Red Faction: Armageddon

Toen Red Faction: Guerrilla in 2009 mijn PlayStation 3 binnenvloog was ik meteen verkocht. Natuurlijk was de game niet perfect qua storytelling, maar de totale destructie van de planeet Mars vond ik zo leuk dat ik mij urenlang heb vermaakt met deze titel. Het gevoel om rijdend uit een auto te springen en die door een gebouw te laten kletteren is fantastisch. De game is toen ook beloond met een 8.8. Ontwikkelaar Volition gaat nu komen met Red Faction: Armageddon en tijdens de E3 kregen wij een eerste voorproefje.

Mars

Het maken van een vervolg is niet altijd even makkelijk. Er is een constante afweging welke oude elementen je terug laat komen en nog belangrijker, wat je aan nieuwe content weet toe te voegen. Dit werd al snel duidelijk tijdens de presentatie van Red Faction: Armageddon. Ook dit deel speelt zich af op de planeet Mars, of beter gezegd onder de planeet, want de oppervlakte is in grote maten onbewoonbaar gemaakt (waarom is nog onduidelijk). Dit betekent overigens niet dat je niet meer bovengronds zult komen, maar de meeste tijd zul je toch een natuurlijk dak boven je hoofd hebben.

Nieuw wapengekletter

Het is nog niet duidelijk waar het verhaal om zal draaien, maar het is wel zeker dat Volition meer moeite wil steken in de storytelling en dat ook de oudere Red Faction-delen betrokken zullen worden in Armageddon. Wat wel duidelijk is, is dat we geweldige wapens kunnen verwachten in de game. Het eerste en meest indrukwekkende dat we te zien kregen was de Magnagun. Met de Magnagun kun je twee verschillende locaties of mensen selecteren om die vervolgens van A naar B te trekken. Selecteer bijvoorbeeld een gebouw en daarna een tegenstander, en het wapen trekt een brokstuk uit het gebouw rechtstreeks naar de vijand. Het gevolg mag duidelijk zijn. Overigens kan dit ook andersom, waardoor je een vijand keihard een gebouw in kunt laten kletteren. Dit is natuurlijk alleen maar mogelijk vanwege de volledig vernietigbare gebouwen die uiteraard weer van de partij zijn.

Naast de toevoeging van de Magnagun maakt de Nano Forge zijn terugkeer in Red Faction: Armageddon. Alleen is er een grote toevoeging doorgevoerd in het wapen. In Red Faction: Guerrilla was het mogelijk om stukken gebouw te laten wegsmelten met de Nano Forge. In Armageddon is er ook een omgekeerd effect toegevoegd, waardoor je ook dingen kunt repareren. De ontwikkelaar liet het nut hiervan zien door een gat in een container te schieten, erin te gaan zitten en de container te repareren. Een veiligere plek is er niet.

Voorlopige conclusie

Veel meer hebben wij niet gezien, maar het is wel duidelijk dat je wederom in de huid van Mason kruipt en dat je onder andere tegen buitenaardse wezens zult vechten. Het is nog te vroeg om te zeggen of Red Faction: Armageddon een succes gaat worden, maar de eerste stapjes zijn op een goede manier gezet. De wapens zijn origineel en bieden mogelijkheid tot veel nieuwe gameplay-mogelijkheden. Als fan van het vorige deel kan ik dan ook niet wachten om meer te zien van Red Faction: Armageddon. To be continued…

  1.   
    sthij's avatar

    niks voor mij 8)

  2.   
    HellViperX's avatar

    Cuwl 8)

  3.   
    toeter83's avatar

    Dit spel is vet

  4.   
    Fox's avatar

    ligt het nu aan mij of heeft hij gewoon niet door dat er iets achter hem staat?

  5.   
    Dude…'s avatar

    Ik heb de demo van RG:G gespeeld en vond hem vet alleen heb ik hem niet meer gekocht wegens geld gebrek en het feit dat er nog veel meer goeie games zijn

    en @Fox, wat achter hem staat?

  6.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    Ik heb sinds 2 weken RF:G en wat is dat een ziek goede game. online is echt te gek om te doen. Jetpacks werken goed enzo echt geweldig.

  7.   
    MaTriX's avatar

    gameshark schreef, "Ik heb sinds 2 weken RF:G en wat is dat een ziek goede game. online is echt te gek om te doen. Jetpacks werken goed enzo echt geweldig."

    Ik vond het ook een geweldige game dat RF:G maar deze nieuwe weet me nog niet te overtuigen ik wacht wel eerst een review af zodra die er is.

  8.   
    coolsharpei's avatar

    Ben benieuwd 😀