GamersNet goes E3

Vroeger was de E3 nog hét evenement van het jaar, maar de keuze voor kleinschaligheid zorgde de afgelopen twee jaar voor een matige E3. Dit jaar moet de beurs Los Angeles weer helemaal op z’n kop zetten. GamersNet is straks in Los Angeles aanwezig en we blikken alvast vooruit op de E3 2009. Lees snel verder…

De Electronic Entertainment Expo is al sinds midden jaren ’90 van de vorige eeuw een begrip in gamesland. De mooiste booth babes, spectaculaire presentaties en grote onhullingen zorgden ervoor dat Los Angeles de ‘place to be’ was medio juni-juli. Na de E3 van 2006 kwam echter iemand op het briljante idee om de beurs kleinschaliger te maken en zo een select groepje aanwezigen beter te kunnen informeren over alle nieuwe games. Zoals we weten resulteerde dit in twee matige edities in 2007 en 2008, waarbij zelfs getwijfeld werd over het voortbestaan van de beurs.

Anno 2009 kunnen we onze gamersharten gelukkig weer ophalen, want de E3 2009 belooft een stuk spectaculairder te worden. Publiek is nog altijd uitgesloten, maar wel laat men een veel grotere groep pers en professionals toe. Daarnaast hebben ook enorm veel bedrijven een plekje op de beursvloer, waardoor het er alle schijn van heeft dat de E3 dit jaar weer ouderwets gaat knallen. Niet in de laatste plaats omdat GamersNet straks in Los Angeles twee man sterk van de partij is om alles met eigen ogen te aanschouwen en hands-on te gaan met veel aankomende topgames!

Om alvast in de stemming te komen, blikken we met enkele redactieleden vooruit op de E3 2009. De vraag waar het allemaal om draait: “Wat verwacht jij van de E3 2009?”

Michiel Brunsveld

Samen met mede-hoofdredacteur Peter Stout heb ik de bijzonder prettige taak om het debuut van GamersNet op de E3 te verzorgen. Naast het feit dat ik gewoon heel veel zin heb in de beurs, staat ons dit jaar erg veel te wachten. De eerste mededelingen over een nieuwe generatie consoles laten nog wel op zich wachten, dus iedereen moet sowieso de nadruk op games leggen. En die games zijn er zeker!

Sony heeft met titels als God of War III, Heavy Rain, en Uncharted 2 heel wat in huis en Microsoft kan in elk geval vertrouwen op games als Halo 3: ODST en Alan Wake. Nintendo heeft allicht meer te melden over Zelda en misschien komt die besnorde loodgieter ook weer aan bod. Toch zijn er zeker meer bedrijven om goed in de gaten te houden. Rockstar met Max Payne 3 en Red Dead Redemption, Activision met Modern Warfare 2 en Singularity of Ubisoft met Assassin’s Creed 2, Beyond Good & Evil 2, I Am Alive en wellicht wel weer een teken van leven van de nieuwe Splinter Cell.

Hoe langer ik er over nadenk, hoe langer de lijst met games wordt die mogelijk getoond worden of zelfs speelbaar aanwezig zullen zijn. Army of Two: The 40th Day, Tekken 6, The Saboteur, Battlefield: Bad Company 2… waar houdt het op? Het moge duidelijk zijn dat de E3 heel wat te bieden zal hebben. GamersNet is in er elk geval bij en ik hoop jullie straks van veel (hands-on) previews te kunnen voorzien.

Marjolein van Diejen

De E3 is dit jaar weer helemaal terug. Ik kijk heel erg uit naar meer informatie over Bioshock 2 en ook naar nieuwe game van Peter Molyneux ben ik best benieuwd. De grote games en aankondigingen zijn niet het enige waar ik meer over denk te gaan horen op de E3, want ook van games zoals Ninokuni: The Another World van Studio Ghibli, waar je een dik boek bij geleverd krijgt dat je ook echt moet gebruiken in het spel, verwacht ik veel en hoop ik ook veel te zien.

Voor de PlayStation Portable zal dit een goede E3 worden. We zullen wellicht meer kunnen zien van onder andere LittleBigPlanet, maar ook andere potentiële PlayStation Portable-toppers zoals Rock Band Unplugged, Motorstorm en natuurlijk Assassin’s Creed zijn hopelijk aanwezig.

Voor de Wii zullen er wellicht wat meer volwassen games te zien zijn, in navolging van onder andere MadWorld en The Conduit. Van Nintendo verwacht ik uiteraard meer informatie over de nieuwe Zelda, maar ik vrees dat het daar bij blijft. Overigens hoop ik wel dat we van Nintendo dit jaar iets beters krijgen dan vier hupsende PR-medewerkers op een podium…

Jonah Knulst

Ik denk dat de E3 dit jaar één van de spannendste ooit wordt, aangezien de strijd tussen de Xbox 360 en PlayStation 3 nu echt op gang aan het komen is. Microsoft moet met goede games aankomen, anders blijft het een erg leeg vierde kwartaal voor de Xbox 360, terwijl deze het vorig jaar juist zo goed deed. Misschien een nieuwe IP van Microsoft of een derde partij in de maak?

Sony daarentegen doet het op softwaregebied geweldig, maar een prijsverlaging zou de PlayStation 3 zeker goed doen. Vooral met aankomende toppers als God of War III en Heavy Rain, die simpelweg system-sellers zijn, is een prijsverlaging een must.

Nintendo moet, net zoals Microsoft, met echte hardcore games aankomen, anders zal menig gamer zijn Wii gaan verkopen. Persoonlijk wacht ik op een nieuwe Zelda, Star Fox, F-Zero, Kid Icarus of een volledig nieuwe IP, maar ik verwacht nog eerder Wii Music 2. Natuurlijk komen de derde partijen nu op gang, maar het is Nintendo die altijd de magie naar hun consoles heeft gebracht.

Peter Bouwman

Vorig jaar viel de E3 natuurlijk een beetje tegen, maar 2008 was een fantastisch jaar wat games betreft. Een vervelend effect van een fantastisch gamejaar zijn de hooggespannen verwachtingen voor het jaar daarop. Daarom probeer ik mijn verwachtingen een beetje te temperen.

In tegenstelling tot vorig jaar vertrouw ik dit jaar het meeste op Sony. Het lijkt erop dat zij eindelijk een beetje uit de startblokken komen met games als Uncharted 2: Among Thieves en Heavy Rain. Microsoft is volgens mij het zorgenkindje van 2009, want Halo 3: ODST, wat slechts een uitbreiding is, is de enige game waar ik veel van verwacht. Zal Microsoft met een verassing komen? Daarnaast verwacht ik niet dat Nintendo met veel hardcore titels gaat komen, want de mensen die zeggen dat Nintendo zich dit jaar moet bewijzen voor de harcore-gamers hebben het mis. Nintendo hoeft zichzelf helaas niet te bewijzen, want ook zonder de harcore-gamers zijn hun verkoopcijfers absurd.

Naast de grote drie houd ik vooral Bioware nauwlettend in de gaten. Ik wil zo snel mogelijk meer zien van Mass Effect 2 en mijn Star Wars-hart versnelt bij alle beelden van Star Wars: The Old Republic. Daarnaast kan ik niet wachten op informatie van Assasin’s Creed 2, Bioshock 2 en de nieuwe Thief. En Ubisoft, waar blijft Splinter Cell Conviction!?

Remco Molenaar

Eindelijk snapt de organisatie het; de E3 moet groots zijn. Hamburgers à acht dollar met een calorieaantal van vier cijfers, opgespoten voorgevels en honderveertig decibel uit de speakers. Heb je in Amerika de grootste bek, dan ben je de beste. Wat dat betreft móét editie 2009 wel beter worden dan zijn voorganger. Het is een chaos, het is druk, het is duur, dat zeker. Maar het is een wezenlijk deel van de E3.

Ik heb inmiddels mijn redactionele taken bij GamersNET moeten neerleggen, ook iets met drukte trouwens. Het gevolg is dat ik een stuk minder goed op de hoogte ben van wat ons in de eerste junidagen te wachten staat. Helemaal genezen zal ik nooit, dus zal ik met name na de persconferenties van Microsoft, Sony en Nintendo de website heel goed in de gaten houden. Ten eerste omdat GamersNET voor het eerst live aanwezig is in the City of Angels en ten tweede omdat een nieuwe Halo, Grand Theft Auto, Guitar Hero, Fallout, Starcraft, Zelda of Mario mijn hartje nog altijd sneller laat kloppen. De E3 is weer net zo groot als vroeger en de uitgevers kunnen er simpelweg niet omheen. Ik wil weten wat er komend najaar te spelen valt en de E3 zal uit zijn voegen barsten van alle grote aankondigingen.

Aftellen…

Zoals je hebt kunnen lezen, en ongetwijfeld zelf ook al wel wist, zijn de verwachtingen hooggespannen voor de E3 2009. Het aftellen tot de eerste dagen van juni is begonnen, dus blijf GamersNet scherp in de gaten houden voor alle heetste nieuwtjes en natuurlijk veel previews van aankomende topgames. Wij hebben er in elk geval al heel veel zin in!

  1.   
    Rise Against's avatar

    Wat zou ik daar ook graag heen willen 😮 Nou ja, ik kijk er al vast naar uit om het verslag van de E3 te lezen!

  2.   
    Lode's avatar

    Ben wel benieuwd nu! 🙂

  3.   
    Machtaman's avatar

    2de Pic ROFL 😆 en de eerste pic moet oud zijn. N Gage en Budokai Tenkachi 1 en 2005??

  4.   
    Kenneloth's avatar

    Het is mijn 1x gelukt om op de E3 aanwezig te zijn. Via via wat kunnen regelen. 🙂

    Ik moet zeggen dat het, het mooiste is wat me is overkomen.

  5.   
    ckerigon's avatar

    SHIT!!
    Ik moet bij de GN CREW!! 😛

  6.   
    Daodan's avatar

    Vet jongens, superstoer dat jullie nu zelf bij de E3 aanwezig gaan zijn! Laat die live reports maar komen. 😛

  7.   
    jungler's avatar

    word weer zalig 🙂

  8.   
    brend5's avatar

    wat lijkt het mij vet om daar te zijn al die vette games
    ik smeek jullie mag ik mee

  9.   
    Rock-in's avatar

    GVD! Stelletje….!

    Tsss jullie wel naar de E3. 😥

    Heb iig een goede tijd daar en zorg aub voor veel foto’s en footage. 😉

  10.   
    X-doos's avatar

    Ik wil ook :D! Bij EA.com kun je kaarten winnen geloof ik, heb meegedaan, nu alleen nog maar hopen 🙂

  11.   
    Kpyne's avatar

    ik zou daar zo graag naartoe willen! misschien gebeurt dat nog wel eens 😉
    kan niet wachten voor een verslag

  12.   
    wiebeg's avatar

    Sir Kenneloth schreef, "Het is mijn 1x gelukt om op de E3 aanwezig te zijn. Via via wat kunnen regelen. 🙂

    Ik moet zeggen dat het, het mooiste is wat me is overkomen."

    Dit is de eerste E3 maat????????????? Hoe ben je er al een keer geweest via via dan? kun je toekomst rijzen?

  13.   
    delta62's avatar

    Ik ben benieuwd wat er allemaal gaat komen. Ik verwacht wel wat van microsoft, zoals de nieuwe DLC voor gta IV en Halo 3 ODST filmpjes.

  14.   
    Baz's avatar

    wiebeg schreef, "

    ”Sir Kenneloth” schreef, "Het is mijn 1x gelukt om op de E3 aanwezig te zijn. Via via wat kunnen regelen. 🙂

    Ik moet zeggen dat het, het mooiste is wat me is overkomen."

    Dit is de eerste E3 maat????????????? Hoe ben je er al een keer geweest via via dan? kun je toekomst rijzen?"

    ”De Electronic Entertainment Expo is al sinds midden jaren ’90 van de vorige eeuw een begrip in gamesland.”

    ik wou dat ik er heen kon 🙂

  15.   
    obit1996's avatar

    OAH waarom ik wil zoo graag naar de E3 gaan maar het is f*cking school!! 😥

  16.   
    michael88's avatar

    mag ik meee? 🙁 😛

  17.   
    Sa.'s avatar

    ik wi naar de E3!!!!!
    😥 😥 😥