GamersNET goes E3 2010 – deel 2

Welkom bij het tweede deel van deze column, waarin diverse crewleden hun verwachtingen delen voor de E3 2010. Voor het eerste deel kan je nog altijd HIER terecht en lees vooral snel verder hieronder om te zien waar de volgende crewleden erg naar uitkijken.

Daniël de Zwart
Wat ik denk van de E3 2010? Ik hoop natuurlijk op veel grote aankondigingen en verrassingen, maar waar mijn interesse ligt, is al zo’n beetje onthuld: het gebied rondom Sony. Het is bekend dat Killzone 3 in ontwikkeling is en Resistance 3 is toch ook al wel in productie. Daar hoop ik schitterende trailers van mee te maken. Er komt tevens al redelijk wat vrij van Assassin’s Creed: Brotherhood, maar ik zou wel graag willen zien dat Ubisoft met een paar interessante features komt.

Waar ik bovendien stiekem naar smacht, is de PlayStation 3-exclusive Agent, van Rockstar North, en wellicht dat Sony deze toont door de afwezigheid van Rockstar. De game gaat zich afspelen in de jaren ’70, wat echt mijn ding is. Ik hoop op een ontzettend goed uitgewerkte sfeer met soepele actie die voor een hoop verrassing gaat zorgen.

Tom Kauwenberg
Ik heb de E3 altijd als een soort luilekkerland gezien: in zonnig Los Angeles doodgegooid worden met nieuwe games, goodies, booth babes en natuurlijk de gezellige pool party’s. Jammer genoeg zit ik ook dit jaar weer aan de Nederlandse bodem genageld en moet ik weer toekijken vanaf mijn schermpje, ook niet slecht eigenlijk, want ik wacht vol smacht op goed nieuws van een aantal titels. Mijn dag kan niet meer kapot als Cliff Bleszinski (met Lancer of Boomshot gewapend uiteraard) wat meer Gears of War 3 laat zien. De nieuwe naam van Natal trekt daarnaast ook mijn aandacht, ik heb namelijk nooit problemen gehad met de werknaam en ik ben er heilig van overtuigd dat de camera met dit naamkaartje ook prima zou kunnen verkopen.

Mijn oren staan ook al helemaal open voor Peter Molyneux. De Molynator staat namelijk bekend om zijn lekker makende leugens over zijn projecten en daarom ben ik dan ook zeer benieuwd wat voor belachelijke statements en onzin de beste man nu weer met zich mee zal nemen. Of hij nou mutantkinderen voor Fable III of een luchtgitaarsimulator voor Natal aankondigt, ik lach me waarschijnlijk de ballen uit mijn boxer terwijl hij met een stalen gezicht het publiek probeert te overtuigen.

Matthijs Bijl
Drie dagen aankondigingen, aankondigingen en nog meer aankondigingen. Benieuwd ben ik vooral naar hoe goed Microsoft’s Natal en Sony’s Move uit gaan pakken en of beide motion controllers daadwerkelijk een revolutie ten opzichte van de Wii kunnen worden. Maar niet alleen hardware zal de komende E3 mijn aandacht vasthouden. Teleurgesteld door het feit dat Rockstar naar alle waarschijnlijkheid geen nieuwe Grand Theft Auto zal onthullen, blijven er toch nog wel een aantal mooie creaties over. Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan het reeds spraakmakende LittleBigPlanet 2, een vervolg op een game waarvan mensen dachten dat die nooit overtroffen kon worden. Nog wat extra beelden van Mafia II, als opwarmertje voor augustus, kunnen daarnaast ook nooit kwaad. En tot slot hoop ik een langverwacht vervolg op Bully te aanschouwen. 2K, verhoor mijn wens!

Joost de Vries
Persoonlijk zit ik al sinds het voor de eerste keer spelen van Beyond Good & Evil te wachten op een vervolg. Daarnaast hoop ik dat Bethesda met de aankondiging voor The Elder Scrolls V komt. Oblivion heb ik werkelijk honderden uren gespeeld, waarbij het moment dat ik de koude donkere grotten in het begin verruilde voor de prachtige en enorme spelwereld me nog steeds kippenvel geeft als ik eraan terug denk.

Verder zijn er weinig spellen waar ik echt naar uit kijk, al blijf ik hopen op Half-Life 3 en ook spellen als Gears of War 3, Uncharted 3 en het mysterieuze The Last Guardian hebben mijn aandacht. Hmm, nu ik er over nadenk heb ik ook wel zin in Killzone 3, Portal 2, en infamous 2. Laat ik maar gewoon eindigen met te zeggen dat de E3 2010 ons prettig kan gaan verrassen. Oh ja, ik kijk ook uit naar The Legend of Zelda natuurlijk! En, en, en… Ach, je begrijpt me wel.

Wester Wagenaar
Ondanks dat er inmiddels haast een record is gevestigd aan titels die al zijn aangekondigd vóór de E3, verwacht ik dat we toch nog erg veel vers nieuws te horen krijgen. Ik verwacht dat met name Nintendo, ondanks dat die dramatische vorige jaren nog vers in het geheugen zitten, degene is die dit jaar de tofste en interessantste nieuwe dingen laat zien. De afgelopen tijd hebben we vrij weinig van Nintendo gehoord en nu zullen ze echt moeten laten zien hoe ze de hardcore gamers weer willen inbinden.

Van de dingen die we nu al wel weten ben ik persoonlijk nog wel het meest benieuwd naar de 3DS, want 3D op een handheld is toch wel erg spannend. Naast alles wat Nintendo al wel heeft aangekondigd, zoals de 3DS, Zelda en Metroid, zullen er toch enkele mysterieuze projecten onthuld moeten worden. Natuurlijk zal ik ook vol enthousiasme kijken naar Microsoft en Sony, maar ik verwacht dat met name Nintendo ons zal verrassen. Het feit dat alle gamebedrijven ons nu moeten zien te overtuigen, juist in deze tijden van economische moeilijkheden, kan zomaar eens de mooiste E3 opleveren.

Aftellen…
Net als vorig jaar is het weer aftellen tot dit enorme evenement weer los gaat barsten. Dit jaar zal dat zelfs wat eerder zijn, dankzij de Natal-presentatie op zondagavond (in Nederland later in de nacht). In elk geval hebben we er ontzettend veel zin in en gaan we jullie uitgebreid op de hoogte houden. De crewleden aan het thuisfront gaan jullie direct informeren over alles wat tijdens de persconferenties aan bod komt en vanuit Los Angeles gaan Peter en Michiel voor heel veel GN ON TOURs, GN Radio-afleveringen en natuurlijk de nodige geschreven previews zorgen. Kortom, houd GamersNET goed in de gaten de komende tijd om niets te missen van de E3.

  1.   
    joramovic's avatar

    Ik zit vooral te wachten op natal, momenteel sta ik daar nog achter maar als het te mainstream wordt zoals de wii, en als het ook zo blijft dan denk ik niet dat het me zal boeien.

    En natuurlijk wacht ik op een aankondiging van TES V 😀

  2.   
    MaTriX's avatar

    Veel plezier iedereen deze week met de E3 en dat we allemaal hele mooie en leuke games mogen gaan zien.

  3.   
    LittleRemco01's avatar

    Games’pot’s Pers Confrentie’sRechts kan je ook de andere persconfrentie’s zien.

  4.   
    Sarge's avatar

    Begint de E3 nu eigenlijk vandaag? 🙂

  5.   
    R1chardTM's avatar

    Sarge.Wolverine schreef, "Begint de E3 nu eigenlijk vandaag? 🙂 "

    Ja vandaag gaan de remmen los. We zullen nog even tot de avond moet wachten voor het echte grote nieuws, maar daarna barst het toch echt los.