Nintendo persconferentie E3 2010

Ook Nintendo heeft natuurlijk een speciale E3 persconferentie gehouden. Eén dag voor het begin van de E3 presenteerde het bedrijf namelijk de plannen voor het aankomende jaar. In deze column coachen we jullie in sneltreinvaart door de conferentie heen.

The Legend of Zelda: Skyward Sword

De grote schermen gingen aan, Reggie Fils-Aime kwam op het podium en na een korte toespraak kregen we de eerste trailer te zien. De muziek herkenden we, de stijl herkenden we en BOEM daar was Link. Een nieuwe Zelda werd al verwacht en aan het begin van de persconferentie kwam Nintendo meteen met het spel. Shigeru Miyamoto kwam na het filmpje op het podium om een demo te geven, maar dit werkte helaas niet naar behoren. Miyamoto bleef lachen, maar door problemen met de Wiimote (waarschijnlijk door teveel storing) was het spel bijna onbestuurbaar. Toch konden we zien hoe het zwaard en het schild van Link allebei via de Wiimote, nunchuck en Wii Motion Plus bestuurd konden worden.

Mario Sports Mix

Reggie kwam weer op het podium en vertelde dat het nu tijd was om het over enkele titels die iedereen zullen aanspreken te hebben. Logo’s van Madden, Pro Evolution Soccer, MLB en NBA Jam kwamen voorbij, maar veel belangrijker was de aankondiging en trailer van Mario Sports Mix. Het mag dan niet de meest originele titel van het jaar worden, maar met Mario sporten als volleybal, trefbal en ijshockey spelen kan toch best leuk zijn. We zullen in 2011 met dit spel aan de slag kunnen gaan.

Wii Party

Reggie kwam weer te voorschijn en begon over enkele cijfers te praten. Zo is de Wii vaker verkocht dan de Xbox 360 en PlayStation 3 samen en spelen Wii-gamers het langst met hun console. Een aankondiging van een nieuwe game was echter weer veel interessanter. Dit keer ging het om Wii Party. Een spel waarin je met 13 verschillende gamemodi en heel veel minigames plezier kunt maken.

Just Dance 2

Ook Just Dance 2 werd aangekondigd, al staan er waarschijnlijk niet veel gamers om dit spel te springen. Het zal in ieder geval mogelijk zijn om met acht spelers tegelijk op meer dan 40 nummers te dansen.

Golden Sun: Dark Dawn

Veel boeiender was de presentatie van Golden Sun: Dark Dawn. Vorig jaar hoorden we al van dit spel, maar nu kregen we ook een vette trailer te zien. Zo zagen we de opgepompte graphics en de turnbased gevechten in een 3D-wereld. Er werd verder verteld dat we deze kerstvakantie met het spel aan de gang kunnen gaan.

Goldeneye 007

De volgende aankondiging was een nieuwe Goldeneye voor de Wii. Hoe vet is dat! Met acht verschillende James Bond-karakters kunnen we in singleplayer en mulitplayer in het rond gaan schieten. Er zullen verschillende gamemodi zijn, waaronder ´Paintball´ en ´You Only Live Twice´. Na het zien van een trailer kregen we nog te horen dat we aan het eind van dit jaar nog met het spel aan de gang kunnen gaan.

Epic Mickey

In een rap tempo was het alweer tijd voor het volgende spel, namelijk Epic Mickey. De nieuwe stijl van het spel zag er goed uit en in een demo kregen we van Warren Spector te zien en te horen dat er verschillende werelden in het spel zullen zitten. Ook konden we zien hoe Mickey met verf en verfverdunner de werelden kan veranderen. Eén van deze werelden was een filmwereld die er in de demo uit zag als de film Steamboat Willie. Ook dit is een Wii-exclusive en rond de Kerst beschikbaar.

Kirby’s Epic Yarn

Op naar de volgende game en wat voor één! Een nieuwe Kirby, met de naam Kirby’s Epic Yarn, werd namelijk getoond. Het spel zal anders zijn dan we van de roze ballon gewend zijn. Zo is de grafische stijl totaal anders en kan Kirby in allerhande voorwerpen veranderen. Aankomende herfst zullen we met het spel aan de gang kunnen.

Metroid Other M

Met de aankondiging dat we Metroid Other M eind augustus kunnen spelen was het alweer tijd om een andere game te bekijken. Via een trailer kregen we gameplayelementen van Metroid Other M te zien en konden we de herkenbare muziek uit de Metroid-serie weer horen. Het schieten, springen en rollen kwam allemaal in deze gameplay trailer aan bod.

Donkey Kong Country Returns

De volgende aankondiging was voor Retro Studios, de makers van de Metroid-serie. Nu een andere ontwikkelaar zich bezig houdt met Metroid Other M, zit het bedrijf natuurlijk niet stil. De ontwikkelaar is bezig met Donkey Kong Country Returns voor de Nintendo Wii. Via een trailer kregen we het spel te zien en de game kunnen we aan het eind van het jaar in de winkels verwachten.

Nintendo 3DS

Na deze heftige rollercoasterrit vol met games was het tijd voor hardware en wel de nieuwe 3DS. Via geruchten hadden we al over het apparaat gehoord en de nieuwe handheld was via een vaag persbericht ook al door Nintendo aangekondigd. Veel informatie was er echter nog niet. Reggie vertelde hoe Super Mario 64 de 3D-wereld naar games bracht en liet zien hoe vervelend 3D-brilletjes wel niet waren. In een trailer werd de handheld nog even verheerlijkt en daarna verscheen een echte versie van het apparaat op het podium. Met twee schermen(één scherm met 3D-technologieën en één met touchscreen), twee camera’s, een thumbstick, een gyroscoop en zwaar verbeterende graphics liet Nintendo een volwaardige en innovatieve handheld zien. Naast gamen kan het apparaat ook nog eens 3D-foto’s maken en 3D-films afspelen.

Nadat het hardware gedeelte overtuigend was neergezet, werd het tijd om de line-up voor de handheld te gaan bekijken. Games zoals Kid Icarus, Nintendo Dogs + Cats, DJ Hero 3D, Saints Raw, Kingdom Hearts 3D en Professor Layton kwamen voorbij. Nintendo wist zelfs te zeggen dat meer dan 20 bedrijven op dit moment bezig zijn met 3DS-games. Om het publiek bij de persconferentie de 3DS te laten proberen kwamen er honderden vrouwen met een 3DS op het publiek af. 3D moet je namelijk beleven en niet alleen maar over horen. Voor het publiek kwamen tevens ook enkele Wii-consoles tevoorschijn waar The Legend of Zelda: Skyward Sword gespeeld kon worden.

Tot slot

Nintendo was op het gebied van de persconferenties nooit heel erg sterk, maar dit jaar was dit geheel anders. Waar we over Microsoft niet heel erg tevreden zijn, heeft Nintendo ons juist hevig verrast. Met een lading games waar je u tegen zegt en een mooie nieuwe handheld heeft het bedrijf een mooi toekomstbeeld neer weten te zetten. De aangekondigde games waren echter wel veelal van de bekende series, maar dit is juist de kracht van Nintendo en dus geen punt om negatief over te zijn.

 1.   
  R1chardTM's avatar

  Door een crash van mijn externe hardeschijf is dit column later online gekomen dan we in onze planning hadden staan.

 2.   
  ckerigon's avatar

  Ik vond Nintendo de winaar dit jaar van de E3 😀

 3.   
  Rise Against's avatar

  ”kitt.h.3″ schreef, "Ik vond Nintendo de winaar dit jaar van de E3 :D"

  I agree, Nintendo had een paar erg toffe verrassingen 🙂

 4.   
  klacko's avatar

  vette shit denk da deze conferentie het beste was

 5.   
  killingdj0's avatar

  epic mikey> het is epic mickey XD

  enne bij de line up hoort dus ook resident evil te staanL:) en ac

 6.   
  limsma's avatar

  ik heb de presentatie gezien en die was echt super uber