Shaun White Snowboarding: World Stage

De winter is in aantocht en dus kunnen we ook weer aan de slag met een heerlijke winterse sport in Shaun White Snowboarding: World Stage voor de Nintendo Wii. Is het snowboarden met het Wii- Balanceboard net zo leuk als het was in het vorige deel?

Net echt

Shaun White Snowboarding: World Stage is een game die optioneel gebruik maakt van de vele extra onderdelen die de Wii te bieden heeft. Hoewel de game met alleen een Wii Remote te spelen is, voegt vooral het gebruik van het Wii Balance Board, net als in het vorige deel, veel toe. Het Balance Board is simpelweg goed te gebruiken als snowboard, omdat de snowboardsport net als het Balance Board draait om de verdeling van gewicht. Leun naar voren en je zult snelheid maken, leun naar achteren en je zult remmen.

Het sturen voelt intuïtief aan en het uitvoeren van stunts is een combinatie van het gebruik van je Balance Board en de knoppen op de Wii-afstandsbediening. In het eerste deel was dit al mogelijk en het is nog steeds een solide en innovatieve manier van gamen. Het kan zelfs vermoeiend worden, zeker als er veel gesprongen en gegrind moet worden.

Achievement

Vanaf een vliegveld kun je kiezen wat je wilt doen in de game en de verschillende modi liggen in de lijn der verwachting. Er is een Career-modus, waarin je steeds nieuwe pistes kunt unlocken en waar je een eigen karakter kunt kiezen en uitbouwen. Je kunt je vaardigheden oefenen in de Free Ride modus en ook is er een Trick Machine waar je gebruik kunt maken van de Wii MotionPlus voor extra gevoelige trucs. Om spelers te stimuleren zijn er ook Achievements aan de game toegevoegd, die ervoor moeten zorgen dat je nog beter je best gaat doen in de game. Elke vorm van Achievements worden door ons natuurlijk toegejuicht, ook als dat op de Wii is.

Grafisch is de game eigenlijk niets veranderd vergeleken met het eerste deel en dat is niet erg, aangezien de game er gewoon prima uitziet. De cartooneske stijl van de game is net als in het vorige deel een verstandige keuze en het maakt de game vooral erg vrolijk en sfeervol. Shaun White Snowboarding: World Stage is voor een jongere doelgroep en die zullen genieten van de vrolijke karakters, omgevingen en duidelijke en intuïtieve gameplay.

Conclusie

Shaun White Snowboarding: World Stage is een duidelijk vervolg op Shaun White Snowboarding: Road Trip. De veranderingen zijn minimaal en dat is vooral te merken aan de solide gameplay met het Balance Board en aan de grafisch kant.

De toevoegingen van Achievements en de Trick Machine-modus, die gebruik maakt van de Wii MotionPlus, zijn nuttige nieuwe variaties. Wii-gamers die graag hun Balance Board gebruiken voor het snowboarden zitten met deze titel in ieder geval goed, want die feature, waar de game eigenlijk om draait, staat als een huis.

 1.   
  b00m666's avatar

  nice cijfer

 2.   
  GameAC's avatar

  Eh, nee

 3.   
  makiejh's avatar

  lijkt me wel een vet spel, ik hoop daarom dat ik de prijsvraag win. 😛

 4.   
  Sa.'s avatar

  best lauw spel (je moet wel een balance board hebben anders is hij wat minder) 😉

 5.   
  Tom's avatar

  Het Balance Board is simpelweg goed te gebruiken als snowboard, omdat de snowboardsport net als het Balance Board draait om de verdeling van gewicht. Leun naar voren en je zult snelheid maken, leun naar achteren en je zult remmen.

  Noem me een azijnpisser, maar de volgende keer dat jij gaat snowboarden en je richting een boom sjeest, probeer dan niet zo hard mogelijk naar achteren te leunen in de hoop dat je dan afremt.

  Verder kloppen de controls wel voor het grootste deel en dat is natuurlijk geniaal, want snowboarden in je woonkamer voelde nog nooit zo echt. Die ene keer dat ik met mijn nieuwe plank op het tapijt ging staan uitgezonderd dan.