Age of Conan: Hyborian Adventures – PvP

Over een maand verschijnt Age of Conan: Hyborian Adventures, een nieuwe MMORPG die is gebaseerd op de Conan boeken. Ontwikkelaar Funcom werkt sinds 2003 aan deze game, en organiseerde afgelopen week een Player-versus-Player weekend, speciaal voor de pers. Met goede moed trok ik ten strijde en nam een eerste kijk in de wereld van Hyboria.

Sfeervol

Mijn weekendreis begon op een slavenschip, waarop ik mijn character moest maken. Je hoort de roeiers met steunen en kreunen aan de riemen trekken en de golven om het schip heen slaan, wat gelijk een grimmige sfeer teweeg brengt. Ik kon kiezen tussen drie verschillende rassen, te weten Aquilomon, Cimmerian en Stygian. Uiteraard heeft elk ras zโ€™n eigen krachten en specialiteiten. Hierna kreeg ik de keuze uit vier klassen, die ook weer onderverdeeld waren in drie subklassen. Ik speelde vooral met Guardians, krachtpatsers die standvastig als een toren op het strijdtoneel staan, en Necromancers, die met de nodige zwarte magie hun doel kunnen bereiken. Als je je subklasse gekozen hebt, kun je je personage unieker maken door tatoeages toe te voegen, de haarkleur te veranderen, de lichaamsbouw te veranderen, enzovoorts. Op deze manier heb je een zeer diverse keuze, wat voor veel afwisseling zal zorgen in het strijdveld.

Het slavenschip waarop ik mij bevond was ten onder gegaan en ik strandde aan op een eiland met een levendige jungle. Begeleid door de geluiden van die groene wereld, ging ik op pad en liep een gevangen genomen vrouw tegen het lijf. Van haar krijg ik te horen dat mijn slavendrijver de schipbreuk ook overleefd heeft en dat ik hem moet vermoorden, zodat ik een eigen leven kan beginnen. Eenmaal op weg naar de stad in slechts wat lapjes om mijn lichaam te beschermen, werd ik geconfronteerd met het vechtsysteem van Age of Conan: Hyborian Adventures. In het begin had ik alleen drie basisaanvallen, maar naarmate ik in level steeg, groeiden mijn aanvalsmogelijkheden. Je kunt aanvallen activeren door de nummertoetsen te gebruiken, of ze met de muis aan te klikken. Dit werkte prima en voelde al snel vertrouwd aan.

Press vs. Press

Aangekomen in de stad, schakelde de game direct over naar de PvP lobby, die overigens behoorlijk druk was en helaas zorgde voor wat lag. Maar goed, ik was immers niet naar Hyboria gekomen om te lobbyen, maar om koppen te laten rollen. Mijn character werd voorzien van een fatsoenlijke uitrusting en naar level twintig gepromoveerd. Door een klein menu kun je kiezen aan wat voor Player versus Player match je wilt deelnemen en in welke map. Vervolgens is het wachten op spelers die dezelfde zoekcriteria hebben gebruikt, en dan kan het vechten beginnen. Als spelers het strijdtoneel alsnog vervroegd verlaten, dan vult de computer deze direct op met anderen. We hadden dit PvP weekend toegang tot twee modes: Team Annihalation en Capture the Flag. In Team Annihalation moet je het respawnpunt van de tegenpartij vernietigen, zodat de vijand niet meer kan respawnen. Daarna moet je met jouw team iedereen van de tegenstander afslachten. In deze mode is samenwerking essentieel, want jouw eigen basis moet immers ook verdedigd worden.

De Capture-the-Flag mode spreekt natuurlijk voor zich. Je moet de vlag van je tegenstander veroveren, om de overwinning te behalen. Er waren voor deze mode drie verschillende maps beschikbaar, namelijk Lost Temple, Hallowed Vault, en Blood Ravine. In Lost Temple speel je in een soort lavagrot, waarin je niet alleen moet oppassen voor de vijand, maar ook voor gevaarlijke lavastromen. Hallowed Vault stuurt je een kerker in, waar bloedsporen je naar de vlag van je tegenstander leiden, en Blood Ravine tenslotte, is gevestigd in een jungle. Waar ontwikkelaar Funcom voor moet oppassen, is dat de maps niet te simpel worden gemaakt, want dat zorgt op den duur voor verveling.

Veelbelovend

Ik heb me verrassend goed vermaakt tijdens dit PvP weekend en denk zeker dat Age of Conan een game met potentie is. Ik heb slechts een heel klein deel van Hyberia kunnen ontdekken, maar voorzover ik heb kunnen zien zien, biedt Age of Conan genoeg afwisseling om menig gamer weken en zo niet langer te kunnen vermaken. De game zag er goed uit, met name de characters en hun uitrusting. De omgevingen die ik gezien heb waren sfeervol en ook de gameplay leek goed te functioneren. Het enige minpuntje vond ik de camera, die soms de meest onmogelijke posities aannam. Laten we hopen dat ontwikkelaar Funcom daar nog wat extra aandacht aan besteedt. Age of Conan is in ieder geval op de goede weg.

 1.   
  PaNNa's avatar

  Mooie preview, ziet er trouwens vet uit.

 2.   
  Thenaminator's avatar

  * Edit mod: systeemeisen fixed ๐Ÿ™‚ *

  Leuke preview!
  Dit spel ziet er wel heel cool uit, zeker het proberen waard wanneer het uit is! Misschien wel een nieuwe WoW… Wie weet! 8)

 3.   
  GraveDevil's avatar

  Ik zit er over te denken om de collector’s edition te kopen 8) importere uit amerika, dan kost ie ongeveer โ‚ฌ55 ๐Ÿ™‚

 4.   
  Vinstaro's avatar

  echt vet dit zou echt wel de nieuwe wow kunnen woden en ik hoop het wel dat spel begint nu echt oud te worden tijd voor iets nieuws zoals age of conan! ๐Ÿ˜€

 5.   
  etienno's avatar

  lijkt me erg cool ๐Ÿ˜€

 6.   
  Mmore's avatar

  30GB HDD ruimte…. ๐Ÿ˜•

 7.   
  Nick[L]Kelly's avatar

  Game ziet er redelijk uit, alleen ben bang dat het een flopper wordt..
  Voor zover ik gelezen heb van de game zit er weinig in de game als je het mij vraag, hoop dat ze niet teveel WoW (World of Warcraft) achteraan gaan want sins “The burning crusade” is dat spel ook een stuk minder leuk geworden.
  ik kijk er naar uit deze game te testen als die maar wel gratis te spelen is na aankoop van het spel!

  mvg
  nick

 8.   
  stormtrooper's avatar

  lijkt me een mooi spel