Uncharted 2: Among Thieves Gamescom 2009

Op de afgesloten Sony booth waren een aantal games die zeker de moeite waard waren om te spelen. Onder die games zat ook een game die ook al op de E3 heel populair was, Uncharted 2: Among Thieves. Mijn gewaarde collega Michiel heeft al de kans gehad om de co-op en de multiplayermode te spelen. Ik had het genoegen om de singleplayermode te spelen. Hoe ik dit heb ervaren lees je in deze preview.

Rennen, duiken, vallen en knallen!

De demo van Uncharted 2: Among Thieves neemt je mee naar de stad Kathmandu en we bevinden ons in een situatie die veel gamers al wel kennen uit een eerdere trailer. Drake racet door de straten en probeert weg te komen van een truck. Als de truck je ramt, is het enige wat je kunt doen rennen! Je neemt de besturing over en je stuurt Drake weg van de truck. Drake rent naar de camera toen en schiet op de truck. Het is een kwestie van hard rennen en zoveel mogelijk schieten, pure adrenaline. De truck ontploft en Drake is eventjes veilig. Hoewel veilig… Nu loop je door de straten met huurlingen achter je aan. Lazarovic, een beruchte oorlogsmisdadiger, probeert dezelfde schat te bemachtigen die jij op het oog hebt en hij bespaart kosten noch mankracht om jou uit te schakelen.

Zoals besproken in de E3 preview is het mogelijk om de game op twee manieren te spelen: kies voor een beetje stealth of ga gewoon voor de volle actie. Hoewel het soms beter is om langs vijanden te glippen, is het niet altijd even makkelijk. Op sommige gelukkige momenten kun je via daken of achter grote brokstukken schuilen, maar in de demo was dit niet echt het geval. Dit maakte het dan ook erg moelijk om te sluipen. Toen ik eenmaal ontdekt werd, begon ik alsnog om me heen te schieten. Vergeleken met het vorige deel zijn er wat aanpassingen gemaakt en die werden me al snel duidelijk. Drake beweegt heel vlot en de AI is echt uitstekend. Mensen die moeite hadden met het wisselen van wapens in de eerste Uncharted-game kunnen hun hart ophalen. Je hoeft nu niet meer te kiezen voor granaat, er is gewoon een aparte knop voor.

Grappig geweld

Uncharted 2: Among Thieves werkt heel verslavend door de meeslepende actie. Ik heb de demo toch wel een aantal keren uitgespeeld, puur om te kijken of er niet nog meer manieren zijn om vijanden uit te schakelen. Ik kwam er dan ook achter deze manieren er wel waren. Het aanbod van vijanden is ook sterk uitgebreid en dit zorgt ook weer voor wat meer variatie tijdens het spelen. Je hebt uiteraard je “normale” vijanden, maar nu zijn ook kolossale, gepantserde soldaten die alleen met veel bruut geweld uitgeschakeld kunnen worden.

Het is gelukkig niet alleen maar knallen wat de klok slaat in Uncharted 2, want er mag ook nog gelachen worden. Net zoals in het vorige deel zul je regelmatig een flauwe opmerking van Drake te horen krijgen en ook de gesprekken zijn weer leuk om naar luisteren. Het is goed te merken dat de schrijvers weer veel aandacht hebben besteed aan het geheel, waardoor je onder het schieten door ook nog af en toe kan grinniken.

Spanning en sensatie

Vergeleken met de E3 bood de Gamescom-demo niet veel nieuws qua gameplay. Het wordt gewoon weer overduidelijk gemaakt dat Naughty Dog met het vervolg op Drakes Fortune weer een topper in de maak heeft. De graphics zien er “finger-licking good” uit en de game laat ongelooflijk veel verbeteringen zien. Beter AI, betere actie, grotere explosies, meer variatie en ik hoef eigenlijk niets meer te zeggen.

Ik heb heel erg genoten van alle spanning die de game met zich mee brengt en het voelt gewoon lekker om als vanouds in het rond te knallen. Tel daar straks nog een meeslepend verhaal, de nodige humor en de multiplayer en co-op modus bij op en het moge duidelijk zijn dat Uncharted 2 nu al verplichte kost lijkt te worden voor alle PlayStation 3-bezitters.

 1.   
  Spam-Fischer's avatar

  kijk dit is nog eens een goeie adventure game:D

 2.   
  AspireKill_'s avatar

  Spam-Fischer schreef, "kijk dit is nog eens een goeie adventure game:D"

  Helemaal mee eens 😆

 3.   
  JonsoN's avatar

  Wat ziet deze game er geweldig uit!

 4.   
  martyntjee's avatar

  ik heb me echt heel erg vermaakt met deel 1
  en die droge opmerkingen waren indd wel erg leuk 😆
  en verhaal zat prima in elkaar 8)
  kan neit wachten op deze

 5.   
  ExtremeDotCom's avatar

  hopelijk word hij evengoed als de eerste of hopelijk nog beter 😛

 6.   
  MODwarfare2's avatar

  Weet zeker dat ie beter is 😉 zeker dat je online kan!!

 7.   
  beexie's avatar

  Deze game zal wel weer voor uren speel plezier zorgen samen met zijn mooie graphix.

  Ik kijk er nou al naar uit.

 8.   
  Pixelyser's avatar

  Spam-Fischer schreef, "kijk dit is nog eens een goeie adventure game:D"

  inderdaag! heb juist drake’s fortune gekocht op platinum. ga nu effe sparen voor deel 2 :p
  deel 1 zit ik al aan chapter4 en het is een droomgame! die graphics 😳 oogverblindend.
  Deel 1 en waarschijnlijk ook deel 2 mogen voor mij uitgekozen worden tot de beste games op de ps3.

 9.   
  twimboy's avatar

  [b]wow 😮