MySims Kingdom

The Sims: je houdt ervan of je vindt het helemaal niks. MySims Kingdom is echter een heel ander verhaal: niet alleen qua gameplay maar zeker ook qua doelgroep.

eft

Wederopbouw

Hier in het midden een stoeltje, daar in die hoek een bank… als je ooit een The Sims-spel hebt gespeeld komt dit je vast wel bekend voor en ook MySims Kingdom bevat dit soort elementen. De nadruk ligt in dit spel echter meer op RPG en dat is dan ook al vanaf het begin duidelijk als je een grappig maar toch best wel cliché verhaal voorgeschoteld krijgt. Er is namelijk van alles uit het dorp gestolen waar jij woont en het is aan jou de taak om het zaakje weer mooi op te knappen. Om dit te doen moet je quests uitvoeren en zogenaamde essences verzamelen waarmee je verschillende soorten plantenbakken, hekjes, huizen en zelfs skiliften en laboratoria kunt bouwen.

De essences kun je heel makkelijk krijgen door een soort van föhn te gebruiken op gebouwen, bomen, fonteinen en eigenlijk alles wat los en vast zit. Verschillende soorten huizen leveren verschillende soorten essences op en als je een bepaald gebouw wilt bouwen heb je daar ook specifieke essences voor nodig.

ightEen ander belangrijk element van het spel is het voltooien van quests. Meestal moet je hierbij op zoek naar bepaalde items waarvoor je vaak ook weer iets moet doen zoals een kleine opdracht of een mini-game. Deze mini-games zijn een van de pluspunten van dit spel: er wordt vaak heel leuk en creatief gebruik gemaakt van het touch screen bij activiteiten zoals peddelen, vissen, groenten uitdelen en spoken wegjagen. Okay, op de laatste na klinken deze games misschien ietwat suf en ik kan me voorstellen dat groente uitdelen als mini-game je totaal niks lijkt, maar toch zijn deze spelletjes erg leuk en sommige kunnen zelfs met meerdere spelers gespeeld worden.

Om toch maar even terug te komen op de quests: deze worden al snel saai en dat komt vooral omdat het veel heen-en-weer lopen is. Op zich natuurlijk niet zo erg, maar omdat het grootste gedeelte van de gebouwen en andere landschapsgerelateerde voorwerpen zijn gestolen loop je nogal eens over een kale, saaie vlakte. Later in het spel wordt dit wel beter omdat je de boel dan zelf een beetje op hebt gefleurd maar in het begin is dit nogal een afknapper. Overigens zijn de graphics verder wel gewoon leuk en overigens best schattig waardoor gelijk duidelijk wordt voor welke doelgroep deze game waarschijnlijk bedoeld is: casual gamers en wat jongere kinderen. Voor de meer hardcore gamer is deze game gewoon te makkelijk, te snel saai maar vooral ook: te zoetsappig en lief.

Conclusie
MySims Kingdom is een game die ondanks dat het een zekere charme heeft toch geen topper is. De mini-games zijn leuk en maken goed gebruik van het touchscreen maar het questen is erg veel van hot naar her lopen door een redelijk kale wereld. Uiteraard is het leuk dat je deze wereld helemaal zelf aan kan kleden zoals jij dat wilt maar doordat het spel in het begin vrij leeg is heb je al snel de neiging dan af te haken. Al met al is MySims Kingdom dus zeker een game die leuk is voor je jongere zusje die Nintendogs zat is, maar voor de gemiddelde gamer is dit spel niet bepaald aan te raden.

 1.   
  -050- Critical's avatar

  niet mijn spel maar een hele leuke review hoor 😆 ik heb me ermee vermaakt 🙂

 2.   
  Overload14's avatar

  dit is eigenlijk zon game die je moet spele als je op vakantie bent

 3.   
  Super Gamer's avatar

  Niks voor mij 👿

 4.   
  M@tthijs's avatar

  we merken het jah 😆

  voor mij ook niets

 5.   
  Erikgame's avatar

  EA de koe is leeg.

 6.   
  Ranieboy's avatar

  ea ken alleen maar uitmelken 😕

 7.   
  Kik90's avatar

  Ranieboy schreef, "ea ken alleen maar uitmelken 😕 "

  Er zit ook nog een rede achter waarom ze iets uitmelken he;) Ze melken het uit omdat het een populair/goed spel is/was. Waarom zouden ze niet meer follow-ups uitbrengen als ze weten dat het toch goed verkoopt? Ik zou precies het zelfde doen 😀

 8.   
  mitchelltje9's avatar

  Erikgame schreef, "EA de koe is leeg.

  "

  lol!!!!!!!

 9.   
  Lauw. 8D's avatar

  Het is gewoon een geweldig spel! Alleen weet ik nog steeds niet hoe ik een heliport moet plaatsen. Iemand tips?

 10.   
  jassen123's avatar

  vind het een leuk spel alleen weet ik niet hoe je aan een verstommende speaker en perplexe poot komt weet iemand het tips? 😳

 11.   
  jassen123's avatar

  vind het een leuk spel alleen weet ik niet hoe je aan een verstommende speaker en perplexe poot komt weet iemand het tips? 😳