Hello Kitty Daily

De Nintendo DS lijkt het ideale platform voor een PDA-applicatie te zijn, en het is dus ook enigszins verwonderlijk dat zoiets tot nu toe nog niet is verschenen voor deze handheld. Is deze eerste poging hiertoe, in de vorm van Hello Kitty Daily, een schot in de roos of wordt de plank compleet misgeslagen?

Hello Kitty is bij de meeste mensen vooral bekend vanwege de naam en de zoetige vormgeving. Een van de eerste dingen waar je waarschijnlijk aan denkt bij de naam Hello Kitty is aan ‘roze’, en het was dus ook enigszins een teleurstelling toen het titelscherm van dit spel meer uit primaire kleuren bestond dan uit roze. Later, in het kamertje van Hello Kitty waar zich allerlei voorwerpen bevinden die toegang bieden tot verschillende tools, werd dat gelukkig wel ietsjes beter.

Allemaal cijfertjes

Allereerst is er een rekenmachine van het type dat ook op het gemiddelde mobieltje zit. Zoals verwacht bevat deze dus geen wiskundige functies, maar wel gewoon alle standaard knoppen. Dit rekenmachientje is handig als je het spel toch al aan hebt staan en snel even iets uit moet rekenen, maar om nou je Nintendo DS alleen hiervoor op te starten is niet bepaald handig.

Voor een ander onderdeel waarin je je financiële zaken bij kunt houden is Hello Kitty Daily echter een stuk nuttiger. Ook hier geldt dat het om een vrij eenvoudig programmaatje gaat, waarin je bij kunt houden hoeveel geld je binnen hebt gekregen en hoeveel geld je uit hebt gegeven en waaraan. Voor de gemiddelde scholier of student kan dit programmaatje goed van pas komen, mede omdat je ook terug kunt bladeren om te kijken waaraan je bijvoorbeeld veel geld uitgeeft om zo een beetje inzicht in je uitgavenpatroon te krijgen.

Geen kattengekrabbel

Naast deze twee rekenkundige onderdelen bevat Hello Kitty Daily ook nog vijf andere handige tooltjes. Een daarvan is een notitieblokje waarop je aantekeningen kunt maken en opslaan, waarna je ze later nog een keer terug kunt kijken. Helaas hebben de makers van Hello Kitty Daily ervoor gekozen om je de aantekeningen in te laten voeren via een toetsenbord op het onderste scherm van je Nintendo DS, terwijl het veel fijner was geweest als je ook even snel iets had kunnen tekenen of neerkrabbelen met je stylus, iets waarvoor het touchscreen van de Nintendo DS juist erg geschikt is. Dit is naar mijn mening een gemiste kans, zeker omdat een Paint-achtig programmaatje ook ontbreekt.

Bij een PDA-toepassing mag een agenda uiteraard niet ontbreken en hoewel deze in Hello Kitty Daily erg basic is, functioneert het. Je kunt een dag selecteren en daar vervolgens verschillende afspraken of activiteiten invoeren. Naast deze agenda zit er in Hello Kitty Daily ook een zogenaamde Timetable, oftewel lesrooster, die helaas niet helemaal handig uit is gevoerd. Zo kun je per dag maximaal zes uur les plannen terwijl vrij veel middelbare scholen in Nederland, en waarschijnlijk ook in België, hiervan afwijken. Hier komt nog eens bovenop dat de meeste vakken die op de middelbare worden gegeven niet aanwezig zijn en je ook niet zelf nieuwe vakken in kunt voeren. Hierdoor is dit lesrooster voor de gemiddelde scholier of student eigenlijk nutteloos. En om nog maar even door te gaan op het onderwerp lokalisatie: vreemd genoeg is het spel in het Engels (ondanks wat de screenshots hiernaast suggereren), terwijl het voor een jongere doelgroep is bedoeld die deze taal misschien niet of niet goed genoeg beheerst.

Hello Kitty en de Wakkere Wekker
Ook de wekker die in Hello Kitty Daily verwerkt is, is nou niet bepaald iets om wakker voor te worden. Sterker nog: ik werd er absoluut niet wakker van toen hij afging, terwijl ik dat probleem niet heb bij de standaard wekker die op de Nintendo DS zit.

Als laatste is er nog de Friends Directory, een soort van adressenlijst met de nadruk op ‘soort van’. Want hoewel je de naam, bijnaam, geboortedatum, het telefoonnummer en zelfs de bloedgroep van iemand in kunt voeren is er vreemd genoeg geen plek gemaakt voor een huisadres of e-mail. Ook hier slaat Hello Kitty Daily de plank dus aardig mis, net zoals dat bij de Timetable het geval was.

Conclusie

Hoewel Hello Kitty Daily er lief, schattig en iets te weinig roze uitziet doet het niet wat het eigenlijk zou moeten doen. Functies zoals de Friends Directory en het notitieblok missen enkele naar mijn mening essentiële onderdelen en bij de Timetable slaat men de plank volledig mis. Van de wekker word je nou niet bepaald wakker, maar het zakgeldboekje, agenda en rekenmachine werken goed. Helaas zijn deze te basic en niet compleet genoeg voor de gemiddelde scholier of student. Bovendien is het spel in het Engels ondanks het feit dat het bedoeld is voor jongere kinderen. Voorlopig zal ik het dus nog eventjes moeten doen met mijn Hello Kitty agenda…

 1.   
  Dy-88's avatar

  oke, dit is ECHT IETS VOOR MIJN ZUSJE 😆 😛

  (en noobs)

  saai, dit is echt zoiets als laura’s passie serie 🙄

 2.   
  nickykolkie's avatar

  best game ever x’D

 3.   
  Xtremie's avatar

  Lage cijfers maar dat komt omdat dit echt voor de Uber-L33T-Hardcore-Gamers is 😳

 4.   
  martijnvi1's avatar

  Dat zo’n spel legaal uitgebracht mag worden!

 5.   
  Overload14's avatar

  HARDCORE!!!!