RACE On

Het positief ontvangen Race 07 is inmiddels voorzien van twee uitbreidingen, GTR: Evolution en STCC: The Game. RACE On is alweer de derde uitbreiding, die diverse Amerikaanse wagens, banen en kampioenschappen toevoegt. Een knelpunt van RACE On is echter dat de retailversie bestaat uit het originele Race 07, STCC: The Game én RACE On. Slechts de Steam-variant van RACE On is apart te verkrijgen, terwijl de retailversie bij je lokale gameboer slechts vijf euro meer is. Of RACE On dan ook het aanschaffen waard is, hangt er volledig van af of je in bezit bent van de originele game en eventueel de uitbreidingen…

Onder de motorkap

Laten we deze geldkwestie even aan de kant schuiven en ons richten op de content die RACE On als geheel mag bieden. Beter nog, laten we eerst eens kijken met wat voor een racegame we hier überhaupt te maken hebben. Race 07 is namelijk een 100 procent realistische racegame. Mocht je nu dus dit artikel bekijken als arcadefanaat, dan raad ik direct aan om te stoppen met lezen en naar de winkel te rennen voor DiRT 2, GRID of een soortgelijke racegame. Ben je echter het type vent dat elke ochtend diesel en bouten als ontbijt vreet, dan kan ik je verzekeren dat Race 07 geen miskleun is.

Zoals genoemd zijn er in totaal vier nieuwe Amerikaanse muscle cars toegevoegd. In dit geval de Dodge Charger SRT8, Dodge Challenger SRT8, Chevrolet Camaro en Cadillac CTS-V. Waar de Europese tegenhangers zich nog subtiel laten besturen, weten de Amerikaanse wagens een flinke leercurve te bieden. Vooral in de bochten zijn dit aardige rotzakken, maar voelt het werkelijk belonend om deze onder de knie te krijgen. Hier is wel een greintje speling in te vinden, aangezien deze bakken van zowel racevarianten als straatvarianten zijn voorzien.

Uiteraard worden deze verscheept met twee gloednieuwe banen, Laguna Seca and Road America, logischerwijs van Amerikaanse bodem. Eerstgenoemde, afkomstig uit Californië, weet direct de meeste diepgang te bieden, mede dankzij de befaamde corkscrew. Road America is verder een vermakelijke track, die vooral de nadruk legt op pittige bochten. Mocht je daarentegen geen voorliefde voor Amerikanen hebben, dan kun je altijd nog aan de slag met de bijbehorende uitbreiding, STCC: The Game. Deze bestaat uit twaalf wagens, zeven banen en nieuwe competities.

Nieuwe grond?

RACE On brengt verder nieuwe competities en wat grafische updates, waarbij met name de circuits er een tikkeltje gedetailleerder uitzien. Na zelf maanden vies te zijn geweest van het grafisch spektakel genaamd DiRT 2, is Race 07 echter een behoorlijke terugslag op dergelijk gebied. Dit zou een ware fan van het genre niet moeten weerhouden om deze bundel, of simpelweg alleen de uitbreiding, op te pikken. De A.I. van de tegenstanders is subliem en het is duidelijk te zien dat men oog heeft voor detail, al is het schademodel nog steeds erg beperkt.

Uiteindelijk blijft RACE On voor de veteranen die het origineel in huis hebben een pijnlijke aankoop. De uitbreiding is losstaand op Steam maar vijf euro goedkoper dan de retailversie, terwijl laatstgenoemde dus met Race 07 en STCC: The Game wordt verkocht. Ben je echter als nieuwkomer op zoek naar een racegame die frequent wordt voorzien van stevige updates, dan loop je met RACE On zeker geen blauwtje. Vooral doordat de retailversie een klein prijskaartje van 29,99 euro hanteert en in z’n geheel ontzettend veel content weet te bieden.

Conclusie

RACE On biedt in zijn geheel een uitstekend pakket aan, dat fans van realistische racegames met gemak kan plezieren. De leercurve is prima te genieten en zoals het een goede race-sim betaamt, voelt de game te allen tijde belonend aan. Alleen voor degenen onder ons die Race 07 al in bezit hebben, blijft het de vraag of RACE On de moeite waard is. Ik raad deze liefhebbers dan ook aan om simpelweg te wachten tot de game in prijs is gezakt.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Biedt als pakket veel content
  • Realisme

Wat is NOT

  • Allerminst vernieuwend
  • Niet voor arcadefanaten
  • Grafisch gedateerd

7.5

Meer RACE On

  1.   
    Fox's avatar

    ja dat gras kon better

  2.   
    GraveDevil's avatar

    Waarom zouden ze? Als je het gras goed ziet doe je iets niet helemaal goed.