Heavy Rain

We hebben op GamersNET al twee keer eerder een preview geplaatst over Heavy Rain. Vele hardcore gamers verwachten erg veel van deze titel en dat voornamelijk vanwege de extreem mooie graphics en meeslepende verhaallijnen. Schreven wij eerder previews vanaf de E3 en de Gamescom, nu hebben wij dan het heugelijke nieuws dat we de previewversie al geruime tijd op kantoor hebben kunnen spelen. We hebben de eerste uren mogen beleven en ik kan jullie één ding vertellen, de game sleurt je mee en laat je pas los als het einde in zicht is.

Familie

De slaapkamer, een man wordt wakker. Al snel wordt duidelijk dat je zelf deze man bent en dat je op moet staan. Een aantal knoppencombinaties leidt je langs de douche, de wasbak, de kledingkast en dan kun je naar beneden. De foto’s is het huis wijzen erop dat je een gezin hebt en dat je thuis werkzaam bent als architect. Na deze verkenning komen je vrouw en twee kinderen thuis. Je helpt met het inruimen van de boodschappen en gaat spelen met je kinderen. Er ontstaat meteen een band en naast de geweldige sfeervolle graphics draagt ook de meeslepende muziek hieraan bij. Ook ik was verbaasd naar deze betrokkenheid, want de eerste handelingen in de game zijn niet heel spannend en toch is het meteen duidelijk dat die koters zeer belangrijk voor je zijn.

Later in het winkelcentrum. Honderden mensen lopen daar rond en jij bent met je gezinnetje aan het shoppen. Er is een clown aanwezig die ballonnen verkoopt en al snel splitst je familie zich op. Je oudste zoon gaat met je vrouw mee naar een winkel en jij moet met je jongste zoon even wachten. Natuurlijk wil hij een ballon en jij besluit die ballon ook te geven. Op naar de clown en je geeft geld voor een rode ballon voor je jongste kind…

Paniek! Hij is weg. Je kijkt links, rechts, voor je, achter je. Je lichaamstaal laat goed zien dat je aan het zoeken bent. Je gaat harder lopen en weet nu dat het een zoektocht wordt naar je zoontje. Je kijkt in een aantal winkels, je loopt naar een aantal hoeken van het winkelcentrum. Niks. Je gaat naar de benedenverdieping, kijkt ook daar rond. Opeens zie je een rode ballon boven de mensenmassa uitsteken. Je hebt hem gevonden en er staat alleen een mensenmassa tussen jou en je kleine. Je wurmt je een weg door het winkelende publiek, de rode ballon komt steeds dichterbij. De laatste mensen gaan aan de kant en… Het is een ander kind. Vol paniek kijk je weer verder en je komt erachter dat je zoontje naar buiten is gelopen. Je gaat achter hem aan en je ziet hem buiten staan, midden op de weg. Je roept hem, hij reageert en je wilt op hem af lopen. Op dat moment komt er een auto van links. Als laatste redding probeer je nog te springen, je schreeuwt… maar je bent te laat.

Voorlopige conclusie

Ik was serieus ontdaan door deze scene. De stilte in ons testhok viel mij gewoon op. Op de een of andere manier word je gegrepen door het verhaal, hoe basaal het leven in een familie ook is. De game komt langzaam op gang en dit kan veel mensen afschrikken. Het heeft echter wel een doel. De langzame momenten zorgen ervoor dat je binding krijgt met verschillende personen, waardoor het extra hard aankomt als er iets gebeurt. Na deze beginscene zul je andere personen beleven, waaronder een FBI-agent en een privΓ©-detective. Je zult dan minder bezig zijn met een familie en meer in de rol van agent kruipen. Het blijft echter wel duidelijk dat je om elk personage gaat geven en als er wat ergs gebeurd, dan is het ook echt erg. En dat zijn we in de game-industrie nog niet zo gewend.

  1.   
    Boxer's avatar

    heb net fahrenheit geleend van een vriend, jammer dat heavy rain alleen maar op de PS3 komt en niet op de PC, lijkt me namelijk zo’n mooie game

  2.   
    LittleRemco01's avatar

    Ben Echt Mezelf Dankbaar dat ik een PS3 Console Heb Want deze game is een Must-Have Game. Eigelijk Vindt ik het wel Lekker Om Een Meegrijpende Verhaal lijn te Hebben Zoals in Assassin’s Creed 2 Toen Ezio’s Vader En Broer Werden Opgehangen . Dat Stukje Geheugen Heb ik Nog Steeds Een Mooi Stuk Al Zeg ik het Zelf. Heb Trouwens Een Nieuwe Heavy Rain Afbeelding. πŸ˜‰

  3.   
    b00m666's avatar

    SNAP HET spel niet

  4.   
    Super Gamer's avatar

    Hij moet gewoon op de pc uitkomen en dat gaat ie ook, hoop ik πŸ˜‰

  5.   
    GameAC's avatar

    Kan echt niet wachten op deze game. De vele previews van de game overal hebben me helemaal gehyped.

    ”LittleRemco01″ schreef, "Ben Echt Mezelf Dankbaar dat ik een PS3 Console Heb Want deze game is een Must-Have Game. Eigelijk Vindt ik het wel Lekker Om Een Meegrijpende Verhaal lijn te Hebben Zoals in Assassin’s Creed 2 Toen Ezio’s Vader En Broer Werden Opgehangen . Dat Stukje Geheugen Heb ik Nog Steeds Een Mooi Stuk Al Zeg ik het Zelf. Heb Trouwens Een Nieuwe Heavy Rain Afbeelding. πŸ˜‰ "

    Waarom druk je je shift key in voor elk woord? WTF?

  6.   
    Topsor's avatar

    Wat is ut doel van het spel? Beetje je zoon zoeken die kwijt raakt tijdens het winkelen? πŸ˜•

  7.   
    Teunb's avatar

    Echt jammer dat die niet voor de pc is.

  8.   
    martyntjee's avatar

    ik snap nou niet helemaal wat er gebeurt in het verhaal?
    je hebt 4 verhaal lijnen
    en je bent een gewone huisman die gaat winkelen?
    een detective en nog paar
    kan iemand ff meer toelichten?

  9.   
    Rolve's avatar

    wat ik ervan begrijp is dat deze scene alleen de beginscene is, en dat later in de game die andere verhaallijnen wel duidelijker worden.

    Lijkt me een geweldig gave game, ga ik denk ik ook kopen.

  10.   
    lucasthebest's avatar

    hopenlijk wel veel actie, enzo 8) en, hopenlijk komt ie nog voor de pc uit πŸ™

  11.   
    dandert's avatar

    kga hum zeker aan schaffen

  12.   
    LittleRemco01's avatar

    Zit er Nog Wat Bijzonders Bij de Special Edition?

  13.   
    GN{Wanttobearealgamer}GN's avatar

    Super Gamer schreef, "Hij moet gewoon op de pc uitkomen en dat gaat ie ook, hoop ik πŸ˜‰ "

    mee eens πŸ˜‰
    Lijkt me wel een vet spel πŸ˜€

  14.   
    GN{Wanttobearealgamer}GN's avatar

    lucasthebest schreef, "hopenlijk wel veel actie, enzo 8) en, hopenlijk komt ie nog voor de pc uit πŸ™ "

    HopenLijk?

  15.   
    LittleRemco01's avatar

    GN{Wanttobearealgamer}GN schreef, "

    ”lucasthebest” schreef, "hopenlijk wel veel actie, enzo 8) en, hopenlijk komt ie nog voor de pc uit πŸ™ "

    HopenLijk?"

    Ah Wat Maakt Dat nou uit man , Laat Maar Komen Lekker Ps3-Only :!

  16.   
    Dotz's avatar

    LittleRemco01″]

    ”GameAC schreef, "Kan echt niet wachten op deze game. De vele previews van de game overal hebben me helemaal gehyped.

    [quote=”LittleRemco01″ schreef, ".."

    Waarom druk je je shift key in voor elk woord? WTF?"

    Ik weet niet , Het is Een Soort Tik Van me . Ik Kan Niet Zonder De Shift Knop πŸ˜† [/quote]

    OkΓ©.. πŸ˜•

  17.   
    Houserz's avatar

    Ik heb 3 jaar geleden een PS-3 aangeschaft voor deze game, nu 3-jaar later hoop ik dat het dan toch eindelijk zover is dat ik hem kan spelen??

    YEAH!

  18.   
    domieninator's avatar

    hebbe hebbe hebbe xD die game wordt van mij!

  19.   
    MODwarfare2's avatar

    Gaaf maar sla em over(: