Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen

Hoewel de Olympische Spelen in Vancouver pas begin volgend jaar zijn, gaan Mario en Sonic nu al helemaal los met diverse winterse sporten. Wij gingen aan de slag met de Wii en DS-versie van Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen. Hoe dat beviel, lees je in deze review…

Eerder maakten Mario & Sonic al hun opwachting in een game omtrent de zomerspelen in Peking en met de winterspelen in Vancouver voor de deur kon een vervolg niet uitblijven. In deze review behandelen we zowel de Wii als de Nintendo DS-versie van de game, aangezien er toch wel wat verschillen te bespeuren zijn. Beide versies beschikken immers over hun eigen, unieke manier van besturen. Lees snel verder om te zien welke versie het beste uit de bus komt.

De Wii-versie door Michiel

Een belangrijke rol in de Wii-versie is logischerwijs weggelegd voor het Balance Board. Winterse sporten als bobsleeën en skeleton komen nog beter tot hun recht als je ze met behulp van het Balance Board speelt. Ik moest er wel even aan wennen, liggen in de woonkamer en met je borst de skeleton besturen, maar het werkt wel en dat is belangrijk. Er zijn echter ook sporten die wat minder goed uit de verf komen, zoals het kunstschaatsen, waarbij de Wii-afstandsbediening op een vrij suffe manier wordt gebruikt. Ik moet echter bekennen dat ik curling een stuk leuker vind in deze game dan op tv.

Voor de rest doet Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen eigenlijk alles wat je van een Wii-game mag verwachten. Het is leuk om met wat vrienden te spelen, de game heeft een vrolijke aankleding, diverse Nintendo en SEGA-personages zijn weer van de partij en voor een overgroot deel speelt alles prima.

7.5

De DS-versie door Peter

Hoewel ook de DS-versie dezelfde vrolijkheid biedt als de Wii-versie, zijn er bij de DS-versie toch wat meer kanttekeningen te plaatsen. Zo laat de besturing behoorlijk te wensen over. Waar het Balance Board en de Wii Remote voor intuïtieve gameplay zorgen, zorgt de stylus vaker voor frustratie. De te maken bewegingen verschillen heel erg van elkaar en als je het ene spel uit je hoofd kent, is het andere spel compleet anders qua controls. Sommige mensen zullen zeggen dat dit voor variatie zorgt, maar helaas zorgt het ervoor dat je nooit een goede binding met het spel krijgt en dat is jammer.

Grafisch is er hetzelfde te vinden als bij de zomerse variant. Dit is overigens helemaal niet erg want het ziet er zeer verzorgd uit. De sporten die te beoefenen zijn, zijn ook leuk bedacht. Van schaatsen tot bobsleeën en van snowboarden tot skiën. Er is voor de fans in ieder geval genoeg te beleven in de game. Het is alleen vanwege de besturing dat de Wii-versie het wint van de DS-variant

6.8
 1.   
  b00m666's avatar

  6.8 is te zacht geef het maar een 3

 2.   
  Mv-Highway's avatar

  Ik vind de zomerse versie op de DS toch zeer vermakelijk, en ik heb ook de Wii versie gespeeld.
  Ben benieuwd of de Winterversie dan echt zo matig is.
  8)

 3.   
  Larsson21's avatar

  ”Batboy3008″ schreef, "Hoe kan dat dan dat Olympische Winterspelen slechter is dan Olympische Spelen? Want is het niet een beetje hetzelfde als de vorige?"

  Misschien is het daarom. Alleen wat andere sporten.

 4.   
  emmaaaaa's avatar

  ik heb een vraagje. het klinkt wel dom maarja…
  ik heb deze game voor op de wii en nu zit ik aan het stuk dat ik eggman nega fzo moet verslaan en het lukt niet.
  heeft iemand een tip?

 5.   
  gerbenkees's avatar

  De winterspelen zijn veel meer uitgebreider 🙂