Ship Simulator 2008: New Horizons

Mijn vriendin woont aan het water. Mooi huis en nog in de hoek ook, zodat de ‘kustlijn’ twee keer zo groot is als normaal. Ook ik woon aan het water, maar dat is meer een slootje. Misschien ietsje minder kustlijn, maar water is water.

Een échte boot

Die geweldige gemeente Almere (waar het kán) heeft dat watertje achter mijn huis echter zo beroerd aangelegd dat het letterlijk een doodlopende weg is. Aan beide kanten wordt het namelijk begrensd door bruggen waar je hond met laag water misschien nog net onderdoor kan zwemmen. Geen boot voor ons dus, maar voor de ouders van mijn vriendin wel. Nee, die hebben het wat dat betreft goed voor elkaar. Even een blokje om, de sluis door en je zit meteen op het plaatselijke kanaal, met het Markermeer binnen handbereik.

Mooie boot, trouwens. Een sloep met een klein kajuitje en een mooi, gelakt houten roer. Niet zo’n stok achterin, maar zo’n groot stuur met vele handvatten waar Jack Sparrow ook wel eens mee bezig is. Zelf ben ik nog nooit mee geweest, maar ik heb er wel in gezeten. Je kent dat wel, met z’n tweeën in de aangemeerde boot zitten, een glaasje rosé erbij en zonder al te veel moeite doe je al behoorlijk interessant. Toch is dat eigenlijk maar net als droogneuken, ik moet toch maar eens mee, het kanaal op.

Sturen?

Ik vrees echter dat ik niet mag sturen, want dat ding heeft een klein fortuin gekost en zo’n stuur, hoe werkt dat nou? Is dan ook rechts links en links rechts, net zoals bij een roer, of niet? Lijkt me niet in ieder geval, maar ik denk dat ik uitgelachen ga worden als ik dat vraag. En het even uitproberen met als risico dat ik hem het riet instuur wil ik ook niet riskeren.

Ik stapte Ship Simulator 2008: New Horizons in met die vraag, gelukkig werd hij snel beantwoord. In het spel is naar links sturen, naar links varen en andersom. Ik zocht een klein sloepje dat leek op de boot waarin ik dus wel eens rosé heb gedronken. Er zitten echter bijna alleen maar grotere of snellere boten in het spel, dan maar zo één. Sturen naar rechts, sturen naar links, lekker vaartje, het ging allemaal redelijk goed. Misschien mag ik m’n zeemanskunsten eens vertonen met dit spelletje om zo te laten zien dat dat bootje wel veilig in mijn handen is. Het heet toch immers Ship Simulator?

Conclusie

Dit uitbreidingspakket, New Horizons, voegt acht nieuwe boten, één nieuw zeilgebied en een twintigtal missies toe aan het spel. Daarnaast zit er nu ook een online multiplayermode in. Mij kon het echter niet al te veel bekoren. Collega Joris vertelde in zijn review van het originele spel; Ship Simulator 2008 weet niet goed wat het moet zijn: als simulator schiet het veruit te kort qua controls, als game schiet het veruit te kort in gameplay. Ik denk dat ik me daar maar bij aan ga sluiten.

Het spel is voor ons gamers simpelweg te saai om lang boeiend te blijven. Je kunt een beetje rondvaren op het water en wat duffe missies doen, maar meer is er niet. De echte doorzetters kiezen eens voor een cruiseschip en gaan daarmee een containerboot rammen, maar veel voldoening krijg je daar ook niet van. Wellicht dat dit vermaak is voor een regenachtige zondagmiddag voor de mensen die zelf een bootje hebben en hier het geduld voor op kunnen brengen, maar mij kon het niet bekoren. Dit is een gamingwebsite en daarom zal ik het spel moeten beoordelen als een game, wat het eigenlijk helemaal niet is. Toch kun je zien dat het ook als een simulator tekortschiet.

Meer Ship Simulator 2008

20/9/2007Ship Simulator 2008 18
  1.   
    Bello 2185's avatar

    Leuk verhaal! 😉
    Maar wel een sh*t spel. 😛

  2.   
    nickykolkie's avatar

    zo tezien is het een poep spel 😆

  3.   
    Ariose's avatar

    Voor de echte fans dus.

  4.   
    Bazzl's avatar

    een *** spel

  5.   
    Cirdan's avatar

    damn… ik wist dat het erg was, maar zo erg?? Droogneuken?? 😮 ik zou serieus met jou vriendin een stevig gesprek voeren om jou privé leven iets fijner te maken! xD

    Ontopic:

    Geinige review. Verder is dit geen game voor mij. Heb er gewoonweg de geduld er niet voor.

  6.   
    jesse888's avatar

    scheit spel 😆

  7.   
    r_AW's avatar

    Haha leuk verhaaltje, maar de game laat een beetje te wensen over lijkt mij. 🙂

  8.   
    perryv's avatar

    hé plaatje 3 heeft een kennis van mij gerenderd 😛

  9.   
    mrotuning's avatar

    is even proberen:P