Neverwinter Nights 2: Storm of the Zehir

De Neverwinter Nights serie bestaat inmiddels al zo’n negen jaar en deze op Dungeons & Dragons gebaseerde RPG is nog steeds erg geliefd bij de fans. In Neverwinter Nights 2: Storm of Zehir zijn echter wat belangrijke veranderingen aangebracht ten opzichte van de vorige delen…

Neverwinter Nights 2: Storm of Zehir is technisch gezien eigenlijk een expansion van Neverwinter Nights 2, maar functioneert als een stand-alone. Hoewel Storm of Zehir zeker overeenkomsten heeft met de originele Neverwinter Nights 2 en het expansionpack Mask of the Betrayer, zijn er naast nieuwe monsters zoals de slangachtige Yuan-ti Pureblood ook een aantal andere belangrijke verschillen aanwezig die het spel zeker ten goede komen. Uiteraard zijn er nieuwe classes aanwezig: de Swashbuckler class die vooral goed is in zwaardvechten, de DoomGuide die erg sterk is tegen ondode wezens en de Hellfire Warlock in de gedaante van een klein meisje die omringd wordt door vlammen en die gebruik kan maken van demonische krachten. Deze laatste twee classes zijn overigens zogenaamde ‘prestige’ classes, wat betekent dat je deze classes niet meteen kunt gebruiken, maar pas nadat je aan bepaalde eisen hebt voldaan. Uiteraard zijn de drie bovengenoemde classes niet de enige nieuwe classes die je tegen zult komen in Neverwinter Nights 2: Storm of Zehir, maar het zijn wel de enige classes waarover ontwikkelaar Obsidian iets los wilt laten.

eft

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd

In tegenstelling tot in de vorige delen, begin je Storm of Zehir niet met één personage dat je zelf helemaal hebt samengesteld maar met vier. Dit zijn echter geen levenloze zombies die met je hoofdpersonage meelopen en af en toe een monster een keer een mep geven, maar waardevolle toevoegingen, met name vanwege de skills die ze hebben. Zo zal het ene lid uit je party bijvoorbeeld heel goed kunnen onderhandelen, terwijl een ander lid beter is in het intimideren van mensen en monsters. Wie je uiteindelijk inzet is afhankelijk van de situatie en van hoe je het spel wilt spelen.

Een ander groot verschil tussen Storm of Zehir en de vorige delen is dat er geen sprake meer is van een 2D-map maar van een 3D-map waar je je over heen moet bewegen om naar een bepaalde plek te gaan. Onderweg kun je aangevallen worden door monsters die je al van tevoren aan ziet komen en dus kunt proberen te ontwijken. Op deze 3D-map komen ook de verschillende skills van de leden van je party goed van pas: zo is het mogelijk dat de een verborgen dungeons makkelijker kan herkennen en een ander ziet monsters vanaf een grotere afstand, waardoor je ze makkelijker kunt ontwijken.

Tijdens de presentatie van deze game werd duidelijk dat ook aan kleine dingetjes is gedacht: sommige wezens zijn intelligenter dan anderen en er kan dus ook onderhandeld worden met monsters. Bovendien gebeurt er achter de schermen nog vanalles als jij er niet bent, waardoor je soms voor verrassingen zult komen te staan…

Voorlopige conclusie

Obsidian heeft in Neverwinter Nights 2: Storm of Zehir duidelijk veranderingen aangebracht ten opzichte van de vorige games in de serie. Gelukkig lijken deze veranderingen erg goed uit te pakken en alles wijst erop dat deze game beter en leuker wordt dan zijn voorgangers. Verder ziet het spel er goed uit met mooie special effects en sfeervolle omgevingen. Als je een fan bent van de serie dan zal je aan Neverwinter Nights 2: Storm of Zehir waarschijnlijke vele uurtjes plezier kunnen gaan beleven.

Neverwinter Nights 2: Storm of the Zehir is in ontwikkeling voor de PC. Een releasedatum is nog niet bekend, maar de game zal waarschijnlijk in het vierde kwartaal van dit jaar uitkomen.

 1.   
  -050- Critical's avatar

  ziet er leuk uit 😆 leuke preview;) goed besig

 2.   
  Pack Leader's avatar

  Lijkt me wel aardig, wel vet dat ze die Personages laten meelopen en dat die nu skills hebben, wat ze voorheen blijkbaar niet/minder hadden. Toch vind ik dit een beetje lijken op Fable, en Assasins creed. Hoe de omgeving eruit ziet. En dat zijn beide goede spellen dus ik moet maar eens gaan kijken. 😉

 3.   
  Overload14's avatar

  Lijkt me wel heel leuk spel 😉

 4.   
  Julius's avatar

  ziet er leuk en gezellig uit 🙂 zeker een game om in de gaten te houden

 5.   
  PaNNa's avatar

  Idd mooie preview, ziet er leuk uit.
  Mooie screenshots :).