Moto Racer DS

Een zeer strenge winter hebben we in Nederland al jaren niet gehad, waardoor de modder in ons kikkerlandje het hele jaar door lekker zacht en blubberig blijft. Dus doe je helm op, trek je motorlaarzen aan en kom racen in de blub!

Assortiment

Het zal niemand ontgaan zijn dat er op de Nintendo DS absoluut geen gebrek is aan spellen die eigenlijk niks met gamen te maken hebben. Zo kunnen we onszelf al trainen in duizend en één disciplines, van kalligraferen tot het verbeteren van je gezichtsspieren en van het bijhouden van je budget tot het klaarmaken van haute cuisine.

Daardoor valt het op dat het aanbod van een aantal andere genres nogal schaars is, en racegames zijn daar zeker één van. Mario Kart DS is natuurlijk geweldig en Diddy Kong Racing was ook best te pruimen, maar meer heeft Nintendo’s gouden ei niet te bieden. Moto Racer DS is helaas geen sterke toevoeging aan het assortiment, want deze game is op alle punten ondermaats.

Worstelen met de besturing

Moto Racer DS is een racespel dat om motoren draait. Zo kun je onder andere meedoen aan races op een circuit, maar een motocross op een dirttrack behoort ook tot de mogelijkheden. Je zou verwachten dat het besturen van een zware motor met een motorinhoud van een liter behoorlijk anders is dan het berijden van een crossmotor met slechts een kwart van dat vermogen, maar Moto Racer DS weet dit helaas niet waar te maken.

Sowieso ben je continu aan het worstelen met de besturing. Het spel biedt je de mogelijkheid om de tweewielers op een traditionele manier te besturen, dus met de vierpuntsdruktoets, maar je kunt ook van links naar rechts sturen door de stylus over het touch-screen te bewegen. Helaas blijken beide manieren in de praktijk niet te werken. In het eerste geval heb je totaal geen controle over de motor en zul je constant naast het circuit belanden doordat je óf niet stuurt of juist te scherp. Bij de touch-screen besturing zit het euvel in het feit dat je niet goed op het scherm kunt kijken en de motor te langzaam reageert op jouw bewegingen.

De races op de circuits zijn behoorlijk pittig, maar dat is te verwachten van een spel met motoren. De verzorging is op dit punt in orde, aangezien je aan diverse kampioenschappen mee kunt doen om uiteindelijk de titel in de wacht te slepen. De motocrossraces op de dirttracks zijn op een zelfde manier opgebouwd en hierin is het zaak om als eerste over de finish te komen. Daarnaast is ook te kiezen voor de stunt-optie, waarbij het de bedoeling is om zoveel mogelijk punten te scoren. Helaas is het arsenaal aan verschillende trucs niet erg uitgebreid, waardoor deze modus al snel in herhaling valt en voor beperkte tijd houdbaar is. De laatste optie is ook niet bijzonder sterk en laat je rijden op openbare wegen. Racen op een uitgestorven circuit is al lastig, zodat scheuren over straat al helemaal een drama wordt door het irritante en drukke verkeer dat constant in de weg zit. Iets leuker is de challengemodus, waarbij je op een bepaald punt in het circuit, vaak een snelweg, zo hard mogelijk moet rijden. Helaas is dit lang niet genoeg om van Moto Racer DS een goed spel te maken, om nog maar te zwijgen over de houdbaarheid hiervan.

Conclusie

Moto Racer DS is geen goede toevoeging aan de karige racecatalogus van de Nintendo DS. Zo heeft het spel te kampen met een slechte besturing en aangezien motorracespellen vaak al behoorlijk pittig zijn, maakt het Moto Racer DS haast onspeelbaar.

Grafisch ziet het er maar net voldoende uit, maar het geluid stelt niet veel voor. Inhoudelijk gezien weet Moto Racer DS gewoon te weinig leuks te bieden, waardoor we het spel niet kunnen belonen met een voldoende.

Meer Moto Racer DS

 1.   
  nanathan's avatar

  Ik heb moto racer2 nog ergens liggen voor de pc, zelfs dat spel lijkt beter als ik deze revieuw lees.

 2.   
  ckerigon's avatar

  Het ziet er ook niet uit he xD

 3.   
  gebruiker50081's avatar

  dom spel

 4.   
  Pumbajeffrey's avatar

  nou ik vond het eigenlijk wel meevallen.. Het spelen is wel erg wennen omdat het gehele beeld meedraait o0p het moment dat je de bocht ingaat… Maar kon het aardig onder controle houden (echter werd ik wel de hele tijd ingehaald waardoor ik concludeer dat ik vast iets fout doe).

  Echter heb je wel errug gelijk wat betreft het telkens ‘net niet’-gevoel

 5.   
  Teunb's avatar

  Ziet er erg slecht uit, maark hou ook niet van DS spellen en ik heb ook niet zo’n ding, klein en lelijk beeld vind ik, koop dan een psp met midnight club dr op ofzo, kan je ook motorrijden maar dan met mooier beeld enzo…

 6.   
  Gtapc's avatar

  Ik vind ong. alle spellen voor de DS niet goed gemaakt. Slecht geluid valt soms wel mee maar het beeld kan echt wel veel beter! Ik vind het wel origineel dat je de besturing met alleen de stylus kunt doen en als je de stylus niet fijn vindt kun je de A, B , Y enzo… gebruiken. Maar waarom alweer een race spel??