The Sims 2: Apartment Life

De franchise genaamd The Sims loopt al tijden en ook The Sims 2 kent inmiddels al talloze uitbreidingen en add-ons. De serie lijkt echter een einde in zicht te hebben met de aankondiging van The Sims 3. Apartment Life lijkt daarmee een van de laatste uitbreidingen voor The Sims 2 en of dat nou iets goeds of iets slechts is, lees je in dit dagboek.

Lief dagboek, gisteravond heb ik echt de knoop doorgehakt: ik trek het ouderlijke huis uit. Mijn ouders zijn er nog steeds heilig van overtuigd dat het me niet gaat lukken om lang te overleven in ‘de grote, boze mensenwereld’, maar ik weet wel beter. Ik heb het geld al bij elkaar geschraapt en een leuk, voor mij onbekend, dorpje gevonden om tijdelijk onderdak te vinden: Belladonna Cove. Morgen ga ik op huizenjacht!

Huizenprijzen of huurkosten?

ight
Woensdag 4 juni 2008
Beste, vandaag viel niet bepaald mee. De prijzen van de huizen hier zijn belachelijk! Gelukkig werd ik erop gewezen dat ik onderdak kon vinden bij meerdere appartementcomplexen. Ik heb hier en daar wat rondgekeken naar buurten met enigszins leuke apartmentjes en vriendelijke buren, en ik heb dan eindelijk hier mijn plekje gevonden. Ik schrijf nu zelfs al vanaf mijn nieuwe woonplek, appartement 4B op de tweede verdieping. Ik moet toegeven, de kamers zijn niet al te ruim, maar de huurkosten zijn laag. Ik had zelfs nog genoeg geld over om wat leuke, nieuwe spulletjes te kopen. Mijn ouders hadden het duidelijk zó fout.

Woensdag 11 juni 2008
’s Avonds dagboek, ik zit inmiddels alweer een week in mijn appartementje en het bevalt me prima. In de tussentijd heb ik tevens een leuke baan genomen waar ze me blijkbaar mogen. Ik heb al een dik salaris te pakken en ik ben vandaag in aanmerking gekomen voor een promotie. Na het werk ben ik meestal op het dak van de flat te vinden, waar mijn buren en ik wel eens een feestje voor bewoners houden. Eenzaam word je hier in ieder geval niet, je wordt immers altijd omringd door aardige buren. Dit is in ieder geval gezelliger dan in mijn uppie een losstaand huis bewonen.

Samenwonen

Zaterdag 22 juni 2008
Hè getver, de huisbazin snauwde me net weer eens af. Misschien had ik haar huurgeld dan toch maar niet moeten gebruiken voor het kopen van een nieuwe TV. Sorry dagboek, maar dat mens is gewoon een kreng. Morgen krijg ik gelukkig weer mijn salaris, zodat ik haar terug kan betalen, dat opdringerige wijf. Ik verdien dan weliswaar prima, maar ik verzuip toch zowat in de kosten. Misschien moet ik een advertentie plaatsen voor een kamergenoot. Als we met zijn tweeën kunnen betalen, kan ik vast ook een stuk relaxter leven.

eftDinsdag 24 juni 2008
Hoi dagboek, ik heb gister dan toch maar die advertentie voor een kamergenoot geplaatst. De tijd vliegt, blijkt opnieuw, want ik heb net al een reactie gekregen van een potentiële kamergenoot. Het was een meisje van mijn leeftijd en ze klonk best aardig. Ik heb dan ook ingestemd met haar verzoek en ze trekt morgen al in. Hopelijk kan ze ook een beetje schoonmaken, want mijn appartement ziet er nu niet uit. Ik verheug me er in ieder geval wel op, nu nog maar hopen dat ze niet uitglijdt in de badkamer, mijn douche is namelijk al een tijdje defect en daardoor is mijn appartementje overstroomd. Weltrusten dagboek.

Zaterdag 19 juli 2008
Het spijt me dat ik een tijdje niet heb geschreven, dagboekje van me. Het zit namelijk zo, ik kon je helemaal niet vinden! Mijn kamergenoot was helemaal niet de cleaningfreak waarop ik gehoopt had. Sterker nog, ze is net zo’n wildebras als ik ben. Gelukkig dokt ze goed mee aan al onze kosten en kan ik prima met haar optrekken. Dat we af en toe wat stinken of uitbundig boeren bevalt de buren iets minder, maar dat maakt niet uit. Het gaat immers financiëel gesmeerd met me. Ik hoop dat ik over een tijdje een eigen huis kan kopen en misschien vraag ik wel of mijn kamergenoot met me meekomt.

Kersje op de taart

Dinsdag 5 augustus 2008
Dagboek, ik heb weliswaar al weken niet meer geschreven, maar het gaat goed met me, dat zeker. Mijn toenmalige kamergenoot en ik zijn getrouwd en verhuisd naar een mooie villa hogerop in Belladonna Cove. Zij vond jou nog in een oude verhuisdoos. De wind zit me in ieder geval mee. Ik verdien riant en mijn vrouw draagt ook haar steentje bij met haar inkomen. We zijn in ieder geval van de kleine ruimte en de huurkosten af en dat bevalt ons prima. Ik bezoek mijn oude buren nog wel eens in hun flatgebouw, zij zijn waarschijnlijk het enige wat ik mis nu ik hier woon. Ik schrijf je nog wel eens.

Vrijdag 8 augustus 2008
Hé dagboek, daar ben ik weer. Vandaag was een heerlijke dag. Ik had weer een flinke bonus gescoord en heb dan eindelijk kunnen kopen wat ik al weken wilde: een privé helikopter. De vrouw des huizes stond er nog zo op om een roze te kopen, maar geen zorgen hoor, er staat nu een mooie, zwarte heli op ons dak. Ik vraag me af hoe ze op het werk tegen me op zullen kijken. Ik kan je in ieder geval wel vertellen dat verhuizen naar Belladonna Cove geen slechte zet van me was.

Conclusie

Apartment Life is een leuke toevoeging voor The Sims 2, zo eentje zoals elke uitbreiding is: een grote nieuwe functie, enkele nieuwe spulletjes en nog veel meer van wat er eerder ook al was. Het huren van een appartementje is daarnaast ook nog een realistische en goed uitgewerkte toevoeging. Fijn is wel om te weten dat The Sims 3 eraan zit te komen, want The Sims 2 heeft duidelijk zijn beste jaren gehad. Apartment Life is daardoor zeker nog een goede uitbreiding voor de gamers die nog niet uitgekeken zijn op The Sims 2, maar voor de echte nieuwe gameplay zullen we moeten wachten op het derde deel in de The Sims serie. Al met al is Apartment Life een gelikte afsluiting van de serie uitbreidingen op The Sims 2, die zeker niet misstaat in de collectie van een liefhebber van The Sims.

  1.   
    Erikgame's avatar

    Deze review heb ik al gelezen. Al bijna een maand geleden?

  2.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    Wie weet hoeveelste uitbreiding het is ??? volgens mij 15 met de stuff paketten erbij

  3.   
    PielePalle's avatar

    @ Paus: Ben ik het mee eens! Ik heb het spel zelf en het is inderdaad super ONorigineel en ik vind dat hij sneller verveelt dan andere uitbreidingspakketten, maar het is geen totaal wanproduct. 😉

  4.   
    9shooter9's avatar

    Paus schreef, "Een spel lage cijfers geven omdat het de zoveelste uitbreiding is, is natuurlijk flauwe kul. Daarbij zou alleen “originaliteit” in dat geval laag scoren. Ik zou mensen daarom ook willen verzoeken normale cijfers te geven en de game beoordelen zoals deze is. Er zijn namelijk genoeg mensen die met smart op deze uitbreidingen zitten te wachten. Eerst spelen voordat je cijfers geeft!"

    ben ik mee eens 😳

  5.   
    Paus's avatar

    Julius schreef, "

    ”Paus” schreef, "Een spel lage cijfers geven omdat het de zoveelste uitbreiding is, is natuurlijk flauwe kul. Daarbij zou alleen “originaliteit” in dat geval laag scoren. Ik zou mensen daarom ook willen verzoeken normale cijfers te geven en de game beoordelen zoals deze is. Er zijn namelijk genoeg mensen die met smart op deze uitbreidingen zitten te wachten. Eerst spelen voordat je cijfers geeft!"

    ok daar heb je misschien wel gelijk in maar ff serieus, vind jij dit een goed spel? 😮 "

    Naar mijn inziens is het gewoon een uitbreiding en dus geen compleet nieuw spel. Als je een Sims liefhebber bent, dan is een uitbreiding natuurlijk weer een leuke toevoeging op het spel dat je al had. Ik heb The Sims en ook The Sims 2 gespeeld en ik heb me er verder prima mee vermaakt. Maar ik hoef niet zo nodig nieuwe meubels, nieuwe kleding of de hort op met m’n Sims 😛 Dus ik speel ‘m niet, maar geef ook geen cijfer 😉

  6.   
    Erikgame's avatar

    De orginaliteit laat te wensen over, vandaar dat lage cijfer. Voor de rest blijft de Sims erg leuk.

  7.   
    WW's avatar

    Lol, die screens ook echt. 8) Hopelijk niet op de waarheid gebaseerd, Tom. 🙂

  8.   
    veronja's avatar

    ik heb apartementsleven en ben er zeeeeeer tevreden mee. het is een heel leuk spel maar dat is natuurlijk mijn mening. Ik ben wel een zeer grote sims fan en een beetje verslaafd. het is gewoon te leuk om sims te laten leven en ze te bevelen van de sims 3 weet ik het nog niet heb nu heel sims 2 bijna zou stom zijn om de drie te kopen niet? dan moet ik de 2 bijna weggooien want de drie zou beter zijn.