2008: GamersNet-Crew Game Top 5

Geheel volgens de wetten van de gamebusiness blikken we zo rond kerst met de gehele crew weer terug naar het afgelopen jaar. Het gamejaar 2008 was voorbestemd om, hoe cliche, de afgelopen jaren weer te overtreffen. Of dit ook zo was lees je in ons eindejaarsoordeel…

2008…

Fitna, Gerard Joling die topper af is, de kredietcrisis, Obama for president en Natasja Froger die op een houtje bijt… het hoogtepunt van 2008 zal voor velen onder ons anders zijn. Gamers hebben natuurlijk maar één prioriteit en dat zijn games. Zoals gezegd was 2008 voorbestemd om 2007 op alle fronten te overtroeven. Maar is dat nou ook werkelijk zo? Voor mijn gevoel is de stroom echte topgames dit najaar eerder gestopt dan vorig jaar, maar ik kan er volledig naast zitten. Misschien komt het omdat ik mijzelf het afgelopen jaar meer dan ooit heb geirriteerd aan de eeuwige sequels die in veel gevallen ook nog eens tegenvielen. Tel daar ook nog eens een stel games bij op die dusdanig gehyped werden dat ze uiteindelijk, op zijn zachtst uitgedrukt, erg tegenvielen… Des te ongeloofwaardiger is het feit dat mijn persoonlijke lijst van 2008 aangevoerd wordt door deel zesentachtig van Tomb Raider. Miss Croft krijgt echter het voordeel van de twijfel omdat zij niet alleen de babe der babes in de gamebusiness is, maar ook omdat ‘gamen’ en ‘Tomb Raider’ synoniemen zijn. Helaas is niet iedereen het met mij eens, niet in de laatste plaats mijn medecrewleden, maar hey… daar zijn lijstjes voor.

Er wordt wel eens gezegd dat het leven bestaat uit cijfers en keuzes. Nu willen we bij GamersNet ons wel onderscheiden, maar ook wij komen niet onder de geijkte lijsten uit die door zoveel collega’s van ons worden gehanteerd. Net zoals in de vorige jaren hebben we er dus voor gekozen om onze favoriete top vijf nog maar eens te benoemen en daarbij onze persoonlijke verwachtingen, frustraties en highlights uit het afgelopen jaar te spuien. Cijfers en keuzes dus… We realiseren ons natuurlijk dat het persoonlijke voorkeuren zijn, maar wie uit de schier oneindige lijst topgames van het afgelopen jaar nog steeds geen keuze heeft kunnen maken, uiteraard vooropgesteld dat diegene nog harde euro’s in zijn knip heeft zitten, kan het wel eens handig zijn om geconfronteerd te worden met een samenvatting van het jaar 2008, gezien door de bril van de GamersNet crew.

Ik kan mij voorstellen dat je als je aan het jaar 2008 denkt, niet alleen maar games aan je voorbij ziet trekken. Als ik de rijen bij de plaatselijke gameboer, de gemiddelde Mediamarkt of onze eeuwige Volendamse speelgoedreus bekijk, dan wijst niets er op dat de economische crisis of wat daarvoor door moet gaan, invloed heeft op het koopgedrag van gamers. Aan de uitgebreide keuze kan het dit jaar in ieder geval weer niet liggen want 2008 bracht ons een massa aan games. Goede games… maar ook wanproducten. Natuurlijk moeten in de eerste categorie genoemd worden: Grand Theft Auto IV, Resistance 2, Race Driver GRID, Saints Row 2, Fallout 3, LittleBigPlanet, Gears of War 2, Super Smash Bros. Brawl, Fable 2, Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, Far Cry 2, Call of Duty: World at War, de twee eeuwige footies FIFA en PES en last but nog least de band-sims Guitar Hero: World Tour en Rockband. Natuurlijk vergeet ik er op deze plaats veel, maar wat mij meer dwars zit zijn de mislukkingen van het afgelopen jaar met als absoluut dieptepunt Haze.

Maar voordat ik afgeschilderd ga worden als de meest negatieve hoofdredacteur van 2008 wil ik toch graag nog even kwijt dat ook ik mij het afgelopen jaar weer verloren heb in games en enorm heb genoten van al het moois wat uitgekomen is, ook al stond er vaak een tweetje, een drietje of zelfs een IV’tje achter of was het een vervolg op iets wat we eigenlijk al kennen. Vergeef me, je zult begrijpen dat ik 2009 niet alvast ga bestempelen als de overtreffende trap van 2008, maar het belooft weer heel wat te worden. GamersNet gaat uiteraard door met het brengen van het laatste nieuws, de coolste previews en vetste reviews (check binnenkort de Fast Forward serie die weer van start gaat!), dus we hopen jullie volgend jaar allemaal weer op onze site te verwelkomen.

Ik wens jullie, uiteraard namens de hele crew, hele fijne kerstdagen en een geweldig 2009.

Peter Stout
Hoofdredacteur GamersNet

De crewmembers

Teun van den Heuvel

Beste games:
1. Super Smash Bros. Brawl. Heel erg jammer dat wij als Europeanen deze game zo laat hebben mogen ontvangen. Iedere fan hield de Dojo trouw bij, bekeek alle filmpjes van gelukkige Japanners en Amerikanen en kon niet wachten om deze game te spelen. Helaas was daarom de sensatie allemaal wat bekoeld toen Brawl dit jaar naar ons toe kwam. Desalniettemin een dijk van een game.

2. God of War: Chains of Olympus. Dit jaar heb ik een PSP aan mijn collectie toe mogen voegen. Toen op de crewmeeting bleek dat we nog een God of War goodie hadden (inclusief game), glinsterden mijn oogjes als die van Peter bij een willekeurige goodie. Niet verwonderlijk dat hij met het Kratos figuur naar huis ging. Ik verdiende (lees: confisqueerde) de game. En wat een game! Als fan van de serie kwam ik met CoO helemaal aan mijn trekken. Dat belooft wat voor God of War 3…

3. LittleBigPlanet. Een ontzettend origineel concept, dat zo diepgaand is als je het zelf maakt. Dat maakt het voor iedereen toegankelijk en zorgt er voor dat je nooit alleen zult spelen met de Sackboys. Origineel, vermakelijk en een revolutie op het gebied van user generated content.

4. Fallout 3. Een legendarische serie met een erg veelzijdig derde deel. Het sfeertje dat er hangt, de gevolgen van je keuzes, de vele eindscenario’s… Fallout 3 is gewoon enorm compleet en mag niet missen op je PC of console.

5. Zack & Wiki: Quest for Barbaros’ Treasure. Het adventuregenre nieuw leven ingeblazen op een console die daar perfect voor lijkt; de Wii. Helaas wordt dit gat in de markt nauwelijks ingevuld. Gelukkig laat Zack & Wiki zien dat de Wii niet alleen aan hoeft voor Nintendo’s games.

Slechtste game:
Er zijn me wat misbaksels voorbij gekomen dit jaar! Een enkel geval mag nog blij zijn met een functie als onderzetter voor het pannetje boerenstamppot zoals m’n moeder die maakt. De Wii is het mikpunt geworden voor veel casual rommel, maar ook filmgames ontkomen niet aan het stereotype. Iron Man was inderdaad érg slecht.

Hoogtepunt 2008:
Ik ben blij dat ik ieder jaar weer kan zeggen dat GamersNET zich als een raket ontwikkelt. En dat geldt ook intern, wat zich weer uit in erg gezellige crewmeetings en de inmiddels traditiegetrouwe trip naar Leipzig. Daar komt nog bij dat Danny me niet één keer publiekelijk belachelijk heeft gemaakt!

Grootste teleurstelling 2008:
Op het moment game ik vooral op mijn Wii, mede door gebrek aan geld voor een andere console. Dat dat een teleurstelling mag heten komt door de zeer matige line-up van Nintendo’s console afgelopen jaar. Het is dat Brawl Nintendo nog redde, maar verder heeft de lijstaanvoerder weinig laten zien. Dat de console zich steeds meer richt op casual games is toch wel heel jammer. Daar heb ik geen Wii voor in huis gehaald! Naast dit debacle heb ik het zelf druk gehad met school en werk, wat helaas in mijn GN-activiteit is gaan hakken. Gelukkig staat dit sinds kort weer op de rails en kan ik er weer lekker tegenaan.

Verwachtingen voor 2009:
2009 wordt het jaar van de Nintendo aankondiging! Fans zeuren (terecht) om een topper, een nieuwe Zelda bijvoorbeeld. Ik gok en hoop dat Nintendo eindelijk eens wat laat zien, wat dan waarschijnlijk het najaar van 2009 wordt. En oh: Operation Flashpoint. Deel één is nog steeds de meest intense en realistische oorlogservaring ooit, deel twee komt in 2009!
Verder gaan we met GamersNET gewoon lekker door met waar we nu mee bezig zijn, maar dan méér en beter natuurlijk!

Sony/Microsoft/Nintendo: Wat gaat de toekomst ons brengen?
Zoals ik al zei denk ik dat Nintendo met een paar flinke aankondigingen komt. MotionPlus komt immers ook komend jaar, met daarbij een heel nieuw scala aan mogelijke games. Ik vrees echter dat de console evenals dit jaar in het niet valt bij de verwoestende line-up van de Xbox 360 en de PlayStation 3. De 360 lijkt daarbij het voortouw te nemen en is voor mij op het moment de meest complete game-ervaring. Ik denk dat het verschil met de PlayStation 3 komend jaar groter wordt, nu ook Metal Gear bijvoorbeeld naar de 360 komt. De PlayStation 3 heeft op zijn beurt weer wat exclusieve games in het verschiet, want God of War 3 en Killzone 2 komen er aan! En stiekem hoop ik nog op een Shadow of the Colossus PS3…

Goede voornemens:
Ik ben aan mijn derde studie bezig, zit op kamers en ben van plan dit nog wel even zo te houden. Flink leren dus. Maar een student is geen student als daar niet het leven van een student bij hoort. Ik zal me dus zeker niet gaan vervelen komend jaar. Ik kan echter niet meer volledig vertrouwen op mijn Wii’tje wat games betreft, dus wie weet komt daar in 2009 een PlayStation 3 of Xbox 360 naast te staan…?

Peter Stout

Beste games:
1. Tomb Raider: Underworld. Het is mevrouw Croft wederom gelukt om mij aan de beeldbuis gekluisterd te laten zitten. Ik word er emotioneel van… *snik

2. Fallout 3. Fallout 3 is de eerste RPG (okee: RPG c.q. shooter) die mij weet te boeien, en dat is een prestatie van formaat kan ik je zeggen. Wat hiervoor verantwoordelijk is? De super-sfeer en de gebruiksvriendelijke interface die mij over de mega-RPG-drempel heen sleurden.

3. Frontlines: Fuel of War. Ik heb niet zo veel met open speelwerelden, maar gelukkig was Frontlines minder ‘open’ dan men beloofde. Ik speel deze game nog steeds.

4. Saints Row 2. Gamen = humor. Need I say more??

5. Okee, een gedeelde vijfde plaats dan: Dead Space en Resistance 2. Met beide games ben ik nog niet klaar, maar ik vermaak me er kostelijk mee. EA heeft met Dead Space naar mijn mening een erg originele game neergezet die helaas niet de waardering kreeg die het verdiende. Resistance 2 verdient een compliment omdat het deeltje een op alle punten overtreft.

Slechtste game:
Beijing 2008, zonder twijfel. Dit is typisch zo’n game waar je je erg op verheugt en die dan zo tegenvalt (lees: onspeelbaar is) dat je na het spelen van slechts één onderdeel plechtig zweert dat je nooit meer een sportgame koopt.

Hoogtepunt 2008:
De Leipzig Games Convention. Bijna alles wat mij lief is om me heen: games, babes, braadworst, bier en mijn medecrewleden. Ik kan niet wachten tot volgend jaar…

Grootste teleurstelling 2008:
Haze. De game zou er goed uit zien, de game zou lekker spelen en ohhh wat origineel zou de nectar zijn. Niets van dit alles bleek waar. Zonde van mijn negenenvijftig euro (en vijfennegentig cent).

Verwachtingen voor 2009:
Ik verwacht in het tweede halfjaar van 2009 op een of andere manier toch wat concrete plannen voor een opvolger van een van de twee consoles en vermoedelijk is dat van de Xbox 360.

Sony/Microsoft/Nintendo: Wat gaat de toekomst ons brengen?
Het laatste bericht is dat de Xbox 360 beter verkoopt dan de PlayStation 3. Ik verbaas mij daar toch behoorlijk over, hoewel de PlayStation 3 enkele dagen geleden ook weer in het nieuws was in verband met de slechte service die Sony levert bij defecte Blu-ray lasers, in tegenstelling tot Microsoft die de problemen met de Red Ring qua service prima opving. Verder hoop ik dat Nintendo heel snel weer eens met een topper komt voor de Wii. Ik spreek te veel mensen die wel een Wii hebben, maar er zelden mee spelen. Overigens geldt dit ook voor de PlayStation Portable, een platform waarvoor gewoon te weinig topgames beschikbaar zijn. En dat is dodelijk voor een handheld.

Goede voornemens:
Ik hoop meer games volledig uit te gaan spelen en niet alleen de eerste levels. Dat ligt deels aan de kwaliteit van de games, maar vooral aan het gebrek aan tijd van mijn zijde. Ik ga dus mijn kostbare tijd beter inplannen.

Verbaast zich het meest over:
Waarom noemt hier helemaal niemand Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots??

Joost Hofman

Wegens tijdgebrek, drukke werkzaamheden, een blerblaag die om melk zeurt en oh ja, ook nog activiteiten die te maken hebben met bovenstaand plaatje, is Joost er niet in geslaagd om op tijd zijn top 5 kenbaar te maken. Helaas Joost, volgend jaar beter!!

Danny Dam Wichers

Beste games:
1. S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky. Hoewel Fallout 3 me meer uren vol plezier heeft gekost, wist Clear Sky me net iets beter te overtuigen van een levende wereld met een echt dreigende sfeer en net wat uitdagender gameplay.

2. Fallout 3.: Oblivion with Guns en een post-apocalyptisch sausje, dat hiermee eigenlijk de eerste plaats mag delen.

3. Call of Duty: World at War. Zo’n beetje de enige lineaire FPS met multiplayermogelijkheid van het afgelopen waar en daarmee verovert het al gauw een plaatsje in mijn hart.

4. Crysis: Warhead. Meer van hetzelfde, maar net wat ik nodig had na enkele maanden PC-gamedroogte.

5. Far Cry 2. Meer hype dan afwisselende gameplay, maar weet dankzij een gebrek aan andere games toch nog net een plaatsje in de top 5 te krijgen.

Slechtste game:
Buiten de bovenstaande top 5 heb ik door gebrek aan games vrijwel niets anders gespeeld het afgelopen jaar. Daarom nogmaals: Far Cry 2 was wel leuk, maar ook flink overhypt.

Hoogtepunt 2008:
Vrijwel alles wat ik in 2008 heb gespeeld was freeform en dat mag ik zeker wel.

Grootste teleurstelling 2008:
2008 was het jaar van de sequels en uitbreidingen, voor de PC althans. Ze waren allemaal wel goed, maar echt overtuigen deed er geen eentje.

Verwachtingen voor 2009:
Komt ‘ie weer: Duke Nukem Forever. En hij gaat nog steeds fantastisch worden!

Sony/Microsoft/Nintendo: Wat gaat de toekomst ons brengen?
Nintendo mag wat mij betreft het zwaardvechten (lees: lichtzwaarden) met de WiiMote eens mogelijk gaan maken. Ik hoop dus op de bijbehorende uitbreiding/vervangende controller. Verder denk ik dat Microsoft alsnog wel met een Blu Ray-speler voor de Xbox 360 gaat komen. Sony zal wel games blijven promoten tot het per toeval op de kaskraker stuit die het nog niet echt gehad heeft. En ondanks dat alles blijf ik op het dit jaar al meerdere malen doodverklaarde PC-platform spelen.

Goede voornemens:
Minder blijven doorspelen terwijl ik al naar bed zou moe….ach wat lul ik nou, daar ben ik gamer voor en dit voornemen breek ik op 1 januari geheid al.

Marjolein van Diejen

Beste games:
1. Saints Row 2. Fun, fun en ook nog eens over the top fun. Tel daarbij de ongelofelijke customisability van je personage op en je weet waarom dit voor mij dé topper is van dit jaar.

2. Soul Bubbles. Een verfrissende en luchtige puzzelgame die mij een aangename verassing bezorgde, met name vanwege de supermooie graphics en de creatieve manier waarop je puzzels op moest lossen.

3. The Lost Crown: A Ghost Hunting Adventure. Ondanks dat ik niet heel hoge verwachtingen had van deze point-and-click game bleek The Lost Crown ongelofelijk spannend te zijn, mede dankzij de gefotografeerde zwart-wit achtergronden en de op locatie opgenomen geluiden.

4. Professor Layton and the Curious Village. Puzzelgames voor de Nintendo DS zijn er al in overvloed, maar toch wist deze game boven de rest uit te steken door de anime-achtig grafische stijl en de puzzels die je hersens echt laten kraken.

5. Fable 2. Deze RPG is erg leuk geworden, maar helaas niet zo leuk als ik had gehoopt. Desalniettemin is het wel een van mijn favoriete games van 2008, al is het maar omdat alle dingen die je doet invloed hebben op het spel en je zo gemeen kunt zijn als je maar wilt.

Slechtste game:
De slechtste game van 2008 was voor mij Luxor: Pharaoh’s Challenge voor de PlayStation Portable. Er komt helaas te veel troep uit voor deze handheld van Sony, maar dit jaar was dit toch wel de ergste. Nog erger zelfs dan My Baby Boy voor de Nintendo DS…

Hoogtepunt 2008:
Mijn hoogtepunt van 2008 was de Leipzig Games Convention. Het was geweldig om te zien wat de toekomst voor in petto heeft qua games en ik genoot dan ook met volle teugen. Minpuntje was wel het ongelofelijke gesnurk van een andere, niet nader te noemen redacteur genaamd Teun.

Grootste teleurstelling 2008:
Nog steeds geen PlayStation Portable games die me ervan hebben kunnen overtuigen dat ik deze handheld van Sony niet heb gekocht als verzamelplaats voor stof maar als gamingplatform.

Verwachtingen voor 2009:
Van 2009 verwacht ik momenteel eigenlijk nog niks, puur omdat ik het nog steeds ongelofelijk druk hebt met de games uit 2008. Saints Row 2 helemaal uitspelen, of toch maar Fable II…?

Sony/Microsoft/Nintendo: Wat gaat de toekomst ons brengen?
Van Nintendo verwacht ik dat ze zich voornamelijk zullen blijven richten op de casual gamer en de hardcore gamers niet geven wat ze zo graag willen: een nieuwe Zelda of een nieuwe Kid Icarus. Voor Sony zie ik het somber in qua handheld, want er lijken opnieuw geen echt goede titels voor de PlayStation Portable uit te komen waardoor het apparaatje opnieuw een jaar stof zal moeten happen onder mijn bed. Van Microsoft verwacht ik dat ze de Xbox 360 steeds meer zullen gaan profileren als een console die niet alleen voor hardcore gamers is, maar ook voor gezellig een avondje met z’n allen een game spelen of lekker een filmpje kijken. Ik denk dat ze hierbij echter niet dezelfde kant op zullen gaan als Nintendo en de hardcore gamers zeer zeker niet zullen vergeten.

Goede voornemens:
Een fatsoenlijke laptop gaan kopen waar de Sims 3 ook op kan, want die wil ik het aankomend jaar zeker niet missen. Daarnaast moet ik mijn kamer misschien iets vaker op gaan ruimen maar ach… dat vergeet ik toch wel weer, zoals elk jaar.

Remco Molenaar

Beste games:
1. Grand Theft Auto IV
Ik zocht in 2008 naar That Special Someone, en vond het in Grand Theft Auto IV.

2. Guitar Hero: World Tour
Geplaagd door krakkemikkige instrumenten kon ik pas na een paar pogingen écht genieten van World Tour. Maar damn, met Hotel California en Sweet Home Alabama zit ik onder de pannen.

3. FIFA 09
“Je moet die bal omlaag koppen! Toch Evert?! Niet dan?!” Mute Youri Mulder en Evert ten Napel, gooi het Engelse commentaar erbij en je hebt de beste voetbalgame ooit.

4. Super Smash Bros. Brawl
Het walhalla voor iedereen die wel wat met Nintendo heeft en één van de leukste multiplayergames van 2008!

5. Gears of War 2
Microsoft verwent ons elk najaar met een heerlijke shooter en Gears of War 2 lag dit jaar onder de boom. Amen!

Slechtste game:
Legendary. Legendarisch slecht. Punt.

Hoogtepunt 2008:
Joost die op de redactieborrel door mijn tuinstoel heen zakte en met zijn Achterhoekse achterwerk beduusd op de grond lag.

Grootste teleurstelling 2008:
Joost had niet eens veel pijn…

Verwachtingen voor 2009:
Uiteraard komen er in 2009 weer scheepsladingen aan vette games uit, maar ik moet eerst maar eens alle toptitels van 2008 uit zien te spelen…

Sony/Microsoft/Nintendo: Wat gaat de toekomst ons brengen?
De Xbox 360 verkoopt op dit moment als een idioot en laat in de Westerse wereld, en soms zelfs Japan, de PlayStation 3 vér achter zich. Ik ben dan ook benieuwd wat voor tegenoffensief Sony in de steigers heeft staan.

Daarnaast is het te hopen dat de dollartekens in de ogen van de dames en heren bij Nintendo even vervagen, zodat ze kunnen zien hoe erg wij met z’n allen zitten te springen om nieuwe topgames en niet op rommel zoals Wii Music of Wii Sports 2.

Goede voornemens:
De poten van alle tuinstoelen afzagen voor de volgende meeting, zodat Joost deze keer wél met een blauwe kont naar huis gaat.

Michiel Brunsveld

Beste games:
1. Grand Theft Auto IV
GTA IV bood zonder twijfel een van de lekkerste avonturen van dit jaar, inclusief een mooie persoonlijke zoektocht en diverse toffe personages. De serieuze insteek vond ik prima uitpakken, de missies waren interessant en de game boeide gewoon de hele tijd.

2. Gears of War 2
Veel werd ons beloofd en gelukkig werd ook heel veel waargemaakt met Gears of War 2. Een langere singleplayer en een briljante multiplayer in de vorm van Horde, zorgen nog altijd voor veel plezier.

3. Left 4 Dead
Valve deed het dit jaar gewoon weer door met Left 4 Dead een game op de markt te brengen met een sublieme multiplayer. Ongeremd knallen en samenwerken staan garant voor eindeloos vermaak.

4. Braid
Braid is misschien niet de bekendste game van 2008, maar het is toch wel een echt meesterwerk. Dit spel verscheen rond de zomer op Xbox Live Arcade en kende dankzij het vernuftige spelen met de tijd een geweldige gameplay vol pittige puzzels.

5. Fallout 3
Voor liefhebbers van RPG’s was er genoeg te genieten in 2008, maar Fallout 3 was toch zeker een pareltje. Veel mogelijkheden om je character naar jouw smaak te verbeteren, een gruwelijk mooi post-apocalyptisch Washington en sterke verhaallijnen. Heerlijk!

Slechtste game:
Golden Axe: Beast Rider was mijn kwelling van dit jaar. Grafisch kon het er nog mee door, maar de gameplay was tenenkrommend. Saai, repetitief en totaal niet uitdagend. Loop hier met een grote boog omheen mensen!

Hoogtepunt 2008:
De afgelopen Ubidays was voor mij echt een hoogtepunt van dit jaar. Twee dagen in het Louvre genieten (en spelen!) van aankomende toppers als Brothers in Arms: Hell’s Highway, Far Cry 2 en nog vele anderen.

Grootste teleurstelling 2008:
Slechte voortzettingen van toffe franchises. Net zoals het eerder genoemde Golden Axe: Beast Rider keek ik ook al erg lang uit naar de nieuwe Turok. Uiteindelijk kwam de game niet verder dan pure middelmatigheid. Eeuwig zonde…

Verwachtingen voor 2009:
Vorig jaar dachten we dat het einde van het jaar niet beter kon en toch lukte het weer. 2009 zal ook weer gaan knallen met hopelijk titels als Heavy Rain, Alan Wake, Mafia 2 en nog vele andere potentiële toppers.

Sony/Microsoft/Nintendo: Wat gaat de toekomst ons brengen?
Microsoft gaat het erg lekker doen, zeker na de laatste prijsdalingen en het opkopen van games als Tekken 6 en Final Fantasy XIII. Sony heeft nog altijd veel werk aan de winkel, maar heeft met Heavy Rain en God of War III genoeg in huis om te knallen. Van Nintendo hoop ik, net als vele anderen, op een nieuwe Zelda en hopelijk wat meer core games. Casual dingen gaan we toch nog wel genoeg zien in 2009.

Goede voornemens:
Op het persoonlijke vlak wil ik mijn Master afronden voor de zomer en gaan samenwonen met mijn vriendin. Daarnaast is het ook een bekend voornemen om GN weer lekker te blijven vullen met nieuws, leuke artikelen en toffe prijsvragen.

Tom Kauwenberg

Beste games:
1. Fable II. Peter Molyneux’ meesterwerkje is één heerlijke achtbaanrit die je tijden vast kan houden. Toch sneu van die enorme co-op desceptie, meneer Molyneux.

2. Saints Row 2. Hetgene wat GTA IV mistte (fun, felle kleuren en zinloos geweld) komt in Saints Row 2 dubbel en dwars terug. En dit keer wél met een eigen, kenmerkende stijl die het voorgaande deel niet had.

3. Gears of War 2. Dé ultieme shooter voor de Xbox 360 met een perfecte multiplayer, co-op en verhaallijn. Aanschouw de gruwelijkheid in pure vorm.

4. Guitar Hero: World Tour. In mijn ogen de meest ultieme muziekgame tot nu toe. Geen ander spel dreef mij immers springend, rockend en schreeuwend door mijn kamer. “NO! SLEEP! ‘TILL BROOKLYYYN!”

5. Far Cry 2. Hoewel ik eerst twijfelde aan Far Cry 2 wist de game me na slechts enkele uren het tegendeel te bewijzen: door Afrika heenraggen met een buggy terwijl je dood en destructie achter je laat is fuck-ing vet.

Slechtste game:
Shaun White Snowboarding was voor mij het meest teleurstellende spel tot nu toe. Ik rende vreugdevol door mijn kamer en sprong meerdere malen op mijn bed toen de game werd aangekondigd, maar mijn enthousiasme verdween als sneeuw voor de zon (haha, de ironie!) toen de gameplayfootage van Shaun White Snowboarding voorbij kwam. Ik hoopte op een realistische snowboardgame die als geen ander de lifestyle van een snowboarder beschreef, het eindresultaat leek echter meer op een teleurstellend spelletje wat niet wist of ie nou voor realisme of een arcade ervaring moest gaan.

Hoogtepunt 2008:
2008 was één groot hoogtepunt: talloze wrede sequels, vele uren online fun en ontelbaar veel nachten doorgamen levend op alcohol, zoutjes en powerdrink.

Grootste teleurstelling 2008:
Dit jaar kende weinig teleurstellingen, al moet ik zeggen dat de aanschaf van mijn Wii wel een teleurstelling was. Voor nog net geen twee weken was het een fantastisch en fris apparaat, maar zodra je klaar bent met Wii Sport merk je al snel dat het slechts een van de weinige leuke spellen is die beschikbaar zijn voor de Wii.

Verwachtingen voor 2009:
Skate 2 wordt heel duidelijk het beste extreme sports-spel, dat is dan ook dé game waarnaar ik het meest uitkijk in 2009. Verder zal mijn gamegedrag in het komende jaar ook niet bijster veel veranderen, dus dat staat weer garant voor een groot aantal avonden doodgamen.

Sony/Microsoft/Nintendo: Wat gaat de toekomst ons brengen?
2008 was in mijn ogen een echt Xbox 360 jaar met een stel kickass titels en een wrede line-up voor gamers als ik, maar wat betreft echte exclusives voor de Xbox 360 zit het nogal krap anno 2009. Wellicht wordt dit een jaar van het PlayStation 3 regime of misschien wel een heuse Wii heerschappij?

Goede voornemens:
Beloftes nakomen, het schooljaar halen met een 9 gemiddeld, zorgen dat Joost me niet al te vaak ontslaat en Trough The Fire And Flames honderprocent’en op Expert. Al zou dat laatste nog wel eens heel onwaarschijnlijk kunnen blijken, en… erh… de rest ook wel een beetje.

Jaap Schlicher

Beste games:
1. Rise of the Argonauts
Met Rise of the Argonauts heeft Codemasters de Griekse mythologie waarlijk tot leven getoverd. Als liefhebber van zowel die mythologie als RPG’s heb ik hier mijn hart aan opgehaald.

2. Brothers in Arms: Hell’s Highway
Het kostte me een nacht om ‘m uit te spelen maar het was wel een waanzinnige nacht. Ubisoft heeft een fantastisch avontuur gecreëerd dat wellicht iets aan de korte kant was, maar desondanks uitstekend vermaakte.

3. Spore
De evolutiesimulator kan natuurlijk niet ontbreken in deze top 5. Will Wright heeft laten zien dat een game zich niet hoeft te beperken tot het hele kleine of het hele grote. Ondanks de ietwat simpele eerste vier fasen is de Ruimtefase toch echt een fenomenale game, vooral qua schaal.

4. Pure
De quadracer van Blackrock Studios heeft voor altijd een plekje in mijn hart. Uiteraard was mijn eerste perstrip een preview van deze game en toen deze uitkwam was ik helemaal verkocht. De razendsnelle actie ‘in the dirt’ heeft me lange tijd niet losgelaten.

5. GTA IV
Niko Bellic heeft niet mijn hart weten te veroveren zoals Tommy Vercetti maar ondanks dat heeft de nieuwe GTA me heel wat speelplezier opgeleverd.

Slechtste game:
Top Spin 3 op de Wii, zie ook ‘grootste teleurstelling’.

Hoogtepunt 2008:
Mijn entree in de GN crew is een absoluut hoogtepunt. Daarmee ook meteen mijn eerste perstrips en reviews. Het is een leuk team en ik ben blij dat ik er een bijdrage aan kan leveren.

Grootste teleurstelling 2008:
Top Spin 3 op de Wii is een grote teleurstelling. Als fan van deel 2 op de PC had ik hoge verwachtingen wat betreft diepgang, maar die was nergens te bekennen. In plaats daarvan schotelde 2K ons een tennisgame voor die moeiteloos wordt ingehaald door een slak die afremt voor de bocht.

Verwachtingen voor 2009:
Het wordt hopen op StarCraft 2 maar dat is allerminst zeker, het is tenslotte een Blizzard game. Verder kijk ik uit naar de line-up van Ubisoft en Codemasters, die ons ongetwijfeld weer mooie dingen gaan brengen in 2009.

Sony/Microsoft/Nintendo: Wat gaat de toekomst ons brengen?
Ik hoop dat de toekomst vooral Nintendo brengt. De innovatieve Wii heeft inmiddels een gebruikersaantal dat niet meer te ontkennen is. Ontwikkelaars zullen dus de Wii moeten aanwenden om veel spelers te bereiken, en dan komen er hopelijk ook wat mooie games uit.

Goede voornemens:
Ik doe niet aan goede voornemens, maar als het moet: ik blijf me inzetten voor GN en ik blijf games spelen. Continuïteit for the win. En daarnaast natuurlijk investeren in hardware. Wellicht brengt 2009 mij een PlayStation 3 (anders ga ik op jacht).

Richard Leurs

Beste games:
1. Gears of War 2
Ik kocht mijn Xbox 360 en stopte Gears of War 2 er in. De eerste twee weken is het spel niet meer uit mijn X-doos geweest. Ik heb mij kostelijk vermaakt met dit spel en zal dit ook nog wel even blijven doen. Kortom, het is gewoon een top spel.

2. Far Cry 2
Qua PC gamen verveelde ik me een beetje, veel interessants vond ik er niet meer uitkomen. Maar toen kwam Far Cry 2, lekker schieten, branden en racen. Soms is het wel wat eentonig maar daar kom ik wel overheen.

3. GTA IV
Deze game heeft twee kanten voor mij. Als eerst vind ik het een heerlijk spel om lekker in aan te klooien, maar uit frustratie zet ik vaak genoeg mijn Xbox 360 uit omdat iets weer eens niet lukt.

4. LittleBigPlanet
User generated content is waar deze game om draait en dit vind ik ook een top idee. Ik heb geen PlayStation 3 maar samen met wat vrienden hebben we best een aantal levels in elkaar gedraaid. Dit was met een controller in de ene hand en een biertje in de andere hand fantastisch om te doen.

5. Fable II
Mijn eerste indruk was dat het spel gewoon nog beter was dan de eerste Fable en die was ook al top. Ik heb het spel misschien niet zo vaak gespeeld maar toch vind ik dat hij in mijn top vijf thuis hoort.

Slechtste game:
Beijing 2008: The Official Video Game of the Olympic Games. Ik heb erg genoten van de Olympische spelen op de TV, maar toen ik deze game ging spelen heb ik snel de TV weer over gezet naar de echte spelen, want zo’n slechte game mag niet aan dit geweldige sport evenement gekoppeld worden.

Hoogtepunt 2008:
Voor mij is dat het kopen van mijn Xbox 360. Ik heb de console nog niet zo lang, maar wat een wereld vol goede games ging er voor mij open. Maar natuurlijk vond ik het ook top dat ik bij GamersNET mocht komen. Tot nu toe heb ik het erg naar m’n zin, alleen die vergaderingen, tja wat moet ik er over zeggen……

Grootste teleurstelling 2008:
Spore is voor mij de grootste teleurstelling van 2008. Ik had heel veel van de game verwacht, maar na vijf uur spelen was ik het toch wel zat. Het begin is leuk maar daarna vind ik het maar niks. Ook vond ik het jammer dat de PSP in 2008 toch echt bijna doodgebloed is.

Verwachtingen voor 2009:
Veel goede games zoals Halo Wars, Sims 3, Killzone 2, Resident Evil 5 enzovoort. Maar ik denk dat we ook wel dat we wat nieuws over een nieuwe console krijgen, dit hoeft natuurlijk geen aankondiging te zijn want van mij mogen de huidige consoles nog wel even mee.

Sony/Microsoft/Nintendo: Wat gaat de toekomst ons brengen?
De PlayStation 3 bezitters kunnen eindelijk met Home aan de slag gaan en dit zal de console een mooie nieuwe feature geven. Microsoft moet van mij echt wat gaan doen aan de Xbox Live content die in Europa uitkomt, en ik denk dat ze dit ook wel gaan doen, maar daar blijft het niet bij want Microsoft heeft vast iets moois voor Xbox Live in petto. Nintendo zal echt iets meer op het online vlak gaan doen, maar ik denk ook dat de Wii en DS originele games gaan krijgen. Samengevat hoop ik dus dat de consoleboeren lekker door blijven ontwikkelen op het online vlak, maar ook hoop ik dat er vele mooie en originele games uit zullen komen.

Goede voornemens:
Ik ga stoppen met roken, maar ja, ik rook niet…. Dus dat voornemen is alvast behaald. Verder doe ik niet echt aan goede voornemens maar als ik er dan toch echt een goed voornemen moet maken, dan zou ik zeggen dat ik wat meer tijd aan sporten wil gaan besten. Het probleem is alleen dat als ik hier aan ga werken dat ik nooit het berichtje ‘achievement unlocked krijg, tja, je bent een gamer of niet.

Dax Pegels

Beste games:
1. Rock Band. Nadat ik deze game in mijn PlayStation 3 had gedaan en samen met een vriend op de gitaar en de microfoon stonden te rocken heb ik het bijna niet meer neergelegd. Met trots speelde ik steeds beter en lukte me die ene solo eindelijk.

2. GTA IV. Er is niets leukers dan na een zware dag een beetje in een willekeurige auto te rijden zoveel mogelijk digitale mensen van de stoep te scheppen en maar je te wanen in een modern wilde westen waar elke kogel wel iemand raakt.

3. Dead Space. Het heeft erg lang geduurd voordat er weer een survival horror uit is gekomen. Omdat Silent Hill 5 en Resident Evil 5 nog op zich laten wachten was dit zeker een heerlijk tussendoortje. Het blijft leuk om een ruimte zombie zonder hoofd in het wilde weg zien te hakken.

4. LittleBigPlanet. Alleen al de schattige Sackboy zou genoeg moeten zijn om in de top 5 te komen. Het is zowel in je eentje leuk als met meerderen. Om net dat ene item te krijgen om die honderd procent te halen voor een level. En dan heb ik het nog niet eens over het maken van je eigen levels. Al na één dag stonden er al schitterende creaties op het netwerk.

5. Guitar Hero: World Tour. Hoewel Rock Band mijn favoriet is blijft Guitar Hero een grondlegger. Met een scala aan vette tracks om op te raggen is het net als Rock Band een lust om die solo te halen.

Slechtste game:
Haze. Ik had zoveel hoop voor deze game. Het zou één van de beste exclusieve shooters voor de PlayStation 3 moeten zijn. Toen ik de game speelde zag het er erg leuk uit maar nadat zelfs op de hoogste moeilijkheids graad het spel binnen luttele uurtjes uit te spelen was en de online mode erg te wensen overliet ging mijn gele Haze uit mijn ogen.

Hoogtepunt 2008:
Voor mij was het grootste hoogtepunt in 2008 de dag dat Rock Band in Europa uitkwam. Ik had het al eerder gespeeld in Amerika en was toen al verkocht nadat ik het gespeeld had in een kleine, warme en donkere kamer. Ik voelde me toen echt een huis-, tuin- en keuken-Rockster.

Grootste teleurstelling 2008:
Een grote teleurstelling in 2008 is toch wel de releasedates van de PlayStation 3. Waarom is het toch steeds zo dat de PlayStation 3 bezitter altijd een half jaar langer moet wachten tot een spel uitkomt terwijl de Xbox- en zelfs de Wii-eigenaren al lang en breed het schijfje kunnen bezitten?

Verwachtingen voor 2009:
Voor de PlayStation 3 staan er een aantal mooie titels op de wachtrij. Neem bijvoorbeeld Final Fantasy XIII en Versus. Alleen al het mysterie wat er bij komt kijken met hier en daar af en toe een trailer waar je na het kijken nog niets wijzer bent geworden. Ik verwacht ook steeds minder exclusives. Maar dat is niet zo heel erg. Ik hoop alleen dat de wachttijd voor de PlayStation 3 games aanzienlijk korter wordt en alles gewoon tegelijkertijd uitgebracht wordt.

Sony/Microsoft/Nintendo: Wat gaat de toekomst ons brengen?
Ik denk dat de toekomst ons minder exclusives gaan brengen. Hoewel dit duidelijk het jaar van de Xbox en de Wii waren hoop ik toch dat met de aankomende titels voor de PS3, Sony wat hoger in het vaandel gaat staan. De toekomst zal ons zeker meer avatar-based games brengen. Het is nu al begonnen met de nieuwe Xbox avatars, Home voor de PlayStation 3 en natuurlijk de Mii’s voor de Wii. Misschien breekt er volgend jaar en all-out avatar-war uit.

Goede voornemens:
Meer gamen, eindelijk een keer een drumstel voor Rock Band óf voor Guitar Hero halen. De gitaren stapelen zich op maar drums blijven uit. Ook wil ik zodra Silent Hill 5 op de planken ligt direct meenemen en mezelf afsluiten van de rest van de wereld om eindelijk weer eens te gruwelen. Ik hoop dat deze Silent Hill mij stil kan krijgen.

Meer Hello Kitty Daily

14/12/2008Hello Kitty Daily 5
  1.   
    mrxthereal's avatar

    Iedereen natuurlijk zijn eigen mening.. daarom hier ook maar even mijn eigen top 5 van dit jaar 😀

      1. Fallout 3
      2. Mass Effect (PC)
      3. Gears of War 2
      4. Left 4 Dead
      5. Burnout Paradise

    En volgend jaar.. tja dat wordt persoonlijk misschien wel het beste jaar tot nu toe. Met Bioshock 2, Mass Effect 2, Maffia 2, Resident Evil 5, Guild Wars 2, Dawn of War 2, Fallout 3 DLC, Empire: Total War, Call of Duty: Modern Warfare 2 en wie weet wat ik allemaal nog wel mis (heb geen PS3) en misschien ook nog wel Thief 4. En dan heb ik het hier dus alleen nog maar over de titels die ik bijna 100% zeker zo vet vind dat ik ze ga halen 8) Ik kan nu al niet wachten :D.

  2.   
    Carmen07's avatar

    Wat mij betreft is 2007 toch gewoon overtroffen als je al zoveel geweldige topgames kunt bedenken voor een top 5 lijstje. Fable 2, Gears of War 2, Dead Space, Little Big Planet, Burnout Paradise… genoeg moois uitgekomen dit jaar. 😀

  3.   
    delta62's avatar

    Gears of war 2 is gewoon de beste jongens

  4.   
    plesticmen's avatar

    hmmm 1GTA 2 Gears of war 3Calofduty4 4Farcry2 5 Needforspeed

  5.   
    NightHawk's avatar

    Fallout 3, LBP en MGS4 waren mijn favorieten dit jaar… teleurstellingen? Veel hoor, van GTA4 en Too Human tot Haze en Wii Music, alleen redelijk goed (gta zeer goed eigenlijk) behalve Wii Music maar toch teleurstellend. Oh ja, Braid was echt zalig, beste downloadable game vind ik, naast wipeout.

    Voor volgend jaar? Hopen op Bioshock 2 en ntrl God of War 3!!! 😉

  6.   
    Codename_black's avatar

    Nou mijn menig dan maar.

    1:Call of duty 4 hoewel ik hem net een week heb vind ik het prachtig.
    2:World in conflict.Speelt gewoon lekker weg.
    3:Making history the calm & the storm.
    4:Star wars battlefront II zalige multiplayer.
    5:GTA IV alleen om de multiplayer het verhaal boeit me niet.

  7.   
    Cirdan's avatar

    Het valt me op dat GTA IV aardig vaak voorkomt. Toch is dat naar mijn mening één van de meest teleurstellende games die ik op mijn PS3 heb gekocht. Daar ging mijn 69.95 euro 🙁

    Top 5 games:

    1: Saints Row 2: Echt een master game met vette humor!
    2: Far Cry 2: mooie omgeving en super om te spelen
    3: Fallout 3: Prachtige spel!(lekker open en ruim)
    4: World in Conflict Sovjet uitbreiding: een super strategische game!
    5: Last, but not least: Little Big Planet: het zegt wel genoeg 🙂

    Meest teleurstellend: wat ik al eerder zei: GTA IV, damn wat een kut spel. Net Sims spelen en te realistisch.

    2009: Empire: Total War! Kan niet wachten!

  8.   
    Dy-88's avatar

    hier heb ik al het hele jaar op gewacht!!!!
    GAMERSNET fijne kerst en oud en nieuw!
    😆

  9.   
    )GN(-Erik's avatar

    Naar mijn mening waren alle PC games waar ik in 2008 op zat te wachten, minder leuk dan ik gedacht had.

    Maar om toch maar een top 5 te maken:

    1 – Dead Space (te slechte toetsenbord/muis besturing)

    2 – Red Alert 3 (te veel rare units)

    3 – Left 4 Dead (niet boeiend in je 1tje)

    4 – Tomb Raider Underworld (beetje meer van het zelfde, met wat meer moves)

    5 – UT2004 (De beste multiplayer game ooit, wel oud en daarom op plek 5)

    De meest teleurstellende game was voor mij: Call of Duty World at War (te gehypt)

    En waar ik op zit te wachten voor volgend jaar zijn:

    Bionic commando, Battlefield Heroes, Alien: Colonial marines, Damnation 😆

  10.   
    nanathan's avatar

    leuke collumn, zelf zou ik niet weten welke games ik in de top 10 zou zetten.
    Zoveel goeie mooie games.

  11.   
    Jadaaaagggg's avatar

    met de 1e zin ben ik het helemaal eens (vooral GTA IV viel zwaar tegen! 👿 )

    )GN(-Erik schreef, "Naar mijn mening waren alle PC games waar ik in 2008 op zat te wachten, minder leuk dan ik gedacht had.

    Maar om toch maar een top 5 te maken:

    1 – Dead Space (te slechte toetsenbord/muis besturing)

    2 – Red Alert 3 (te veel rare units)

    3 – Left 4 Dead (niet boeiend in je 1tje)

    4 – Tomb Raider Underworld (beetje meer van het zelfde, met wat meer moves)

    5 – UT2004 (De beste multiplayer game ooit, wel oud en daarom op plek 5)

    De meest teleurstellende game was voor mij: Call of Duty World at War (te gehypt)

    En waar ik op zit te wachten voor volgend jaar zijn:

    Bionic commando, Battlefield Heroes, Alien: Colonial marines, Damnation 😆 "

  12.   
    Pumbajeffrey's avatar

    Nou ik heb pas in april (mezelf als verjaardagskado gegeven) een PS3 bemachtigd. In augustus heb ik daar een NDS bijgevoegd en tot nu toe geen spijt van gehad! aangezien ik de consoles pas sinds april heb weet ik niet of spellen al van 2007 waren dus sorry als die er tussen staan. (neemt niet weg dat dat mijn 2008 top 5 is)

    mijn top 5 ziet er dan ook als volgt uit:

    1. Call of Duty 5: World at War De game is bruut. De lvls zijn bruut, het sfeertje is bruut. Moet ik dit spel in 1 woord omschrijven dan word het (je raad het al) BRUUT!

    2. Call of Duty 4: Modern warfare Prachtig spel. Stond lang op nummer 1. Totdat COD5 kwam. Deze had niet het prachtige terroristenschieten maar wel de bruutheid die een oorlogsgame mag hebben. Het ultieme gevoel. COD 4 met de bruutheid en sfeer van COD5.

    3. Asassins Creed. Mijn eerste spel. prachtige omgeving, mooie interactieve omgeving. Vind het een plezier om te spelen.

    4. New Super Mario Bros. Heerlijke Nostalgie. Mario en Pumba gaan perfect samen. Heb echt genoten.

    5. DBZ: burst limit was voor mij wederom heerlijke nostalgie. gamen met goku en gohan is wel zo heerlijk. ik merkte niet eens dat het wel ubermakkelijk is. Dat geeft ook niet. want bij elke kamehameha gingen mijn haren weer omhoog staan van de rilling die mijn lichaam gaf.

    Grootste tegenvaller:

    Haze. 5 to 10 min. gespeeld en vond het te saai. de nectar bied geen toevoeging het gamen is meer van hetzelfde. voelde zelfs een beetje ‘arcade’ achtig. Heel jammer..

    Verwachting 2009: Ik wil heel graag mortal kombat vs DC Universe. Is al van 2008 maar heb hem nog niet kunnen halen vanwege het financiele plaatje (kwam uit tussen Brothers in arms en COD 5) en moest kiezen.

  13.   
    ReinsNL's avatar

    Mijn Top 5

    1. GTA IV (omdat ook als je het uit speelt het blijft leuk met die mods)
    2. CODWAW
    3. RA3
    4. Fallout 3
    5. Left for dead

    Slechte game van 2008
    Need For Speed undercover 😥

  14.   
    Broodbeleg's avatar

    )GN(-Erik schreef, "Naar mijn mening waren alle PC games waar ik in 2008 op zat te wachten, minder leuk dan ik gedacht had.

    Maar om toch maar een top 5 te maken:

    1 – Dead Space (te slechte toetsenbord/muis besturing)

    2 – Red Alert 3 (te veel rare units)

    3 – Left 4 Dead (niet boeiend in je 1tje)

    4 – Tomb Raider Underworld (beetje meer van het zelfde, met wat meer moves)

    5 – UT2004 (De beste multiplayer game ooit, wel oud en daarom op plek 5)

    De meest teleurstellende game was voor mij: Call of Duty World at War (te gehypt)

    En waar ik op zit te wachten voor volgend jaar zijn:

    Bionic commando, Battlefield Heroes, Alien: Colonial marines, Damnation 😆 "

    Logisch dat L4D niet boeiend in je eentje is, daarom heet het een MULTI-player game. 🙄

    Mijn top 5:
    1. Left 4 Dead
    2. Red Alert 3
    3. Far Cry 2
    4. GTA IV

    En nummer 5 heb ik niet, ik heb naar mijn weten geen andere 2008-games gespeeld. Maar als ik mijn klasgenoot moet geloven zal ergens in die top-5 ook nog Gears of War 2 staan.
    Waar ik het meest voor wacht in 2009 is Half-Life 2: Episode 3. Dan is eindelijk de HL2-sage voorbij en kunnen we wachten op Valve’s volgende meesterwerk. 🙂

  15.   
    Tha Destiny's avatar

    1, Prince Of Persia, platformen was nog nooit zo leuk 😀
    2, Left for Dead, Zombies killen is nou eenmaal epic
    3, LBP, Applaus voor Sony
    4, Fallout 3, Oblivion with guns en een ijzersterk verhaal+een heerlijke sfeer.
    5, Football manager 2009, Jammer van het 3d beeld maar zodra dat uit staat speel je gewoon een geniale game _O_

  16.   
    Rock-in's avatar

    Nice Collumn 😉

    Mijn Top 5 :

    1. GTA IV, kort gespeeld. 😛 Eindelijk is een keer serieus deel. Helaas minder fun door de realistische handeling en het aantal kogels dat een auto kan hebben. Voor de rest toch wel een geslaagd deel ( met een Joegoslaaf >< ) 2. Fallout 3, heel apart scenario. Weet je altijd nieuwsgierig te houden. Zo kom je vaak onverwachte dingen tegen ( ruimteschepen?). Toch wat anders dan de The Elder Scroll dacht ik zo. 😛 3. Command and Conquer : Red Alert 3; Waarom is dit spel nergens genoemd!? Het is een goed vervolg op de legendarische voorgangers. Eindelijk kan er is een keer op het water gegaan worden. Niet te vergeten de overvloed(!) aan babes en een bepaalde droogheid. Verder heeft dit spel nog veel meer te bieden. Ergens in het begin van het komende jaar word er meer vrijgegeven over de add-on die er in de maak is. 4. Sins of a Solar Empire; Minder bekend in Europa, maar een van de best verkochte games in de VS. Veel mogelijkheden, maar helaas geen storyline. Hopelijk gaan de opkomende add-ons daar verandering in brengen ( staat er twee gepland, eerste is in béta-test fase ). 5. Advance Wars: Days of Ruin; Erg goed strategie spel. Met een behoorlijke diepgang en een meeslepende storyline, ben je al gouw een paar uurtjes zoet met dit spel. Helaas weinig FPS-games dit jaar, omdat ik nu op een midrange laptop zit ipv game PC. 😛 /Fail=> Spore; Gigantisch gehyped. Een degelijk spel maar een gigantische faal, als je je bedenkt dat er ruim 8jaar aan gewerkt is! Na de cel-stage is er totaal geen diepgang meer. Verder is de space-stage behoorlijk eentonig. In de tijd dat dit spel een redelijke diepgang en een behoorlijk scala aan onderdelen heeft, zijn we drie jaar verder. Vooral over het scala aan onderdelen en de creature editor ben ik niet te spreken.

  17.   
    [S]car's avatar

    Wat is die peter toch ook stout 😮

  18.   
    [S]car's avatar

    Ik vroeg me af of ik misschien bij de Gamersnet redactie kon. Ik ben in iedergeval over een maandje 16 en mijn specialiteiten zijn het monteren van filmpjes en het schrijven over van alles en nog wat. Ik kan als je wil wel wat van mijn werk sturen.

    Met veel liefde ,

    Véras Fawaz ( ze zeggen ook wel vaatwasser in plaats van Fawaz, althans vroeger, maar nu niet meer, maar als je het wil mag het wel, maar ik ga het niet leuk vinden, dus als je het doet ‘pak ik een tas en stop ik er stukken zeep in en gooi ik ‘m tegen je hoofd aan, maar nogmaals het mag wel )

  19.   
    Tom's avatar

    [S]car schreef, "Stel je voor als ik 16 wordt ( over een maandje) , en ik ben namelijk echt goed in het maken van ‘film(s)(pjes) en monteren etc. Is er dan een mogelijkheid dat ik dingen kan schrijven voor Gamersnet? en maddy is een keer zie :D"

    Als deze reactie in fatsoenlijke taal en zonder al te veel grammaticafouten was geschreven, had je zeker een kans gemaakt. 😉

  20.   
    [S]car's avatar

    Wat is d’r mis mee? 😮

  21.   
    Rideo Mortem's avatar

    Dy-88″]hier heb ik al het hele jaar op gewacht!!!!
    GAMERSNET fijne kerst en oud en nieuw!
    😆 [/quote]

    Thanks!

    [quote=”Rock-in schreef, "/Fail=> Spore; Gigantisch gehyped. Een degelijk spel maar een gigantische faal, als je je bedenkt dat er ruim 8jaar aan gewerkt is! Na de cel-stage is er totaal geen diepgang meer. Verder is de space-stage behoorlijk eentonig. In de tijd dat dit spel een redelijke diepgang en een behoorlijk scala aan onderdelen heeft, zijn we drie jaar verder. Vooral over het scala aan onderdelen en de creature editor ben ik niet te spreken."

    Toch knap dat je simpelste, minst uitgebreide stage uit het hele spel degene vindt met de meeste diepgang. ^^

  22.   
    delta62's avatar

    1. Gears of War 2
    2.erm…
    3. ug..
    4.tja…
    5.hmmm….
    😳

  23.   
    none's avatar

    hier de mijne (allemaal pc)
    1–gta 4(ben gta fan in hart en nieren)
    2–cod waw (gewoon de chaos en cruelty)
    3– Red alert 3 (mijn favo strategie serie na total war)
    4–Crysis warhead (omdat ik m op high kon spelen 😛 gewoon vet)
    andere nieuwe spellen heb ik niet gespeeld maar als 5e zet ik nu alvast de 1e van volgend
    jaar (waarschijnlijk)
    5–empire (word gewoon net zo vet, zelfs nog vetter 😆 )

    gelukkig nieuwjaar

  24.   
    Mem0RiEs's avatar

    Mijn top 5:
    1. Fallout 3
    2. Guild Wars (nog steeds!)
    3. Stalker Clear Sky
    4. GTA IV
    5. Far Cry 2

    De game waar ik het meest naar uit kijk is toch echt Guild Wars 2. Maar ook hoop ik dat er uitbreidingen gaan komen voor Fallout 3 net zoals dat gebeurde bij Oblivion.

  25.   
    none's avatar

    lassieman schreef, "

    ”zuiger” schreef, "hier de mijne (allemaal pc)
    1–gta 4(ben gta fan in hart en nieren)
    2–cod waw (gewoon de chaos en cruelty)
    3– Red alert 3 (mijn favo strategie serie na total war)
    4–Crysis warhead (omdat ik m op high kon spelen 😛 gewoon vet)
    andere nieuwe spellen heb ik niet gespeeld maar als 5e zet ik nu alvast de 1e van volgend
    jaar (waarschijnlijk)
    5–empire (word gewoon net zo vet, zelfs nog vetter 😆 )

    gelukkig nieuwjaar"

    wat is empire dan? ik heb er nog nooit van gehoort 😕

    "

    Empire-total war de meeste hebben aan empire wel genoeg dacht ik 😉

  26.   
    Bello 2185's avatar

    Toch altijd even leuk, die top 5 van iedereen lezen. ^_^

    Mijn top 5:

    1 – Mass Effect (PC), Heeft mij heel lang bezig kunnen houden en daarom heb ik hem ook meerdere keren met plezier uitgespeeld. Ik niet wachten tot het 2e deel, zeker niet nadat einde! =D

    2 – Far Cry 2, de game mag dan wel overhyped zijn, maar op sommige momenten was het toch echt supervet! De mapeditor die bij de game komt vond ik ook een leuke toevoeging aangezien hij zeer makkelijk te binnen is. =) Alleen een beetje jammer dat hij alleen voor MP was en dat nou niet echt heel erg goed was in FC2.

    3 – Call of Duty WaW, eerst wist ik het niet helemaal met die WWII setting, maar achteraf bleek het toch een heel vette game te zijn en de co-op en zombie mode toevoeging zijn ook erg leuk.

    4 – GTA IV (PC), hij loopt bij veel mensen (waaronder mij) niet erg lekker, maar toch blijft deze game gaaf. Vooral door de grote en levende stad.

    5 – GRID, GRID was naar mijn mening toch wel één van de betere racegames dit jaar en het heeft ook prachtige graphics, maar helaas kon deze game mij niet heel erg lang boeien.

    Er zijn nog wat meer toffe games dus ik rek de lijst nog een beetje uit. 😛

    6 – Assassin’s Creed, Geweldige game met oogverblindende graphics en ook een originele setting. Alleen had ik hem in 3 dagen uitgespeeld en dat vond ik een beetje zonde van mijn geld. 😮

    7 – Brother’s In Arms Hell’s Highway, ik dacht dat deze game erg vet zou worden, maar ik vond hem enorm tegen vallen. Vooral door dat rare drama soap achtige iets wat ze de hele tijd proberen te creëren. Daarom heb ik na het uitspelen deze game meteen op marktplaats gezet.

    Zo, dat was even mijn lijstje van dit jaar. Nu nog wachten op Operation Flashpoint 2, ArmA II, Test Drive Unlimited 2, Mass Effect 2, Call of Duty MW 2, Colin McRea DiRT 2 en dan kan 2009 voor mij niet meer stuk! 😀

  27.   
    delta62's avatar

    top 5 games waar ik naar uitkijk:

    1. Skate 2, de opvolger van skate. Word vast weer een super game!

    2. Halo Wars, Halo als RTS wat wil je nog meer!

    3. Call of duty mordern warfare 2 , wat denk je zelf 8)

    4. Halo 3 :recon, Halo 3 een van de beste games van 2007

    5.Bioshock 2, 8)