Naruto Shippuden Legends: Akatsuki Rising

Naruto Shippuden Legends: Akatsuki Rising is zeker niet de eerste Naruto-game die is uitgegeven. Sommige games die binnen de Naruto-serie zijn uitgekomen kregen goede cijfers, maar over het algemeen zijn de Naruto-games niet erg interessant. In deze review kun je lezen of het nieuwste deel van de Naruto-serie lekker aanvoelt of juist weer slappe hap is…

Naruto is een Japanse manga en anime-serie die wereldwijd veel fans heeft. Ik moet eerlijk bekennen dat ik voordat ik aan deze review begon een echte Naruto-noob was. Ik had nog nooit een episode van de serie gezien, maar om een goed oordeel over het nieuwste Naruto-spel te kunnen geven heb ik enkele episodes van de serie bekeken. Hierbij ontdekte ik dat de Naruto-serie best leuk is en waarschijnlijk zal ik dan ook nog meer episodes gaan bekijken. De serie bevat vooral grappige humor en heeft ook nog een interessante verhaallijn.

Oud en sterk

Naruto Shippuden Legends: Akatsuki Rising is gebaseerd (zoals je aan de titel kunt zien) op het Shippuden gedeelte van de Naruto-serie. Dit houdt simpelweg in dat Naruto en zijn kameraden een stukje ouder en sterker zijn. Naruto heeft enkele jaren hard getraind en samen met zijn leermeester, de perverseling Jiraiya, komt hij aan het begin van het spel terug naar de stad Konoha, waar hij geboren is. Hier komt hij veel oude bekenden tegen en wil hij zijn krachten nog verder gaan trainen. Naruto en zijn vrienden komen echter in de problemen en zullen hierdoor veelvuldig de handjes moeten laten wapperen.

Het verhaal van de game is spannend en als je de Naruto-serie niet zo goed kent ook lekker onvoorspelbaar. Voor de zogenaamde Naruto-noobs bevat het verhaal echter wel twee minpunten. Ten eerste worden er veel gekke termen gebruikt en hierdoor weet je soms niet helemaal waar het over gaat. Ook komen er in het verhaal verwijzingen naar andere delen van de serie voor en als je de Naruto-serie niet kent zul je hier weinig van begrijpen. Het is niet zo dat je Naruto goed moet kennen om het verhaal van de game te snappen, maar het is wel zo dat Naruto-fans veel meer plezier uit het verhaal zullen kunnen halen.

Zinloos in het rond slaan

Naruto Shippuden Legends: Akatsuki Rising is een lekkere actiegame waarin je veelvuldig zult moeten vechten. Het vechten voelt goed aan en er zijn genoeg verschillende vijanden om je mee bezig te houden. De controls zijn niet al te moeilijk op te pakken, maar voelen in het begin wel een beetje houterig aan. Vooral de manier waarop je speciale aanvallen moet selecteren werkt niet helemaal naar behoren. Dit doe je namelijk door de L-knop in te drukken en dan een speciale aanval te selecteren, maar wanneer je de L-knop indrukt duurt het even voordat je verder kunt. Als dit midden in een gevecht voorkomt is dat natuurlijk niet erg handig.

Ook passen de gevechten vaak helemaal niet in het verhaal en hierdoor krijg je het gevoel dat je zinloos in het rond aan het slaan bent. Dit gevoel wordt ook nog eens gestimuleerd door het feit dat je in een missie characters kan spelen die helemaal niet die in het verhaal van die missie voorkomen. Verder is de gameplay niet al te moeilijk en dit komt vooral door de AI van de vijanden. Tegenstanders werken namelijk totaal niet samen en nemen bijna nooit zelf het initiatief om aan te vallen. Het winnen van gevechten is dan ook vaak een kwestie van button-bashen tot je er bij neervalt.

Kalige herhaling

De graphics van het spel zijn niet van slechte kwaliteit, maar doordat de gebieden waarin je vecht erg kaal zijn, komen de graphics niet goed uit de verf. De tussenfilmpjes zien er echter wel erg goed uit, maar dit is natuurlijk ook niet gek als je bedenkt dat het spel gebaseerd is op een manga-serie. Ook het geluid van de game is niet van heel erg hoge kwaliteit. De muziek wordt veel herhaald en de steeds terugkerende geluiden van de verschillende vijanden die je aan het aanvallen bent word je al snel zat.

Conclusie

Naruto Shippuden Legends: Akatsuki Rising is niet heel erg slecht, maar de game verdient ook zeker geen hoog cijfer. Door de makkelijke moeilijkheidsgraad biedt het spel weinig uitdaging en het gevoel dat vele gevechten niet in het verhaal thuishoren zorgt ervoor dat je niet je uiterste best zal doen. Voor gamers die weinig van Naruto afweten is dit spel niet heel erg interessant, maar Naruto-fans kunnen zich wel degelijk met Naruto Shippuden Legends: Akatsuki Rising vermaken. Deze fans zullen ook aardig wat uurtjes met dit spel kunnen beleven, want er zijn genoeg verschillende modi om je mee bezig te houden.

Meer Naruto Shippuden Legends: Akatsuki Rising

  1.   
    LouisvanGaal's avatar

    Lijkt een beetje op Dragonballz:P maar naratu vint ik zelf niks. vergelijken me dbz. maar wel goed gemaakt. 🙂

  2.   
    Uchiha linkz's avatar

    hehe deze sla ik helaas over ik wacht wel op naruto UNS 2 ofzo xD