MySims

Vorig jaar oktober verscheen MySims al voor de Wii en nu, een jaar later, komt dit spel ook naar de PC. De intuïtieve besturing met de Wii-mote en nunchuk maakt dus plaats voor de oude vertrouwde PC-muis, maar of dit nou een pluspunt is…

Eigenlijk is het een beetje vreemd dat EA nu pas met de PC-versie van MySims komt, aangezien het tweede deel in de serie, MySims Kingdom, net is verschenen voor de Wii en Nintendo DS. De spelers, of liever gezegd spelertjes, waarvoor deze game is bedoeld zal dit echter geen bal uitmaken. Het gemiddelde kleine zusje van acht gaat namelijk echt niet het internet afstruinen naar nieuws over de release van MySims, de nieuwste screenshots van Mijn paard en ik, of een langverwachte trailer van Laura’s passie.

Doelgroep
De doelgroep die deze game in zijn of haar bezit wil hebben houdt volgens EA van simpel, kleurrijk en vrolijk. Vooral die laatste twee zie je terug in de graphics en het geluid. Deze zijn namelijk exact hetzelfde als in de Wii-versie, maar de graphics lijken net iets mooier te zijn. De overzetting van de controls is echter minder geslaagd naar mijn mening. Je loopt door de rechtermuisknop ingedrukt te houden en vervolgens de muis te bewegen in de richting waar je naartoe wilt lopen. In combinatie met de camera die op een vreemde manier achter mijn personage aan zweefde zorgde dit ervoor dat ik de neiging kreeg een Wii-mote via een of andere hack met mijn laptop te verbinden.

Gelukkig bleek dat je de cameragevoeligheid in kan stellen via de spelopties, waardoor het rondlopen al een veel minder groot probleem werd. Die spelopties vinden was echter ook nog enigszins een klus: van de meeste games ben je gewend dat je een schermpje met opslaan, afsluiten, opties etc krijgt als je op de Escape-toets drukt, maar bij MySims was dit niet het geval. Een paar keer op de letter ‘Q’ van quit rammen hielp ook niet. Het erge was dat ik wist dat er een keertje een pop-up boxje was verschenen die had uitgelegd op welke knop ik moest drukken voor het menu, maar welke dat nou ook alweer was… Na gewoon blind alle toetsen indrukken bleek het de spatiebalk te zijn, maar dat is nou niet bepaalde de meest logische keuze.

PC vs. Wii

Controls zijn natuurlijk niet het allerbelangrijkste in een spel, maar aangezien dit een van de belangrijkste punten is waarop de PC-versie verschilt met de Wii-versie heb ik het hier toch maar even uitgelicht. Voor de rest is MySims voor de PC namelijk hetzelfde als MySims voor de Wii en je zou eigenlijk net zo goed onze review van de Wii versie kunnen lezen. In beide versies moet je een verwoest stadje weer doen opbloeien door middel van het maken van objecten met behulp van verschillende soorten blokken. Op deze voorwerpen kun je zogenaamde essences plakken, waardoor het object een bepaald effect heeft op de Sims. Omdat je hier werkt met de computermuis in plaats van de Wii-mote schiet je minder makkelijk uit en is het bouwen van objecten dus minder frustrerend.

Helaas voelt ook in de PC-versie het verkrijgen van essences al snel aan als grinden zoals we dat uit onder andere MMO’s kennen. En nu we het toch over online hebben: in deze PC-versie bevindt zich wél een online mode, in tegenstelling tot de Wii-versie. Zo kun je samen met je vrienden van allerlei dingen bouwen in een soort van tuin, waar je overigens ook tikkertje kunt spelen met z’n tweetjes.

Conclusie

MySims voor de PC is bijna exact hetzelfde als zijn voorganger voor de Wii, met als toevoeging de mogelijkheid om online te spelen. Jammer genoeg is de verandering van Wii-mote naar computermuis niet helemaal vlekkeloos verlopen en bestuurt het geheel niet bepaald lekker. Dat je voor het bouwen van objecten essences nodig hebt waar je flink voor moet grinden komt de game ook niet bepaald ten goede. Het spel heeft echter wel zo z’n charme en zal voor een jongere doelgroep waarschijnlijk redelijk te verteren zijn.

 1.   
  nickykolkie's avatar

  dat lijkt me zo’n rot spel 👿

 2.   
  craz's avatar

  ”kolkie95″ schreef, "dat lijkt me zo’n rot spel 👿 "

  Hou dat dan voor jezelf 😡 Wij hoeven echt niet te weten dat je het een rotspel vind

 3.   
  LaurensWar's avatar

  Lijkt me een spel dat je snel verveeld geraakt na een uurtje spelen

 4.   
  woetoef's avatar

  mij lijkt me het juist wel grappig.. en verslavend.
  echt een spel om te ontspannen en even te verdwijnen uit deze wrede wereld.
  ik kan me voorstellen dat heeel veel meiden maar ook jongens dit spel geweldig zullen vinden.

 5.   
  matthijs 2088's avatar

  niet mijn ding

 6.   
  Astrix & Obelix's avatar

  ik had de vorige my sims.
  hij is verslavend maar maakt je chagerijnig.
  het is heel moeilijk om te spelen want je moet zelf dingen maken en dan moet je alles slepen.
  het is heel vervelend want als je iets op de verkeerde plaats zet kan je het moeilijk weghalen.
  voor de rest is het een mooi spel.
  ik hoop dat ze hem goed verbeterd hebben

 7.   
  Vincent.'s avatar

  Lijkt me niet zo leuk… Lijkt me heel snel vervelen. 😕

  Niks voor mij dus…

 8.   
  DutchFreeze's avatar

  dit zou wel eens leuk kunnen zijn voor de kleintjes, maardan moet er wel een NL taalfunctie opzitten en dat is volgens mij niet het geveal omdat je op deze screens ook alleen engels ziet 😕 echt lomp man

 9.   
  JonsoN's avatar

  mySIMS hmm de 100ste in zn reeks.. niet erg vernieuwend.. 🙄

 10.   
  DjBasA's avatar

  Majo schreef, "

  ”DutchFreeze” schreef, "dit zou wel eens leuk kunnen zijn voor de kleintjes, maardan moet er wel een NL taalfunctie opzitten en dat is volgens mij niet het geveal omdat je op deze screens ook alleen engels ziet 😕 echt lomp man"

  Het spel is gewoon in het Nederlands hoor:)
  De screenshots komen uit de Engelse versie, maar de versie die ik heb gespeeld was wel degelijk in het Nederlands."

  ik heb de New MySims versie ( uit 2008 ) en die is in het Engels,
  de oude MySims versie ( uit 2007 ) is in het Nederlands !!!