True Crime

True Crime is een van die series die al wat legendarische voorgangers heeft gehad en nu weer van een nieuw deel wordt voorzien. Activision brengt ons over enige tijd een nieuwe True Crime en deze keer gaan we de misdaad bestrijden in Hong Kong. Stijlvol en sfeervol…

Volop sfeer

Hong Kong is natuurlijk een perfecte locatie voor een open-wereld actiegame. Er is volop sfeer te vinden met nauwe gangetjes, vismarkten, winkelstraten met lampionnen, de enorme gebouwen van het financiële centrum en wat niet al meer. Jij speelt in deze stad een undercover agent genaamd Wei Shen, die moet zien af te rekenen met een machtige triade, waarbij je uiteraard de meest gevaarlijke figuren uit de weg moet ruimen.

Dirty Ming

De presentatie die we op de E3 kregen begon op een zwarte markt en we waren op zoek naar een onguur type genaamd Dirty Ming. We liepen langs diverse mensen en marktkramen, terwijl we ondertussen informatie probeerden te verkrijgen over de locatie van Dirty Ming. Niet veel later kwamen we de beste man op het spoor en toen begon een stevige achtervolging. De ontwikkelaar vertelde dat men voor de actievolle achtervolgingen meer gekeken heeft naar films als Bladerunner dan bijvoorbeeld de gameplay uit een Assassin’s Creed. Je zult dus niet razendsnel en atletisch overal langs slingeren, maar je moet je soms echt een weg beuken door de mensenmassa, over motorkappen van auto’s en andere objecten glijden en goed zoeken of er snellere stukken zijn om wat af te snijden. Zo rende Dirty Ming via een zig-zaggende trap omhoog, maar besloot de man met de controller in zijn handen om Wei Shen via wat ventilatoren aan de muur en neon-borden omhoog te laten klimmen, wat ons weer wat dichterbij ons doel bracht.

Om zichzelf wat rust te gunnen stuurde Dirty Ming enkele mannetjes op ons af en toen mochten we kennis gaan maken met de brute hand-to-hand combat van True Crime. Je kunt namelijk heel wat toffe stoten en draaiende trappen uitdelen alsof je een kungfu-meester bent en ook is de omgeving in je voordeel te gebruiken. Zo gooiden we iemand over de reling van een gebouw af, beukten we een tegenstander in een stortkoker, zorgden we voor lekker wat verminking door iemand met zijn hoofd tegen een ventilator aan te houden en nog meer bruuts kwam aan bod. Uiteindelijk gingen we het gevecht aan met Dirty Ming en dat wisten we uiteraard te winnen.

Op volle snelheid

Vervolgens sloegen we voor de presentatie een stuk van de game over en het bleek dat Dirty Ming nog altijd op vrije voeten was en zelfs wat geklommen was op de criminele ladder. Hij bleek een aardig belangrijk persoon geworden en dus was het voor ons tijd om hem op te pakken. Op volle snelheid scheurden we op onze motor door de straten van Hong Kong. Als je weet dat het ontwikkelteam van True Crime onder andere bestaat uit mensen die aan de eerste Need for Speed-titels hebben gewerkt, dan kan je er wel gerust op zijn dat de game qua racen wel goed verzorgd zal worden.

Na een korte rit kwamen we aan bij de een bedrijf aan de haven, waar Dirty Ming zich ergens zou bevinden. Via een opstaande plank vlogen we letterlijk het afgesloten terrein binnen en onze hoofdpersoon knalde flink om zich heen. Hierbij was een duidelijke auto-aim te zien, maar voor een vlotte gameplay zag dit er vooral praktisch en prettig uit. Nadat heel wat tegenstanders waren omgelegd kwamen we Dirty Ming tegen en Wei Shen greep hem vast. Ondertussen kwamen nogal wat hulptroepen aanrijden en werd smerige Ming gebruikt als een levend schild, ook al hadden we hem levend nodig. Na de nodige pistoolschoten was het even rustig en dat gaf ons de tijd om Ming achterin de kofferbak van onze ontsnappingswagen te dumpen. Snel namen we plek achter het stuur, scheurden dwars door de hekwerken weer richting het centrum en al rijdend schoten we nog wat achtervolgers van hun motor en kwam de presentatie tot een einde.

Voorlopige conclusie

We hebben pas een fractie van het Hong Kong van True Crime kunnen bekijken, maar de eerste momenten in deze wereldstad waren veelbelovend. Er was volop actie, van achtervolgingen tot brute hand-to-hand combat en pijnlijke finishing moves met behulp van de omgeving. Hoe sterk het verhaal zal zijn en hoe leuk het blijft na vele uren in de stad, dat moet nog blijken als we meer tijd met deze game mogen doormaken. Voorlopig blijft het in elk geval bij een positieve kennismaking en de wens om snel eens zelf in dit avontuur te mogen duiken.

 1.   
  i7 Grendel's avatar

  Het ziet er slecht uit en het Aziatische hoofdpersoon gebeuren is terug uit Streets of LA, maar toch denk ik dat dit best leuk kan worden. Vooral bijzonder dat het eens niet in de VS is.

 2.   
  MaTriX's avatar

  Het ziet er slecht uit ? als in ?

  Ik hou deze titel wel in de gaten maar zou wel graag voor de release een demo willen spelen.

 3.   
  ChielB's avatar

  i7 Grendel schreef, "Het ziet er slecht uit en het Aziatische hoofdpersoon gebeuren is terug uit Streets of LA, maar toch denk ik dat dit best leuk kan worden. Vooral bijzonder dat het eens niet in de VS is."

  Het is niet de mooiste game ooit, maar het ziet er absoluut niet slecht uit. De X360-versie die gespeeld werd op een enorme televisie zag er simpelweg erg strak uit. Daarnaast draait een dergelijke sandboxgame ook veel om sfeer, dus dat komt zeker goed.

  En verder is het een volledig nieuwe ontwikkelaar die hieraan werkt, die alleen eigenlijk de True Crime-licentie gebruikt, dus ik heb zeker vertrouwen in een fris nieuw deel. 8)

 4.   
  VittoCalis's avatar

  Hoe zit het met het hele Good Cop/Bad Cop gebeuren dat ik zo vet vond in Streets Of LA? En kan je ook gewoon door Hongkong rijden met je patrouillewagen en kleine crimes oplossen? Ik hoop het wel!

 5.   
  iveL's avatar

  Lijkt me wel een leuke game 😀 in hong-kong

 6.   
  kid of war's avatar

  Soort GTA game? 🙂

 7.   
  dicapo's avatar

  Vorige deel viel me tegen, maar ik denk zeker dat ze er weer een topper van kunnen maken

 8.   
  ariesijm's avatar

  Stoer een nieuwe True Crime!

 9.   
  limsma's avatar

  je kan echt super vette dingen doen in true crime dus ik denk dat ik deze ga pre-orderen