Toekomstige Wii-accessoires

Nu Wii Fit is verschenen, hebben we kennis kunnen maken met de tweede Wii-accessoire: de Balance Board, waar we eerder al met een Wii Zapper konden spelen. Deze twee verlengstukken zijn echter nog maar het begin, zo kwamen wij onlangs te weten.

Hangjongeren

De balanceboard blijkt niet de enige accessoire voor WiiFit te zijn. Nintendo blijkt een hele reeks add-ons voor te bereiden en de eerste daarvan is al gelekt: de rekstok. Je moet deze aan het plafond hangen en er vervolgens zelf weer aan gaan hangen. Bewegings- en omgekeerde druksensoren meten hoe actief je bent en dat wordt dan weer getoetst aan de hand van het bijgeleverde extra trainingsporgramma Wii Hang ‘Em High. Net als in de vrijwel gelijknamige western is hier ook een rol voor Clint Eastwood weggelegd: deze acteur van formaat (zowel letterlijk als figuurlijk) geeft je instructies en scheldt je huid vol of bedreigt je familie en goudvissen als je niet je best doet. Het product is momenteel nog in de betafase: vooral het ophangen blijkt een probleem te zijn. Het moet een enigszins mobiel geval blijven en de eigenlijk benodigde keilbouten voldoen niet aan die eis. Het eerder gebruikte dubbelzijdige plakband blijkt in de praktijk minder handig dan op papier, voornamelijk omdat de rekstok alleen al zwaarder is dan genoemd papier.

Uit andere gelekte documentatie blijkt dat Sony hetzelfde eerder al probeerde: al in 1997 werd voor de eerste PlayStation een dergelijke accessoire ontworpen en getest. Bij gebrek aan draadloze controllers moesten de echte controllers middels een verlengstuk worden opgehangen. Dit bleek te gevaarlijk: twee van de vijf betatester verhingen zichzelf per ongeluk in de snoeren en dus verwees het concern de plannen naar de prullenbak en het voorval naar de doofpot.

Zakken (door de grond)

De Wii is een echte partyconsole, waar zelfs vaak volwassen mensen regelrechte kinderspelletjes op spelen. Aankomende zomer komt er dan ook een zomerspelenspel uit, dat niets met de Olympische Zomerspelen te maken heeft, maar des te meer met die leuke spelletjes uit hun jeugd. Denk aan eieren lopen met een ei op je Wiimote, terwijl de vibratie van de ‘mote het af en toe moeilijk maakt en er uit de speaker van je ‘mote gegil en geschreeuw van fanatieke medespelers (andere Mii’s) komt. Een kinderslot moet er voor zorgen dan niet al te volwassen scheldpartijen de oren van de jongsten bereiken, als er weer een ei sneuvelt.

Weierlopen, zoals dit onderdeel al gedoopt is, is echter slechts een onderdeel van de verzameling spelletjes en we zouden ook geen vermelding maken van deze game als er niet een speciale accessoire mee gemoeid was: een afsluitbare zak die tot een ballon op te blazen is. Als je denkt dat je nu al voor paal staat als je vrienden binnen komen, terwijl je ouders fanatiek staan te zwaaien op Wii Sports, bereid je dan maar voor op een flinke zak door de grond als ze hun zien Wiizaklopen of
skipWiiballend door de kamer zien stuiteren. Komende zomer is rood: rode wangen van plezier, rode oren van schaamte…

Gooi er maar mee!

Toen de Wii net verschenen was en de polsbandjes niet zo sterk, vloog de ‘mote nog wel eens uit iemands handen om een TV of naastgelegen object te doorboren. Nintendo nam haar verantwoordelijkheid en verbeterde de polsbandjes, maar zag tegelijkertijd ook kans om nieuwe accessoires te bedenken. De eerste keken ze af van de oorspronkelijke inwoners van Australië (nee, niet de kangoeroes): een boemerang die direct to Wiimerang werd gedoopt.

De Wiimerang kun je loslaten terwijl je speelt, hij komt toch altijd terug! Vooropgesteld dat je kamer groot genoeg is natuurlijk. Het is dan ook de bedoeling om dit stukje plastic vooral buiten te gebruiken, wat weer problemen geeft met de afstand die de Bluetoothsignalen van de ‘mote maximaal kunnen afleggen. Nintendo zou Nintendo niet zijn als het daar niet wat op had gevonden: het signaal softwarematig flink opkrikken. Klein nadeel daarvan is dat de batterijen het maximaal 30 seconden volhouden, alle mobiele telefonie in een straal van tweeënhalve kilometer volledig verstoord wordt en allerlei mogelijke vergroeiingen op lange termijn voor lief moeten worden genomen.

De FCC en andere keuringsinstanties testen momenteel of de gevolgen te gevaarlijk zijn. We hopen op een voor Nintendo positief resultaat, want inmiddels staan ook de Wiihriken (gebaseerd op shuriken, oftewel werpsterren) en een Wiirpmes gepland.

Cooking Papa

Helaas voor Majesco werd Cooking Mama: Cook Off voor de Wii niet het succes waar op werd gehoopt. Nintendo heeft dit ook gezien en kwam tot de conclusie dat de game een essentieel onderdeel miste: een accessoire die in samenwerking met de WiiMote de game veel interactiever maakt!

In het Oosten wordt gretig en graag gebruik gemaakt van een wok om te koken en dus raad je het al: Nintendo ontwikkelde een eigen variant: de Wiik! De Wiik is voorzien van temperatuursensors een een trilmotor om je te assisteren (beginnersniveau) of tegen te werken (expertniveau).

Nintendo heeft verder bekende kooksterren weten te strikken om je bij het koken te begeleiden. Een kinderslot moet ervoor zorgen dat jonge kookleerlingen niet direct geconfronteerd worden met Gordon Ramsay en zijn voorliefde voor een zeker woord dat met een ‘f’ begint. Een vrouwenslot moet er tegelijkertijd voor zorgen dat enthousiaste vrouwen geen toegang hebben tot de immer charmante Jamie Oliver, waarna (een inmiddels onvrijwillig gescheiden) echtgenoot voortaan zelf zou moeten koken.

Nintendo raadt verder aan om de speciale ingrediënten voor de game (Ningrediënten gedoopt) te gebruiken voor de game, die los ingekocht kunnen worden. Dit om tot een goed eindresultaat voor de chefkok in spé en een hele goede jaaromzet voor het concern te komen.

Zo zie je maar weer, waar je bij andere consoles een plaatsje voor je games moet maken, moet je bij een Wii een halve kast ontruimen om alle spullen op te slaan. En toch doen we het allemaal!

 1.   
  )GN(-Erik's avatar

  Onzinnige accessoires dus 🙄 Die rekstok past niet in mijn kamer (kom ik tegen alle meubels aan), die boomerang gooi ik gelijk in de tuin van de buren (geen aardige buren), en ik hou ook niet van koken 😆

 2.   
  Alias's avatar

  En de danspaal dan?? 😆

 3.   
  GraveDevil's avatar

  -.- Denken ze dat de wii daar beter van word ofzo? Het zou mij er juist van weerhouden om die zooi in huis te halen..

 4.   
  JonsoN's avatar

  In het Oosten wordt gretig en graag gebruik gemaakt van een wok om te koken en dus raad je het al: Nintendo ontwikkelde een eigen variant: de Wiik!

  Omfg Nintendo draait nu echt door het dolle heen..

 5.   
  Rikki's avatar

  Nou, ook al komen al die accessoires (weet ik veel hoe je dat schrijft) ik heb al een Wii en ik zit er nooit achter.

 6.   
  JonsoN's avatar

  De Wii is straks niet meer een Console,. , maar een huishoudelijk product.. Damn…!! 😕

 7.   
  veronja's avatar

  hoe kun dat in godsnaam allemaal gebruiken? veel te veel rommel