Uncharted 2: Among Thieves

In 2007 was Uncharted: Drake’s Fortune mijn Game of the Year. Nu is er Uncharted 2: Among Thieves en ook dit deel laat een onuitwisbare indruk achter. Lees snel deze review om te zien hoe top deze topper is…

Grote buit

In Uncharted 2: Among Thieves gaan we wederom met avonturier Nathan Drake de wijde wereld in. Deze keer komen enkele vrienden bij je langs met een wel heel verleidelijk aanbod: het opspeuren van de verloren schatten van Marco Polo. Een aanbod dat Nathan natuurlijk niet kan weigeren. Er liggen echter ook de nodige kapers op de loer, die ook wel interesse hebben in de grote buit die Marco Polo ergens zou hebben verstopt, en zo is het verhaal voor dit nieuwe avontuur geboren.

Het spreekt voor zich dat het verhaal nog wel wat uitgebreider is en naast veel bekende gezichten ook over enkele plottwisten en humor beschikt. Het geven van meer details zou echter teveel verklappen, dus dat ga ik ook zeker niet doen. Je moet het immers zelf beleven, wat meteen het sleutelwoord is van de hele game.

Een ongekende belevenis

Uncharted 2 is namelijk weer een ongekende belevenis. Een game met een extreem filmische aanpak, wat mij heel erg aanspreekt. Regelmatig krijg je prachtige tussenfilmpjes om van te genieten en ook tijdens de diverse missies wordt alles aangekleed met mooie animaties en spannende triggered events. Gewoon even klimmen langs een muur of hek is er namelijk niet bij, want reken maar dat er ineens iets af kan breken of plotseling naar beneden stort. Adrenaline gegarandeerd en het maakt van de game een lekkere, intense ervaring.

Tot zover lijkt er eigenlijk nauwelijks iets nieuws onder de zon, als we de vergelijking maken met de eerste Uncharted-game. Het spel ziet er grafisch opnieuw geweldig uit, er is een vlot verhaal met actie en humor aanwezig en de game kent een intense, filmische aanpak. Ontwikkelaar Naughty Dog heeft echter meer gedaan dan alleen het oppoetsen van de graphics, die in mijn ogen al absurd mooi waren in het origineel.

Een punt van kritiek was destijds dat de actie in de game vooral om schieten draaide. Je kwam een groepje vijanden tegen, mocht even goed dekking nemen en na wat knallen kon je weer verder. Deze keer is er echter een nieuwe mogelijkheid, namelijk stealth. Je bent geen echte Sam Fisher, maar het is wel mogelijk om vijanden te besluipen en ze stilletjes uit te schakelen. Al vroeg in de game kom je hiermee in aanraking en het is soms ook echt essentieel voor het succes van een missie. Daarnaast is het erg handig als je al wat vijanden uitschakelt voordat je wordt opgemerkt, zodat je niet met al teveel vijanden tegelijk hoeft af te rekenen. Er zijn ook verschillende soorten vijanden, zodat je soms even goed moet nadenken hoe je een bepaalde vijand het beste kunt bestrijden.

Ook de vrijheid van Nathan is vergroot voor dit tweede deel. Je kunt nu namelijk tijdens het klimmen schieten en zelfs vijanden naar beneden trekken, als je bijvoorbeeld aan een dakgoot hangt en op het dak staat een bewaker. Verwacht niet dat je overal volledige vrijheid hebt om te gaan, staan en klimmen waar je maar wilt. Dat zou ook niet bij de gameplay van Uncharted passen. Het feit dat je nu ook kunt schieten terwijl je aan een ladder of regenpijp hangt, is simpelweg een kleine ‘tweak’ die de game iets meer perfectioneert.

Een epische film

Ik had het eerder al even over de graphics en dat is toch iets om wat langer bij stil te staan, want wat ziet deze game er gru-we-lijk goed uit. Enorm veel detail, zowel in de omgevingen als bij de diverse personages, animaties en effecten zijn top, alles ademt avontuur en spanning uit… Dit is toch wel een van de mooiste games op de PlayStation 3. Er zijn af en toe wel wat kartelrandjes te bespeuren, zeker in jungle-omgevingen, maar hier moet je echt naar op zoek, laat staan dat het ook maar iets storend werkt. Alles om je heen is namelijk zo adembenemend mooi dat die paar ruwe randjes je in veel gevallen niet eens opvallen.

Ook het geluid is van absolute topklasse. Sommige nummers van de soundtrack zijn een beetje ‘cheesy’ en lijken zo uit een epische film geplukt te zijn, maar elk nummer past gewoon bij het moment in Uncharted 2. Het begint al bij de heroïsche muziek tijdens het opstarten van de game en ook tijdens het spelen zelf zorgt de muziek voor een heerlijk totaalplaatje. Daarnaast doen ook de uitstekende voice actors prima hun werk, zodat de verschillende personages echt tot de verbeelding spreken. Tot leven komen, zou je kunnen zeggen. Voor zover dat natuurlijk mogelijk is in een game.

Een leuke aanvulling

Er is echter nog een grote troef te vinden op de disc van Uncharted 2: Among Thieves, want er is een heuse multiplayer aanwezig! Je kunt online competitief spelen met diverse spelmodi, zoals deathmatch en team deathmatch. Ze heten wat anders en zijn iets aangepast, maar verder zijn het allemaal de overbekende spelmodi waarmee je aan de slag kunt. Het belangrijkste punt is echter dat het allemaal prima speelt en dat het gewoon leuk is om even online een potje Uncharted 2 te spelen. De vorige Uncharted-game kon wat mij betreft prima zonder een multiplayer en ook dit tweede deel heeft een sublieme singleplayer die alleen al de aanschaf helemaal waard is, maar het feit dat je ook een multiplayer hebt verlengt natuurlijk de speelduur aanzienlijk.

En voor wie niet competitief wil spelen is er ook nog een co-op spelmodus, waarbij je met maximaal drie spelers in aangepaste omgevingen uit de singleplayer kunt ‘treasure hunten’. Het is een spelmodus die misschien sommige mensen kan interesseren, maar wat mij betreft is de uitwerking minder geslaagd dan die van de competitieve multiplayer. In co-op word je namelijk belaagd door vijanden en pakt de gameplay van de game niet optimaal uit. Je merkt dat onder echte druk het coversysteem en het schieten nog wat beter zou mogen werken en het is simpelweg niet zo tof als het avontuur uit de singleplayer. Dit neemt niet weg dat co-op echt als extraatje gezien mag worden en dat het voor sommige mensen een leuke aanvulling is, ook al is het niet helemaal perfect.

Conclusie

Er kan geen twijfel over bestaan, Uncharted 2: Among Thieves is momenteel de absolute top voor de PlayStation 3. De game benadert de perfectie op zoveel punten, van graphics tot humor en een heerlijke gameplay. De actie is intens, de filmische aanpak werkt nog steeds prima en de verschillende personages komen goed uit de verf.

Naast een sublieme singleplayer is er nu ook een multiplayer, zodat je nog meer tijd in de game kunt steken. De co-op spelmodus kan wellicht wat verbeterd worden, maar de competitieve multiplayer werkt erg goed. Daarnaast kan je de singleplayer met gemak vaker uitspelen, zodat je ook echt veel waar voor je geld krijgt. Uncharted 2: Among Thieves is gewoon een verplichte aankoop voor iedere PlayStation 3-bezitter.

Morgen volgt nog een uitgebreide video review van Uncharted 2!
 1.   
  b00m666's avatar

  ik vind het spel zo saai en ik durf het dus niet te kopen want stel je voor dat ik niet word overgehaald weg 60 euro

  iedereen gaat er keigek over doen hoelijk die is maar waarom ik niet 😕 😥

 2.   
  b00m666's avatar

  voor de graphics enz is ie best wel goed alleen gameplay haalt my nie over ik ga het proberen any tips for me

 3.   
  Caemgen's avatar

  @b00m666:

  Saai?!

  Ga je schamen.

 4.   
  ps3 gek's avatar

  ”b00m666″ schreef, "ik vind het spel zo saai en ik durf het dus niet te kopen want stel je voor dat ik niet word overgehaald weg 60 euro

  iedereen gaat er keigek over doen hoelijk die is maar waarom ik niet 😕 😥 "

  Dan koop je voor 20 of 30 euro het eerste deel en koop je deel 2 als je deel 1 leuk vond. Als je maar een beetje van avontuur en schieten houdt, vindt je uncharted al geweldig, geloof me. Best exclusive there is… 😳

 5.   
  Spam-Fischer's avatar

  ”b00m666″ schreef, "voor de graphics enz is ie best wel goed alleen gameplay haalt my nie over ik ga het proberen any tips for me"

  je vind het spel zo saai en je geeft alles een 10 😕 zitten je hersens in je onderbroek ofzo?

  anyway: ik heb dit spel zelf het is meer dan ik verwachtte:D

  en gamersnet geeft niet zomaar een 9.8 voor het beeld

 6.   
  MauriceV's avatar

  fantazy schreef, "Ja ik heb wel een tip.

  Geen cijfers geven als je de game niet hebt gespeeld , dat is onzin :)"

  Ja lol, cijfers geven als je de game nog niet gespeeld hebt is een wel onzin…
  Leuke Review 😉

 7.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik kan ook uren door schrijven over hoe goed deze game is maar ik hou het simpe,l
  dit is een must have voor elke PS3 bezitter. 8)
  En ja de game is precies het zelde als in deel een maar Naughty Dog heeft ervoor gezorgt dat alle
  min punten uit het vorge deel sterk worden verbeterd in Uncharted 2 Among Thieves.
  Ik heb nog nooit in mijn hele leven zun mooie game gezien (Graphics) en ik zelf ben helemaal geen graphicshoer die daar over klaagt.

 8.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  ”b00m666″ schreef, "ik vind het spel zo saai en ik durf het dus niet te kopen want stel je voor dat ik niet word overgehaald weg 60 euro

  iedereen gaat er keigek over doen hoelijk die is maar waarom ik niet 😕 😥 "

  man hoe oud ben jij, want je zeikt zo erg als iemand die allang dood had moeten zijn. 👿

 9.   
  Rise Against's avatar

  Dit is nu al de game van het jaar voor mij. De gameplay is geweldig en er gebeurt altijd wel iets verrassends zoals Michiel al in zijn review heeft vermeld. De beelden zijn prachtig, de soundtrack zou zo uit een blockbuster movie kunnen komen en de personages komen geweldig tot leven. Zo, en nu weer even verder met de Multiplayer 🙂

 10.   
  martyntjee's avatar

  moet hem nog steeds halen , I must shame me as a ps3 owner 😳

 11.   
  game_expert's avatar

  ECHT SUPER GAME 😀

 12.   
  Ika Q's avatar

  Dit gaat zeker Game of the year worden.

 13.   
  Topsor's avatar

  screen 6 & 7 zien er niet egt geweldig uit of ligt dat aan mij… 🙄

 14.   
  Xtremie's avatar

  Wat me zo opvalt aan dit spel zijn de melee attacks.
  Je slaat een speler zo makkelijk dood met een paar kleine slagen tegen het hoofd aan.

 15.   
  StR1Ng's avatar

  Nou lekkere review seg, ik ga de game vanmiddag halen!

 16.   
  nanathan's avatar

  ps3 gek schreef, "

  ”b00m666″ schreef, "ik vind het spel zo saai en ik durf het dus niet te kopen want stel je voor dat ik niet word overgehaald weg 60 euro

  iedereen gaat er keigek over doen hoelijk die is maar waarom ik niet 😕 😥 "

  Dan koop je voor 20 of 30 euro het eerste deel en koop je deel 2 als je deel 1 leuk vond. Als je maar een beetje van avontuur en schieten houdt, vindt je uncharted al geweldig, geloof me. Best exclusive there is… 😳 "

  Goede tip.

  Saai is het niet als je van een goede verhaallijn houdt.
  Ik vind het gewoon een heerlijk spel.

 17.   
  Pixelyser's avatar

  Eerst uncharted drake’s fortune in huis halen :p voor een kleine 30 euro platinum xP

 18.   
  game_expert's avatar

  XtreMie schreef, "Wat me zo opvalt aan dit spel zijn de melee attacks.
  Je slaat een speler zo makkelijk dood met een paar kleine slagen tegen het hoofd aan.
  "

  In een FPS meestal met 1 klap met het geweer , dus wat zeur je nou mierenneuker ?

 19.   
  Daniel Z's avatar

  Topsor schreef, "screen 6 & 7 zien er niet egt geweldig uit of ligt dat aan mij… 🙄 "

  Dat is de multiplayer. Die ziet er in elke game net iets minder uit.

  Geweldige review van een geweldige game! Ben er nog amper aan toegekomen, maar de gameplay voelt vertrouwd aan, al zitten er nog lichte foutjes in de cover. Dat is niet erg verbeterd sinds deel één. Maar dat neemt niet weg dat deze game episch is. Absoluut mijn game van het jaar!

 20.   
  Dy-88's avatar

  een leuke toevoeging voor de Ps3. mss wel de rede wrom je er eentje ga kopen 😉

 21.   
  Xtremie's avatar

  Kreeg hem vandaag binnen, echt, te mooi dit! 8)

 22.   
  LittleRemco01's avatar

  Ik Denk wel dat dit een leuk spel is voor de mensen met Uncharted 1 – Kreeg hem bij m’n PS3 SLim250GB Bndel , Maar ik wil toch Tekken 6 dus ga hem snel verkopen 😉

 23.   
  papierprikker's avatar

  Erg originele en mooie (ondanks 720p) game. Zelfs mijn vriendin wil continu meekijken en meedenken!
  Alleen jammer dat je wel erg vaak met je handen overal tegenaan moet hangen. De bewegingsruimtes hadden af en toe ook wat groter gekund. Het camerastandpunt geeft ook vaak iets te gemakkelijk aan waar je naar toe moet.

 24.   
  Captain Roger's avatar

  Geweldig spel, schitterende graphics en af en toe heerlijk droge humor! Helaas gaf na dik 5 uur gespeeld te hebben, op een supperspannend moment, de drive van mijn PS3 de geest en zei “doe het zelf maar”. Inmiddels de PS opgestuurd naar Sony want zelfs alles resetten en opnieuw formatteren hielp niet meer. Gaat 2 tot 3 weken duren zit dus nu gefrustreerd met alleen een controllertje op de bank en een lege plek naast de tv, Zat er [email protected]##!$%^& net helemaal in! 😥 Maar voor een ieder die twijfelt over de aankoop: Gewoon Doen!! 🙂

 25.   
  JamesHond's avatar

  Ik ben beneuwd. Heb net een nieuwe PS3 gekocht, 250 GB met Uncharted 2 erbij 😀

 26.   
  Moon-Hero's avatar

  Ik vind de graphics ongelooflijk mooi. Het nadeel is alleen de bugs, bijvoorbeeld: Hij staat op Nederlands maar dan praten ze alsnog engels.Maarja je kan niet alles hebben.
  Dan naar de originaliteit dat vind ik wel redelijk goed-ja.Verder een geweldig spel echt een aanrader voor de echt gamers.Hij is dus serieus!! de volle €65, euro waard.

 27.   
  stut's avatar

  In tegenstelling tot de PES 2010 review van deze auteur ben ik het met deze review volkomen eens tot dusver. Gisteren de game gekocht voor slechts €49.00 bij de Media Markt en heeft me na 1 uur tot nu toe te hebben gespeeld geen moment teleurgesteld. Een echte aanrader voor de pS3 bezitter. Ik geef beeld een 9 en geen 10 aangezien ik vind dat het nog altijd beter kan ondanks dat dit echt het mooiste is wat je op de PS3 kunt hebben.

 28.   
  War&Peace's avatar

  Ziet er echt prachtig uit.
  Deel 1 in echt iets van 3 dagen uitgespeeld 😆

 29.   
  Serial-_-Killer's avatar

  weet iemand waar ik het goedkoop kan inkopen?

 30.   
  latke14's avatar

  ik heb het spel zelf en heb het een tijdje gespeeld en heb niet veel zin meer om te beginnen

 31.   
  lolcatman's avatar

  Zou je hier eigenlijk een PS3 voor(of bij) kopen?
  Want ik wil graag een PS3 kopen met GOW 3 of zal ik toch maar deze nemen?

 32.   
  cool ice's avatar

  lijkt me wel awesome; word vast het volgende spel dat ik ga kopen 🙂

 33.   
  klskfan's avatar

  lolcatman schreef, "Zou je hier eigenlijk een PS3 voor(of bij) kopen?
  Want ik wil graag een PS3 kopen met GOW 3 of zal ik toch maar deze nemen?
  "

  zou tog deze met uncharted nemen als ik jou was singleplayer is super en multyplayer is nog verslavender

 34.   
  toqeer's avatar

  deze game was ook echt geweldig 🙂

 35.   
  captain08's avatar

  Man, wat is deze game gaaf!! Zulke geniale en memorabele momenten!! Natuurlijk het treinlevel!! 😀 8)
  Maar natuurlijk ook het instortende gebouw, het Tibetaanse dorpje en de vondst + binnenkomst van Shambala! 😀