Privates

“You can’t shoot me I’m aids!” Toen ik deze zin voor het eerst in de trailer van Privates hoorde was ik meteen gegrepen door deze game. Het maakte me meteen enthousiast, aan het lachen en tegelijkertijd bang. Bang? Natuurlijk! Wie wordt er niet bang van een aids-skelet die je non-stop achtervolgt met het woordje “aids”?

Iedereen die een beetje van games, humor en seks houdt, vindt dit iets wat je moet checken. Waarom? Omdat het simpelweg grappig is rond te lopen met poppetjes die zo melig zijn als de pest, kleine penisjes voorstellen en een condoom dragen. Privates is een originele platform-game die er voor zorgt dat je constant met een grijns op je kop zit. Aangezien de game maar een uurtje duurt, kan ik niet meer dan vijf regels volschrijven over het verhaal. Daarom kies ik ervoor om jullie te amuseren met citaten uit de game.

Welcome to mountain vagina!

Een van de eerste legendarische zinnetjes die een van je Privates roept in de game is: “Look! A massive vagina!”. Je start de game met hoofdpersonage Jack die beschikt over een legertje van drie soldaatjes die ‘Privates’ worden genoemd. Jack is een, hoe kan het ook anders in deze game, humoristisch persoontje (in de vorm van een penis) die ervan houdt constant zijn Privates af te zeiken. De Privates gehoorzamen je natuurlijk want ze durven geen “nee” te zeggen tegen hun oppermachtige-leger-commandant, die een condoom op zijn hoofd draagt.

In het eerste level schakel je enkele SOA’s uit, gevolgd door een eindbaas. Dit is een vrij lineair leveltje waar je zo doorheen gelopen bent. De echte fun begint pas in het tweede level waar je schaamluis moet uitroeien. Dit is nog maar een opwarmertje want hierna komt een ultrasterke, supersonische en enge eindbaas. Tijdens een reisje in de anus loop je recht op een aids-skelet af. AIDS! AIDS! AIDS! AIDS!………

Natuurlijk wil ik jullie niet alles verhullen en laat ik de rest van de game achterwege. Wel zeg ik jullie dat er veel chlamydia, herpes en zaadcellen aanwezig zijn. Opvallend genoeg komen we maar een enkele keer in de game aids tegen.

Privates: een echte shooter!?

Het moge duidelijk zijn. Privates past regelrecht in het rijtje Modern Warfare tot en met Halo. Goed, misschien ben ik wel iets te enthousiast, maar eerlijk gezegd heb ik nog nooit zo erg gelachen om een game. Privates telt vier verschillende guns, met verschillende functies. Zo is er een gun voor het uitschakelen van virussen, en eentje voor het uitschakelen van spermacellen.

De beperkte graphics, slechte voice acting, de grenades die ik mis en die ene bug die ik ben tegengekomen, worden allemaal vergeten door de ongekende hoge klasse humor. Misschien wel iets te veel humor, omdat we hierdoor vergeten dat de game educatieve bedoelingen had, maar ach, wat kan ons dat nou toch schelen?

Conclusie

De afgelopen twee jaar, of nee, mijn hele leven heb ik nog nooit zo’n grappige game gespeeld. Privates zorgt ervoor dat je constant met een lach op je gezicht achter je computer zit. Daar is gamen uiteindelijk toch voor bedoeld? Als je nog een lesje SOA-educatie nodig hebt is ook deze game iets voor je, want we leren immers het best spelenderwijs. Bovendien is Privates gratis te downloaden, dus haal hem snel binnen! Met genoegen mogen we, dankzij Privates, uitkijken naar de volgende game van ontwikkelaar Zombie Cow.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Lachwekkend
 • Gratis
 • Makkelijk te begrijpen
 • Leerzaam
 • Cartoon sfeertje

Wat is NOT

 • Slechte voice acting
 • Maar één uur?
 • Geen granaten
 • Grafisch niet al te sterk
 • Te makkelijk

7.3

Meer Privates

 1.   
  spychohead's avatar

  grappig maar geen game voor 😳 🙁 😕

 2.   
  carrotbox's avatar

  lijkt me wel een grappige game 8)

 3.   
  Mrn.'s avatar

  Hehe, even downloaden. Lijkt mij wel een mooie tijdverdrijf.

 4.   
  Menyz0r's avatar

  juisst…

 5.   
  abc6465465464's avatar

  Lol dit is echt wat om te doen als je je verveeld.

 6.   
  Daodan's avatar

  Slechte voice acting? Wut? XD
  Smaken verschillen zullen we maar zeggen. 😛

 7.   
  Moon-Hero's avatar

  Hahaaha,die reacties hier. 😛

 8.   
  RoHoutje's avatar

  Speelt dit zich af in een vagina? Sounds like fun! 😉

 9.   
  Phil's avatar

  Je moet het maar verzinnen :P.