Star Wars: The Clone Wars – Republic Heroes

Star Wars The Clone Wars: Republic Heroes is is gebaseerd op de gelijknamige tekenfilmserie en laat je avonturen beleven ten tijden van, hoe kan het ook anders, The Clone Wars. De vraag is natuurlijk of dit allemaal lekker werkt en vermakelijk is. Je leest het in deze review…

Lang geleden, hier heel ver vandaan

Lang geleden, in een melkweg hier ver, ver vandaan, waren de Clone Wars. Het grote gevecht tussen de separatisten en het kloon-leger van de republiek. Hoe dit allemaal afloopt is natuurlijk te zien in de eerste trilogie van de films, maar de periode is zeer interessant aangezien de grote hoeveelheid gevechten en toffe kloon-soldaten voor lekkere actie zorgen. Reden genoeg voor George Lucas om er een tekenfilm aan te verbinden in de vorm van een serie, een bioscoopversie en nu een game.

Helaas is de game niet een grote jongen en hoewel de doelgroep van het spel behoorlijk jong is, moet het natuurlijk speelbaar zijn voor alle leeftijden. Bij het opstarten van het spel word je direct geconfronteerd met het platformgedeelte van de game en helaas is dit geen goede reclame voor dit avontuur. Diepte is moeilijk te zien en ook afstanden zijn vaak een grote gok. De manier van het in beeld brengen van platformgebieden is essentieel voor een goede platformer, omdat een speler dan alle informatie heeft om een goede sprong te maken. Helaas is dit bij Republic Heroes absoluut niet het geval. De eerste helling in de game was al een grote gok en het is duidelijk te merken dat de game je vooral erg helpt en het niet durft over te laten aan de speler. De ontwikkelaar zal ongetwijfeld vertellen dat dit gedaan is voor de jongere doelgroep, maar dat is in dit geval niet genoeg. Ook jongere spelers moeten in games iets leren en kunnen uitvoeren. Toen ik jong was werd ik ook niet geholpen in Super Mario Bros.

Generatie te ver

De platformelementen voelen dus behoorlijk onaf, maar hoe zit het dan met de actie in het spel. De actie is gelukkig een stuk beter uitgewerkt, al gooit ook hier onoverzichtelijkheid vaak roet in het eten. Als je met een Jedi aan de slag gaat, zijn de gevechten veruit het leukst. Met je lichtzwaard hak je droid na droid doormidden en de animaties waarmee de robotten in stukjes vallen geven een dankbaar gevoel. Met personages die geen lichtzwaard hebben en het moeten hebben van het schieten, is het minder bevredigend gesteld. De onoverzichtelijkheid van de game wordt namelijk veroorzaakt door een veel te ver camerastandpunt en dit is voor schietende eenheden vervelend, omdat ook het richten onoverzichtelijk is.

Grafisch stelt Republic Heroes eveneens teleur en hoewel de cutscenes spectaculair zijn, zoals we dat gewend zijn uit de franchise, voelen de graphics een generatie gedateerd. Zeker voor een game met een grotendeels vast camerapunt is dit jammer. Personages zijn niet gedetailleerd en ook de omgevingen laten te wensen over. Star Wars is natuurlijk een franchise die het erg van de sfeer moet hebben en helaas verhinderen de graphics de kans om sfeer uit te stralen.

Conclusie

Star Wars The Clone Wars: Republic Heroes schiet op bijna alle fronten te kort. Grafisch is de game gedateerd, het platformen is onoverzichtelijk en ook is de camera een probleem bij de gevechten. Het geluid is als in elke Star Wars-titel goed en de gevechten met de Jedi geven toch een dankbaar gevoel. Als Star Wars-fanaat moet ik echter wel concluderen dat Republic Heroes te weinig recht doet aan de fantastische franchise.

  1.   
    Killafist's avatar

    tja wat valt er nog meer over te zeggen :p
    ๐Ÿ˜‰

  2.   
    GameAC's avatar

    Verschrikkelijk

  3.   
    b00m666's avatar

    sigh weer een rot game

  4.   
    mastertje's avatar

    heb je uberhaupt wel het spel gespeeld, voor dat je al die 1’en gaf ? ๐Ÿ™„

  5.   
    Neolite's avatar

    Star Wars: The Clone Wars is een spel wat 4 jaar geleden mee had kunnen doen maar, nu is het toch echt te gedateerd. Zelfs een echte Star Wars fan moet moeite doen om dit spel helemaal uit te spelen. Ik kijk nog steeds heel erg uit naar Star Wars Battlefront III en vooral naar een nieuwe KOTOR. ๐Ÿ˜‰

  6.   
    )GN(-Erik's avatar

    Jammer, hij leek me anders wel leuk ๐Ÿ™

  7.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    heeft deze trofeen.

  8.   
    cookymonster's avatar

    Ik hou normaal wel van star wars games maar deze leikt me nu toch echt wel slecht. ๐Ÿ˜ณ

  9.   
    JonsoN's avatar

    ”b00m666″ schreef, "sigh weer een rot game "

    Het valt me op dat jij meestal niet weet waar je over praat.. ๐Ÿ™„

  10.   
    sander123456789's avatar

    Goede review, maar wat ik mij afvraag, wie van de mensen die hier een oordeel invullen heeft de game ook daadwerkelijk gespeeld?

  11.   
    Disnoxxio's avatar

    IK heb hem niet gespeeld maar hij lijkt me niks aan als k het zo zie..

  12.   
    LouisvanGaal's avatar

    Omg. redelijk.

  13.   
    Nickbox 360's avatar

    leuk hoor!