The Legend of Zelda: Spirit Tracks

Nintendo brengt ons met The Legend of Zelda: Spirit Tracks een tweede Zelda-avontuur voor de Nintendo DS. Weet dit nieuwe deel genoeg vernieuwingen door te voeren of blijven de harten van vele Zelda-fans wellicht ongeroerd? Dat lees je in deze preview…

Magistraal…

Een episch avontuur, een magische queeste, een denderend spektakel: hetgeen wat Nintendo DS-eigenaren in 2007 ontvingen in de vorm van The Legend of Zelda: Phantom Hourglass. Dat de game een ongelooflijk succes was en nog steeds is, hoeft dan ook niet opgehelderd te worden. Ik ben zelf zodoende zeer benieuwd naar wat Nintendo eind dit jaar in petto heeft voor ons met The Legend of Zelda: Spirit Tracks. Om toch maar alvast in die behoefte te voorzien, ben ik eens ouderwets op speurtocht gegaan om uit te zoeken wat deze nieuwe Zelda-game zal gaan bieden en dit zijn mijn bevindingen…

Phantom Hourglass, maar dan anders…

Ik ben zo tot de ontdekking gekomen dat Link zowaar 100 jaar ouder is geworden, alhoewel, er is gewoon sprake van een volledig nieuwe held. Spirit Tracks speelt zich namelijk een eeuw af na de gebeurtenissen in Phantom Hourglass, wat nu ten gevolge heeft dat Link in dit nieuwe deel zichzelf niet langer over water begeeft, maar gewoon weer over het land. Wat Link zijn vervoermiddel dan dit keer mag zijn? Nee, geen paard. Ook geen ocarina. Een gepimpt kanon al helemaal niet. Wat het dan wel mag zijn? Een stoomlocomotief!

Sta je al te springen van het enthousiasme? Nou, ik wel! Het past namelijk perfect bij de cel-shaded stijl van de game en bij de aankondiging van Spirit Tracks kon er niet anders dan een traantje over m’n wang lopen van geluk. Link keert in dit nieuwe deel daarom ook terug als een jonge machinist in opleiding, om zoals gewoonlijk weer prinses Zelda bij te staan, want ook deze lieftallige dame maakt haar terugkeer.

Is Link dan werkelijk bevoorrecht om het land te redden van al het kwaad met een stoomlocomotief? Jazeker! Deze opgevoerde bak komt namelijk met een ingebouwd kanon en blèrende stoomfluit! Door simpelweg met je stylus op het scherm te tikken, kun je met het kanon al gauw afrekenen met al dat rondrennende schorriemorrie. Mocht er nou een blinde koe, letterlijk, op het pad van de stoomlocomotief staan, dan hoef je alleen maar aan de fluit te trekken om het arme beest weg te jagen. Pas wel op dat je ‘m geen hartaanval bezorgt, want anders bestaat het avondeten uit biefstuk op rails.

Zo begeeft Link zich een weg door het land, om zoals gewoonlijk diverse queesten op te lossen. Navigeren doet hij met behulp van zijn zeer handige kaart, die tijdens het scheuren op het ijzer te zien is op het bovenste scherm van de Nintendo DS. Tijdens het rijden kan de prille Link ook nog eens bepalen in welke richting hij gaat door bijtijds diverse stukken rails te verschuiven, nogmaals door het gebruik van de stylus.

Genoeg vernieuwingen?

Wat zeg je? Ben je niet tevreden met alleen een stoomlocomotief? Nou, dan heb je lekker pech gehad! Oh wacht, er is nog meer! Link hoeft dit avontuur namelijk niet in zijn uppie te ondergaan, want hij wordt in de kerkers vergezeld door een voormalig vijandelijke Phantom uit, hoe verrassend, Phantom Hourglass. Deze gespierde ridder in dikke bepantsering vervult namelijk elke taak die Link hem oplegt met zijn stylus. Zo kun je deze bruut bijvoorbeeld gebruiken als afleiding, om vervolgens je vijanden van achteren aan hun onderbroek op te hijsen, figuurlijk gesproken dan. Daarnaast heeft deze brave borst ook nog eens een flinke weerstand tegen vuur en magma, wat natuurlijk altijd goed uitkomt in die onnodig verhitte kerkers! Het mag dus duidelijk zijn dat deze vriendelijke Phantom een belangrijke rol gaat spelen in de game, voornamelijk voor het oplossen van de lastige puzzels. Deze komen natuurlijk ook weer terug, om voor nieuwe, uitdagende kerkers te zorgen.

Zal Spirit Tracks dan echt genoeg vernieuwingen bevatten om het hart van menig Zelda-liefhebber nogmaals te veroveren? Ik denk van wel. De game heeft nog een aardige ontwikkeltijd voor zich en ik heb er vertrouwen in dat Shigeru Miyamoto nogmaals een Zelda-avontuur van grootse proporties kan afleveren voor de Nintendo DS. Naast de gewoonlijke ervaring belooft de beste man ons ook nog eens een uitgebreide multiplayer met diverse modi. Zo kunnen we in ieder geval gezellig met vier man online tikkertje spelen in de vier-speler gevechtsmodus.

Voorlopige conclusie

Het ziet er naar uit dat The Legend of Zelda: Spirit Tracks weer voor een meesterlijk avontuur gaat zorgen. De game borduurt voort op de vertrouwde stijl en formule van Phantom Hourglass en ik had het ook niet anders gewild. Verder lijken ook de kerkers meer divers te worden en zal de moeilijkheidsgraad van de game waarschijnlijk ook hoger liggen, wat natuurlijk altijd een mooie gedachte is.

Eind dit jaar zullen we pas echt zien of Nintendo nog een keer die ongekende magie kan afleveren, dus tot die tijd kunnen we alleen maar stilletjes afwachten en genieten van elk nieuw detail dat naar buiten wordt gebracht over die bijzondere game genaamd Spirit Tracks.

 1.   
  nurie's avatar

  heb er zin in 🙂

 2.   
  ExtremeDotCom's avatar

  vind de graphics op sommige momenten wel grappig 😆

 3.   
  timothy250's avatar

  die ga ik zeker kopen

 4.   
  ckerigon's avatar

  Deze gaat zowiezo in mijn collectie komen 😀

 5.   
  paulientjééhh's avatar

  Dit spel ga ik 100% zeker kopen! (:

 6.   
  veronja's avatar

  WOEHOE zelda rules! de vorige was echt zo goed en die op de wii is echt fantastisch tis precies drie spellen in één als het er al niet meer zijn. kan niet wachten!