Assassin’s Creed II

Assassin’s Creed was in 2007 één van de toppers, al waren de meningen ondanks veel lovende recensies toch wat verdeeld. Ubisoft heeft goed naar alle feedback geluisterd, want wat we tijdens de E3 van Assassin’s Creed II te zien kregen was echt genieten. Lees meer in deze preview…

Assassin’s Creed bracht ons een boeiend verhaal, een geweldig hoofdpersonage, prachtige graphics en interessante gameplay. Toch was het herhalende karakter van de game voor veel spelers een zeer groot minpunt. Steeds weer het verzamelen van informatie op een paar manieren, voordat je naar het uiteindelijke doel kon gaan: de variatie was ver te zoeken. Assassin’s Creed II belooft een einde te maken aan deze repetitieve gameplay en de game lijkt nog hogere ogen te gaan gooien dan het eerste deel.

Edelman Ezio

In Los Angeles kregen we een eerste glimp van Assassin’s Creed II te zien met een focus op het grote moment in een missie: het ombrengen van je target. Deze keer zijn we geen Altaïr meer, maar spelen we tijdens de Italiaanse Renaissance met de edelman Ezio Auditore da Firenze. Als Ezio’s familie verraden wordt, zin hij op wraak en gaat het opnemen tegen de machtige Grimaldi familie. Het is ook duidelijk dat we wederom met Desmond aan de ‘animus’ verbonden zijn, maar meer details over deze achterliggende verhaallijn wilde men nog niet kwijt.

Gelukkig heeft Ubisoft al aardig wat losgelaten over de verbeterde gameplay van dit tweede deel en dat zal veel liefhebbers vrolijk stemmen. Zo heeft men het grootste zorgenkindje uit de weg geruimd: de repetitieve missiestructuur. We hoeven straks niet telkens het vaste patroon te doorlopen voordat je een target kunt uitschakelen, wat de speelbaarheid van de game op lange termijn een stuk interessanter maakt.

Achtervolgen

Daarnaast werd ik er tijdens een speelsessie door de ontwikkelaar nogmaals op gewezen dat ook de vijanden en gevechten een stuk uitdagender zijn gemaakt. Zo heb je diverse nieuwe tegenstanders, variërend van tragere, zwaar bewapende vijanden tot lenige vijanden die je goed kunnen achtervolgen en ook slim genoeg zijn om mogelijke schuilplaatsen te doorzoeken. Je bent straks niet langer zomaar veilig in een hooiwagen, want voor je het weet komen tegenstanders even langs en prikken ze uit voorzorg in mogelijke schuilplaatsen om te zien of je je ergens verborgen houdt. Gelukkig beschikt Ezio over diverse nieuwe aanvallen, waaronder de mogelijkheid om iemand vanuit een hooiwagen of het water te grijpen en stilletjes te doden.

Ik zei inderdaad water, want zoals we tijdens de E3-persconferentie van Sony al zagen kan Ezio ook prima zwemmen. Het water in de omgeving is dan ook een ideale keuze om als ontsnappingsroute te gebruiken. Mocht je toch in een gevecht verzeild raken, dan heeft Ezio diverse wapens en afleidingsmanoeuvres tot zijn beschikking. Zo zagen we hem een rookbom gebruiken en zelfs zand in het gezicht van tegenstanders gooien om snel weg te kunnen komen. Verder zijn er ook meer wapens beloofd, van bijlen tot zwaarden en messen. En standaard heeft Ezio al twee verborgen messen bij zich, dus als de nood hoog is kan hij zelfs twee tegenstanders in één actie omleggen, wat er zeer spectaculair uitziet.

Een goede bekende

Net zoals het origineel kent Assassin’s Creed II ook weer veel verwijzingen naar personen en groepen uit de geschiedenis, waarbij je deze keer ook diverse bekende Italianen tegen zult komen. Zo is uitvinder Leonardo da Vinci een goede bekende van je en bezorgt hij je zo nu en dan praktische apparaten. Tijdens de demonstratie kwam nogmaals de vlucht met Leonardo’s vleugels aan bod, waarbij de mensen op de grond bijna verstijfd van angst waren voor het vliegende monster. Het zal niet mogelijk zijn om zomaar overal heen te vliegen, maar dergelijke momenten gaan wel voor een leuke afwisseling zorgen tijdens het spelen.

Verder werd na de speelsessie direct duidelijk dat Assassin’s Creed II er wederom prachtig uitziet. Mensen in de stad zijn nog meer hun eigen ding aan het doen, reageren goed op jouw aanwezigheid en de eventuele acties die je uithaalt en de stad waarin we speelden straalt ontzettend veel sfeer uit. Daarvoor verdient Ubisoft nu al een pluim, want op een mooie grote televisie of monitor gaat dit straks zeker weer genieten worden.

Voorlopige conclusie

Assassin’s Creed was voor de een groep gamers een geweldig avontuur en de rest vond het vooral een gemiste kans van een mooie nieuwe franchise. Assassin’s Creed II laat er geen gras over groeien en lijkt vrijwel alle nadelen uit het origineel weg te poetsen en schotelt je tevens een heerlijke setting voor in het Italië van de vijftiende eeuw.

Ezio lijkt net als Altaïr een personage met veel karakter te worden en iemand die perfect bij het verhaal past, terwijl er ook nog veel geheimzinnigs omtrent Desmond te ontdekken valt. Daarnaast beschikt Ezio over veel nieuwe mogelijkheden die de gameplay nog wat dieper en uitdagender moeten maken. Ubisoft heeft zichzelf tot eind 2009 gegeven om de game te perfectioneren en ik kijk al uit naar de dag dat de game op de deurmat ligt.

 1.   
  LennardF1989's avatar

  Ziet er goed uit en het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Ik was namelijk deel van de tweede helft spelers (ZO HERHALEND!??). Ik heb het wel uitgespeeld.

  Overigens fijn dat Ubisoft ook eens naar z’n fans luistert…

 2.   
  SOOny's avatar

  Super spel!

  Eindelijk we kunnen ook zwemmen zo tezien! 🙂

  Gaa hem zoeiezo halen!

 3.   
  X-doos's avatar

  ‘Shoot the flying demon!’ 😛

 4.   
  Rikiemonerd's avatar

  nice [:
  maar hoe zit het met mutliplayer of co-op ?!

 5.   
  Kilerden's avatar

  Heb de blackbox editie al besteld 😉

 6.   
  Aftermath's avatar

  Ookal was het eerste deel qua gameplay een beetje steeds hetzelfde..had het wel echt een vet verhaal. Ik ben echt benieuwd hoe het nu verder gaat! 🙄
  ik ga hem hoe dan ook zker kopen maar ik wil wel echt de systeem eisen weten!

 7.   
  Vinstaro's avatar

  Wie dit spel niet koopt is gek dit spel word samen met Prototype en Bioshock 2 de toppers van dit jaa, Ubisoft is voor mij op dit moment het beste bezig en Sierra gaat ook goed met hun aankomende vrijdag topper Prototype! 😀

 8.   
  martyntjee's avatar

  ik ga tege november dan weer me tentje uit de kast hale en een plekje voor de freecordshop zoeken 8)

 9.   
  zombieater's avatar

  Lkkre previes, maar kvond deel 1 niet geweldig, dus kweet het nog niet…

 10.   
  Alias's avatar

  Mooie preview, ergens ook jaloersmakend aangezien ik deze game veel te graag zelf wil spelen. 😆

  Heb de Blackbox editie ook al besteld en vind het nu al zijn geld waard. Als ik deze preview zo lees hebben ze al mijn minpunten die ik aan de 1e game heb overgehouden weggewerkt. Al is de eerste game nog steeds een erg lekkere game om te spelen als je om de minpunten heen kan kijken. 8)

 11.   
  /DareDevil's avatar

  Wordt dik beter dan 1 😆

 12.   
  Ken2BE's avatar

  Heb eigelijk nooit iets gemerkt van die herhalingen in het eerste deel.Alleen toen ik hem nogeens met een vriend gespeelt had.Hopelijk weer een goed verhaal.

 13.   
  zENDA's avatar

  /DareDevil schreef, "Wordt dik beter dan 1 😆 "

  Veeeel beter 8)

 14.   
  Dr. D3nVil's avatar

  vette preview 😀 deel 1 vond ik al vet en wat ac2 allemaal te bieden heeft ga ik deze zeker halen 😉

 15.   
  LennartvA's avatar

  Ai laik it. 🙂

 16.   
  7lotus94's avatar

  Ik geloof dat ik iets mis…

  Je kon ook dochters versieren, en als je pech had moest je wegrennen voor boze vaders
  http://tweakers.net/nieuws/60309/ubisoft-onthult-meer-details-van-assassins-creed-ii.html

  Voor de rest een leuke previeuw, jammer dat hij nog niet uit is!

 17.   
  infected henk's avatar

  makiejh schreef, "AC 1 vond ik vet, dus 2 zal ook wel mooi zijn 😀 "

  idd ik had AC 1 gespeeld bij een vriend en die vond ik vet en bij AC 2 kan je dan ook nog vliegen 😀

 18.   
  Thijz0's avatar

  Aaaah, heb Assassin 1, maar deze komt ook in me gamecollectie, prachtige game! 8)

 19.   
  Lethal Donut's avatar

  Nouja ze hebben de lat heel laag gelegd. Veel herhalender kan de 2e eigenlijk niet worden, tenzij Ubisoft mongolen heeft ingehuurd.

 20.   
  r-tak's avatar

  Alias schreef, "

  ”indo1991″ schreef, "Waneer komt die uit voor de ps3?"

  Assassin’s Creed 2 zal 17 november verschijnen voor de Xbox 360, PlayStation 3, PC en PlayStation Portable.
  😉 "

  voor de PSP komt het spel ‘Assassins Creed:Bloodlines’ uit. Als een Ps3 speler dat spel heeft uitgespeeld (dat PSP spel dan) en je dat op een of andere vage manier linkt aan Playstation 3, dan krijg je 6 nieuwe wapens in je Assassin’s Creed 2. Nogal flauw voor XBOX 360 spelers, maarja.

 21.   
  r-tak's avatar

  ”7lotus94″ schreef, "Ik geloof dat ik iets mis…

  Je kon ook dochters versieren, en als je pech had moest je wegrennen voor boze vaders
  http://tweakers.net/nieuws/60309/ubisoft-onthult-meer-details-van-assassins-creed-ii.html

  Voor de rest een leuke previeuw, jammer dat hij nog niet uit is!"

  Die man zei enkel dat Ezio zo snel kon rennen en springen omdat hij, voordat hij veraden werd, soms werd betrapt door de vaders van de mooie meisjes die hij aan het versieren was. Maar ik zag volgens mij in een trailer dat je wel mensen kon omkopen om bijvoorbeeld je doelwit af te leiden. En dan zag je hem dus 2 vrouwen te betalen om dat te doen. Maar als het zo is zoals jij het zegt lijkt mij dat ook heel gaaf.

 22.   
  Fox's avatar

  wanneer komt deze ” topper” dan uit??? 😥
  kan niet wachten 👿 deel 1 had je dan wel in een 5 uur uitgespeeld(+ de meeste bonusen).

  dit keer hoop ik dat het wat langer is ( meer side mission’s)

 23.   
  WiggerSL's avatar

  HONDERD KEER DE PREVIEW GELEZEN, EN ONTELBAAR KEER DE TRAILER BEKEKEN!!

  Als iets in mijn straatje past is dit het wel.
  Ubisoft heeft zoals ik tot nu toe zie elk foutje eruit gehaald.
  Maar, behoort Altaïr tot één van de voorvaders van Ezio? Wil ik gewoon even weten uit nieuwsgierigheid…

  Grtz,, WiggerSL

 24.   
  assasinyocreed's avatar

  egt vette game 19e ga ik m meteen kope!!! 🙄 🙄 8) 8) 😀

 25.   
  Disnoxxio's avatar

  De Q in het verhaal is geniaal lijkt mij

 26.   
  shaggie's avatar

  😮 vind wel wappie 😛

 27.   
  klacko's avatar

  Alias schreef, "

  ”indo1991″ schreef, "Waneer komt die uit voor de ps3?"

  Assassin’s Creed 2 zal 17 november verschijnen voor de Xbox 360, PlayStation 3, PC en PlayStation Portable.
  😉 "

  moet je even verbeteren 17 november in amerika, 19 november hier in europa. heb de white edition al besteld en heb hem meteen binnen

 28.   
  klacko's avatar

  Don-Enbasso schreef, "

  ”WiggerSL” schreef, "HONDERD KEER DE PREVIEW GELEZEN, EN ONTELBAAR KEER DE TRAILER BEKEKEN!!

  Als iets in mijn straatje past is dit het wel.
  Ubisoft heeft zoals ik tot nu toe zie elk foutje eruit gehaald.
  Maar, behoort Altaïr tot één van de voorvaders van Ezio? Wil ik gewoon even weten uit nieuwsgierigheid…

  Grtz,, WiggerSL"

  blijkbaar wel, want hij is ook weer een voorvader van Desmond.
  Maar misschien is Altaïr wel van moeders, en Ezio van vaders kant ofzo."

  nee volgens mij zijn altair en ezio neven

 29.   
  medieval2=cool's avatar

  kom dit uit voor de wii? 😕

 30.   
  Whow's avatar

  nog 2 uur en 28 min
  als ik het geld had kocht ik hem 😥
  geweldige game!!! 😀

 31.   
  Boxer's avatar

  LOL, die klok begint gewoon weer bij 2 dagen! 😆

 32.   
  Whow's avatar

  haha lol nu nog 1 dag en 14 uur 30 min
  😀
  kan niet meer wachten