Dragon Ball Z: Tenkaichi Tag Team

Daar zit ik dan, met het avondeten op mijn schoot voor de TV. Het is precies 17:00 en de zender staat op Yorin. Het is weer tijd voor Dragonball Z. Zo ging dat vroeger als kind zijnde. Lekker genieten van Goku, Vegeta, Gohan en nog veel meer van zulke ‘characters’. Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die naar deze serie keek. Wat was het ook een prachtserie! En nu heb ik de eer om de nieuwste versie van deze game te mogen reviewen: Dragonball Z: Tenkaichi Tag Team.

Freakin’ awesome!

Ja, het is gewoon ‘freakin’ awesome’! Hiermee bedoel ik met name de mode ‘Dragon Walker’. Iedereen die Dragon Ball Z gevolgd heeft zou deze mode gewoon vet vinden. In deze mode ga je de hele verhaallijn af, waardoor je bijvoorbeeld tegenstanders als The Ginyu Force, Frieza en Cell tegenkomt. Het is niet alleen vet voor de Dragon Ball Z liefhebbers, want het verhaal wordt goed vertaald voor de ‘newbies’ onder ons. Elke keer als jij een level hebt gehaald, speel jij een level vrij waar het verhaal helemaal wordt uitgelegd. Een aardige aanwinst voor de game, want zo worden niet alleen de liefhebbers verwend maar ook de nieuwelingen. Natuurlijk is Dragon Walker niet de enige mode in de game. De game heeft ook de beschikking over de modes Battle Selection en Free Battle. Hier kun je genieten van de vechttechnieken van verschillende personages. Deze twee modi zijn gewoon goed gericht op het arcade gedeelte van de game. Zit je in de trein onderweg naar school? Vecht dan lekker een potje tegen Vegeta, zou ik zeggen.

Fighting like Goku

Laten wij het maar eens hebben over de vechttechnieken. Het is, zoals je wellicht gewend bent, vet gemaakt. Er is niet veel verschil met de eerdere delen, maar dat hoeft ook niet. Want dit speelt gewoon ongelofelijk goed. Ga je jouw tegenstander kapot bombarderen met The Spirit Bomb of klap je hem helemaal in elkaar met een snelheid die een cheeta niet eens haalt? Variatie genoeg. Met de L1 laad je jouw energie op, waardoor jouw krachten nog beter tot uiting komen. In plaats van vijftien klappen, klap jij jouw tegenstander 70 keer met een volle energiebar. Over de vechtmodi valt sowieso niet veel nieuws te vertellen, want het verschilt bijna niets van de voorgaande delen. Of dit nu een nadeel of een pluspunt is, dat laat ik aan jullie als gamer over.

Who do you want to be?

Ja, dat is een lastige vraag in deze game. De keuze is zo groot dat het serieus moeilijk wordt om te kiezen met wie jij wil vechten. En dat is nog niet alles! Elk personage die een transformatie tot zijn beschikking heeft, komt ook tot uiting in de game zelf. Kies jij bijvoorbeeld Goku als personage, dan kun jij nog een keuze maken tussen Goku, Goku Super Saiyan I, Goku Super Saiyan II, Goku Super Saiyan III. En dan moet jij je nu voorstellen hoeveel transformaties er mogelijk zijn in Dragon Ball Z! Dat zijn er oneindig veel. Denk maar aan Zarbon, Cell en Frieza. Elk personage heeft logischerwijze zijn eigen vechtstijl, maar dat geldt hier ook voor elke transformatie. Met Goku heb jij een kleine Kamehameha tot jouw beschikking, maar als jij met Goku Super Saiyan III een Kamehameha afvuurt op bijvoorbeeld Cell, dan blijft er niet veel over van hem.

Conclusie

Zoals jullie alvast gelezen hebben, ben ik zeer positief ben over dit spel. Of het nu komt door mijn liefde voor Dragon Ball Z of dat het een echt goed spel is, laat ik aan jullie over. Maar ik heb hier maar een ding over te zeggen: het is een übervet spel! Zie ik dan helemaal geen minpunten? Ja, het is niet veel veranderd in vergelijking met de voorgaande delen. Dit zou voor sommige mensen zeker een minpunt kunnen zijn, maar voor mij als fan is dat het zeker niet!

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Vechtsysteem
 • Dragon Walker
 • Arcade genoeg
 • Veel personages

Wat is NOT

 • Weinig verschil met voorgaande delen

8.9

 1.   
  Call_me_big_daddy's avatar

  dbz adventure universum
  waar je je eigen personages kan maken, budokai 3 stijl,
  is dat zoveel gevraagd 😥

  Ontopic: Nette recensie 😉

 2.   
  ShadyXL's avatar

  Leuke review 🙂 Jammer dat mijn PSP kapot is >.> Anders had ik deze zekers gekocht 😀

 3.   
  M@tthijs's avatar

  Yorin… oude tijden herleven! 😆

 4.   
  toqeer's avatar

  had de game binnen 3 dagen ofz uit was wel vet 🙂