Bioshock 2 Sinclair Solutions Test Pack

Toen Bioshock 2 eerder dit jaar verscheen, waren de ogen eens niet alleen op de singleplayer gericht. De game kent namelijk ook een heuse multiplayer, waarvoor onlangs extra content is verschenen in de vorm van het Sinclair Solutions Test Pack. Is deze DLC de moeite waard?

Controverse

De afgelopen tijd is er veel gesproken over het Sinclair Solutions Test Pack voor Bioshock 2. Het viel menig gamer namelijk op dat de DLC slechts 108KB groot was en dat kon maar één ding betekenen: de content is al op de disc aanwezig. 2K Games kwam met de uitleg dat het een technische reden had. Door de extra content al op de disc te zetten, voorkomt men dat spelers van de multiplayer in twee groepen worden verdeeld. Zo kan je altijd met je vrienden samen blijven spelen, ongeacht of zij over de DLC beschikken of niet. Maar laten we niet langer bij deze controverse stil staan, het gaat immers om de inhoud en of de content eigenlijk wel het kopen waard is.

De inhoud

Het Sinclair Solutions Test Pack biedt aardig wat extra mogelijkheden. Voor de fanatieke spelers is het prettig om te zien dat de level cap omhoog gaat naar 50, inclusief extra Rank Rewards. Hoe dit uitpakt qua balans valt nog te bezien, maar eerlijk gezegd is die toch vrij ver te zoeken in de game. De wapens en mogelijkheden van spelers met een hoge rang zijn nog altijd zo extreem, dat je als nieuwkomer zware tijden tegemoet gaat. Maar voor spelers die al tijden tegen de level cap aanzitten is het natuurlijk een welkome toevoeging dat ze weer wat door kunnen groeien.

Verder zijn er nog twintig nieuwe Trials bijgekomen dankzij deze DLC, dus je kunt weer wat extra gemotiveerd raken om veel verschillende wapens en aanvallen uit te voeren. De toevoeging van een derde upgrade voor alle wapens is eveneens erg tof. Zo kan je met een sawed-off shotgun krachtiger (maar minder nauwkeurig) schieten en hebben ook de andere wapens een nieuwe mogelijkheid. Denk hierbij aan een groter magazijn of een upgrade die voor meer precisie of extra schade zorgt.

De overige content van de extra content is leuk en aardig, maar weinig boeiends: twee nieuwe characters om mee te spelen en vijf extra maskers. Leuk voor de visuele afwisseling, maar niet iets waarvoor je het pakket zou aanschaffen.

De aankoop waard?

Dan rest natuurlijk nog de grote vraag of het Sinclair Solutions Test Pack de aankoop waard is. Het antwoord is eenvoudig: ja, mits je de multiplayer fanatiek speelt. Het is duidelijk content die bedoeld is voor de meest fanatieke spelers, want dan pas heb je wat aan de hogere level cap en kan je de extra Trials en upgrades van de wapens volledig benutten. Voor de rest verandert het niks wezenlijks aan de multiplayer en blijft het voor beginners hard werken om een hogere rang te behalen als je tegenover veel spelers met een hoge rang en erg krachtige wapens komt te staan.

Bevalt de multiplayer je, dan is deze DLC zeker interessant om in huis te halen. Het biedt wat leuke extra’s voor 400 Microsoft Points of €3,99 op het PlayStation Network. Voor alle andere spelers geldt het simpele advies om te wachten op nieuwe DLC, want 2K Games heeft al laten weten dat men ook meer met de singleplayer van plan is.

 1.   
  delta62's avatar

  Leuk dat jullie ook DLC reviewen. Erg handig want meestal weet ik niet wat mij te wachten staat als ik DLC download. Keep up the good work GN! 8)

 2.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  Leuk dat jullie dit ook doen zoals delta62 al zegt.
  trouwens staat er dat hij op xbox live 400 points kost en dat hij op de ps3 4 euro kost. Meestal is 320 points 4 euro. 🙂

 3.   
  brambo69's avatar

  ga hem kopen

 4.   
  ariesijm's avatar

  Lijkt me vet spel. Ik ga hem bestellen!:)

 5.   
  ariesijm's avatar

  Lijkt me vet spel. Ik ga hem bestellen!:)