Red Steel 2

De originele Red Steel, die als launchtitel op de Wii verscheen, werd zeer gemengd ontvangen. De basis was goed, maar de uitwerking liet toch te wensen over. Kan deel twee ons beter overtuigen? Lees het in deze preview…

Red Steel 2 gooit het deels over een andere boeg dan zijn voorganger. De standaard gameplay met geweren en een zwaard is nog steeds aanwezig, maar er zijn diverse belangrijke veranderingen doorgevoerd. Ten eerste heeft Ubisoft ingezien dat het najagen van fotorealisme op de Wii onbegonnen werk is, met als gevolg dat Red Steel 2 voorzien is van cell shaded graphics. Ten tweede is er de Wii MotionPlus, die ervoor zorgt dat de bewegingen van je hand één op één overgebracht worden naar het scherm. Dat biedt niet alleen meer mogelijkheden dan enkel de horizontale en verticale slagen die mogelijk waren in Red Steel, maar het voelt ook vele malen toffer. Daarnaast is er ook een systeem ingebouwd dat variatie mogelijk maakt tussen zachte en harde slagen, wederom mogelijk gemaakt door de Wii MotionPlus.

Het level

Het korte level dat ik gespeeld heb onderscheidde zich al meteen van Red Steel doordat het veel beter vloeide. Er lijkt in dit nieuwe deel een harmonie aanwezig te zijn die je niet vaak aantreft. De combinatie van graphics en besturing maken dat alles als een geheel aanvoelt. Bovendien is je zwaard niet langer alleen maar te gebruiken wanneer de game dit voor jou bepaalt, want in principe kun je in dit tweede deel elke vijand bestormen met je zwaard in de aanslag.

Een verschil met Red Steel zijn de omgevingen die in Red Steel 2 veel dynamischer zijn. Het level dat ik onder de knoppen had was sowieso een buitenlevel, iets dat in de originele game al niet vaak voorkwam. Het gevolg was dat je meer gebruik kan maken van de ruimte en dat, in combinatie met vernietigbare omgevingen, maakt dat er vele opties bij komen. De persoon die voor mij aan de beurt was ging al vrij snel dood dankzij de vele ninja’s. Mijn oplossing was om de ninja’s langs explosieve vaten te leiden en die vervolgens met een welgemikt schot op te blazen, wat leidde tot een vlugge dood van de ninja’s (en een compliment van de presentator). Dergelijke actiescènes spelen heel erg tof en als de hele game dit niveau weet te halen, heeft de Wii er straks een topper bij.

De vijanden

Ook de vijanden hebben een oppoetsbeurt gehad. Niet langer is er enkel onderscheid tussen de vijanden qua wapen dat ze dragen, maar er is meer variatie. Zo zijn er ninja’s, die snel genoeg zijn om je kogels te ontwijken en dus vereisen dat je er met je zwaard op inhakt. Daarnaast zijn er vijanden met een pantser, die in eerste instantie kogelvrij zijn. Het is echter mogelijk om het pantser er met je zwaard vanaf te slaan, waarna je kunt kiezen tussen je zwaard en het geweer om het karwei af te maken. De verschillende vijanden zorgen ervoor dat je constant op moet letten wie je tegenover je hebt, want voordat je het weet heb je een magazijn leeggeschoten op een ninja die alles ontweken heeft. Die benodigde alertheid vond ik zeer goed, in tegenstelling tot het hersenloos schieten uit Red Steel 1 en het is dan ook te hopen dat Ubisoft dat weet te vertalen naar het eindproduct.

Voorlopgie conclusie

Samenvattend lijkt het er nu al sterk op dat Red Steel 2 wordt wat Red Steel had moeten zijn; een vermakelijke actiegame met toegankelijke en vooral soepele actie. De cell shaded graphics laten de game veel beter tot zijn recht komen en past ook beter bij de insteek van de game. De Wii MotionPlus zorgt ervoor dat ook de besturing nagenoeg vlekkeloos verloopt en al met al was deze previewcode een waar genot om te spelen. Als deze code ook maar enigszins representatief is voor de uiteindelijke game, dan staat ons een mooi avontuur te wachten.

 1.   
  Spam-Fischer's avatar

  ze maken het cartony:cry:

 2.   
  nurie's avatar

  zijn die screens ingame? dan is dat een van de mooiste games die ik tot nu toe van de Wii heb gezien

 3.   
  JonsoN's avatar

  nurie schreef, "zijn die screens ingame? dan is dat een van de mooiste games die ik tot nu toe van de Wii heb gezien"

  Lijkt me wel dat deze screens ingame zijn ja, en dit zijn de mooiste graphics tot nu toe voor de Wii, ziet er goed uit dus, lijkt me een vermakelijke game 🙂

 4.   
  anilcan96's avatar

  iderdaad dit lijkt me echt kinderachtig als de spel er zo uit ziet.

 5.   
  Mattmerize's avatar

  Zo ziet Team Fortress 2 er toch ook uit? Daar vindt toch ook niemand het lelijk en kinderachtig? Het ziet er prima uit. Liever een aparte visuele stijl dan een lelijke visuele stijl (Twilight Princess is bijvoorbeeld realistischer en echter dan Wind Waker, maar Wind Waker vind ik veel mooier).

 6.   
  LouisvanGaal's avatar

  zeker mooi game zeker be best voor de wii tot nu toe laat maar komen

 7.   
  Chainsaw Pwn4g3's avatar

  Ziet er wel cool uit maar het ziet er veel anders uit dan Red Steel…

 8.   
  holyscope's avatar

  ik vond deel 1 echt heel slecht. de screenshots zien er goed uit en de preview ook. ik verwacht er wel veel van

 9.   
  Fox's avatar

  ik vind dit echt zo game van ” als je maar de goede combo doet win je” ” echt waar?” ” ja echt waar”
  … 🙁

 10.   
  Fox's avatar

  Mattmerize schreef, "Zo ziet Team Fortress 2 er toch ook uit? Daar vindt toch ook niemand het lelijk en kinderachtig? Het ziet er prima uit. Liever een aparte visuele stijl dan een lelijke visuele stijl (Twilight Princess is bijvoorbeeld realistischer en echter dan Wind Waker, maar Wind Waker vind ik veel mooier)."

  trouwens dat komt omdat team fotresst (weet niet echt de goede spelling ><) een massale multie player game is waar humor de hoofdrol heeft... 😀

 11.   
  MODwarfare2's avatar

  mooie game zeker voor de wii 8)

 12.   
  oppermossel's avatar

  als je een wii hebt kan het spel idd wel tof zijn maar ik ben meer aan Xbox360 en ps3
  maar voor de wii zien de graphics er wel ni slegt uit maar tog ni egt mijn ding :s

 13.   
  killerking's avatar

  nadeel is op de wii en ik ben niet zo een wii type doe mij maar een ps3 game

 14.   
  basie22's avatar

  het beeld ziet er niet erg mooi uit maar voor de wii is het best goed

 15.   
  Houserz's avatar

  He ziet er echt tof uit , ik zou er bijna een Wii voor aanschaffen 🙂