Overlord Minions

Deze zomer is de zomer van Overlord, want de serie is inmiddels met drie geheel nieuwe games uitgebreid. Overlord Minions is de speciale Nintendo DS-versie en hoe het debuut van de serie op de handheld uitpakt, lees je in deze review…

Overlord Minions is een geheel op zichzelf staande game en heeft, afgezien van de naam van de franchise, weinig te maken met de andere Overlord-games. Deze DS-versie draait namelijk niet eens om de echte Overlord, maar om vier minions. Het verhaal is helaas erg zwak en komt dankzij wat statische beelden ook niet echt tot leven. De beruchte Overlord wordt namelijk bedreigd door een sekte genaamd Kindred, die blijkbaar van plan is om een vrij gevaarlijke draak weer tot leven te wekken. Aan jou, als Overlord zijnde, de taak om de vier minions in te zetten om af te rekenen met de Kindred.

Vele tips

Het besturen van de minions gebeurt volledig met de stylus. Sleep de stylus over het touch-screen om je minion te laten lopen en een korte, vlotte beweging zorgt voor een gepaste actie. Dit kan variëren van het kapot slaan van objecten die in de weg staan tot het aanvallen van diverse tegenstanders. Tot zover niet zoveel bijzonders en nieuws onder de zon. De besturing is dan ook vlot onder de knie te kregen, mede dankzij de vele tips die je in het begin krijgt.

Je begint je avontuur met één minion, maar al snel komt er nog eentje bij en niet veel later ga je met alle vier de minions op pad. Net zoals in de andere Overlord-games, hebben de minions elk hun eigen kracht. Zo is de groene erg goed in het verspreiden van giftig gas, kan de blauwe minion zwemmen en overige minions genezen, is de bruine erg sterk en kan de rode goed met vuur overweg. Niet geheel verrassend zal je de diverse eigenschappen van de minions moeten gebruiken om puzzels op te lossen en vijanden te verslaan.

Combineren

De puzzels hebben jammer genoeg vrij weinig om het lijf. Vaak is het een kwestie van een minion even vooruit sturen, een knop indrukken of een brug laten zakken, en de rest kan weer netjes aansluiten. Daarnaast is het vechten in veel gevallen een saaie en tevens simpele aangelegenheid. Met wat vlotte bewegingen met de stylus leg je zonder problemen de vijanden om en van enige uitdaging is dus ook echt geen sprake. Zelfs voor mensen die niet zo vaak een spel spelen is dit best eenvoudig, laat staan voor de wat meer fanatieke DS-gamer.

Ook op het technische vlak kent Overlord: Minions wat minpuntjes. Zo gebeurde het me regelmatig dat ik meerdere minions bestuurde en dat ineens één van de minions ergens achter een object vast bleef zitten. Dit is nog wel makkelijk te verhelpen door de bewuste minion individueel te selecteren en hem te laten aansluiten bij de groep, maar als je dit regelmatig moet doen is het toch wel een vervelende bezigheid. Daarnaast is ook de samenwerking van de minions soms wat moeizaam, zodra je verschillende krachten moet combineren. Tijdens deze momenten worden bewegingen van de stylus niet altijd even goed geregistreerd, wat voor onnodig oponthoud zorgt. Zeker in een game die vooral vrij simpel is en vlot wegspeelt, zorgen zulke momenten voor de nodige frustratie.

enter enter

Conclusie

Overlord: Minions is een game voor de echte casual gamer die een beetje de sfeer van het Overlord-universum wil proeven. Het werken met de stylus gaat wel redelijk, al zijn er nog wel eens momenten waarop het duidelijk niet goed uit de verf komt. Zodra een minion weer eens ergens achter blijft steken of een combinatie van krachten niet lukt, zul je de besturing nog wel eens vervloeken.

Het is verder best jammer dat het verhaal totaal onzichtbaar is en dat de game gewoon ontzettend simpel is. Puzzels stellen niet heel veel voor en het vechten is ook erg eenvoudig. Dit maakt de game wel heel toegankelijk voor een grote groep mensen die niet al teveel getest wil worden, maar het zorgt er ook voor dat Overlord Minions met een 5,5 naar huis gaat. Het zal heel erg van je wensen en game-ervaring afhangen of je dit cijfer ziet als een kleine onvoldoende of een nipte voldoende.

Meer Overlord Minions

 1.   
  ckerigon's avatar

  Jammer ik had veel van deze game verwacht namelijk..

 2.   
  basie22's avatar

  Burrows schreef, "Coooooool Nog een overlord:D"

  JA MAAR HIJ IS VET SLECHT NOOB. 👿

 3.   
  mastertje's avatar

  Dus? Dan kan hij het nog wel leuk vinden. 🙄

 4.   
  Maaikeh's avatar

  Overlord! Echt, sinds ik dat spel gespeeld heb, ben ik verkocht! Wel heb ik gehoord dat deze ds versie minder is dan de originele, zelf moet ik dat nog zien, ik ga ‘m downloaden!

 5.   
  gebruiker50081's avatar

  basie22″][quote=”Burrows schreef, "Coooooool Nog een overlord:D"

  JA MAAR HIJ IS VET SLECHT NOOB. 👿
  [/quote]

  lol

 6.   
  NiSh's avatar

  Deze overlord is niet echt een overlord vind ik 😀
  Ze moeten geen overlord maken voor op de DS(i) Ik vind het een grote misstap maarja.
  Speelbaarheid: Het werkt wel maar uhm.. toch geef ik het een 5
  Beeld: Het ziet er goed uit voor een DS(i) ookal is het van bovenaf een 8
  Originaliteit: Het is wel origineler dan de andere overlords dit is een ander verhaal net als op de Wii een 6
  Geluid: Ja dat is gewoon een 6
  Conclusie: Het is een grappige game met mooie graphics ik vind het zelf niet zo leuk maar dat is mijn mening het is ook iets anders dat op de XBX360 of PS3 qua verhaallijnen enzo dus ik geef een 5 😀

 7.   
  Foxy_'s avatar

  Dit is echt een dom spel!! 🙁 Voor mensen die hem willen downloaden.. don’t do it!!

 8.   
  timothy250's avatar

  hmm….de graphics zien er behoorlijk slecht uit.

 9.   
  ExtremeDotCom's avatar

  cod4life schreef, "

  ”basie22″ schreef, "[quote=”Burrows”].."

  JA MAAR HIJ IS VET SLECHT NOOB. 👿
  "

  lol[/quote]

  moet jij eens denken,als hij deze game leuk vind 🙄

  Gamestyles verschillen wel!! 😮

 10.   
  Fox's avatar

  lijkt me een leuk spel maar heb geen DS 🙁

 11.   
  veronja's avatar

  Ik het spel gekocht en uitgespeeld. Zoals de review al zij was het een verkwisting van mijn geld. Het hele spel is echt wel leuk bedacht maar de puzzels waren echt te simpel en het duurde ook niet zo lang dus voor die 40 euro of zoiets dat je eraan uitgeeft niet de moeite waard. Het had een leuk spel kunnen zijn en dat vond ik ook wel maar veel te makkelijk en te kort; Dit was mijn eerste overlord game en mijn vraag is dus is de overlord voor de wii goed of even slecht als de ds?

 12.   
  cookymonster's avatar

  Overlord is echt wel een gaaf spel maar hier gaan ze toch wel de mist in.

 13.   
  Larsson21's avatar

  cookymonster schreef, "Overlord is echt wel een gaaf spel maar hier gaan ze toch wel de mist in. "

  idd, beetje jammer dit. Het idee is leuk, maar dit vind ik toch wel heel sneu.