besloten hebben om de games aan te schaffen. De multiplayer-modus is dan ook hetgeen waar de ontwikkelaar Treyarch bij Black Ops zeer veel tijd en moeite in heeft gestoken, zodat spelers weer vele uren speeltijd en vermaak op hun conto zullen hebben.

Wellicht zal een eerste vluchtige indruk van het spel je deze bewering niet doen ontlokken, want op grafisch aspect ziet de game er precies uit als voorganger Modern Warfare 2. Er zijn vanzelfsprekend wel enkele minieme wijzigingen doorgevoerd, maar deze zijn te klein om duidelijk waargenomen te kunnen worden. Waar profileert Treyarch zich met de multiplayer van Black Ops dan wel mee?

Keuze zat

Het antwoord op die vraag is tweeledig. Allereerst zijn er de nieuwe modi die Treyarch in de multiplayer-modus heeft gestopt. Dit zijn er om precies te zijn vier, waarvan elke modus weer zijn eigen aantrekkingskracht op mensen zal hebben. Er is de ‘Gun Game’-modus, waarin elke speler in een potje begint met hetzelfde wapen en bij elke kill een nieuwe en vaak beter wapen bemachtigt. Het nadeel van deze modus is wel dat wanneer iemand in het begin de voorsprong neemt, er weinig kans meer is om die voorsprong in te halen om zelf prominent op de eerste plek te gaan staan. Het leuke aan de modus is wel dat je in zeer korte tijd met een afwisselend wapenarsenaal in aanraking komt en op die manier ook verscheidene tactieken zal moeten gebruiken.

In de modus ‘One in the chamber’ beschikt elke speler echter weer slechts over een simpel pistooltje en een mes. De naam zegt het al, in de kamer bevindt zich maar één kogel waar je dus zeer zuinig op moet zijn. Wanneer je een tegenstander doodt, bemachtig je zijn ene kogel, die je vervolgens weer kan gebruiken voor een volgende tegenstander. Iedere speler beschikt over drie levens. Veel beperkingen dus, wat er voor zorgt dat deze modus ongelooflijk verpest wordt door het aantal campers, die zich in de kleinste hoekjes verschuilen om je op geniepige wijze in de rug te schieten. De kans op campers is in de multiplayer van Black Ops dan ook vrij groot. Hier heeft Treyarch eigenlijk ook wel zelf voor gezorgd, door de ongelooflijk vele hoekjes en gaten die in de mappen aanwezig zijn. Het verpest de sfeer op z’n zachtst gezegd behoorlijk en levert veel frustratie op bij gamers die zich wel strijdlustig door de mappen voortbewegen.

Schokkend schieten werkt niet

De strijdlust wordt er echter ook wel vaak uitgeslagen door de lagg die vooralsnog de multiplayer teistert. Laten we hopen dat Treyarch hier snel een oplossing voor weet te vinden, want regelmatig komt het voor dat je al schokkende op je tegenstander staat te schieten, waardoor jij uiteindelijk met een opengereten borstkas op de grond zal liggen. Maar wanneer je dat even buiten beschouwing laat, zijn de nieuwe modi een daadwerkelijke verrijking in Black Ops. Zo is er ook de modus ‘Sticks and Stones’, waar je met primitieve wapens zoals een kruisboog en tomahawk de tegenstander te lijf mag gaan.

Al deze modi zijn alleen te spelen in de zogenaamde ‘Wager Matches’. Hiermee komen we bij het tweede punt waar Treyarch de multiplayer van Black Ops weet te profileren. Black Ops introduceert namelijk een soort valuta, COD points genoemd, waarmee je werkelijk alles moet kopen. Wanneer je een level stijgt en een nieuw wapen unlockt, zal je eerst dat wapen moeten aanschaffen en pas dan is het mogelijk om het wapen ook daadwerkelijk te gebruiken. Ook de zogenaamde toevoegingen op je wapens als een Red Dot-vizier of een gemonteerde demper kosten allemaal geld. COD points kan je verdienen in matches, maar ook met challenges en zelfs middels speciale contracten. Het is een leuke toevoeging en zorgt ervoor dat je als speler daadwerkelijk een keuze zal moeten maken over welke wapens je wil vrijkopen, want je verdient niet genoeg geld om meteen alles aan te kunnen schaffen.

Enigszins chaotisch in het begin

Maar goed, wat heeft dat nou met die Wager Matches te maken? In de Wager Matches kan je een bepaald aantal COD points inzetten in een speelronde en indien je als eerste, tweede of derde eindigt in het potje, zal je winst maken op je eerder ingelegde inzet. Spelers die echter uit de boot vallen verliezen hun gehele inzet en dit geeft dus nog meer reden om je uiterste best te doen, om die inzet van die zuur verdiende COD points niet te verliezen. Er is dus veel nieuws te beleven in Black Ops en dit kan voor een beginnende speler, die nog totaal geen ervaring heeft met de serie, een chaotische indruk geven. De menu’s zijn een beetje rommelig neergezet, zodat je, zelfs als ervaren speler, soms echt even de weg kwijtraakt. Jammer, want in Modern Warfare 2 was alles wel netjes en ordelijk weergegeven.

Wat Black Ops echter weer veel beter doet dan Modern Warfare 2 zijn de killstreaks. De beruchte tactical nuke is gelukkig uit de multiplayer gehaald, zodat een potje niet opeens onverhoopt eindigt. Maar ook de behoorlijk overpowerde killstreaks zijn er nu uitgehaald. De behaalde kills met een gebruikte killstreak tellen daarnaast niet mee voor die killstreak, wat dus betekent dat je voor bijvoorbeeld de killstreak ‘Attack Dogs’ ook daadwerkelijk elf kills met je wapens zal moeten maken, alvorens deze killstreak in te kunnen zetten. Er zijn daarnaast nog een aantal leuke killstreaks bijgekomen, waaronder de RC-XD. Dit is een met explosieven beladen bestuurbaar autootje dat je kan leiden naar een tegenstander, en je raadt het al, voor zijn neus tot ontploffing kan laten brengen, zodat je van een afstandje achter een struikje lekker ligt te gniffelen om het lot van je tegenstander.

Zombies…!

En zelfs al vermaak je je niet genoeg in de multiplayer en ben je het na een paar uurtjes zat, dan kan je nog altijd terugvallen op de zombie-modus, die voor het eerst geΓ―ntroduceerd werd in World at War en nu dus ook in Black Ops te vinden is. Met een co-op tot maximaal vier spelers biedt deze modus genoeg vermaak door de kans te bieden om lekker de hoofden van de undeads te doorboren met een flinke lading lood en metaal. Altijd leuk om te doen en we zullen hier vast en zeker nog wel wat DLC voor tegemoet gaan zien, voor wanneer je het helemaal gehad hebt met de bestaande mappen.

Conclusie

Black Ops toont dat Treyarch in staat is om de Call of Duty-franchise te leiden, zodat opnieuw miljoenen spelers weer vele uren in de multiplayer zullen stoppen. Dit doet de ontwikkelaar allereerst door een viertal nieuwe modi te introduceren, waarin je weer op een geheel andere wijze een potje leert spelen. Maar ook met de COD points weet Black Ops de multiplayer een trede hoger te plaatsen, door met de Wager Matches spelers meer uitdaging en stimulans te bieden om hun best te doen. Het is jammer van de lagg die de game vooralsnog een beetje teistert en ook het geruime aantal campers dat het speelplezier van velen aantast, maar ook met deze vervelende puntjes is de multiplayer nog steeds sterk aan te raden. En zombies doden blijft gelukkig ook nog steeds vermakelijk!

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Wager Matches
 • Nieuwe modi
 • Killstreaks
 • COD points
 • Zombies!

Wat is NOT

 • Te veel mogelijkheden voor campers
 • Chaotisch in het begin
 • Lagg

9

 1.   
  Phil's avatar

  Ik ben persoonlijk nog niet zo veel campers tegengekomen.

 2.   
  Lashrom's avatar

  Goede review. Niet echt heel kritisch bekeken maar het was goed.
  Ben ik toch de enige die denkt dat er juist bij Black Ops minder campers zijn dan bij Modern Warfare 2 ?

 3.   
  nickykolkie's avatar

  Lashrom schreef, "Goede review. Niet echt heel kritisch bekeken maar het was goed.
  Ben ik toch de enige die denkt dat er juist bij Black Ops minder campers zijn dan bij Modern Warfare 2 ? "

  nee ik denk ook dat er meer campers in mw2 zitten

 4.   
  M@tthijs's avatar

  Zelfs indien je stelt dat Black Ops minder door campers wordt belaagd dan in Modern Warfare 2, zegt dat nog niets. De campers zijn simpelweg nog steeds in grote getale aanwezig en dat ligt naar mijn mening mede aan Treyarch, die met het bouwen van de mappen te veel hoekjes en gaatjes voor dit soort irritante spelers heeft gemaakt. πŸ™‚

 5.   
  Tha Destiny's avatar

  Kom amper campers tegen, het quikscopen is eruit gehaald, de wager matches zijn fijn en de maps zijn veel meer gericht op actie dan op het snipen wat heel veel in MW2 gebeurde. BO is een hele fijne verbetering tov MW2.

 6.   
  Koen45's avatar

  Campers blijf je bij elke shooter houden. Kun je niet voorkomen.

 7.   
  )GN(-Erik's avatar

  ”Koen45″ schreef, "Campers blijf je bij elke shooter houden. Kun je niet voorkomen."

  Ja wel hij Unreal Tournament had je een speltype waarin je na een aantal seconden stil staan een beetje schade kreeg en uiteindelijk dood ging als je te lang stil stond, en er werd ook hard omgeroepen dat er een camper was πŸ˜‰

 8.   
  Lashrom's avatar

  )GN(-Erik schreef, "

  ”Koen45″ schreef, "Campers blijf je bij elke shooter houden. Kun je niet voorkomen."

  Ja wel hij Unreal Tournament had je een speltype waarin je na een aantal seconden stil staan een beetje schade kreeg en uiteindelijk dood ging als je te lang stil stond, en er werd ook hard omgeroepen dat er een camper was πŸ˜‰ "

  Dat zou bij Black Ops echt fataal zijn. Omdat je bij sommige game modes best wel moet campen als je een plek moet verdedigen, zoals Headquarters of Sabotage ..

 9.   
  desxeon's avatar

  De lag is het meest irri vind ik, en soms de Glitches ook en als ze die twee kunnen aanpakken dat is het helemaal een top game.

 10.   
  RoHoutje's avatar

  Zombies???? Yeah!

 11.   
  -050- Critical's avatar

  9,5 voor mij ik was na 4 gestopt, wilde wel eens wat anders, maar na korte uitstapjes toch weer terug bij cod echt heel hard.enig minpuntje Matchmakinng! πŸ™„ Dat doet dice toch net iets lekkerder.

  overig weinig campers tegengekomen

 12.   
  Tha Destiny's avatar

  )GN(-Erik schreef, "

  ”Koen45″ schreef, "Campers blijf je bij elke shooter houden. Kun je niet voorkomen."

  Ja wel hij Unreal Tournament had je een speltype waarin je na een aantal seconden stil staan een beetje schade kreeg en uiteindelijk dood ging als je te lang stil stond, en er werd ook hard omgeroepen dat er een camper was πŸ˜‰ "

  UT is ook een totaal ander soort shooter, campen hoort bij COD in bepaalde mate.

 13.   
  Fox's avatar

  nickykolkie schreef, "

  ”Lashrom” schreef, "Goede review. Niet echt heel kritisch bekeken maar het was goed.
  Ben ik toch de enige die denkt dat er juist bij Black Ops minder campers zijn dan bij Modern Warfare 2 ? "

  nee ik denk ook dat er meer campers in mw2 zitten"

  Fout.. want alle mw2 nuubs (campers/spawnrapers/knifers/spawncampers/nuubtubers) zijn nu weer naar black ops gegaan. 4 dagen geleden waren er geen problemen maar nu wel.

  En trouwens de lagg op de PC is all een hele tijd geleden gefixt.

 14.   
  Mv-Highway's avatar

  Review weet niet echt goed de sfeer van de game neer te zetten, maar scores zijn wel terecht.
  Black Ops is vooral een verfrissing na Modern Warfare 2.

 15.   
  Dude…'s avatar

  de multiplayer is erg vet, maar wel lelijker dan MW2.
  en dan stukje over een voorsprong bij gun game, daar klopt niks van want als diegene die een voorsprong heeft bij de snipers uitkomt terwijl de rest nog een machine gun heeft, dan lopen ze hem weer in

 16.   
  soulzx3's avatar

  de lagg is er wel een beetje, zeer frustrerend als je begrijpt wat ik bedoel

 17.   
  GENERAL_DS's avatar

  Dude… schreef, "de multiplayer is erg vet, maar wel lelijker dan MW2.
  en dan stukje over een voorsprong bij gun game, daar klopt niks van want als diegene die een voorsprong heeft bij de snipers uitkomt terwijl de rest nog een machine gun heeft, dan lopen ze hem weer in"

  bij gun game moet je goed met elk wapen zijn dus ook met de snipers

 18.   
  Extremegamer's avatar

  kheb nog geen enkele gun game verloren, en ze zeggen het al, gewoon als eerste uit het pistooltje komen

 19.   
  Dy-88's avatar

  Black Ops heeft echt een goede multiplayer, ik heb geen lag (volges mij ligt dat gewoon aan PSN) en ik ben heeel weinig campers tegen gekomen. misschien ligt het aan het niveau waarin je speel, of welke mensen je toen tegen kwam.
  pluspunt vooral is dat ik maar 1 keer een nube toober ben tegengekomen πŸ˜€
  quickscopen is er ook uit, en het zijn leuke maps
  en vergeet vooral niet de theater mode !

 20.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  vind n 9 wel n beetje hoog, MOH kreeg heel laag. Nja tis n mening en daar moet je t maar mee doen, verder wel n nette review πŸ™‚
  dat onderwerp van te hoge scores geven in GNR vond ik wel n goed onderwerp want t is wel zo, ik zou zelf ook hele hoge cijfers geven namelijk dus dat is heel normaal maarja straks is alles opeens n 10. πŸ˜†

 21.   
  toeter83's avatar

  campers zijn er wel maar een stuk minder net zoals de noobs,

 22.   
  FishHookz's avatar

  Ik ben geen campers tegen gekomen en ik vind de multiplayer echt Awesome C: Helemaal top ^^

 23.   
  DanielBoss's avatar

  Ja die minpunt van die mogelijkheden voor campers slaat dus nergens op. Er zijn in BO gewoon een stuk minder campers als in MW2. Dit komt alleen al omdat bij elke spot waar je kΓ‘n campen, wel twee of meer wegen/weggetjes naar toe leiden, dus is het onmogelijk om beide wegen in te gaten te houden. (Je hebt maar 1 claymore). Daarnaast zijn er allemaal weggetjes/gangetjes waar alleen RC-XD’s door heen kunnen die meestal ook op campplekjes uitkomen.

  En Treyarch heeft zelfs aangegeven dat ze bij het maken van de maps zo min mogelijk camp spots wouden maken. En dat vind ik goed gelukt. Dus dat minpunt is echt onzin.

  Voor de rest is het wel een goede review.

 24.   
  nickykolkie's avatar

  ”toeter83″ schreef, "campers zijn er wel maar een stuk minder net zoals de noobs,"

  wat boeit het nou als er noobs zijn?

 25.   
  ShadyXL's avatar

  nickykolkie schreef, "

  ”toeter83″ schreef, "campers zijn er wel maar een stuk minder net zoals de noobs,"

  wat boeit het nou als er noobs zijn?"

  ^ +1.

  Alweer een goeie review πŸ˜‰ Ik ben blij dat de lagg nu is opgelost. Verder geen minpunten voor mij πŸ˜€

 26.   
  UberProSure's avatar

  min punten helemaal mee eens vooral de lagg en die campers πŸ‘Ώ
  verder is ie chill!

 27.   
  Faex's avatar

  Goede review. Maar bij one at the chamber: Als ik eerst mis schiet en dan mijn tegenstander ook mis schiet. En ik dood hem dan met mijn knife, Dan kan ik toch geen kogel meer pakken van hem ofwel? πŸ˜•

 28.   
  Hotshot's avatar

  Haha dat lag is gelukkig gemaakt maar ik ben net met een vriend gaan campen in one in the chamber en toen bleven we als laatste over en toen hadden we echt een epische killcam XD We renden de hele map over en toen dook hij en ik knifede hem in zijn kont πŸ˜›

 29.   
  Hotshot's avatar

  en er staat trouwens dat je ook COD points kan halen uit challenges maar dat is niet waar πŸ™‚

 30.   
  Dude…'s avatar

  wel waar

 31.   
  gappower's avatar

  De MP van Black Ops is een teleurstelling voor mij

 32.   
  Fox's avatar

  ”toeter83″ schreef, "campers zijn er wel maar een stuk minder net zoals de noobs,"

  stuk minder? dan ben je zelf zeker een camper. want tot nu toe heb ik nog NOOIT een match gespeeld zonder campers.

 33.   
  FioranoJC's avatar

  Fox schreef, "

  ”toeter83″ schreef, "campers zijn er wel maar een stuk minder net zoals de noobs,"

  stuk minder? dan ben je zelf zeker een camper. want tot nu toe heb ik nog NOOIT een match gespeeld zonder campers."

  Een stuk minder betekend niet dat er geen campers zijn. In elk potje zitten wel 2 a 3 campers. Moet je niet druk om maken.

  Mw2 was al helemaal een klote spel. BO is veel leuker en heeft het stressende dat mw2 had weggehaald lijkt het.

 34.   
  PsYkOfOoL's avatar

  vind cod 4 nog de beste dit is me nummer 2 mw2 was veel te makkelijk killstreaks zijn hier ook gebalanceerd nu moet je zelf de kills maken inplaats dat de killstreaks ’t doen stoppingpower is weg painkiller commando 8)

 35.   
  irapi's avatar

  Ik begin dat gezeik over lag en campers nu best wel zat te worden zelf speel ik nu al een aardige tijd zonder lag en campers. De campers zul je altijd hebben (hoewel ik er zelf niet zoveel last van heb gwn je RC gebruiken πŸ™„ ) maar heeft echt serieus iedereen lag want ik heb dat dus nog helemaal niet gehad πŸ˜† zelf zou ik een 9,5 geven (hoe doe je ook al weer beoordeling πŸ˜› ?

 36.   
  FlyingdutcH's avatar

  Goede review gamersnet!!! Alleen mijn mening is dat de mp leuker en leuker wordt, maar modern warfare 2 is nog steeds de beste!!!!!

 37.   
  cool ice's avatar

  goede review! πŸ™‚ maar ik zie weer allemaal taal voorbij komen.. maar campers zijn mensen die zich in een hoekje verstoppen en wachten totdat jij voorbij huppelt? en wat zijn nubetubers nou? spawnkillers ken ik wel (ervaring), die zijn gewoon leveloos.

 38.   
  toeter83's avatar

  Fox schreef, "

  ”toeter83″ schreef, "campers zijn er wel maar een stuk minder net zoals de noobs,"

  stuk minder? dan ben je zelf zeker een camper. want tot nu toe heb ik nog NOOIT een match gespeeld zonder campers."

  LOL ja zeker wel, ik klaag erom omdat ik het eigenlijk stiekem zelf doe, zo hoop ik dat niemand mij er van verdenkt .

  Gast leer is lezen. πŸ˜₯

  En ik ren voornamelijk rond dus weet waar ik over praat kwa campers.

 39.   
  killingdj0's avatar

  ik ben teveel campers tegengekomen en spawnkillers

 40.   
  Magana's avatar

  Fantastische game! Beste release, na Halo Reach, van dit jaar!

 41.   
  segin's avatar

  Hoezo ‘lagg’ als minpunt? Ik heb serieus nog nul keer gelagt en ken mensen die ook nog nooit geen lag hebben gehad. Op welke console is de game getest?

 42.   
  Xtremie's avatar

  Magana schreef, "Fantastische game! Beste release, na Halo Reach, van dit jaar!"

  Meneer ziet door een Microsoft bril.

  On: Misschien moet ik hem dan toch maar eens gaan halen….

 43.   
  Nitrix31's avatar

  Tja, ik vind het punt campers een beetje raar, want het ligt er net aan met/tegen wie je speelt. En campers heb je in bijna elke fps game. Wat wel een minpunt zou kunnen zijn is de spawns. Het is nogal makkelijk om te spawnrape en zo een dikke killstreak te halen. Zodra je een choppergunner (9 killstreak) hebt dan kun je cashen. Je weet toch waar ze spawnen dus je kunt sprayen als een malle en zo 30, 40 of zelfs 50 kills halen met dat ding. Ik heb dat zelf ook al een aantal keren gedaan. Maar of dit nou echt leuk is.. Tja het is wel grappig als jij in de heli zit. Maar het verziekt toch wel het spel voor de gene die spawnen en gelijk weer dood gaan. Kortom: ik zou er nog twee duimpjes naar beneden willen zetten voor het spawnrapen. Verder is het spel top en kan ik er nog wel een tijdje mee knallen :D.

 44.   
  craz's avatar

  XtreMie schreef, "

  ”Magana” schreef, "Fantastische game! Beste release, na Halo Reach, van dit jaar!"

  Meneer ziet door een Microsoft bril.
  On: Misschien moet ik hem dan toch maar eens gaan halen…."

  Jij hebt zeker nooit van het woord ”mening” gehoord? Ik raad het je aan om het eens op te zoeken. πŸ˜‰

 45.   
  ckerigon's avatar

  -050- Critical schreef, "9,5 voor mij ik was na 4 gestopt, wilde wel eens wat anders, maar na korte uitstapjes toch weer terug bij cod echt heel hard.enig minpuntje Matchmakinng! πŸ™„ Dat doet dice toch net iets lekkerder.
  overig weinig campers tegengekomen"

  Black Ops lijkt mij wel vet en ga hem ook wel halen zodra ik weer wat geld heb en ze die lag problems hebben verholpen op de PC.
  En idd ik vind DICE wel de king op het gebied van online shooters πŸ™‚

 46.   
  matdriks's avatar

  Campers blijven er altijd, dus daar had ik al rekening mee gehouden.
  COD points vind ik vet, maar slaat eigenlijk nergens op, want je moet nog steeds wachten tot een bepaald level totdat je een wapen mag kopen.

  Rent servers op de PC is beter dan MW2, maar nog steeds kut. Want ik wil ze zelf kunnen hosten!
  Gameplay heeft niets vernieuwend.

  Het is gewoon copy past

 47.   
  JonsoN's avatar

  matdriks schreef, "Campers blijven er altijd, dus daar had ik al rekening mee gehouden.
  COD points vind ik vet, maar slaat eigenlijk nergens op, want je moet nog steeds wachten tot een bepaald level totdat je een wapen mag kopen."

  Dit vind ik vrij logisch, dat maakt het toch juist zo leuk?

 48.   
  GBA43's avatar

  Ben het eens over de graphics, voor mij een dikke teleurstelling, mijn pc kon zonder problemen black ops op ze hoogste quality aan, wat niet zo is met medal of honor, beetje jammer.
  Waar ik wel blij mee ben is de COD Punten en de Contracts leuk gemaakt, punten gaan niet al te traag waardoor je geen 1000 matches hoeft te spelen voor een Enfield.
  Gameplay almost the same, maar het ligt wel weer vertrouwd in me handen. πŸ™‚
  Campers ben ik persoonlijk amper tegen gekomen, de Grenade Launcher word voor me gevoel ook minder gebruikt, Al krijg ik wel een aanval van die autootjes(RC), vervelende krengen πŸ˜† komt er zo’ n een achter je aan zit je als een debiel door de map te rennen xD
  Voor de rest ben ik tevreden met de killstreaks, toen ik ze bij het begin zag dacht ik omfg ‘dogs’ maar ik ben ze nog steeds niet tegen gekomen, en k ga al bijna in me prestige (lvl 48 )
  En nog een dingetje de killstreaks lopen maar tot 11, wat ik eerst aardig kort vond, maar om eerlijk te zijn is me hoogste killstreak 10 😳
  En er kwam vandaag een update binnen 1.30 van Black Ops de overige lag zou nu verholpen moeten zijn, naja we zullen zien!
  En dan het beste van de game Zombie mode, heerlijk, gewoon een opgefriste versie van WaW, zoals ik dat wou, alleen jammer van die rare nieuwe wezens irriteer me er mateloos aan.
  Plus dat er een nieuwe feature is Splitscreen online zoal voor Zombie als voor Multiplayer, geweldig πŸ˜€
  Call Of Duty Black Ops verdiend een dikke 10. πŸ™‚ πŸ™‚

 49.   
  Burrows's avatar

  Ik heb net op mijn PS3 een Call of duty black ops update gehad alles ging goed ik ging combat training spelen als ik werd doodgeschoten of ik shoot iemand dood viel het lijk onder de map en mijn care package soms ook

 50.   
  toeter83's avatar

  nog 1 minpunt vind ik dat je veels te snel prestige haalt

 51.   
  PSPfreaky's avatar

  Ik heb nu ongeveer 1.5 week de multiplayer gespeeld van Black Ops, maar het speelt nog niet lekker. In het begin van het potje is er haast altijd lagg. Tijdens het potje blijft het scherm 3-6 seconde vasthangen, wat zwaar irritant is, omdat je dan bijna altijd gekilled wordt. Ik had in de eerste week echt de neiging om terug te gaan naar MW2.

  De Wager Matches zijn erg leuk om te spelen, maar soms ook wel irritant door de campers die daar zitten. Gun Game en One in the Chamber zijn erg goed uitgewerkt.

  De andere modi zijn haast copy-past van Infinity Ward. Het is leuk om deze modi te spelen, maar ik trek hier toch het cijfer iets naar beneden, omdat Treyarch zelf ook wat kan maken.

  De CoD points zijn wel leuk, maar ik heb toch liever dat je je wapen krijgt door te levelen zoals in MW2. Het “gokken” in de Wager Matches is erg leuk.

  Treyarch flikt het weer, na MW2. De n00btubes zijn nog steeds aanwezig. Deze hadden nooit in de game gemogen. Ze zeiden dat het een best duur attachment was, maar ik werd op 13 november al voor het eerst getubed in Team Deathmatch. Hierdoor trek ik ook wat van het cijfer af.

  Uiteindelijk kom ik uit op een 8 voor de multiplayer van Call of Duty: Black Ops.

 52.   
  Xtremie's avatar

  yagamer schreef, "

  ”XtreMie” schreef, "[quote=”Magana”].."

  Meneer ziet door een Microsoft bril.
  On: Misschien moet ik hem dan toch maar eens gaan halen…."

  Jij hebt zeker nooit van het woord ”mening” gehoord? Ik raad het je aan om het eens op te zoeken. πŸ˜‰ [/quote]

  Mijn mening is dat hij door een Microsoft bril ziet.

 53.   
  mazterman's avatar

  ”toeter83″ schreef, "nog 1 minpunt vind ik dat je veels te snel prestige haalt "

  ook al bij nagedacht dat het tot prestige 15 gaat πŸ™„

  het spel is zeker geen terleurstelling, minder campers!(iemand die headqaurter of een bom verdedigt na pakken of planten noem ik geen camper)
  Nuubstubers ? wat is dat heb er al bijna 48 uur op zitten maar ben nog nooit gedood door een grenade laucher of ook maar tegen gekome, πŸ˜€

 54.   
  rubenat's avatar

  ik vindt m echt vet

 55.   
  toeter83's avatar

  mazterman schreef, "

  ”toeter83″ schreef, "nog 1 minpunt vind ik dat je veels te snel prestige haalt "

  ook al bij nagedacht dat het tot prestige 15 gaat πŸ™„
  het spel is zeker geen terleurstelling, minder campers!(iemand die headqaurter of een bom verdedigt na pakken of planten noem ik geen camper)
  Nuubstubers ? wat is dat heb er al bijna 48 uur op zitten maar ben nog nooit gedood door een grenade laucher of ook maar tegen gekome, πŸ˜€ "

  Dat is idd geen campen nee dat is gewoon verdedigen. camppen is gewoon najah ik hoef het niet uit te leggen ook.

 56.   
  spychohead's avatar

  cod bo is voor mij een teleurstelling 😑

 57.   
  I_Eat_Noobsz's avatar

  iemand enig idee hoe ik zoals jullie deden een beoordeling kan geven waarbij er sterren aanwezig zijn etc??,

  maar het is een geniaal spel(COD Fanboy spreekt:P), Ik heb eerlijk gezegt nog nooit een van die wager matches gespeelt, met sharpshooter en gun game ben ik egt zeer te vreden alleen die one in the chamber:P wat ben ik daar slecht in zeg:P, maar zombies vond ik in WaW beter dan nu. maar ik heb heel vaak dan speel ik rond de 7 Γ‘ 8 potjes en dan heb ik effe geen zin meer in MP en dan speel ik of de SP weer, of FIFA11. dat vind ik wel jammer maar ook wel beter voor me verslaving:P

  Beoordeling 9/10

 58.   
  nickkok14's avatar

  ”toeter83″ schreef, "nog 1 minpunt vind ik dat je veels te snel prestige haalt "

  Er zijn er tog 15 dus…

 59.   
  jk9996's avatar

  toeter83″]

  ”mazterman schreef, "[quote=”toeter83″ schreef, ".."

  ook al bij nagedacht dat het tot prestige 15 gaat πŸ™„
  het spel is zeker geen terleurstelling, minder campers!(iemand die headqaurter of een bom verdedigt na pakken of planten noem ik geen camper)
  Nuubstubers ? wat is dat heb er al bijna 48 uur op zitten maar ben nog nooit gedood door een grenade laucher of ook maar tegen gekome, πŸ˜€ "

  Dat is idd geen campen nee dat is gewoon verdedigen. camppen is gewoon najah ik hoef het niet uit te leggen ook.[/quote]

  nuubstubers? t is toch een nubetube??? πŸ˜›

 60.   
  Game_dude's avatar

  Ik vind dat de er te veel over de wager mode wordt gesproken en er wordt maar weinig over de andere dingen gesproken. Ook heb ik niet veel last van campers. Ook zijn pluspunten dat mensen niet meer met grenade launcher rondlopen en dat de snipers minder goed zijn gemaakt.
  Over de Lag: Alle grote games hebben de eerste paar weken last van lag.

 61.   
  Game_dude's avatar

  ”jk9996″ schreef, " nuubstubers? t is toch een nubetube??? πŸ˜› "

  noobtube πŸ˜›

 62.   
  zalazar's avatar

  Hoe meer noobs hoe beter gaat me kd alleen maar van omhoog πŸ˜‰ vind BO stuk lelijker dan MW2 en die auto’s wat een onzin 3 kills en je hebt zn ding hardline aan 2 kills kom op zeg, te belachelijk voor worden je struikeld over die schijt dingen zit je net in je 10de kill wil je je elfde maken komt er weer zn noob aan met zn waggie :S , overpowerd en had hoger op de killstreak lijst moeten staan en vind de potjes korter duren , te vaak dat ik al 2 min zit te wachten voor ik me chopper gunner in kan zetten of atack heli is het potje afgelopen omdat airspace steeds vol is -.- heb je moeite gedaan voor je killstreaks heb je er niks aan voor de rest wel leuke game stuk makkelijker ook, maar geen mw2 die toch echt wel beter was !

  PS : niet normaal hoe vaak hij vast loopt in loading screen ……………. ! fix die shit

 63.   
  darkclown's avatar

  Beetje jammer dat in deze review niet genoeg word geflamed op de online rotzooi, en het is vrij vaak geen lag maar FPS-drops dat in de software zit en dus niets te maken heeft met je internet, ik ben altijd host en heb 9/10 keer keiharde FPS drops waarna een vastloper volgt. Ik hoopte dat deze review de multiplayer erg zou bekritiseren maar meer dan een paar zinnen kunnen er niet vanaf, jammer maar goed ik hoop net als jullie allemaal dat deze fouten worden opgelost

 64.   
  Gownzz's avatar

  Soms blijft het scherm gewoon hangen , precies of ze zetten het op pauze en kan ik helemaal niks meer doen… –‘ moet ik mijn ps3 afzetten en opnieuw opzetten voor verder te kunnen spelen. πŸ˜•

 65.   
  coliaon's avatar

  campen niks van gezien πŸ˜• πŸ˜•

 66.   
  jantje34's avatar

  ik ben het deels wel eens met de review. Toch vind ik dat er wel wat meer verteld mag worden. Zo zijn er ook dingen waar black ops echt in faalt vergeleken met MW2. Er is nog wel veel meer te melden over dit spel.

  Verbeteringen black ops vergeleken met MW2

  – we beginnen grappig. black ops heeft minder schreeuwende 10 jarige kindjes. Bij MW2 moest je verplicht iedereen muten omdat anders het geschreeuw boven het geluid van je eigen geweer uitkwam.

  – Black ops heeft een veel betere zombie mode. Veel uitgebreider en leuker.

  – Wapens kopen op deze manier is een leuk idee. Alleen jammer dat het zo verpest is. Wapens kopen in het spel gaat nergens over. Je kan de eerste paar levels niet alles kopen wat je wil. Daarna boeien die hele Cod points geen reet (tot laatste prestige).

  – Beter met de killstreaks wat al gemeld is.

  – Winnen is online belangrijker geworden. Bij MW2 ging helemaal niemand voor winnen en nu meer.

  – zo zijn er nog wel een aantal dingen

  Black ops verslechter t.o.v. MW2

  – Er zitte veel hele slechte maps tussen.

  – Titles gaat nergens meer over. Met MW2 kon je ze nog unlocken door speciale dingen te doen. Daardoor kon je, je onderscheiden van anderen. Je kon dus laten zien waar je heel goed in was of wat je het meest gebruikt. Zo waren er ook zeldzame titles. Met blackops is het een kwestie van kopen en ik heb ze dus allemaal behalve een aantal prestige titles. Het is dus niet meer beizonder en dus ook niet interessant.

  – Grote faal in de winstreak. Voor de update, zag je alleen je huidige winstreak. Na de update zag je alleen je hoogste. Dus ik weet nooit wanneer ik mijn win – streak ga verbeteren aangezien mijn win-streak boven de 300 ligt. Geen idee wanneer ik deze verbeter.

  – lack of skill, zoals elke cod

  – slechte host migration

  – Slecht met verliezen. Wanneer de host leaved is vaak het potje over en heeft iedereen verloren. Onzin! Etc…!!!

  Nu is het mogelijk om hele boeken te schrijven over de slechte en goede dingen van Cod in het algemeen. Ik ga er dus ook niet verder op in. Ik weet niet eens waar ik zou moeten beginnen.

 67.   
  Bayramov's avatar

  Er zijn veel minder campers bij Black Ops dan bij MW2 maar bij Black Ops zijn best veel mappen klein..
  Ik werd zelf heel vaak gespawn-trapped, verder is het spel 1 van mijn favorieten.