Aliens vs. Predator

SEGA verblijdde ons met Aliens vs Predator, een nieuwe game omtrent de bekende filmserie Alien vs. Predator. Zoals de titel al doet vermoeden (Aliens is meervoud) heeft de game een twist. Zo zijn er drie verschillende campagnes die zo een zes tot twaalf uur lang zijn afhankelijk van je speelstijl. Er is een campagne voor de Marines, Predators en Aliens die elk een heel eigen gameplay kennen.

Tijdens de presentatie werd een klein stukje getoond van de Marine-gameplay, die in feite neerkomt op een survival horror. Je loopt veel alleen, het is vaak donker en de enige lichtbron op dat moment is je zaklamp. Turend in de schaduwen voor vijanden moet je je dan je weg zien te banen door het level.

3D Gameplay

De nadruk van de presentatie lag echter op de Alien-gameplay. Die ontvouwt zich als stealth-action waarbij je je moet ophouden in het donker. Als Alien heb je ook de mogelijkheid om stroomvoorzieningen en lampen uit te schakelen zodat je slachtoffers geen idee hebben waar ze je kunnen verwachten. Bovendien kun je driedimensionaal tegen oppervlakken lopen, waardoor “beneden” en“de grond” een heel nieuwe betekenis krijgen. Ter oriëntatie wijst je crosshair gelukkig altijd naar de grond, zodat je je nooit af hoeft te vragen hoe je je door het level aan het verplaatsen bent.

De Alien-gameplay onderscheidt zich al meteen van de getoonde Marine-gameplay door een visueel effect. Het zicht ‘door de ogen van de Alien’ heeft namelijk een bolling alsof je vanuit een vissenkom kijkt; een toevoeging die niet substantieel is, maar wel meteen een gevoel weet neer te zetten. Op zich zijn de doelen van een Alien niet bijzonder ingewikkeld aangezien je voornamelijk bezig bent met voortplanten en dus meer slachtoffers vinden. Uiteraard is dit hier en daar wel afgewisseld met ‘ga daar naar toe en doe zus of zo’-doelen, maar over het algemeen is de Alien-gameplay het meest simplistisch.

NPC Suicide

Een interessant detail vond ik de A.I. van burgers, die je als Alien het liefst hebt, omdat die niet tegenstribbelen. Echter, ontdekt een burger jou voordat je werkelijk eraan toe bent om hem wat dan heet te ‘harvesten’, omdat je bijvoorbeeld nog vijandelijke Marines aan het uitschakelen bent, dan zal hij er alles aan doen om weg te komen. Dat betekent dat hij deuren achter zich sluit en als we de ontwikkelaar mogen geloven plegen ze zelfs zelfmoord als ze daartoe de middelen vinden. Wederom een interessante feature die impact zal hebben op je speelwijze.

Aliens vs. Predator zal op de PC gebruik maken van het Steam-platform zodat updates, nieuws, anti-piraterij en anti-cheat ook goed geregeld zijn. Daarnaast wisten de presentatoren te melden dat er een multiplayer zal zijn voor maximaal vier spelers, waarbij deze gezamenlijk golven van A.I. vijanden moeten weerstaan. Persoonlijk vond ik dat nogal klinken als Left 4 Dead, maar door de verschillende klassen (Alien, Predator en Marine) biedt Aliens vs Predator wellicht een unieke multiplayer ervaring.

Voorlopige conclusie

De basis van Aliens vs Predator zag er goed uit. De getoonde Alien-gameplay is zeker wel iets dat ik zelf nog eens wil spelen, maar of deze game een echte kaskraker wordt valt nog te bezien. De hybride multiplayer die drie verschillende speelstijlen samenbrengt is geen makkelijke opgave voor Rebellion Development. In ieder geval is dit een game die door liefhebbers van de films in de gaten gehouden moet worden.

 1.   
  )GN(-Erik's avatar

  Ik heb er wel vertrouwen in dat dit een super toffe game met een coole 80/90’s sfeer wordt 😛 Ik ga deze game zeker wel spelen, want ik ben best wel grote fan van Alien vs Predator mede door de eerste Predator film wat 1 van mijn favoriete films aller tijden is 😉

 2.   
  JonsoN's avatar

  Kijk, hier wachtte ik op 😀 Lijkt me een erg toffe game, maar ik denk inderdaad dat dit een moeilijke opgave gaat worden voor de ontwikkelaar, en hoop dus niet dat het spel te vroeg en onafgemaakt uitkomt.

 3.   
  Verbeemen's avatar

  hij ziet er wel al mooi uit 🙂

 4.   
  JVB93's avatar

  Kan me wel bekoren 🙂

 5.   
  LouisvanGaal's avatar

  Zeker harde gamee

 6.   
  Spam-Fischer's avatar

  zal me broertje leuk vinden die is dol op aliens:D

 7.   
  Darkknight's avatar

  Verbeemen schreef, "hij ziet er wel al mooi uit 🙂
  "

  sow dat kun je wel zeggen ja xD

 8.   
  luigi-fan's avatar

  deze game word zoo uber ik kan gwoon niet w8en
  de film is zoo gruwlijk als de game egt net zo is dan word het spel wel uper

 9.   
  nlmartijn's avatar

  ik heb de oude versie nog gespeeld 😛 :$

 10.   
  LouisvanGaal's avatar

  de oude versie is ook nog leuk 😀

 11.   
  OzanGangster's avatar

  👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿

 12.   
  OzanGangster's avatar

  :THEFINGER: thefinger: :thefinger: Ik heb de film gezien te gek! De game nog niet maar ik denk dat ik m ga halen. Vast ook zo goed als de film. Die screenshots zien er goed uit. En als je van zwaardvechter mmorpg houdt surf dan hierheen: www.aeriagames.com[/url].

  PS: Als iemand Aliens vs. Predators voor pc of psp heeft upload hem dan met serial als de serial nodig is. Ik ben nogal een fan van Aliens vs. Predators

 13.   
  Tadao's avatar

  OzanGangster schreef, ":THEFINGER: thefinger: :thefinger: Ik heb de film gezien te gek! De game nog niet maar ik denk dat ik m ga halen. Vast ook zo goed als de film. Die screenshots zien er goed uit. En als je van zwaardvechter mmorpg houdt surf dan hierheen: www.aeriagames.com[/url].

  PS: Als iemand Aliens vs. Predators voor pc of psp heeft upload hem dan met serial als de serial nodig is. Ik ben nogal een fan van Aliens vs. Predators"

  Eh…Als je echt fan bent koop je em gewoon? Btw wat heeft die mmo te maken met AvP?

 14.   
  domieninator's avatar

  oh hopelijk kan ik nog een special idition pre orderen xD 😀

 15.   
  himuchan's avatar

  zou deze graag willen uitproberen 😀