Next 08

Dit weekend heeft in Brussel Next plaatsgevonden, de opvolger van de Gamepower Expo die vorig jaar in Gent plaatsvond. Het grootste multimedia-event van de Benelux heeft maar liefst meer dan 25.000 toeschouwers naar de Heizel in Brussel gelokt dit weekend. Wij van GamersNet waren erbij en geven jou een grondig verslag hiervan.

Gadgets, gadgets en nog eens gadgets

We komen nog maar pas binnen in één van de vele zalen van de Heizel te Brussel of we worden direct al volgepropt met folders en gadgets over de nieuwste games. Zonder veel te twijfelen proppen we alles in onze rugzak en gaan we verder de zaal van de games binnen. De Gears of War 2 babes bestormden ons het eerst, wat ons bij hun stand bracht. Meer dan acht Xbox 360 consoles stonden ter onze beschikking om deze game uit te testen. Veel tijd hebben we echter niet gekregen door de enorme massa gamers. We zetten onze tocht maar verder en stranden aan de EA stand. Electronic Arts had ook dit jaar weer een prachtige stand met hun passende EA ballonnetjes die direct alle aandacht wisten te trekken. Ook dit jaar konden we de nieuwste games spelen zoals FIFA 09, Skate It, Spore, Red Alert 3 en nog veel meer. De volgende stand die we tegenkwamen was die van Chief, zij haalden één van de beste gamers van België naar Next om daar Call of Duty 4 een hele dag te spelen tegen iedereen die hem wilde uitdagen. Natuurlijk hebben wij van GamersNet ons niet laten kennen en hem ook eens uitgedaagd, veel konden we echter niet doen tegen hem. Maar als troostprijs kregen we een SteelSeries Pro Gaming muismatje mee, wat ons toch kon troosten.

Standjes om van te snoepen

Één van de mooiste stands van het event was die van Call of Duty: World at War. Een grote stand met de passende versiering eromheen wat het WO II gevoel stimuleerde. Binnenin stonden vijf Xbox 360 consoles waarop je in co-op mode het kon opnemen tegen je vriend die naast je stond. De game volgt de Call of Duty reeks in name van kwaliteit en zal ons deze keer zeker niet teleurstellen. Over de missies kan ik jammer genoeg niet veel vertellen want we hebben de tijd niet gehad om de game grondig uit te testen. We kunnen je wel al zeggen dat de graphics om van te snoepen zijn. Aan racegames hadden we ook zeker geen tekort, Gran Turismo 5 Prologue was te testen in mooie verzorgde racing-seats, wat enorm populair was. Daarnaast waren ook Motorstorm: Pacific Rift en Midnight Club: Los Angeles te bespelen in verzorgde stands. Er was ook een groot podium gebouwd waarop artiesten Guitar Hero: World Tour speelden wat tot een prachtig effect leidde. LittleBigPlanet was ook aanwezig met een opgevrolijkte stand waar telkens tientallen mensen stonden aan te schuiven voor deze nieuwe game.

Nintendo overal

Nintendo was er dit jaar ook weer bij, maar deze keer met veel meer dan vorig jaar. Verschillende games waren te spelen op ongeveer alle plaatsen in de zalen, zeer verspreid maar ook twee grote stands vol met Wii consoles waar je je ten volle kon laten gaan. Wij, als bewegingsgoeroes, gingen naar die stands om de Wii games uit te testen, maar we bleven echter even plakken nadat een mooie Wii babe in een lekker wit strak pakje ons uitgenodigd had om Wii Music uit te testen. Wij konden haar verzoek echter niet weigeren en kwijlden achter haar aan naar de Wii Music stand. Wii Music heeft een zeer goede indruk nagelaten, de game was zeer goed te besturen en is vrij eenvoudig, dus ook voor de allerkleinsten onder ons is dit zeker een aanrader. Verder waren er nog tientallen stands waarin allerlei multimedia tentoongesteld werd zoals GPS, digitale fototoestellen, TV’s en nog veel meer.

Volgend jaar weer

Het grootste game-event van de Benelux heeft bij duizenden gamers het hartje weer sneller doen slaan. Veel grote vernieuwingen hebben we niet gezien ten opzichte van vorig jaar. Zeer opmerkelijk was wel dat Nintendo enorm aanwezig was op deze beurs, er waren veel Wii games te spelen, tot groot genoegen van de fans. We hebben misschien wel exclusieve releases gemist en ook een FIFA toernooi, maar voor de rest was het een prachtige dag voor de gamers uit België en Nederland die in Brussel aanwezig waren voor Next.

 1.   
  Mmore's avatar

  Keep them going! Ik mis nog steeds een ‘enorm’ evenement hier. Helaas. Wellicht dat ook ik volgende jaar naar de Next! ga, maar in elk geval naar Duitsland en wellicht ook naar de E3 🙂

 2.   
  Tom's avatar

  Mmore schreef, "Keep them going! Ik mis nog steeds een ‘enorm’ evenement hier. Helaas. Wellicht dat ook ik volgende jaar naar de Next! ga, maar in elk geval naar Duitsland en wellicht ook naar de E3 🙂 "

  Zo zo, de E3? Doen we even een retourtje LA? Respect. 😉

 3.   
  j_gamer's avatar

  ben er geweest en hoop dat volgend jaar ook is
  twas keibangelijk 😆 😆