Wii Sports Resort

Wii Sports is een icoon voor de Wii en heeft vele spelers leuke ervaringen geboden. De opvolger Wii Sports Resort moet deze ervaring door meer sporten en het gebruik van de Wii Motion Plus nog leuker maken. In deze preview nemen we alvast een kijkje in hoeverre Nintendo dit gelukt is.

eft

Van golfen tot jetskiën

Voordat je echt met Wii Sports Resort aan de slag kunt, krijg je de mogelijkheid de precisie van de nieuwe Wii MotionPlus-technologie even uit te proberen. Je moet met jouw Mii namelijk een parachutesprong maken en als je eenmaal aan deze diepe val begonnen bent, kun je de verbeterde besturing aan een goede test onderwerpen. De sprong zelf is niet heel boeiend te noemen, maar het is wel een leuke intro voor het spel.

Als je eenmaal geland bent sta je op Wuhu Island. Dit eiland bestaat uit één groot resort waar je jezelf kunt vermaken met meer dan twaalf verschillende sporten. Niet alle sporten uit de eerste Wii Sports komen terug in het nieuwe deel. Zo kun je niet meer honkballen en tennissen, maar kun je nog wel bowlen en golfen. De rest van de sporten zijn nieuw, want je kunt onder andere tafeltennissen, zwaardvechten, kanoën, wakeboarden en boogschieten.

Er zit een grote diversiteit in al deze sporten, ook vergt elke sport een verschillende aanpak. Bij boogschieten gebruik je bijvoorbeeld de Wiimote om te richten en trek je de nunchuck naar je toe om de boog aan te spannen, terwijl je bij het zwaardvechten gewoon lekker met de Wiimote in het rond kunt slaan. Als je gaat kanoën gebruik je de Wiimote juist weer als een peddel en bij basketballen om te dunken en te gooien. De diverse sporten en de verschillende methoden om deze te besturen, zorgen er voor dat je steeds iets anders aan het doen bent en hierdoor verveel je jezelf niet zo snel. Ook voelen deze verschillende vormen van besturing goed aan. Zo heb je echt het gevoel dat je een boog aan het aanspannen bent of een bal weggooit.

ight

Hoe preciezer hoe beter

Wii Sports Resort maakt zoals al gezegd gebruik van de Wii MotionPlus-technologie. Eigenlijk is het spel de perfecte launchgame voor deze verbeterde besturing, want het biedt een goede manier om de precisie van de nieuwe add-on uit te proberen. Bij de sporten zwaardvechten en boogschieten is goed te zien hoe de bewegingen naar het beeld vertaald worden. Zo kun je jouw zwaard op alle mogelijke manieren vasthouden en kan elke kleine beweging van jouw boog er voor zorgen dat je mis schiet. De grote verbetering van de Wii MotionPlus is dat het veel kleinere bewegingen kan detecteren. Dit is goed te zien bij het golfen, want in de vorige Wii Sports kon je bij deze sport slaan wat je wou, maar een echt effect aan de bal geven lukte helaas niet. Deze mogelijkheid is er nu wel, want ook de kleine bewegingen die je bijvoorbeeld met je pols maakt worden daadwerkelijk door de game verwerkt.

Het gebruik van de Wii MotionPlus heeft helaas ook een klein minpuntje, want de technologie kan nogal snel door de war raken. Om dit te voorkomen word je vaak gevraagd de Wiimote op het midden van het scherm te richten. Ook moet de Wii MotionPlus zich af en toe kalibreren en hiervoor moet je de Wiimote op een vlakke ondergrond neerleggen. Het kalibreren is best vervelend, omdat de Wiimote vaak aan je arm vastzit. Ook het aangeven van het midden van het scherm is een saaie bezigheid en zorgt er vooral voor dat het tempo van de game naar beneden gaat.

Voorlopige Conclusie

Wii Sports Resort is zeer vermakelijk en zeker als je met meerdere spelers aan het gamen bent kun je aan dit spel veel plezier beleven. Naarmate de tijd verstrijkt zullen de meeste spelers zich toch wel een beetje gaan vervelen, want een echte uitdaging is in helaas niet in het spel aanwezig. De eerste Wii Sports was vooral een succes doordat het bij veel Wii’s geleverd werd of doordat mensen een nieuwe Wiimote nodig hadden en Wii Sports Resort haalt hetzelfde trucje uit met de Wii MotionPlus.

Als je deze add-on voor de Wiimote dus graag in huis wilt hebben, lijkt Wii Sports Resort in elk geval geen miskoop te zijn. De game zal toch wel best wat speelplezier te geven en het geeft je ook nog eens de mogelijkheid de verbeterde besturing eens goed uit te proberen. Hoe boeiend alles uiteindelijk zal zijn en of het ook op de lange termijn leuk blijft, moet de volledige versie over een maandje uitwijzen.

Wii Sports Resort zal vanaf 24 juli exclusief voor de Nintendo Wii verkrijgbaar zijn.

 1.   
  Spam-Fischer's avatar

  Ik hoop voor de wii eigenaren dat motion plus betere bewegingen hiermee maakt.

  Die normale wii sports met de normale motions controller was egt niet te doen.
  Hij reageerde slecht op je bewegingen.

 2.   
  R1chardTM's avatar

  Spam-Fischer schreef, "Ik hoop voor de wii eigenaren dat motion plus betere bewegingen hiermee maakt.

  Die normale wii sports met de normale motions controller was egt niet te doen.
  Hij reageerde slecht op je bewegingen."

  Nou ik kan je zeggen dat het erg goed reageert. Als je een beweging fout doet dan ziet de game dat nu ook echt.

 3.   
  ckerigon's avatar

  Jezus als die echt zoooo goed reageerd wil ik wel weten hoe scherp de motion plus eerst was xD
  Want Nintendo moest namelijk de motion plus minder gevoelig maken omdat het TE gevoelig zou was 😛

 4.   
  veronja's avatar

  wii sports was wel een leuk spel als je nog nooit met de wii had gespeeld vooral het tennisen en het golfen vond ik wel goed alleen spijtig dat het altijd dezelfde holes waren en zo. de nieuwe zou ik echt wel willen proberen. Kost hij veel voor een spel dat niet echt boven op mijn verlanglijstje staat ?