Modern Warfare 2

Call of Duty 4: Modern Warfare was een ongekend succes en wordt zelfs nu nog massaal online gespeeld. De verwachtingen van Modern Warfare 2 zijn dan ook zeer hoog en op de E3 kregen we een heerlijke demonstratie van Infinity Ward.

De volledige missie

Modern Warfare 2 gaat het zonder de bekende Call of Duty-naam doen en eigenlijk stemt me dat wel vrolijk. Infinity Ward heeft met het vorige deel overduidelijk aangegeven de mensen van Treyarch op alle fronten te overklassen en een game af te kunnen leveren van ongekende kwaliteit. Een eigen naam, een eigen ‘gezicht, past prima bij Modern Warfare. Het geeft ook aan dat men de traditionele Call of Duty-gameplay wellicht wat meer laat varen en vooral voor sensationele actie en heftige momenten wil gaan. Call of Duty: World at War was een aardig tussendoortje, maar met Modern Warfare 2 gaan alle remmen los.

Tijdens de persconferentie van Microsoft kregen we al een heerlijk voorproefje van Modern Warfare 2, om precies te zijn een deel van de missie ‘Cliffhanger’. Om tijd te besparen en alle kijkers volledig in de actie onder te dompelen, waren enkele stukken uit de missie geknipt voor de persconferentie. Achter gesloten deuren bij Activision toonden Drew McCoy en Robert Bowling van Infinity Ward ons echter de volledige missie. En Hij zag dat het goed was…

Uitdagend en afwisselend

In de bewuste missie spelen we met sergeant Gary ‘Roach’ Sanderson, die wordt bijgestaan door een oude bekende: ‘Soap’ MacTavish. We hebben met Modern Warfare 2 dan ook te maken met een direct vervolg en MacTavish is inmiddels gepromoveerd tot captain. Deze missie in de besneeuwde bergen draait om het samenspel tussen de twee militairen en doet sterk denken aan het soort gameplay van de heerlijke All Ghillied Up-missie uit Call of Duty 4. Zo zal MacTavish je wijzen op vijanden in de buurt en geeft hij je orders welke vijand je mag uitschakelen, terwijl hij zelf een ander omlegt. Dit geeft je echt het gevoel dat je samen een missie uitvoert en elkaar constant ondersteunt. Het was jammer dat deze rustige stukken niet tijdens de persconferentie aan bod kwamen, want ze dragen zeker bij aan een mooi totaalplaatje van een missie en het straalt ook de klasse uit die Infinity Ward in huis heeft om een hele uitdagende en afwisselende game te ontwikkelen

Voorafgaand aan de actie zagen we echter al dat Modern Warfare 2 weer een hele sensationele en cinematische game zal worden. Zowel Roach als Soap klimmen een ijswand op, waarbij je de triggers van je controller gebruikt om stukje bij beetje omhoog te klimmen. De rust wordt ineens bruut verstuurd als enkele vliegtuigen over vliegen en een plotselinge lawine veroorzaken. Wat volgt is een spannende situatie, die uiteraard goed afloopt voor onze helden. Soap helpt je het laatste stukje naar boven en dan is het tijd om te infiltreren tijdens een zware sneeuwstorm. Een hartslagmeter op je geweer helpt je bij het onderscheppen van vijanden, hoewel het niet nodig is om werkelijk iedereen uit te schakelen. Door de zware wind en sneeuwval zien en horen vijanden lang niet alles, dus met een goede demper op je geweer en de nodige voorzichtigheid wisten Sanderson en MacTavish de basis te bereiken.

Adrenaline

Als speler krijg je vervolgens de taak iets te downloaden van een computer, terwijl MacTavish de omgeving veilig stelt. Het gaat echter niet geheel volgens plan en na wat explosies, mede mogelijk gemaakt door de plakken C4 die je eerder had geplaatst, en een heftig vuurgevecht, beland je met z’n tweeën op een sneeuwscooter voor wat nu al een legendarische scène lijkt te worden. Langs diverse bomen sturen, om je heen kijken waar vijanden zich bevinden, met een semi-automatisch wapen vijanden van hun sneeuwscooter schieten, aanvallen van helikopters en vallende brokstukken ontwijken… het is één grote adrenaline kick die je krijgt, en dat alleen al van het kijken naar de missie!

We kregen de volledige missie te zien en zodoende ook een langere achtervolging, die eigenlijk geen moment saai werd. Alles om je heen ziet er geweldig uit en dankzij een nieuwe techniek voor texture streaming heeft Infinity Ward nog meer details en grotere omgevingen kunnen maken. Call of Duty 4 zag er al mooi uit, maar Modern Warfare 2 doet er gewoon nog een schepje bovenop. We konden dan ook pas even bijkomen toen we bij onze eigen helikopter aankwamen en de demo ten einde was.

Voorlopige conclusie

Modern Warfare 2 kan eind dit jaar hele hoge ogen gooien en is een grote kanshebber om voor veel gamers hun ‘game of the year’ te worden. Hoewel we pas één missie hebben gezien, ben ik er nu al van overtuigd dat we ons kunnen opmaken voor ongekend veel actie, spektakel en memorabele momenten. Call of Duty 4 had enkele missies die je na afloop echt bij zouden blijven en Modern Warfare 2 zal die zeker ook bevatten. Grafisch ziet het er nog weer een stukje mooier uit en we zullen missies in diverse werelddelen beleven, dus met de variatie zit het ook wel goed.

Infinity Ward kon nog niets zeggen over de lengte van de singleplayer campaign, want men wil vooral een ontzettend toffe ervaring maken en niet zo zeer een lange game. Daarnaast kan Call of Duty 4 nog altijd op een geweldige multiplayer rekenen en dezelfde succesformule wordt voor Modern Warfare 2 verwacht. Helaas weten we ook hier nog weinig over, maar ik heb er vertrouwen in dat we vanaf november weer heel veel uren in deze game kunnen steken.

 1.   
  Codename_black's avatar

  Soap ftw!
  Echt dit gaat zeker in mijn koop lijstje voor 2010 ( ik ben vanplan nog maar drie spellen te gaan kopen)
  Ik kan echt niet wachten dit stoomt me helemaal klaar!

 2.   
  Spam-Fischer's avatar

  Deze game heeft nu al de game of the year awards gewonnen 😆

 3.   
  Baker502's avatar

  Ik ga deze zeker kopen hebbe hebbe !!! 😛

 4.   
  NoFearz's avatar

  Ik moet deze hebben 😀

 5.   
  Dr. D3nVil's avatar

  woow vette preview 8) kan nu al helemaal niet meer wachten doordat jullie vertellen dat de 1ste missie al helemaal geweldig was 😀 dit spel moet ik gewoon hebben 😉

 6.   
  Overload14's avatar

  ik wil em nu hebben !

 7.   
  SN0WIE's avatar

  iedereen wil hem!!!
  heb ik ff mazzel dat hij op mijn verjaardag UITKOMT!!!!!! 😀

 8.   
  NLkevvNL's avatar

  k ga em echt kope!

 9.   
  obi_wan383's avatar

  Ik koop hem van zodra het uit is.

 10.   
  Dy-88's avatar

  ssamoel schreef, "iedereen wil hem!!!
  heb ik ff mazzel dat hij op mijn verjaardag UITKOMT!!!!!! 😀 "

  lol xd zou ik ook wel willen.

  ECHT DIT IS:

  THE GAME OF THE YEAR

 11.   
  LouisvanGaal's avatar

  Dy-88″]

  ”ssamoel schreef, "iedereen wil hem!!!
  heb ik ff mazzel dat hij op mijn verjaardag UITKOMT!!!!!! 😀 "

  lol xd zou ik ook wel willen.

  ECHT DIT IS:

  [b schreef, "THE GAME OF THE YEAR[/b]
  "

  Heftig spel maar ik vitn het niet game of the year zijn beteren uit in 2009 😆

 12.   
  Armani's avatar

  idd niet game of the year. Assassin’s Creed 2, Battlefield bad company 2, Operation flashpoint 2, Splinter Cell Conviction zijn allemaal goede spellen. alleen zijn ze anders dan Modern Warfare 2.
  8)

 13.   
  Thachief's avatar

  Wat is er eigenlijk met die Amerikaan gebeurd? “Paul Jackson” ofzo. die was toch in zo’n nucleaire storm terecht gekomen. En toen hoorde je niks meer van hem in CoD 4. hij was volgensmij niet doodgegaan. Ofwel? 😕

 14.   
  Verbeemen's avatar

  Voor my zal het altijd Call of Duty zijn

 15.   
  Maffia173's avatar

  Armani schreef, "idd niet game of the year. Assassin’s Creed 2, Battlefield bad company 2, Operation flashpoint 2, Splinter Cell Conviction zijn allemaal goede spellen. alleen zijn ze anders dan Modern Warfare 2.
  8) "

  Zijn allemaal goede spellen maar modern warfare vind ik toch the game of the year

 16.   
  Topsor's avatar

  Dit is echt een geweldige game, alleen vind ik het nog steeds jammer dat ze van het WWII concept zijn afgestapt:(. Naja, ik bedoel eigenlijk het concept van niet automatische wapens. Als je MW MP neemt, iedereen loopt daar te ‘sprayen’. Maar tegenwoordig noemen ze dat niet meer sprayen, want je hebt namelijk geen normale rifles meer… 😥

 17.   
  DutchFreeze's avatar

  probleem: Sprayen….
  Oplossing:niet op noob servers gaan, ik heb er namenlijk geen last van hoor 😉

  Zeer goeie preview, deze ga ik ook zeker halen, ik denk alleen niet dat mijn pc hem kan draiien dus ik zal eerst een ps3 kopen, dat ben ik toch van plan dus dat is niet zo erg 😛

  en anders kijk ik wel wat ik doe :p

 18.   
  GameAC's avatar

  Maffia173″]

  ”Armani schreef, "idd niet game of the year. Assassin’s Creed 2, Battlefield bad company 2, Operation flashpoint 2, Splinter Cell Conviction zijn allemaal goede spellen. alleen zijn ze anders dan Modern Warfare 2.
  8) "

  Zijn allemaal goede spellen maar modern warfare vind ik toch [b schreef, "the game of the year[/b]"

  Je houdt dus van genric shooters zonder innovatie. Oké!

 19.   
  MODwarfare2's avatar

  dit is een dodelijke harde game heb 4-5 ok

 20.   
  godfatherCHEK's avatar

  Wnr Komt Ie UIT???
  Ik ga em so ie so hale ;D
  Btw
  Call of duty 4 makers sijn Modern Warfare 2?
  of wat

 21.   
  Julius's avatar

  dees ga ik zoiezo halen samen met Halo 3 ODST!

 22.   
  Thuglife's avatar

  wanneer komt deze game uit hij is zeker weten zieke game en hoeveel gaat die kosten zeker wel 65 euro 😛

 23.   
  X-doos's avatar

  Thuglife schreef, "wanneer komt deze game uit hij is zeker weten zieke game en hoeveel gaat die kosten zeker wel 65 euro :P"

  Voor de xbox waarschijnlijk 62,99 en voor de ps3 69,99 😉

  Codename_black schreef, "Soap ftw!
  Echt dit gaat zeker in mijn koop lijstje voor 2010 ( ik ben vanplan nog maar drie spellen te gaan kopen)
  Ik kan echt niet wachten dit stoomt me helemaal klaar!"

  HIj komt in 2009 nog uit 😮

 24.   
  souldierssoul's avatar

  Ik ga hem echt kopen. de vorige game was al vet 8)

 25.   
  souldierssoul's avatar

  hij komt 11 oktober uit

 26.   
  Maffia173's avatar

  souldierssoul schreef, "hij komt 11 oktober uit"

  Hij komt in november uit

 27.   
  delta62's avatar

  Zeker hard 😮

 28.   
  luck7aa's avatar

  Niks voor niks CALL OF DUTY 😀 😆 kan niet wachten 3 dagen voor mijn verjaardag D:D:D:D:D elke cod in november gewoon de beste!

 29.   
  kenny980's avatar

  moet hebben nu al verslaafd 😕 ik dacht dat soap op het einde dood was

 30.   
  Manager game’s's avatar

  dit woord weer een top game zeker deze koop ik al op 10 november en stop er pas volgend jaar mee 😛

 31.   
  feri200's avatar

  helle maal tegek ik kan niet wachten of ik bestel het in amirika

  maar hellemaal top. 😀 🙁

 32.   
  nlmartijn's avatar

  moet me broer eg voor me kope:P

 33.   
  basie22's avatar

  hij lijkt me heel hard maar waarneer komt er weer een WOII game van CoD

 34.   
  NLkevvNL's avatar

  nlmartijn schreef, "moet me broer eg voor me kope:P"

  k koop em zowiezo. dus dan kan je em bij mij game:P

 35.   
  Alirocks1's avatar

  ”feri200″ schreef, "helle maal tegek ik kan niet wachten of ik bestel het in amirika

  maar hellemaal top. 😀 🙁 "

  Amirika bestaat niet
  Maar ik weet zeker dat ik deze ga kopen in Amerika ^^ 🙄
  Veel sneller alleen kome er extra shipping kosten bij.
  Iniedergeval vor mij is het alleen

  Call of duty
  &
  Battlefield 😆

 36.   
  NiSh's avatar

  Spreekt voor zich… kijk naar CoD:4 het zegt gewoon genoeg alleen is Modern Warfare burter,mooier,beter en weer een harde MP 😀

 37.   
  UberProSure's avatar

  Als ik naar de screenshot kijk en die van vroeger, de make up screenshots en trailers..
  Nou dan is dit egt gewoon zo goed verbeterd 😮 !
  En deze game word zker lijp :lol:!

 38.   
  THE-DUTCH-GUY's avatar

  good game
  😀

 39.   
  anilcan96's avatar

  dit spel moet ik hebben, ik kan niet wachten tot dat ik hem heb en het wordt als maar beter. 8) javascript:emoticon(‘8)’)

 40.   
  anilcan96's avatar

  ik denk als je dat spel hebt en ermee speelt dat je em niet meer wilt uitzetten.

 41.   
  Alfa Warrior's avatar

  Dus we krijgen daadwerkelijk ‘Soap’ zen stem te horen?

 42.   
  b00m666's avatar

  uitgespeeld speel nu multiplayer en omdat in rotterdam party heb gekocht (vroeg) is tot nu toe maximum level 15 dus lekker makkelijk

 43.   
  guusfrenken97's avatar

  dit spel is egt de beste
  ik heb deze 😀

 44.   
  airwolf's avatar

  de is DE game