Red Steel 2 hands-on

Ubisoft probeert met dit tweede deel echt een toegankelijker publiek te bereiken, omdat het originele Red Steel wat haken en ogen had. De besturing liet te wensen over en miste de nodige nauwkeurigheid. Dat lijkt verleden tijd, want met de Wii MotionPlus breekt een nieuw tijdperk aan.

Cowboy als samurai

In Red Steel 2 speel je met een vreemd soort cowboy. De stad Caldera is in handen van de Jackals, een bende die niet zo heel lief is. Payne, de leider van de gang, maakt het leven van iedereen die in de weg staat kapot en dus moet jij ervoor zorgen dat het gehele wereldje van Red Steel 2 weer in rustige handen valt. Dit doe je uiteraard met de nodige wapens; een zwaard is altijd handig, dat tevens wordt bijgestaan door de meest vette wapens, van shotguns tot zware tommyguns. Hoe het verhaal haar wending maakt, zal zeker in de review iets uitgebreider worden behandeld.

Het missieverloop gaat echter via een hub, een soort ‘save house’. Je kunt er hoofdmissies aannemen en dus het verhaal volgen, maar er zijn ook genoeg zijmissies (optioneel) – zoveel vrachtwagens laten ontploffen – te spelen voor de variatie en om extra geld te verdienen. Dit geld kun je gebruiken om wapens te upgraden. Tevens is geld overal en nergens te vinden; voorwerpen die je kunt slopen stroomt geld uit.

Zwaardje meppen & the Guns

Ik moet zeggen dat ik erg enthousiast werd van de stijl en de zeker gedetailleerde graphics van deze game. Ik heb dan geen Wii, maar ik heb de nodige beelden van het eerste deel gezien en petje af voor de poetsbeurt die Ubisoft heeft gegeven. Red Steel 2 straalt een bepaalde mate van manga-achtige graphics uit die vooral kleurrijk zijn. In het stadje Caldera word je dan best wel blij als je eindelijk het machtige zwaard mag gebruiken. De fonkelende wapens schreeuwen om aandacht en werken zeker prima. Hierbij komt de Wii MotionPlus enorm goed van pas, aangezien je snel moet reageren op aanvallende tegenstanders. Ik moest even wennen aan de controls, maar als je reactievermogen op gang is en je de gevoeligheid van de MotionPlus onder de knie hebt, kun je heel vet ontwijken of afweren en de tegenaanval inzetten.

Hoewel het lijkt alsof het zwaard hét wapen is, merk je dat de balans vrij goed verdeeld is. Soms is het handig met een shotgun de vijand te verwonden in de knie of in het hoofd, want dan kun je finishing moves maken, die echt heel bruut zijn. De game is niet voor niets 16+. Je merkt het grove als je een vijand bijvoorbeeld in de rug steekt. Bij bepaalde (gepantserde) tegenstanders zijn je verscheidene wapens heel goed te combineren en dat geeft toch wel een beetje de kracht van het spel. Je wilt veel met het zwaard vechten, maar soms is combineren net iets slimmer.

Voorlopige conclusie

Er komt nog veel meer bij Red Steel 2 kijken, maar dit voorproefje dat we hebben kunnen spelen was erg aangenaam. De game straalt door de verbeterde graphics ten opzichte van het eerste deel en als je daarbij de nauwkeurige besturing van de Wii MotionPlus naast zet, heb je een prima Wii-game voor het publiek dat graag actie ziet. Ik ben benieuwd hoe interessant het verhaal is en of het spel gevariëerd genoeg wordt om tot het einde te blijven boeien. Er zitten zeker leuke elementen in en het hakken en schieten werkt uitstekend, maar het uiteindelijke oordeel lees je over enkele weken.

  1.   
    Ture's avatar

    Ik heb zo een zin in dit spel 😀 Zodra ik et geld heb gelijk halen

  2.   
    Appie Wappie's avatar

    Hopen dat ze hem bundelen met de motion plus, extra reden om hem te kopen 🙂

  3.   
    i_yell0wi7's avatar

    Hoop dat de wiimotion-Plus goed werkt bij Red Steek 2
    lekker gevoel dat je net echt een zwaart in je handen heb 😆

  4.   
    Magana's avatar

    Eindelijk weer een game waar de Wii trots op kan zijn! 🙂

  5.   
    R1chardTM's avatar

    Appie Wappie schreef, "Hopen dat ze hem bundelen met de motion plus, extra reden om hem te kopen 🙂 "

    Er komt een bundel met de Wii Motion Plus voor een scherpe prijs op de markt.

  6.   
    killingdj0's avatar

    cewl man

  7.   
    HeroWulf's avatar

    dit lijkt me een van de weinige games die goed zijn op de wii

  8.   
    game-gast's avatar

    k ga die zeker kopen