Wario Land: The Shake Dimension

Vorig jaar bracht onze nobele Mario één van de beste spellen ooit gemaakt in de vorm van Super Mario Galaxy. Dit najaar is het de beurt aan zijn gierige en hebzuchtige broer Wario. Wordt deze game net zo goed?

Hells Angel

Wario is altijd al de Hells Angel van de Nintendo-familie geweest. Met zijn royale vetschort, niet te zuinige onderkin en opgevoerde chopper zou hij niet misstaan op het hoofdkwartier aan de H.J.E. Wenckebachweg. Daarnaast maakt hij zich veelvuldig schuldig aan de hoofdzonde hebzucht, wat tevens het motief is voor deze game.

In Wario Land: The Shake Dimension moet Wario ene Queen Meralda redden. Deze is ontvoerd door een zekere Shake King. Uiteraard doet Wario dit niet omdat hij zo’n nobele vent is, maar het gerucht gaat dat Queen Meralda een bodemloze muntenzak heeft, waaruit een eindeloos aantal gouden knaken stroomt. Om uiteindelijk bij deze Meralda uit te komen, zal Wario in elk level een onderdaantje van deze hoogheid moeten redden.

The Shake Dimension is verdeeld in vijf werelden met elk een aantal levels en een eindbaas. Vanzelfsprekend heeft elke wereld een bepaald thema meegekregen, dat in de levels naar boven komt. Aangezien je in elk level een zwevend dingetje zult moeten redden, doorloop je de omgevingen van A naar B en weer terug naar A. Gelukkig bevat elk level een zeer korte route voor die laatste stap, waardoor je niet eindeloos terug hoeft te lopen.

Shake it!

Zoals verwacht gaat Wario Land: The Shake Dimension het optimale uit de speciale mogelijkheden van de Wii-afstandsbediening halen. De controller wordt horizontaal vastgehouden, zoals dat in bijvoorbeeld Super Smash Bros. Brawl en Mario Kart Wii mogelijk is, waarbij de 1- en 2-knoppen het belangrijkst zijn.

Het schudden van de afstandsbediening wordt onder andere toegepast in het door elkaar rammelen van vijanden, het kapotbeuken van vloeren en muren en andere special events tijdens de game. Zo moet Wario plaatsnemen in een karretje, dat bestuurd wordt door de afstandsbediening heen en weer te kantelen. Ook moet er met de Wiimote op sommige momenten gericht worden, wanneer je een object tegen een schakelaar aan moet schieten, en zo zijn er nog een dozijn toepassingen te bedenken.

Voorlopige conclusie

Wario Land: The Shake Dimension wordt een verfrissend spel dat al aan het einde van de zomer verschijnt. De levels zijn goed opgezet en het gebruik van de Wii-afstandsbediening is goed, maar niet overdreven veel nodig. Hierdoor wordt Wario Land: The Shake Dimension een goede kruising tussen een solide 2D-platformer, die er overigens heel goed uit ziet, met een sloot leuke gimmicks.

Wario Land: The Shake Dimension verschijnt op 26 september voor de Nintendo Wii.

 1.   
  Erikgame's avatar

  Lijkt me een vette game!

 2.   
  Dy-88's avatar

  )GN(-Erik schreef, "P, P, P, P, P, P, P, P, P, P, P, P, P, P, Poffertjes. Shake it Baby 😆 Wario games hebben altijd wel vreemde humor. Nu maar hopen dat dat ook in deze game ook zit 😉 "

  lijkt me een vette game, maar aan de andere kant lijkt het erg op New Super Mario Bros. ookal; is die voor de DS… maar het lijkt me een leuke game 😛

 3.   
  Mattmerize's avatar

  Hm, ziet er leuker uit dan ik eerst dacht.

 4.   
  dr-salvador's avatar

  krijg je van da shaken geen last van je wanker’s wrist ?

 5.   
  Vipza's avatar

  Lijkt me wel een plezante game.