Red Faction: Guerrilla PC

Red Faction Guerrilla wist in juni vele mensen te verbazen met een heerlijke gameplay waar destructie van gebouwen, voertuigen en personen helemaal centraal staat. Een opvolger van formaat van de geroemde franchise en wij wisten de game dan ook te belonen met een 8.8. Nu is de PC versie aan de beurt en mag ik mezelf voor de tweede keer onderdompelen in de wereld die Mars heet.

Opstartproblemen

Vanaf het moment dat ik Red Faction: Guerrilla begin vorig jaar mocht proberen op het kantoor van THQ, was ik een liefhebber van de game. De manier waarop je op een intelligente wijze aan de slag kunt met de vernietiging van gebouwen is niet alleen zeer spectaculair, maar een nieuwe manier van spelen. Een PC-versie is daarom altijd welkom, want veel PC-gamers zullen deze gameplay, net als ik, ook geweldig vinden. Ik wil alleen voordat ik begin met het bespreken van de game even stilstaan bij dat verschrikkelijke Games for Windows Live dat gekoppeld is aan deze titel.

Ik heb mij namelijk een partij geërgerd aan deze service toen ik Red Faction probeerde te installeren. Van het downloaden van een service waar ik helemaal geen zin in heb tot het eeuwige gehannes met wachtwoorden, inlogcodes en activeringsnummers. Ik heb daadwerkelijk twee uur moeten zwoegen om de game draaiende te krijgen en omdat een collega van mij de game op zijn eigen computer had getest, moest ook ik me weer aanmelden met mijn eigen Windows Live account, alvorens ik mijn spellen kon opslaan. Ik begrijp dat de problemen met piraterij groot zijn, maar op deze manier worden ook goedwillende, betalende klanten daar de dupe van en het is een van de voornaamste redenen dat ik als hardcore PC-gamer deze generatie ben overgestapt naar de consoles.

Hetzelfde, dus net zo lekker

Tot zo ver de opstartproblemen, iets waar ontwikkelaar Volition zelf weinig aan kan doen, want Red Faction: Guerrilla is en blijft een fantastisch product. Als Alec Mason kom je op de planeet Mars aan waar de machtige EDF dictatoriaal regeert. Je broer komt om door toedoen van deze mensen en vanaf dat moment ga jij strijden tegen alles wat EDF is. Dit doe je door verschillende opdrachten te vervullen in een open sandbox-wereld en omdat het verhaal zich afspeelt op Mars, is de hoeveelheid bebouwing net genoeg om het sfeervol te maken en die kleinere hoeveelheid bebouwing is natuurlijk ook de reden dat alles te vernietigen is.

In je strijd tegen de EDF zul je verschillende opdrachten moeten vervullen, zoals het vernietigen van doelen en het beschermen van burgers, maar de manier waarop je dit doet is aan de speler en in deze vrijheid ligt de pure fun die de game uitstraalt. Het vernietigen gaat namelijk verder dan een simpel granaatje in een gebouw, maar het werkt met scheikundige berekeningen. Dit klinkt veel zwaarder dan het is, maar je moet de funderingen van een gebouw eerst verzwakken, alvorens het instort. Deze nieuwe manier van spelen is zeer verslavend, omdat je soms in een korte tijd alles naar de grond moet krijgen. Waar plaats ik de explosieven zo goed mogelijk, zodat alles zo snel mogelijk instort. Dit is geweldig om te doen en verveeld niet en geeft hopelijk een mooi beeld van de toekomst, als dit in andere games ook gaat komen.

De PC toevoegingen

De PC-port biedt over het algemeen precies hetzelfde als de console-versies. Wel is alle downloadable content die tot nu toe is uitgekomen toegevoegd aan de game. Dit betekent dat ook Demons of the Badlands is toegevoegd en dat biedt hele toffe missies die zich voor het origineel afspelen. Als laatste is er natuurlijk het grafische verschil. Op de PC is Red Faction: Guerrilla namelijk een stuk mooier, helderder en strakker. Dit is altijd fijn om te ontdekken en voegt toch wel weer wat toe, mits je over de nodige hardware beschikt natuurlijk.

Conclusie

Houd je van open werelden, van schieten en van slopen, dan zit je met Red Faction: Guerrilla gebakken. De wereld is groot en biedt urenlang speelplezier. Daarnaast is er een online en een offline multiplayer aanwezig die de gameplay aanzienlijk verlengen. Heb je een PC en heb je Red Faction: Guerrilla nog niet kunnen spelen, dan is deze titel nog altijd een aanrader.

 1.   
  Masterchief's avatar

  Leuke review, maar er had wel wat meer informatie over systeemeisen en performance in kunnen staan. Bijv. op welk systeem de game getestis , hoe hij draait en de systeemeisen.

 2.   
  LouisvanGaal's avatar

  Masterchief schreef, "Leuke review, maar er had wel wat meer informatie over systeemeisen en performance in kunnen staan. Bijv. op welk systeem de game getestis , hoe hij draait en de systeemeisen."

  ja inderdaad dan weetje wat je op je computer can verwachten:P

 3.   
  StuntelX's avatar

  Deze moet ik toch maar eens kopen dan,
  ik heb een tijd geleden dit spel op de xbox360 gespeeld en dat was echt niet normaal vet 😀

 4.   
  perryv's avatar

  maar wat is het doel eigenlijk?

 5.   
  )GN(-Erik's avatar

  Recommended Specs:

  OS: Windows Vista® for DirectX® 10

  CPU: 3.2 GHz Dual-Core Processor (Intel Core 2 Duo or AMD Athlon X2)

  Memory: 2 GB RAM / 15 GB of Hard Drive space

  Video Card: 256 MB 3D Video Card w/Shader Model 3.0 Support (Nvidia GeForce 8800/ATI Radeon HD3850)

  ——————————————-

  Minimum Specs:

  OS: Windows XP / Vista

  CPU: 2.0 GHz Dual-Core Processor (Intel Core 2 Duo or AMD Athlon X2)

  Memory: 1 GB RAM / 15 GB of Hard Drive space

  Video Card: 128 MB 3D Video

  Zo goed? 😀

 6.   
  ikketjuh's avatar

  perryv schreef, "maar wat is het doel eigenlijk?"

  Om mars te bevrijden van de Earth Defense Force (EDF)
  En dat doe je door elke sector apart te bevrijden door alle EDF eruit te drijven.
  In elke sector heeft de EDF een bepaald aantal Control Points, en die moet je naar 0 brengen, door onder andere hun gebouwen op te blazen, en missies uit te voeren.

  Ik heb het spel op de PC, en al helemaal uitgespeeld.
  ik heb me geweldig vermaakt met deze top game, en de bonus missie, als je met samanya als marauder mag spelen is ook echt cool 🙂

 7.   
  Fox's avatar

  gelijk downloaden =]

 8.   
  -050- Critical's avatar

  )GN(-Erik schreef, "Recommended Specs:

  OS: Windows Vista® for DirectX® 10

  CPU: 3.2 GHz Dual-Core Processor (Intel Core 2 Duo or AMD Athlon X2)

  Memory: 2 GB RAM / 15 GB of Hard Drive space

  Video Card: 256 MB 3D Video Card w/Shader Model 3.0 Support (Nvidia GeForce 8800/ATI Radeon HD3850)

  ——————————————-

  Minimum Specs:

  OS: Windows XP / Vista

  CPU: 2.0 GHz Dual-Core Processor (Intel Core 2 Duo or AMD Athlon X2)

  Memory: 1 GB RAM / 15 GB of Hard Drive space

  Video Card: 128 MB 3D Video

  Zo goed? :D"

  maxed out dus spelen:D

 9.   
  JonsoN's avatar

  Heb m ook al, heb me er een tijdje goed mee vermaakt, alleen verveelt ie wel na een paar dagen, heb m dus ook nog niet uitgespeed.. 🙂

 10.   
  DutchFreeze's avatar

  Volgens mij is dit best een goede game, heb de demo op de ps3 gespeeld. Is die er ook voor de pc?

 11.   
  LouisvanGaal's avatar

  ja ik ga even kijken of ik t kan vinden

 12.   
  cookymonster's avatar

  Dit wil ik echt spelen! Is hier trouwens een demo van uitgebracht?

 13.   
  oppermossel's avatar

  tspel speelt wel zalig maar van de graphics had ik tog iets meer verw8 maar dat is mijn mening 😀

 14.   
  nanathan's avatar

  Alles slopen :p Mercs3 Komt ook volgend jaar.