Wii Sports Resort

Wii Sports was een ongekend succes, al kwam dat deels doordat de game vrijwel standaard bij elke Wii-console werd geleverd. Nu is er de Wii MotionPlus en kunnen we met Wii Sports Resort aan de slag. Opnieuw een gouden combinatie? Dat lees je in deze review…

Het gaat wat ver om het succes van Wii Sports alleen toe te dichten aan het feit dat de game bij vrijwel elke Wii-console gebundeld werd. Uiteraard zorgt dit wel voor het succes qua verkoopcijfers, maar de verslavende factor van de vijf sporten was zeer groot. Daarnaast moesten Japanners de game wel los kopen en ook daar liepen de verkoopcijfers in de miljoenen. Nog altijd is het erg vermakelijk om de minder fanatieke gamers aan het gamen te krijgen door met z’n allen een potje tennis te spelen of op de virtuele bowlingbaan te stappen.

Nu zijn we bijna drie jaar verder en hebben we te maken met een soortgelijke situatie: Nintendo lanceert de Wii MotionPlus, de uitbreiding voor de Wii-afstandsbediening waarmee nog nauwkeuriger registratie van bewegingen mogelijk is. Een nieuwe techniek, een ‘vernieuwde’ besturing en een ideaal moment dus om Wii Sports Resort uit te brengen.

Vrij spelen

Wii Sports Resort speelt zich af op Wuhu Island, een lekker zonnig eiland dat garant staat voor diverse nieuwe sporten. Bowlen en golf zijn oude bekenden, maar daarnaast zijn er maar liefst tien nieuwe sporten toegevoegd. Zwaardvechten, frisbee gooien, tafeltennis, jetskiën, wakeboarden, vliegen, basketballen en nog veel meer is er te doen op het eiland. Elke sport kent ook weer diverse moeilijkheidsgraden, wat de game ideaal maakt voor zowel casual als fanatieke gamers. Makkelijk genoeg voor iedereen om in te stappen en uitdagend genoeg om ook leuk te zijn voor mensen die wat meer ervaren zijn met gamen.

Dat alle sporten zich op Wuhu Island afspelen, zorgt er direct voor dat Wii Sports Resort veel meer als een complete game aanvoelt en niet slechts een groepje mini-games. Tijdens het vliegen over het eiland zie je plekken waar je pas nog ging zwaardvechten of wakeboarden en tijdens het fietsen zie je ineens de plek waar je eerder die dag nog moest tafeltennissen. Dit gevoel van een complete game, die echt één geheel is, wordt ook nog eens versterkt doordat je heel veel vrij kunt spelen bij de diverse sporten. Elke sport heeft wel speciale varianten die beschikbaar komen zodra je een goede prestatie hebt geleverd. Denk hierbij aan extra time trials en verschillende multiplayer spelmodi. Niet langer zitten deze verborgen onder afzonderlijke trainingsopties, want nu zijn ze echt geïntegreerd bij elke sport en dat is wel zo overzichtelijk.

Voor het plezier

De gameplay is weer ongekend vermakelijk, al is het veel leuker om met wat vrienden, familie of kennissen te spelen dan in je eentje. De Wii MotionPlus wordt ook volop benut bij alle sporten, al merk je het bij de ene sport meer dan bij de ander. Vooral bij sporten als tafeltennis en zwaardvechten heb je ook echt meer controle over je bewegingen en de registratie daarvan werkt prima. Met een beetje links of rechts zwaaien met de Wii-afstandsbediening zul je niet ver meer komen als er een MotionPlus add-on aan vast zit.

Sommige sporten zijn misschien wat makkelijk in de ogen van de fanatieke gamer. Zo is het wakeboarden vrij simpel als je het trucje doorhebt hoe je sprongen kunt maken, maar een game als Wii Sports Resort haal je vooral voor het plezier en niet zozeer voor de meest pittige sporten. De ouderwetse ‘fun-factor’ is in elk geval ruimschoots aanwezig en dat is toch het belangrijkste aspect voor een game als deze.

Conclusie

Wii Sports Resort is een veel bewustere aankoop dan het standaard meegeleverde Wii Sports, maar ook deze keer is het aanbod van sporten op één schijfje werkelijk subliem. Natuurlijk kan je de bundel kopen puur om een MotionPlus add-on in huis te halen, maar die zijn ook gewoon los te verkrijgen. Dit is wel meteen iets om op te letten, want in het pakket met Wii Sports Resort zit één MotionPlus verpakt. Als je met meerdere mensen tegelijk gebruik wilt maken van de MotionPlus-besturing, dien je ook nog extra geld uit te trekken voor een of meerdere MotionPlus accessoires.

Kijk je echter voorbij de aanschaf van de MotionPlus, dan resteert een hele vermakelijke game die voor spelers van alle niveaus interessant is. De verschillende sporten op Wuhu Island zijn toegankelijk voor beginners en uitdagend genoeg voor gevorderden en daarnaast is er ook nog erg veel afwisseling te vinden doordat je kunt kiezen uit 12 sporten. Kortom, een aanrader als je toch al een MotionPlus zou willen aanschaffen en anders is het een prima excuus om eens in aanraking te komen met de verbeterde MotionPlus-besturing.

 1.   
  Verbeemen's avatar

  Kvind het een toffe game, khad hem 1 dag na de release en de 2de motion+ 2 dagen later op mijn verjaardag 😀
  zwaardvechten is supper in begin, maar na een tijdje krijg je toch een pak slaag,

 2.   
  gamerfreak2000's avatar

  Lijkt me een toffe game voor met je vrienden te spelen.
  Hij staat al op mijn verlanglijstje 8)

 3.   
  wens's avatar

  leuke game als je er van houd

  plastic: de spulle die je erbij krijg het badje en alle dingen heb je echt niet nodig. het is gewoon verspilling van plastic. voor paar keer is het leuk om het te gebruiken maar dan ligt het ook alleen maar in de kast.

  spelletjes: de spelletjes zijn leuk zoals ik al zij maar je moet het leuk vinden. de meeste spelletjes zijn bijna hetzelfde als bij wii sports alleen dan iets mieer. goed maar niet het geweldigste spel dat ik ooit heb gezien

 4.   
  lordvega's avatar

  lukt me leuk maar hoelang ga je hier me spelen want met wii sports was ik er na 1 week er mee klaar 🙁

 5.   
  Lode's avatar

  Mooie review man! Doet me denken aan die goeie ouwe tijd van Wii Sports 😀

 6.   
  Marco988's avatar

  Fantastische game die wel verslavend is! De bewegingen die je nu moet doen is veel echter. Dit merk je vooral met het spelletje bowlen of golf, omdat dat te vergelijken is met wii sports. Een wereld van verschil!

 7.   
  basie22's avatar

  is hij vet

 8.   
  Sa.'s avatar

  LOL 🙄