Beste Michiel week 9

Hoofdredacteuren Michiel Brunsveld en Peter Bouwman zijn al jarenlang penvrienden. Niets is te gek als ze elkaar om meningen vragen of gewoon even hun hart willen luchten. Gelukkig doen ze dat nu ook in het openbaar bij GamersNET. Brievenwisselingen met een boodschap, een lach, een traan of gewoon slap geouwehoer. Vorige week sprak Michiel over Bioshock Infinite en vroeg hij zich af welke game het leven van Peter heeft veranderd. Vandaag Peter’s antwoord in een verse brief.

Beste Michiel,
Wat ben ik toch stinkend jaloers op jouw belevenissen met Bioshock: Infinite. Ik kan er maar niet bij dat die game zoveel met me doet. Ik heb alleen maar een trailer gezien en jouw verhalen gehoord! Hoe kan het dan dat ik nu al zoveel zin heb in die game!!! Mijn onpartijdige hart kan het niet verdragen, maar mijn o zo hypegevoelige brein wint het altijd! Maar ja, nog maar twee jaartjes wachten.

Breaking news deze week was natuurlijk de release van Duke Nukem Forever, die nu eindelijk gaat komen. In 2011 al(!) mogen we aan de slag met onze, of in ieder geval mijn jeugdheld. Gearbox Software maakt het project af en dat belooft heel veel goeds. Daarnaast zijn de eerste screens en gameplaybeelden verschenen en sorry, maar die game ziet er werkelijk magistraal uit! Waarom is die titel niet gewoon verschenen! Bij het zien van de eerste beelden had ik bijna hetzelfde gevoel als ik had met Bioshock: Infinite! Alleen, ik heb het idee dat de hype van deze game nog moet komen, want er wordt te weinig over gesproken. Was jij net zo onder de indruk als ik? Of heb jij zoiets van: na 13 jaar ontwikkelen mag er ook wel een mooie game ontstaan! Kan ik me heel goed voorstellen. ๐Ÿ™‚

Daarnaast was er deze week natuurlijk ook wat te treuren. GamersNET RADIO is voor het eerst sinds zijn ontstaan komen te vervallen, vanwege mijn zielige tere ruggetje. Het voelt toch als een nederlaag, ik kan er niks aan doen. Overigens werd de pijn van de nederlaag wel verzacht door de vele lieve reacties van bezoekers. Ik wil ze via jou ook even bedanken daarvoor. Volgende week is er weer een GNR en niet alleen op GamersNET. GNR zal vanaf aanstaande zaterdag ook uitgezonden worden via Dance Radio 1. Dat is een webradiostation met behoorlijk veel luisteraars. Zal het dan toch nog wat worden met GNR? I hope so.

Welke game heeft mijn leven veranderd, was jouw vraag vorige week. Er is maar een game die mijn leven echt even heeft doen stilstaan. Een game die mij heeft geintroduceerd in de geweldige wereld van de Role Playing Games. Knights of the Old Republic (KOTOR) heeft mij zoveel uren plezier gegeven en ik kan je ook precies vertellen waarom. Voor die tijd speelde ik games echt puur en alleen voor de gameplay. Heel tof natuurlijk, maar toen ik KOTOR voor het eerst speelde, werd voor mij een complete nieuwe wereld geopend. Verhalen vertellen met games.

De grap is dat men vroeger niet eens nadacht over verhalen in games. Een game was een spel op de computer en een spel speel je, een spel vertelt geen verhaal. Wat hadden die mensen het fout zeg. Een game combineert het beste van boeken en films in een heerlijk interactief sausje. Het kruipen in een persoon, zijn gedachte kunnen voelen zoals dat in boeken kan en de grafische uitstraling, de mooie werelden die je ziet in films. Games combineren die twee factoren en sindsdien ben ik steeds verder afgedreven van pure gameplay-games. Gelukkig drijft de industrie met me mee, want als ik tegenwoordig een game speel zonder een goed verhaal, ben ik al heel snel verveeld.

Ik weet ook niet hoe het komt, maar zodra er geen context is, voelt het spelen van een game naar verloop van tijd als tijdverspilling. Begrijp me niet verkeerd. Ik ben gek van Peggle en Trials HD, maar dat is altijd voor korte speelsessies. Even tussendoor. Als ik echt een game wil spelen, voor een lange tijd, dan moet het een verhalende game zijn. Assassin’s Creed, Mass Effect, Fallout, Halo, dat soort titels. Ik verslind ze alsof het boeken zijn.

Maar Michiel, jij hebt deze week een mooi Move-setje gekregen van Sony, om even lekker te testen. Hoe bevalt het nou? Denk je dat je voorkeur naar Move gaat of naar Kinect? Ikzelf neig erg naar Move, maar ik moet bekennen, ik heb beide systemen nog niet gespeeld. Kortom, wat is jouw professionele mening? Of gewoon je mening. Professioneel hoeft nog niet eens.

Mijn rug is weer bijna helemaal beter dus we gaan weer een mooie GN-week tegemoet. Fijne week en ik wacht je reactie als altijd af.

Lator,

Petor

 1.   
  Dude…'s avatar

  fijn dat het beter gaat me je rug peter,
  heb zin in een nieuwe gn radio

 2.   
  MaTriX's avatar

  Goed om te horen dat je rug hersteld is alleen zou ik nog niet echt tekeer gaan met Move of Kinect in verband met je rug ๐Ÿ˜€

  Ik ben benieuwd naar Michiel ze reactie wat betreft de Move en wat tie er allemaal op gespeeld heeft, tevens leuk om te horen dat GNR volgende week weer terug is en zelf nog een stukje groter dan voorheen ik ben zeer benieuwd.

 3.   
  Barlex's avatar

  Beterschap gewenst Peter!
  Rugklachten zijn uiterst vervelend ๐Ÿ™

 4.   
  RoHoutje's avatar

  Fijn dat je bent hersteld, Peter. Ik heb zelf heel erg veel last van mijn nek! AU! (waarschijnlijk omdat ik veel game!) ๐Ÿ˜ณ

 5.   
  FRENZY 14's avatar

  welcome back ! fijne column…

 6.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  eey peter, vette collumn, ben benieuwd namichiels reactie. heb je eigenlijk uncharted1&2 gespeeld? zo ja wat vond je dr van? verhaal is erg sterk namelijk. hoe dan ook, t was weer te gek om te lezen, GNR rockt en heel veel sterkte met je rug.

 7.   
  abc6465465464's avatar

  MaTriX schreef, "Goed om te horen dat je rug hersteld is alleen zou ik nog niet echt tekeer gaan met Move of Kinect in verband met je rug ๐Ÿ˜€
  Ik ben benieuwd naar Michiel ze reactie wat betreft de Move en wat tie er allemaal op gespeeld heeft, tevens leuk om te horen dat GNR volgende week weer terug is en zelf nog een stukje groter dan voorheen ik ben zeer benieuwd.
  "

  Ik zie er ook naar uit. Goede Column trouwens Peter ๐Ÿ˜† . En inderdaad fijn dat het beter met je rug gaat; kan je tenminste weer verder met je werk. ๐Ÿ˜€

 8.   
  MaTriX's avatar

  Je hebt zeker me advies opgevolgd en je van het weekend van Majo een massage gehad, vandaar dat het beter met je gaat 8)

 9.   
  Sa.'s avatar

  Rohost schreef, "Fijn dat je bent hersteld, Peter. Ik heb zelf heel erg veel last van mijn nek! AU! (waarschijnlijk omdat ik veel game!) ๐Ÿ˜ณ "

  ik heb ook altijd nek klachten als ik veel NDS speel ๐Ÿ™„ ๐Ÿ˜ณ