Dragon Ball: Raging Blast 2

Dragon Ball Raging Blast 2 is de zoveelste Dragon Ball game. Om preciezer te zijn: de negende Dragon Ball game van Namco Bandai. Het is altijd maar de vraag of een tweede deel op zichzelf staat, of slechts een verbeterde versie is van het eerste deel. De echte fans van de serie kunnen vast wederom wel genieten, maar zijn er onderhand niet teveel Dragon Ball games op de markt te vinden?

Zo veel keuze.. het houdt niet op

Een goede sequel geeft het publiek wat het wil. Als het gaat om fighting games helemaal. Ze moeten het namelijk niet hebben van verslavende verhaallijnen, dat zit alleen maar in de weg. Het publiek, waaronder ikzelf, zeurt al jaren om meer. Meer opties en meer combo’s. Springen, vliegen, trappen, slaan, vuurballen schieten uit je handen. Je weet wel, het gebruikelijke. Nu is het eindelijk zover en toch zit ik met gemengde gevoelens. Het zijn er namelijk zoveel geworden dat je door de bomen haast het bos niet meer ziet. Zo zijn er bijvoorbeeld twee knoppen nodig om te kunnen vliegen. Als je er nog een aan toevoegd stijg je bijzonder snel op. Als je dan ook nog eens gebruik maakt van een extra knop kun je je tegenstander, terwijl je aan het vliegen bent, richting de aarde schoppen. Een multiplayer potje met een onervaren speler loopt dus al heel snel uit op een ‘knoppenramfestijn’. Of je moet de tijd hebben om de super lange tutorial door te lopen zodat je écht kunt gamen.

Naast de co-op optie zijn er natuurlijk ook de online multiplayer en de singleplayer. Het principe en de characters zijn bij alle drie de opties hetzelfde. Zonde, want als je de single player snel zat bent, dan gebeurt dat dus ook met de multiplayer. Voor je het weet wordt het dan zo’n ‘partyspel’, die net als SingStar tevoorschijn gehaald wordt om het gezellig te maken. Of dat erg is? Nee. Maar probeer voor dat zoiets gebeurt tenminste de (vrij) lange singleplayer uit te spelen. Gewoon om te laten zien dat je het kunt. Overigens is de co-op niet aan te raden. De camera draait heel vervelend heen en weer. Alsof het even niet weet welke kant het moet kiezen (dit kan behoorlijk frustrerend zijn). Tenzij je al ver heen bent op dat feestje, dan maakt dat natuurlijk ook niet meer uit.

Waar draait het nu eigenlijk om?
Niet alleen de aanvals- en verdedigingsmogelijkheden, maar ook de keuze aan characters is bijzonder groot. Negentig characters zijn er in totaal te spelen. Oude bekenden, maar ook nieuwe gezichten zullen hun intrede doen. Je moet de helft ervan – natuurlijk – wel nog even vrijspelen. Demotiverend? Misschien. De leukste characters (zoals Goku en Vegeta) zijn gelukkig wel al beschikbaar. En toch zijn het niet de characters, maar juist de Japanse nummers en de af en toe zichtbare Japanse karakters die het hem doen. Het geeft een bepaalde sfeer aan de game en daarmee zit het dan wel goed..

De gameplay en de (meeste) characters kennen we nu wel. Daarbij komen ook nog eens de settings die niet bepaald veel creativiteit uitstralen. Ik kan me niet voorstellen dat daar veel tijd in gestopt is. Maar daar gaat het natuurlijk niet om! Het gaat om het vechten, de ‘niet nadenken en gewoon slaan’-mentaliteit. Maar het draait ook om het spelen van je favoriete Dragon Ball character (plus het verslaan van je minder favoriete) en natuurlijk het belangrijkste: het kapot maken van de ‘niet zo creatieve’ settings. Maar dan kun je eigenlijk net zo goed deel één gaan spelen.

Conclusie

Omdat de game dus niet vernieuwend is scoort het bij mij in ieder geval niet hoog. Als ik alle combo’s en technieken uit mijn hoofd zou moeten leren ben ik wel even bezig. De lengte van de tutorial werkt dan ook niet bepaald mee. De game is perfect voor een zaterdagavond met vrienden of een saaie zondag, maar daar blijft het dan ook wel bij.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • lange singleplayer
 • veel characters

Wat is NOT

 • teveel combo's
 • wordt al snel saai
 • slechte camerabewegingen bij co-op

5

 1.   
  crazyshine4722's avatar

  Ik vond het wel een goede game alleen jammer dat de verhaallijn inderdaad zo tergend lang duurt voor de rest vermaak ik me wel even met deze game:).

 2.   
  killingdj0's avatar

  wow er komen zoveel dragon ball z spellen uit die allemaal net lijken of ze gewoon alles erin hebben gepropt en in 2 maanden het releasen

 3.   
  G.Design's avatar

  jammer van lange singleplayer? mensen weten tegenwoordig niet wat ze willen 😉 eerst zouden games zo kort zijn, komt er een lange SP is het nog niet goed.

 4.   
  G.Design's avatar

  te veel combo’s? das juist geweldig, kun je juist eige styletje ontwikellen 🙂
  Kijk naar tekken games, combo’s zijn niet te tellen en het spel is super

 5.   
  GBA43's avatar

  ”killingdj0″ schreef, "wow er komen zoveel dragon ball z spellen uit die allemaal net lijken of ze gewoon alles erin hebben gepropt en in 2 maanden het releasen"

  Nooit gedacht dat ik dit ooit tegen jou zou zeggen maar: Inderdaad mee eens
  😆

 6.   
  MelissaS's avatar

  G.Design schreef, "jammer van lange singleplayer? mensen weten tegenwoordig niet wat ze willen 😉 eerst zouden games zo kort zijn, komt er een lange SP is het nog niet goed."

  Als er een verhaal in zat, dan was het geen probleem geweest. Maar je bent continu bezig met hetzelfde. Alleen de characters veranderen. Persoonlijk ben ik dat gewoon zat na een tijdje.

 7.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ja je moet hier gewoon van houden ik vind het wel leuk om te spelen 🙂

 8.   
  ShadyXL's avatar

  Ik heb RB2 bij een vriend gespeeld en het was echt zo vet! Ik koop deze zekers nog 😀 Ik vind dat deze DB game een van de beste is 😉

 9.   
  G.Design's avatar

  MelissaS schreef, "

  ”G.Design” schreef, "jammer van lange singleplayer? mensen weten tegenwoordig niet wat ze willen 😉 eerst zouden games zo kort zijn, komt er een lange SP is het nog niet goed."

  Als er een verhaal in zat, dan was het geen probleem geweest. Maar je bent continu bezig met hetzelfde. Alleen de characters veranderen. Persoonlijk ben ik dat gewoon zat na een tijdje."

  Ik denk dat die soort spellen meer voor DB fans zijn;)

 10.   
  MelissaS's avatar

  G.Design schreef, "

  ”MelissaS” schreef, "[quote=”G.Design”].."

  Als er een verhaal in zat, dan was het geen probleem geweest. Maar je bent continu bezig met hetzelfde. Alleen de characters veranderen. Persoonlijk ben ik dat gewoon zat na een tijdje."

  Ik denk dat die soort spellen meer voor DB fans zijn;)[/quote]

  Ik ben een DB fan. Dat is het probleem juist ;P

 11.   
  Oldsk00ll's avatar

  Ik heb me doodgeërgerd aan de singleplayer mode van de game de zogeheten Galaxy Mode van Dragonball Z sommige objectives waren zo achterlijk zoals op hard 3 mensen verslaan terwijl je nog maar een klap moet krijgen waarna je meteen dood/k.o bent dat was zo tergend dat ik het spel eigenlijk doormidden wou breken 👿

 12.   
  rickje87's avatar

  Kingpin schreef, "Ik heb me doodgeërgerd aan de singleplayer mode van de game de zogeheten Galaxy Mode van Dragonball Z sommige objectives waren zo achterlijk zoals op hard 3 mensen verslaan terwijl je nog maar een klap moet krijgen waarna je meteen dood/k.o bent dat was zo tergend dat ik het spel eigenlijk doormidden wou breken 👿 "

  helemaal mee eens
  en die camera maakt het ook niet makkelijker op
  mooie graphics ma het spel zelf valt wel tegen
  online valt er ook wel wat teverbeteren
  implaats van alleen pompen zijn combos ook wel mooi maar hebje geen tijd voor

 13.   
  Yami Gamer's avatar

  Zit er Vegeta, Gogeta en Gokou van super saiyan 4 ook in?

 14.   
  Oldsk00ll's avatar

  Yami Gamer schreef, "Zit er Vegeta, Gogeta en Gokou van super saiyan 4 ook in?"

  Vegeta zit erin Super Gogeta maar geen Goku Super Saiyan 4.

 15.   
  PsYkOfOoL's avatar

  Vecht games horen eenmaal veel combo’s te hebben vind ik je moet er van houden.

 16.   
  The_$pel's avatar

  die kerel van deze review heeft er duidelijk niet zoveel verstand van maar maakt niet uit opzich ik vind dit een top game ondanks dat ik er wel een beetje klaar mee ben, ik kan me goed vermaken met galaxy mode met de moeilijk heid . dan heb je teminste een echt uitdagiing. en de combo’s en de mogelijk heid om je eigen stijl bij je poppetje te doen maar dat is eigenlijk ook niet zo heel erg uitgebreid gewoon wat move’s die een andere niet heeft en wat meer kracht en als je alle kracht heb dan kun je er ook niet meer verder mee wel jammer maar ik hoop dat ze nog wat exstra downloadble content dr bij gooien met moooie extra dingen en shit . hadden ze met del 1 al kunnen doen maar goed lang verhaal . eigenlijk moeten we gewoon gaan wacht op de deel 3 die is altijd het beste. (is gebleken ) en eigenlijk is het ook zo dat ze elkekeer met een soort prototype uitkomen en dan als hij uit is gaan bewerken en dan deel 2 en 3 is dan compleet en scoort dan weeer heel goed. deel 2 is dus ook een onafgemaakte game. maar dat kun je zelf ook wel bedenken . waarom zeg ik dat allemaal ….. weet ik niet heb graag een mening vandaar deze blog maar goed de game is top. nou deel 3 er achter aan en tijd voor wat nieuws daar wacht ik op een leuke nieuwe verhaal lijn. 😆 8)

 17.   
  Mr Sonic's avatar

  Prima review,maar geen game voor mij.

 18.   
  YRD's avatar

  Jammer dat ze die controls altijd zo rottig doen. Al zouden ze een Echte verhaal er van maken lijkt het me wel vet

 19.   
  jwgreece's avatar

  ik zelf deel 1 gespeelt en ik denk dat dit deel ook niet veel vernieuwen gaat brengen, ik wacht wel tot die in 20 euro is. 😮

 20.   
  toqeer's avatar

  gelukkig is hij nu wel iets goedkoper 🙂