Beste Michiel,

Hoofdredacteuren Michiel Brunsveld en Peter Bouwman zijn al jarenlang penvrienden. Niets is te gek als ze elkaar om meningen vragen of gewoon even hun hart willen luchten. Gelukkig doen ze dat nu ook in het openbaar bij GamersNET. Brievenwisselingen met een boodschap, een lach, een traan of gewoon slap geouwehoer. Vorige week zijn de gamebeursen besproken. Deze week een gloednieuwe brief!

Beste Michiel,

Wat heb jij er zin in zeg! Mafia II komt eraan! Lekker rondkarren in een ouwe bak en af en toe natuurlijk een onschuldige burger wegknallen. Wij hebben de game allebei mogen checken en qua sfeer zal die game een fantastische ervaring zijn. Een krantenjongen die zijn spullen verkoopt, een politie-agent die zijn ronde doet en een maffiabaas die zijn onderdanen kapot schiet. Lekker sfeervol! Ben jij echter niet bang dat de game gaat tegenvallen, juist omdat je er zoveel zin in hebt?

De hele game-industrie wordt natuurlijk overspoeld met vervolgen, sequels, prequels en sequels van sequels. En het zijn juist die vervolgen waar we altijd zoveel zin in hebben. Een nieuwe franchise weet vaak weinig hype te creeëren, maar dit zijn juist de games die de grootste indruk achterlaten! Meestal zijn die sequels meer van hetzelfde en dat gebeurt volgens mij steeds vaker. Wat kunnen ontwikkelaars toevoegen aan een game die ze eigenlijk al meerdere malen eerder hebben gemaakt?

Zo heb ik heel veel zin in de nieuwe Dragon Age en jij in de nieuwe Mafia en Batman. Komen er volgens jou genoeg nieuwe IP’s op de markt? Hebben wij genoeg te kiezen als het gaat om nieuwe en spannende producten? Wat mij betreft valt dat een beetje tegen. Maar aan de andere kant, als nieuwe franchises zo vaak tegenvallen qua verkoopcijfers, dan is de beslissing van uitgevers om dat niet zo vaak te doen wel logisch. Kijk naar Brutal Legend, Mirror’s Edge en Madworld. Goede titels die niet hebben gebracht wat ze moesten brengen: Cash!

Misschien moet ik niet zo zeuren en gewoon blij zijn dat we meer krijgen van goede games in de vorm van sequels. Of misschien moeten consumenten meer risico durven nemen en niet alleen maar achter de hypes aanlopen, dan komt je nog eens vette titels tegen!

Groetjes,

Peter

 1.   
  Tom's avatar

  Of misschien moeten consumenten meer risico durven nemen en niet alleen maar achter de hypes aanlopen, dan komt je nog eens vette titels tegen!

  Juist. Verrassende games zijn er genoeg.

 2.   
  LHH's avatar

  Brutal legend was echt supervet, jammer dat het geen succes is geworden ik had graag een vervolg gezien

 3.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  LHH schreef, "Brutal legend was echt supervet, jammer dat het geen succes is geworden ik had graag een vervolg gezien"

  is die echt zo leuk want die wil ik nog een keer gaan halen, als ie goedkoper is.

 4.   
  veronja's avatar

  Tom schreef, "

  Of misschien moeten consumenten meer risico durven nemen en niet alleen maar achter de hypes aanlopen, dan komt je nog eens vette titels tegen! "

  Juist. Verrassende games zijn er genoeg.

  Maar soms is er echt een sequel nodig, kijk maar naar assasins creed 2. De 1 heb ik nooit gespeeld maar blijkt minder te zijn. Dus maar goed dat de 2 er is. Heb hem een tijdje geleden op de kop getikt voor amper 12,50 en dat was de beste koop van mijn leven ! Man die game is goed ! 😛