3 on 3 NHL Arcade

NHL is een sport voor echte mannen. Sterk, stoer en behendig met een stick op het ijs. In 3 on 3 NHL Arcade zijn we echter getuige van een luchtige aanpak van deze mooie sport. Of deze arcadegame misschien wat voor jou is, lees je in deze review.

3 on 3 NHL Arcade heeft voor de verandering alles in de titel zitten om de game mee te beschrijven. Het gaat over ijshockey, in het bijzonder de NHL, de game kent een arcadegameplay en dito uitstraling, en je speelt 3-tegen-3 wedstrijden. Bijna goed, want eigenlijk speel je met drie veldspelers en een goalie, alleen is de beschermer van je goal nauwelijks te besturen. Hooguit kan je wat onhandig heen en weer bewegen en af en toe de puck weer naar een veldspeler passen, maar het echte werk moet toch van de mannen op het veld komen. Die 3 on 3 is dus nog best een adequate omschrijving.

Ander gezicht

Dat we hier met een arcadegame te maken hebben, heeft nogal wat consequenties. Je kunt met diverse grote namen en bekende gezichten het gladde veld betreden, maar de gameplay is behoorlijk aangepast ten opzichte van de gewone games omtrent ijshockey die we jaarlijks voorgeschoteld krijgen. De besturing is in eerste instantie lekker toegankelijk en eenvoudig gehouden, dus zonder al teveel moeite kan je wisselen van spelers, passen, schieten of een draai maken om tegenstanders op het verkeerde been te zetten.

NHL Arcade kent echter nog een ander gezicht, want als je liever meer uitdaging en diepgang zoekt, is het zelfs mogelijk om over te stappen op de Skill Trick-besturing uit NHL 09. Dit maakt de besturing voor de ervaren gamer, of mensen die iets meer tijd in de controls willen steken, een stuk interessanter. Computergestuurde goalies zijn daarnaast niet heel eenvoudig te passeren, waardoor je met een meer gevorderde besturing het jezelf een stuk makkelijker kunt maken om punten te scoren. Toch is het type besturing gewoon een keuze die je hebt, wat de game zeer speelbaar maakt voor gamers met verschillende achtergronden.

Spel zonder grenzen

De echte kracht en vooral ook de fun-factor van deze game komt pas tot uiting wanneer er speciale power-ups op het veld komen te liggen, waardoor het verloop van een wedstrijd ineens razendsnel kan veranderen. Het is mogelijk dat er ergens op de baan een blok ijs komt te staan die je moet omzeilen of, een beetje flauw, een banenschil waardoor je even de controle over een speler kwijt bent. Het is ook mogelijk dat er met de spelers iets gebeurt. Een speler kan door een bepaalde power-up bijvoorbeeld tijdelijk veel sneller schaatsen, harder schieten of hij is even extreem sterk. Als je geluk hebt komt er een power-up die de goalie van je tegenstander voor een aantal seconden zo groot als een muis maakt, waardoor scoren wat makkelijker kan zijn, of is je eigen goalie tijdelijk extra groot en zal een tegendoelpunt niet zo snel vallen.

NHL Arcade is echter een spel zonder grenzen, want je hoeft niet te vrezen voor de regels of formaliteiten die normaal gesproken bij ijshockey horen. Beuk tegenstanders de baan uit of geef zonder problemen de goalie van de andere partij een flinke body check als hij het lef heeft om iets van z’n doel te komen. Zodoende zijn partijtjes snel en agressief op een leuke manier.

Conclusie

3 on 3 NHL Arcade is inmiddels voor €7,99 uit de PlayStation Store te plukken en zal vanaf 11 februari voor 800 Microsoft Points via Xbox Live te downloaden zijn. Wat rest is de grote hamvraag: is dit een arcadegame die je echt in huis moet halen of kan je hem gewoon lekker negeren? De waarheid ligt wat mij betreft in het midden.

Verwacht je een spel met uitdagende spelmodi, veel aankleding en mogelijkheden, dan is dit niet jouw ding en voelt het meer aan als een dure, casual add-on voor een gewone NHL-game. Zoek je een luchtige afwisseling op het ijs met een vlotte gameplay en niet al teveel gedoe eromheen, dan is het de kleine investering zeker waard om alleen of met vrienden lokaal en online af en toe wat bizarre potjes ijshockey te spelen. Dat de game zo weinig om het lijf heeft en nauwelijks echte variatie biedt, zorgt er uiteindelijk voor dat het cijfer blijft steken op een kleine voldoende.

  1.   
    nickykolkie's avatar

    niks voor mij xD ;p

  2.   
    mitchelltje9's avatar

    lol wtf is dit nou weer 😆

  3.   
    game_expert's avatar

    kheb de demo gespeelt ik vond het wel lollig ! 😛

  4.   
    Ken2BE's avatar

    Ziet er wel tof uit om zo is met 2 te doen.
    Is er ook een demo van???

  5.   
    ChielB's avatar

    Er is een demo van, als het goed is al in de PlayStation Store en wellicht vanaf woensdag ook op Xbox Live.

  6.   
    Ken2BE's avatar

    Dan ga ik hem zeker eens downlauden.