James Cameron’s Avatar: The Game

Vorige week mochten wij op bezoek komen bij Ubisoft om daar zowel de Wii-versie als HD-versies van James Cameron’s Avatar: The Game te checken. De film is zeer veelbelovend en op de GamesCom was Michiel ook erg te spreken over de game. Nu hebben we daadwerkelijk mogen spelen en wat we daarvan vinden lees je hier.

De Film

Avatar is een film die 17 december aanstaande zal verschijnen in de bioscopen en iets voor deze release zal ook de game lanceren. In Avatar draait het allemaal om de mensheid die afhankelijk geworden is van grondstoffen die op aarde extreem duur geworden zijn. Deze grondstoffen zijn gelukkig wel te vinden op de planeet Pandora, maar deze wordt bewoond door de inheemse bevolking, de Na’vi. Om in contact te komen met deze wezens worden Avatars gebruikt. Avatars zijn een nieuwe levensvorm, die op afstand bestuurd worden door mensen via hun geest. Wat volgt is natuurlijk een episch verhaal met veel actie en vreemde gebeurtenissen op een verre planeet.

De Wii-game

In de Wii-editie van Avatar zul je in de huid kruipen van de Na’vi en strijden tegen de mensheid. Op zich is dit niet heel moeilijk, want heel vriendelijk kunnen we de mensen toch niet noemen. Avatar voor de Wii is een actiegame in de derde persoon en als Na’vi heb je verschillende acties tot je beschikking om mensen uit te schakelen. Daarbij wordt de Wii-besturing goed gebruikt en zal het ook mogelijk zijn om met de Wii MotionPlus nog gevoeliger aan de slag te gaan. Letterlijk aan de slag, want je zult met een flinke staf behoorlijk wat hersenen inslaan. Dit zal zowel kunnen op een stealth manier als op de ouderwetse, keiharde wijze. Je kunt er dus zelf voor kiezen om iemand te besluipen en dan met een druk op de knop een stealth-aanval in gang te zetten. Vervolgens verschijnt in beeld in welke richting je met je Wii Remote moet slaan en als je dat goed doet is de sluipaanval een succes.

De wereld van Pandora is kleurrijk en hoewel de derde persoons actie niets wezenlijks iets toevoegt aan het genre, lijkt het erop dat het goed zal werken. Waar de Wii-versie van Avatar echter wel zal schitteren is in de afwisseling in gameplay. Zo werden wij verrast door een level waarin je op een vogel vliegt en helikopers moet neerhalen met pijl en boog en wat quick-time-events. De Wii-besturing is hier goed geïntegreerd en de mogelijkheid om de game volledig en op elk gewenst moment met zijn tweeën te spelen is een verademing voor elke game op de Wii. Ook was het vooral in dit level dat de graphics er zeer goed uitzagen en we hopen stiekem dat de graphics op de grond net zo mooi zullen worden, want op dit moment is dat verschil in grafische kracht aanzienlijk.

De Xbox 360-game

Na de Wii-versie mochten wij aan de slag met de versie voor de Xbox 360. Deze game lijkt mijn hart te gaan stelen en ik zal jullie uitleggen waarom. Avatar voor de HD-consoles is namelijk een echte sfeergame aan het worden. Ik kan het hebben over de gameplay, die een beetje aanvoelt als Gears of War maar dan veel kleurrijker, maar belangrijker is dat de game sfeer ademt. Dit komt vooral door de extreem kleurrijke bebossing, waarbij ik moet zeggen dat ik nog nooit zo’n mooi, dichtbegroeid bos heb gezien, en de grote hoeveelheid aan diertjes die je overal ziet kruipen. Vooral tijdens de nachtmissies is dit een heerlijke toevoeging, omdat de beestjes fluoriserend glimmen in het donker. Deze sfeer zal ingevuld worden met vele wapens, voertuigen en keiharde actie in een lekker third-person shooter sausje.

Er zijn maar weinig games die meer op sfeer leunen dan op gameplay, maar de games die dit doen zijn meestal geweldige titels. Waar we in Bioshock de sfeer van een oude, vervallen stad voelen en in GTA IV de sfeer van een metropool ervaren, zullen we dat in Avatar ervaren op een vreemde planeet met veel begroeiing. Ik hoop van harte dat deze sfeer de gehele game zal beslaan en als dat gebeurt dan kan James Cameron’s Avatar: The Game ons zeker gaan verrassen. Zeker als je van het vette verhaal van de film houdt en na het zien van de filmtrailers zal dat voor bijna iedereen gelden.

 1.   
  )GN(-Erik's avatar

  Lijkt me een hele toffe game, ik denk alleen dat mijn PC het net als Lost Planet niet goed kan draaien 🙁

 2.   
  Houserz's avatar

  Mooio deze lijkt me zeker tof, aanschaffen 😀

 3.   
  makiejh's avatar

  hmm.. nee toch maar niet halen, dan ga ik eerder voor Call of Duty 8)

 4.   
  PaNNa's avatar

  Lijkt me wel eens iets anders, wil ik wel meer over te weten komen. Goede preview.

 5.   
  Whow's avatar

  Mooie game !!!

 6.   
  THE-DUTCH-GUY's avatar

  heeft wel wat weg van halo

 7.   
  Brianking007's avatar

  jerrel schreef, "heeft wel wat weg van halo "

  DUDE, halo is iets heeeeel anders… ga eerst halo spelen en James Cameron’s: Avatar the movie zien en de demo van deze game spelen voordat je zegt dat t op halo lijkt… want dat doet t zeker nie 😡