Gamersnet.nl

Beste Michiel

Hoofdredacteuren Michiel Brunsveld en Peter Bouwman zijn al jarenlang penvrienden. Niets is te gek als ze elkaar om meningen vragen of gewoon even hun hart willen luchten. Gelukkig doen ze dat nu ook in het openbaar bij GamersNET. Brievenwisselingen met een boodschap, een lach, een traan of gewoon slap geouwehoer.

Beste Michiel,

Wat hebben wij toch veel beleefd op de E3! Het was mijn eerste keer en ik moet zeggen dat alles zo overweldigend was, dat ik die week nooit meer zal vergeten. Het grote Activision concert, dat overigens zes miljoen dollar kostte, was een heerlijke belevenis. Eminem, N.E.R.D., David Guetta, Rihanna en Deadmau5 waren slechts een paar van de toppers die we daar gezien hebben. De beurs zelf was natuurlijk ook fantastisch en de hoeveelheid games laat maar weer eens zien dat we het komende jaar weer heel veel kunnen beleven.

Maar waarvoor ik je schrijf is het hele fenomeen dat 3D-gaming heet. Ik ben om. Ik weet gewoon zeker dat 3D-gaming de toekomst is en ik kan je ook precies uitleggen waarom. Het moment dat ik op de Sony-persconferentie Killzone 3 mocht aanschouwen, opende mijn ogen. Er is geen hoekje meer saai. Achter elke hoek kan gevaar schuilen, omdat de diepte in het beeld de belevenis zo fotorealistisch maakt, dat de spanning constant te voelen is. Ook het aanleggen van een geweer, waarbij je ongeveer in het vizier kruipt maakt de gameplay veel realistischer en dan heb ik het nog niet eens over de graphics. Vanwege de diepte die je ziet in elk detail van een tegenstander, komt de angst je als nooit tevoren tegemoet. Elk ritsje, elk knoopje, gezichten, alles heeft diepte. Dit gaat ons game-leven voor altijd veranderen.

Hoe graag ik ook wil dat 3D-gaming het helemaal gaat worden voor ons gamers zijn er natuurlijk nog wel wat problemen. Onlangs besprak ik dit onderwerp met onze GamersNET RADIO-collega Menno Schellekens en hij is ervan overtuigd dat de 3D-brillen een grote barrière vormen voor het grote publiek. Daarnaast zijn die schermen natuurlijk aan de dure kant. Iedereen die nu een 3D-televisie aanschaft, betaalt de hoofdprijs. Ook de brillen op zich kosten meer dan honderd euro per stuk en ik geef toe dat dat inderdaad grote problemen zijn.

In februari 2011 moet Killzone 3 verschijnen en dat zal het startsein zijn voor Sony om keihard te knallen met 3D-gaming. In huize Bouwman zal dan ook in februari een 3D-televisie komen, omdat ik gezien heb hoe groot de verandering is in vergelijking met het huidige gamen. Maar hoe overtuigen wij onze bezoekers? Je moet het immers meemaken om het te kunnen zien en op gewone beeldschermen is geen 3D-trailer te bekijken.

Hoe kijk jij aan tegen 3D-gaming? Ga jij ook zo’n scherm halen in februari of zie jij toch hele grote bezwaren tegen deze nieuwe vorm van entertainment. Ik hoor als altijd graag je antwoord.

Groetjes,

Peter

P.S. Snap jij nou dat er na het verlies van gisteren alsnog een huldiging komt in Amsterdam voor Oranje? In mijn visie ben je als tweede toch eerste verliezer.