Dragon Ball Z: Attack of the Saiyans

Slechts weinig anime reeksen kunnen zich meten met het succes van Dragon Ball en zijn opvolger Dragon Ball Z. Het is dan ook geen wonder dat er dit najaar weer een aantal games worden gemaakt over Goku & Co. Dragon Ball Z: Attack of the Saiyans is één van deze games en in deze review onderwerpen we de game dan ook aan onze zware GamersNet maatstaf.

Van A naar B

Zoals de naam al doet vermoeden doorloopt Dragon Ball Z: Attack of the Saiyans de gehele Saiyan Saga, ook wel bekend als de Vegeta Saga. Het verhaal begint met Krillin, Tien en Yamcha die net hun training bij meester Roshi tot een goed einde hebben gebracht. Na de training gaan deze figuren samen de wijde wereld in om hun krachten te testen. De eerste bestemming van ons vrolijke trio is de vroegere dojo van Krillin waar hij hoopt zijn oude meester trots te maken met zijn nieuwe vechtstijl. Natuurlijk loopt alles al snel in het honderd waardoor je je al vechtend door de verhaallijn zal moeten werken.

Het is pas vier uur na je eerste gevecht dat je de bekende verhaallijn van de series begint te volgen. In tegenstelling tot de andere Dragon Ball games bevat Attack of the Saiyans dan ook een zeer uitgebreide verhaallijn die nog eens wordt versterkt door een aantal submissies. Helaas zijn deze missies nogal eenzijdig en zal je meer dan eens simpelweg van A naar B moeten om iemand te helpen of om een voorwerp te gaan halen. De verhaallijn mag dan wel groot zijn, ze is redelijk lineair en plotwendingen moet je dan ook niet verwachten. Dit is op zich best wel logisch aangezien Monolith Software de Dragon Ball Z verhaallijn volgt.

Combineren om te domineren

Dragon Ball Z: Attack of the Saiyans is een turn-based RPG zoals we ze kennen van onder andere de Final Fantasy-games. Het turn-based principe werkt goed en Monolith Software heeft er nog wat unieke Dragon Ball toepassingen in verwerkt. Wanneer jij aan de beurt bent kan je er uiteraard voor kiezen om aan te vallen, te verdedigen, een item te gebruiken of te vluchten. Naast je levensbalk heb je ook nog een KI-balk en een woedemeter. Speciale aanvallen waaronder de Kamehameha en de Tri-Beam hebben een bepaalde hoeveelheid KI nodig vooraleer ze kunnen worden uitgevoerd. Deze KI kan je opvullen met KI- drankjes of door een level te stijgen.

Elk personage heeft een woedemeter die zich langzaam zal vullen naarmate je veel aanvalt of veel schade krijgt. Wanneer deze meter vol is krijgt je personage een woedeaanval waardoor hij speciale aanvallen kan doen en meer schade kan veroorzaken. Wanneer twee characters op hetzelfde moment een woedeaanval krijgen zal je hun aanvallen kunnen combineren tot een spectaculaire combo-aanval. Tijdens je missies krijg je hints over welke aanvallen je het beste kan combineren om meer schade toe te brengen. Tijdens de gevechten zal je ook gebruik kunnen maken van de Active Guard. De Active Guard is een soort automatische block die je kan doen om minder schade te krijgen. Deze block activeer je door tijdens een aanval op het juiste moment een bepaalde knop in te duwen.

Attributen

Tijdens de gevechten kan je je uitleven met de unieke aanvallen van Gohan, Goku, Picollo, Tien, Yamcha en Krillin. Vechten doe je telkens met drie van deze personages maar het is mogelijk om tijdens de gevechten iemand te wisselen. Wanneer je een gevecht hebt gewonnen krijg je ervaringspunten die je uiteindelijk naar een volgend level zullen brengen. Stijg je eenmaal een level dan krijg je de mogelijkheid om punten te besteden aan bepaalde aanvallen en attributen waaronder snelheid, aanvalskracht, verdediging etc. Als je genoeg punten hebt uitgegeven aan een aanval of attribuut dan word je beloond met nieuwe aanvallen en krachten.

Het grafische aspect van de game is zeer goed en de personages zijn goed te herkennen. Ook de achtergronden voelen warm aan en passen perfect in de wereld van Dragon Ball Z. De gevechten zijn verbazingwekkend goed weergegeven en ook de ingesproken Kamehameha’s en bijpassende geluiden weten de juiste snaar te raken.

Conclusie

Dragon Ball Z: Attack of the Saiyans is een zeer goede game geworden en Monolith Software toont dan ook dat ze nog steeds tot de betere RPG ontwikkelaars behoren. De missies zijn soms wat saai en repetitief, maar de indrukwekkende gevechten maken dit meer dan goed. Ben je een fan van Dragon Ball Z dan mag je nu naar de winkel rennen om deze game in huis te halen. Als je echter nog nooit iets met Dragon Ball te maken hebt gehad dan zal je het de eerste uren moeilijk hebben met de verhaallijn.

Meer Dragon Ball Z: Attack of the Saiyans

 1.   
  gebruiker50081's avatar

  Zo er komen veel Dragonball games uit de laatste tijd 😛

 2.   
  Tom's avatar

  IT’S OVER NINE THOUSAAAAAAND!

  Dat moest gewoon even. 😛

 3.   
  Darkknight's avatar

  Tharduz schreef, "IT’S OVER NINE THOUSAAAAAAND!

  Dat moest gewoon even. :P"

  ventrilo ftw! 😆

 4.   
  ckerigon's avatar

  Mij lijkt het best een vette game 😛

 5.   
  Timmeh's avatar

  Ziet er goed uit, maar is helaas niks voor mij

 6.   
  Houserz's avatar

  Draaamaaa